Pokazuje rezultate 1 do 33 od 33

Tema: Do kojeg tjedna se pije dabroston?

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Do kojeg tjedna se pije dabroston?

Dakle, do kada? Ja sam si nekak mislila da se taj lijek ne uzima nakon prvog trimestra. Ja sam sada u 14. tj i gin mi je dao još dvije kutije...

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam prestala u 19. tjednu, dobila sam ga zbog krvarenja u 10. tjednu, ne znam zašto ga ti piješ. Meni se krvarenje smirilo u roku 3 tjedna otkad sam počela piti dabroston (3x1), kasnije mi je ginić smanjio dozu na 2x1, onda ukinuo potpuno.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je nekoliko ginića reklo da iza 12. tjedna on nema djelovanja te nije nije potreban

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj dinna prvotno napisa
    meni je nekoliko ginića reklo da iza 12. tjedna on nema djelovanja te nije nije potreban
    i ja znam za ovo.
    Ali ako si ga dobila od svog ginica, onda on mora znati zasto ga daje.
    Zasto ga primas?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Arkana10 prvotno napisa
    Citiraj dinna prvotno napisa
    i ja znam za ovo.
    Ali ako si ga dobila od svog ginica, onda on mora znati zasto ga daje.
    Zasto ga primas?
    tako je i meni rečeno

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Pijem ga jer sam nekoliko puta prokrvarila, sumnjaju na hematom, a i imam iza sebe jedan spontani.
    Sad kad mi je zadnji put produžio terapiju donjela sam samo rezultate pretraga na uvid, bio je u gužvi i nisam ga uspjela pitati do kad ću to piti, odnosno koja mu je funkcija nakon 12. tj.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

može se piti i puno duže od 12. tj, samo je bitno da se prekine postupno, a ne odjedanput. ima puno cura ovdje koje su ga uzimale i do 18.-20. tj. , mislim da je i nekoliko tema o tome već otvoreno.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

e da zaboravila sam to napisati, ne smije se naglo prekidati terapija. Pokusaj potraziti i drugo mislenje.

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kojim tempom se mora "skidati" s dabrostona?

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Prestaje se piti obično oko 12-og tjedna, a mislim da bi ti doktor trebao sve objasniti, iako s njim nije ko sa utrićima bar mislim. Utriće treba postepeno, a za dabroston nisam sigurna :/ .

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

I dabroston i utrići se mogu (u slučaju potrebe) trošiti i gotovo cijelu trudnoću, ali obično se prestaju trošiti oko 12.-15. tjedna.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    I dabroston i utrići se mogu (u slučaju potrebe) trošiti i gotovo cijelu trudnoću, ali obično se prestaju trošiti oko 12.-15. tjedna.
    I meni je ginić rekao baš ovako. I ja uzimam Utriće i dabroston a rečeno je da će to ići do kraja 12. sedmice /tjedna. Bar se nadam...

anitalu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala! A zna li netko koja je indikacija za uzimati ih i dalje?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj anitalu prvotno napisa
    Hvala! A zna li netko koja je indikacija za uzimati ih i dalje?
    Valjda ako budeš krvarila... :?
    Meni je malo prokrvarilo i odmah mi je ginić propisao Daboston.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ja Dabroston pijem do 15. tjedna(2x1) s time da ću zadnji tjedan smanjiti dozu na 1x1.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam postepeno smanjivala tako da sam svaka 3 dana izbacila jednu tableticu.
    Uzimala sam Utrogestan i nisam ga pila nego stavljala.
    U početku 3x2, pa mi je rekao da prvo izbacim jednu popodnevnu, pa jednu jutarnju, pa opet popodnevnu, pa večernju.
    Onda sam ih neko vrijeme uzimala ujutro 1 i navečer 2. Oko 12. tjedna sam ih postepeno izbacivala skroz. Prvo jednu večernju, pa jutarnju i na kraju zadnju večernju.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene zanima, kako nemam nikakvog iskustva, a prva mi je trudnoća. Sada sam 8 tj. Može li krvarenje bilo koje vrste imati razlog?
    Mislim, može li tek tako biti krvarenje, ili zbilja mora postojati razlog?Ja sam 5 god. čekala na bebu pa sad pušem na sve Iako do sad mi je sve ok, čak guram i bez mučnina

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam u 24.tj. a još pijem dabrostone (indikacija privremeni porod)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja sam u 15. sedmici/tjednu i počela sam koristiti u 6 tj. kad je bilo manje krvarenje. To je stalo već nakon 4-5 dana, a ja i dalje koristim Dabroston. Ginica mi je na prošlom pregledu rekla da uzimam do naredne kontrole, 26.09. Vidjet ćemo da li će tad prestati.

