cure molim vaše mišljenje o ovoj temi,ako je moguče i komentar:
http://trudnoca.net/forum/posting.ph...624598&t=16542
cure molim vaše mišljenje o ovoj temi,ako je moguče i komentar:
http://trudnoca.net/forum/posting.ph...624598&t=16542
ja je ne mogu vidjeti jer nisam prijavljena na taj forum. a ne zelim se prijaviti.
Najbolje je ne komentirati druge forume (nisu tu da se brane).
Ni ja ne mogu vidjeti sto pise jer nisam registrirana (nije mi zao - nakon par drugih foruma ovo je jedini na kojem zelim sudjelovati kad je odgoj djece u pitanju).
http://trudnoca.net/forum/viewtopic.php?t=16542- sad se da pročitati
Samo sam popravila link i dalje ne mislim komentirati temu.
Nisu ni prve ni zadnje majke koje tjeraju djecu da jedu...
Jedi sinko, jedi...![]()
![]()
![]()
Neću komentirati temu, ali forum je :shock:
Šljokice, slikice, blještavilo na sve strane - užas.
I ja sam ostala :shock: na look foruma. Nisam ni mogla čitatikahna prvotno napisa
![]()
xAnci prvotno napisa
Zašto ja otvaram ovu temu već treći put?
Tu nema ničeg smislenog.
Ne se ljutit, ali ne vidim smisao u zgražanju na nešto što piše na nekom drugom forumu.
:?
ja sam na pola prestala čitati šta od šljokica šta od mama koje nemaju mlijeka.![]()
zasto ne otvoris novi topic sa temom koja te zanima? pa cemo mi lipo ovde dat svoje misljenje o toj temi. ja isto nisam na onom forumu i bezveze mi je ovde komentirat sta tamo pise![]()
a tema pretilosti mi je bas zanimljiva.
"Ko voli nek izvoli."
Svi smo mi punoljetni i sami odgovorni za naše postupke.
Nisam za nametanje pravila samo zato što neko smatra da bi trebalo tako, sve je individualno.
Ako želite dojit djecu - dojite.
Ako ne želite - nemojte.
Smatram da nije u redu drugima nametat vlastiti stil života. Svatko ima svoj. Može se nekome dati savjet, a na njemu je da odluči da li da prihvati ili ne.
Slažem se, ali svaki put kad dam savjet ispada, kao što sam gore navela da sam ko jehovin svjedok jer je svima normalno da se priča i reklamira adaptirano, a ako neko priča o dojenju onda je to drugi par opanaka.sweety prvotno napisa
Znam jedno dijete na adaptiranom koje je stvarno pretilo, kad bi pokušala onako u rukavicama reći da osim što je tovi sa adaptiranim, tovi i sa čokolinom i pudinzima i da malo smanji, svaka rečenica njene majke počinje sa "Da, ali ti dojiš..."
Ispravak: svaka rečenica i svaki dijalog završava sa "Da, ali ti dojiš..". Tako je bilo i kad je beba bila samo na adaptiranom, tako je i sad SVE jede.
Ali, slažem se, otvorimo topic i počnimo pričati o tome![]()
Baš si me nasmijala...
Evo uzmite mene za primjer...
Rođena u 37tj. Bila mala i zadržana "neko vrijeme" u rodilištu. U tom periodu bila dohranjivana - valjda...
Pustili me doma, i sa mjesec dana starosti me vratili u bolnicu sa upalom pluća i provela u bolnici još dva mjeseca.... Sve na umjetnj hrani...
Kad su me vratili doma, normalno da nisam dojila....
![]()
Od pretilosti ni P.
U školu krenula sa 7,5 god. i 18kg. 8)
Ostalu kilažu nabacila kasnije, dosta mi je trebalo i da ju skinem...
Zdravlje i ostalo sve OK...
Svoje dijete planiram dojit jer mi je to jednostavno NORMALNO.
Pa mi smo SISAVCI, pa sise tome i služe.
A sad individualno je kako tko prolazi u živout, kakav ima metabolizam i kakav stil života...
Upoznala sam i puno mama i djece koje doje isključivo svojim mlijekom pa su bebe isto "JUMBO"... Nismo svi isti... Nemaju svi iste prilike u životu...
Da, moj L je ''jumbo''(5mj. i 9 kg) a isključivo je dojen i ped. nam niš nije rekao, jer je to normalno. Svaki put kad čuje kilažu samo pita dali još dojimo, kad čuje potvrdan odgovor više niš ne komentira. Ali da je na AD nebi tako prošlo.sweety prvotno napisa
Mislim da je ipak važno od čega je jumbo.
Neka se nitko ne nađe uvrijeđen.
moja L je dobila 1,5kg u mjesec dana i pet puta su me pitali
dojis? da
iskljucivo? da
samo sisa? da
sigurno? da
onda dobro
dok znam curicu koja je na adaptiranom i kasicama dobila toliko i stavili su je na dijetu
tako da je bitno s cim se dijete tovi
cini mi se da sam negdje procitala da dojena djeca ne mogu bit debela jer im se ne stvaraju nove masne stanice ili nesto slicno. nek me ispravi ko zna tocno
ne kužim ? :? po čemu se njihov topic i postovi razlikuje od topica i postova koje se ovdje mogu pročitati na temu dojenja/ap. ja ne vidim razliku, mada mi šljokice nisu pomutile pamet. to već ionako ide u de gustibus...
imamo dovoljno za zgražanje na vlastitom forumu.Ne se ljutit, ali ne vidim smisao u zgražanju na nešto što piše na nekom drugom forumu.![]()
ajme, ajme, ajme meni je ovo tako odvratan izraz bez obzira davala djetetu majčino mlijeko, adaptirano ili kruha i vode. tove se svinje, kokoši, pure..., a ja svoje dijete hranim.cuckalica prvotno napisa
a sad na temu. takvi topici već imaju predviđenu krivulju razvoja i svatko tko je pročitao jedan jedini zna kakav će biti početak, sredina i kraj (?).
mene je isto pedijatar svaki puta pitao što dijete jede. prva tri mjeseca je odgovor bio da isključivo doji, druga tri mjeseca da je isključivo na adaptiranom s tim da je više dobivao dok je bio na cici.
i nije bilo pitanja tipa stvarno? isključivo? sigurno? iako je dobivao preko kile.
ja se jedino mogu čuditi pedijatru koji godinama radi taj posao i onda se čudi djetetu koje dobije preko kile samo od majčinog mlijeka.
Ja bih samo napomenula kako tamo tema topica uopće nije o razlici dojenje/adoptirano, nego je stvar u tome da prijateljica pokretačice topica po mišljenju pokretačice topica daje prevelike količine ad. mlijeka s obzirom na dob djeteta (tov = prekomjerno hranjenje), a svi se, kao i obično, uhvatili prepucavanja jel bolje dojiti ili davati ad. i svi se uhvatili tog 'toviti' kao da je sinonim za davanje ad. mlijeka, a nije.