Utriće sam od početka uzimala 3x2, a od prije 10 dana smanjila mi je na 2x1.

rebeca avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

hamsa ti si meni fascinantna sa svojim trojčekama, ja dok sam išla na AIH uvijek priželjkivala dvojke-trojke, ali evo za početak dobro je i jedno
    Kako se ti osjećaš , kad ćeš moći vidjeti što nosiš, dolaze ti tri bebe, ja mislim da je to poseban osjećaj

Početno

Pozdrav,
    nova sam na forumu, pa polagano pregledam teme.
    trudna sam 20 sedmica, prije 3 dana sam bila kod dr i produzila mi je dobraston jos jednu kutiju. Na pregledima je sve ok, nisam krvarila, tako da ne znam da li ima potrebe, ali valjda gin zna

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam u prošloj trudnoći Dabroston uzimala do 20. ili 21. sedmice, a sve su prilike da će tako biti i sada. Mislim da sam negdje i pročitala da ta terapija ide do 20. sedmice.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Na uputstvu pise da se uzima do 20. nedelje, a osim "zaustavljanja krvarenja", tj. u terapiji preteceg spontanog valjda sluzi i za opustanje materice a pomaze i kod upala.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni je gin. rekao da ga pijem do 16 tj. dok posteljica u potpunosti ne preuzme svoju ulogu. Propisao mi ga je zbog sigurnosti tj. da ne dođe do spontanog, s tim da nisam imala krvarenja.

Neroslava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I meni je rekao do 16. tj da pijem (imala sam prvo smeđi iscjedak pa krvarenje još u 10. tj). Sad je sve ok.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ja sam citala da nema svrhe piti ga posle 10.nedelje,jer tad posteljica luci progesteron,i da su kolicine koje se uzimaju putem tableta tada zanemarljivo male u odnosu na to sto stvara placenta,i da nemaju efekta.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja pila punih tri mjeseca al ne dabrostan već utrogestan, e sad jedno pitanjce : pametna susjeda kaže da od tih tabletica budući malci budu hiperaktivni jel to istina ?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

lilamili ne slušaj bapske priče....
    bebica će biti savršena

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma ja se isto dam nategnut , ja sam ostala u :shock: kad mi je rekla da je ona odbila pit dabrostan da joj beba ne bi bila hiperaktivna kao i kad je rekla da nije mirovala ni dana iako je bila otvorena od početka - pitala sam je kako je nije bilo strah da ne izgubi bebu ( pa željela ju je ) al mi na to nije znala odgovorit, ja sam krvarila nekoliko mjeseci na početku trudnoće i bila sam u totalnoj depresiji hoću li uspjet zadržat bebicu da ne pričam o tome da sam se osjećala krivo kad bi išla nešto radit po kući

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Bogme, ja kad sam primjetila krvarenje i prvi i drugi put, nije mi na um palo da odbijem uzimanje Emina nije hiperaktivna!
    Ovaj put sam završila sa 18+, a gin mi je rekao da odmah krenem sa uzimanjem magnezija 250mg, jer je primjetio male kontrakcije. I u prošloj trudnoći sam uzimala magnezij, gotovo cijelu trudnoću.
    P.S. ovo nije preporuka za magnezij, samo vlastito iskustvo, i neki, rekla bih uobičajeni postupak mog Doca.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

e i ja pijem magnezij cijelu trudnoću tj. od kad sam počela krvarit pa mi je doc preporučila da ga pijem, moram priznat da imam puno manje grčeva nego u prošloj trudnoći ( sve zajedno tri u zadnjih tjedan dana - nij eda brojim ), do kada uopće pit magnezij ( sad sam u 34 tj.) ?, koliku dozu pijete ( pitam jel ne znam da li da povećam obzirom na ove grčeve u zadnje vrijeme, a i povremeno me muče kontrakcije )

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Utrogestan se moze koristiti tokom cele trudnoce. To je prirodni progesteron (za razliku od Dabrostona koji je sinteticki) i skoro da nema nuspojava, vrlo su retke. Obicno se do 12. nedelje pije, a posle toga stavlja vaginalno (mada znam i slucajeve da su ga zene pile i dalje po preporuci ginekologa). U prvoj trudnoci sam ga koristila od 6. do 34. nedelje (prvo krvarenje, pa miom, pa mogucnost prevremenog porodjaja), porodila sam se u 37. nedelji i sa bebom je sve bilo ok (nije bila hiperaktivna niti bilo sta slicno), a sad sam 35. nedelja i upravo prestajem sa njim. Znaci, moze se slobodno koristiti, nema stetnih posledica.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ma taman da i ima posljedica u vidu hiperaktivnosti radije bi pila i riskirala da mi beba bude hiperaktivna nego da pobacim, hvala na odgovoru , čuvaj se još koji tjedan ( i ja odbrojavam )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •