Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Split, 2,5.g. jaslice ili vrtić

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno Split, 2,5.g. jaslice ili vrtić

Na sto sam muka ljudi moji! U 9.mj. punimo 2,5.g. i morali bismo krenuti ili u jaslice ili u vrtić. Kako se skidamo pelena, jedemo sami i sl., a iznad svega se je lakše upisati u vrtić nego u jaslice nadala sam se da će nas primiti u vrtić. Danas sam zvala skoro sve vrtiće po Splitu i kažu djete koje ne napuni 3.g. do 01.10. mora u jaslice.... Moj se rodio u trećem i kažu "rodio" se u nezgodno vrijeme.... Meni se činilo da sam rodila baš u pravo vrijeme of course! Mislim da ni privatni ne primaju sa 2,5.g. u vrtić.. Ima li tko iskustva? PLEASE...

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

moja sestra tj njena malena je punila krajem 11 3 goidne i morala je na "procjenu" mislim u psihologa. primili su je bez problema.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Thanks. O kojem vrtiću se radilo? Meni ne daju nikakvu mogućnost tj. ništa nije važno, odnosno manje je važno pelene, hrana, socijalizacija najvažnije su napunjene tri godine. Ne može i gotovo.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ima li kakva privatni vrtić (oni nas možda prime) na predjelu Blatine, Lokve, Plokite ili oko FINE, Koteks

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ZJENA prvotno napisa
    Ima li kakva privatni vrtić (oni nas možda prime) na predjelu Blatine, Lokve, Plokite ili oko FINE, Koteks
    Nam da na Blatinama ima jedan državni, ali krasni i hvaljeni, zove se More. (mislim da ima i jasličku i vrtićku grupu i dežurstva pa ti ne bi trebao biti problem)

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Da i ja sam čula sve naj za njih. Ali ima jedan mali problemčić, a to je upis. Naime postoje navodno i liste čekanja... Moji prijatelji koji imaju blizance (upisani preko veze) su mislili ove godine ne kreniti, međutim rećeno im je u povjerenju da je bolje da odmah upišu dicu jer ako ne krenu odmah nema šanse da ih prime u stariju jasličku grupu dogodine.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Razgovarala s Montessori vrtićem, ali i tamo problem spavanja, moglo bi eventualno malo-pomalo početi s 11. mj, ali bih morala dite voziti u Splinut

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ali bih morala dite voziti u Splinut
    među ostalim, i iz ovog razloga sam se odlučila za "kvartovski" vrtić.

Ima montessori i na Bašvicama, isto su odlični komentari.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

To je isti vrtić. Meni bi Bače čak i pasale, ali na Bačama se ne spava. Baš zato me vlasnica i uputila u Spinut.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ne znam koji ti je problem kod upisa?ne radiš ili nemaš vezu?imaš na gripama jaslice Bosiljak iza bobisa tu primaju od 2godine.A vrtić je koliko ja znam tek iza 3godine, sumljam da ce te negdi prije primit, jer pola godine puno znaći u razvoju...

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da s 2,5 je dijete jos uvijek za jaslice, puno je tih 6mj. razlike, pogotovo ako su mjesovite grupe. neka procjena se moze raditi za one rodjene u 9/10 mj. sve je drugo vec tesko odrediti.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Oboje radimo, a do sada su ga čuvale bake. Šta mi je problem? Nemam vezu za jaslice, a u vrtić ga ne primaju. Mislila sam kod upisa za vrtić da će me pitati higijenske navike, samostalnost u jelu i sl.. Međutim njima je isključivi i jeduini uvjet za upis u vrtić da imaju pune tri. Doduše meni bi bilo draže da ide u vrtić zato što ga motiviraju veća djeca, gušta u igri s većima, oponaša ih.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Mislila sam da oni rade nakakve procjene za tu "prijelaznu" djecu

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

E da mi bi vrlo rado u Bosiljak!

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zašto si tako sigurna da nećete biti primljeni u jaslice?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i moja je malena prošle godine u 9 misec imala 2 godine i 9 mjeseci i na jedvite jade smo upali u državni vrtić, ali samo na način da smo čuvali misto (plačali mjesečnu ratu) do 11. mjeseca do kada nije navršila točno godinu dana. Ostavila se pelena puno prije upisa i bila je skroz samostalna i to im nije ama baš ništa značilo a procjene djeteta su samo puste priče. prevelika je gužva za upis u vrtiće da bi se mogle ispunit svačije želje.... strpaju te tamo di ima mista, tako smo i mi nakon što smo izrazili želju da idemo u vrtič a ne u jaslice ipak upisani u jaslice (iako smo bili samo misec mlađi od dobne granice). tek nakon žalbe i dogovora sa ravnateljicom prebačeni smo u vrtić.
    a šta se tiče Montesorija, pogotovo onoga na Baće nepreporučam ga.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kad čitam ova vaša iskustva i vrtićka pravila onda mogu samo kazat: blaženi naši ovdašnji vrtići (ili blaženo razumijevanje rukovodstva vrtića).
    moja L. je krenila u vrtić s 2,2 godine. prije toga smo hodočastili psihologici radi drugih stvari, a ona je između ostalog dala osvrt i na polazak u vrtić.
    u napomeni je stavila kako je dite natprosječno inteligentno za svoju dob i to nam je bio adut za primanje u vrtićku grupu sa 2,2 miseca. inače bi i mi morali prvo krenit s jaslicama što je meni bilo jezovito poznavajući svoje dite.
    btw, kad je krenila u vrtić još uvik je bila u pelenama i to slijedećih 6-7 miseci.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ako se odlučiš za montesori na spinutu, znam da su tete super!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mislim da bi trebala probat sa jaslicama i predat papire u više njih koje su ti u blizini!pa ćeš vidit,trebao bi upast pošto obadvoje radite,a ako ne pričekaj do dogodine pa ga upiši u vrtić ,kad ga ionako ima ko čuvat! SRETNO

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nažalost bake ga više ne mogu čuvati po cijele dane kao do sada (razbolile se dide, došla druga beba koja isto treba pomoć...). Uglavnom, moramo naći alternativu čuvanju bar 5-6 sati dnevno (oboje radimo 8sati+ dolazak, odlazak 9h minimalno). Spominjala sam ja u vrtićima i plaćanje pa čuvanje mista, bila sam glatko odbijena. Nekakvu alternativu vidim u Montessoriu ili Calimeru gdje bi ga primili u jaslice, a onda kad napuni tri prebacili u vrtić (što nije loše). Problem je šta mi je Calimero skroz vanka ruke, bake ga tamo neće moću uzeti ranije npr. oko 1h. Ma sve mi je to koma. Kad vidim našto se troše šoldi (dvorane, riva i sl.), a moramo skupljati za prijenosni inkubator, intenzivnu jedinicu djece, a fali jaslica ka u priči.... Padne mi mrak na oči. A šta se tiče toga možda upadne u jaslice, možda i upadne (ma koliko nevjerojatno bilo), a pitam ja tako ravnateljicu koliko djece aplicira na jedno mjesto u jas,icama kaže ona puno, od godine do godine. A kažem ja: a tko ima prednost Ravnateljica: ako oboje radite, primate doplatak, branitelji ste, socijalnu pomoć ili višebrojni roditelji. Ja: na sreću samo smo oboje zaposleni R: pa to je već nešto! Mislim se ja MOŠ SI GA MISLITI!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

višebrojni roditelji.
    Mislila sam višebrojne obitelji

Maruška avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da ti je još rano za nervirati se. To možeš i kasnije. 8)
    Skupi papire za jaslice/vrtić. predaj ih na više mjesta. paraleno istražuj ove opcije s privatnim...
    Sigurno će se nešto riješiti.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Kod nas u Karlovcu postupak je slijedeći. Dijete koje navrši do 31.03. 2 godine ide u vrtić sa 1.9. znači sa dvije i pol godine.
    Lana je rođena 26.02 znači 01.09. će u vrtić,sa 2,5 godina!

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Selimo se u Karlovac! Ma meni se zbilja čini da moje dijete s 2,5g pripada više vrtiću nego jaslicama. Mislim da je ovakva politika u Splitskim vrtićima vrlo kruta, dapače nelogična ako se zna da manjka jaslica, ne toliko vrtića (osim u 'novim' kvartovima), pa bi bilo normalno da se rastereti pritisak na jaslice. Ma kod nas su neka pravila sama sebi svrha.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

joooooooooj svašta sam bila napisala i onda neki crash, nije se primilo...
    dakle i opet ću:

Mali princ je super. Ima najviše jasličkih skupina i najveća je vjerojatnost da ćeš upast. Sve renovirano, veliko, svijetlo. Unutra dvorište, vanka dvorište.

Nisu bili susretljivi? Znam da te to koči u odluci ali pogledaj sa stanovišta da su se tete možda bavile djecom a ne znatiželjnim roditeljima (ovih dana ih vjerojatno prečesto obilaze) Osim toga oni moraju biti zaključani i ne primate kojekoga radi sigurnosto djece...
    ok, znam mogli su te primiti, ali eto. nije ni to crno.

Roko je bio u Malom Princu 2 godine. Minus je što kasnije 99% ziher moraš otić u neki drugi vrtić jer Mali princ ima samo jednu vrtićku skupinu u koju je lutrija upast čak i sa vezom. Roko je sad u Smiljanićevoj, u Zvončici. Totalni sam obožavatelj vrtića. Valjda smo imali sreću svake godine, tete su diiiiivne.

U Malome princu bila nam je teta Živana (ali ona je za bebe) i posli teta Inga (i Tonkica, ali ona je u penziji)

U Zvončici teta Jadro i Lenka. +5. Obe.

A fakat najvažniji je prostor (da bude prozračan i svijetao, da imaju di izać) i tete (da se bave s djecom a ne sobom) a program se onda može zvat i program liječenih alkoholičara

Preporučam Mali Princ.
    pozdrav

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Hvala ti Crvenkapice! Neznaš ni sama koliko si mi pomogla. puno mi znače ta iskustva. Naravno da se i ja slažem da su vrata vrtića zaključana i da se vodi računa tko ulazi ili izlazi, ali isto tako ne možeš aplicirati negdje (bar ja to ne mogu napraviti mirne duše) dok ne vidim vlastitim očima kako izgleda prostor i tete. Mislim da bi se trebalo to omogućiti uz najavu(što sam i učinila) u vremenu kad to tetama odgovara. No, nema veze. Bitne su mi sada jaslice. Imaju li stariju jasličnu grupu? Za vrtić u našem kvartu (Lokve) ih stvarno ima masu i mislim da neće biti problema. Tvoja Zvončica di je točno?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bok zjenice,
    imaju 2 mladje jaslicne to je cak ulaz s kroz druge strane vrtica i mislim da imaju sigurno 4 a mozda i vise starijih jaslicnih grupa. Mislim da je 15-20 djece u grupi. Nisam sigurna. znam samo da me iznenadilo kad smo dosli u vrtic: soba 2x manja a djece 2x vise

Ali kako kazu, "gdje celjad nije bijesna, ni kuca nije tijesna"

Zvoncica ti je u Smiljanicevoj a to ti je ako tocno nasuprot Bobisove tvornice predjes cestu i nastavis ravno u taj kvart prva ulicica s desna.

Ne smim vise reklamirat, dogodine bi mogla bit navala na nasu Zvoncicu

ako jos sta treba mozes me i emajlirati ili slicno

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Crvenkapice Ka mogla bih i imati neku polu vezu za Malog princa iako mi prijatelj kaže da će nakon onog mog neslavnog posjeta na mene gledati kako na potencijalno problematičnog roditelja :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ma zeno, bez uvrede, ali ko ce se tebe sjecati dogodine u deveti misec?
    I zar mislis da si ti jedina koja je tila obic vrtic pa negodovala sta nije?

ma hej, dontvori bihepi, upisi dite, bice mu ka i svakom drugom, dobice smijeha, viroze i malog slatkog zivotnog iskustva.... evo sad bi ti attachirala jednu sliku sta sam je uslikala jedno jutro dok sam ostavljala Roka u jaslicama. (ali nema te opcije u forumu ili je ja ne znam?)

svakako, sidnu on i "kolegice" iz Malog princa i piju jutarnji caj iz malog plasticnog posudja... koma

evo skuzila sam kako cu, da provam (unaprijed se ispricavam ako ne uspije...) - slika je prije otprilike tocno godinu dana

[img]D:\Ica_Private\pictures\private\Mobitel\Pije_kavu_ u_vrticu3.jpg[/img][/img]

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nažalost ne vidim sliku. BTW izgleda da sam ga upisala bez natječaja priko veze čak sam dobila dozvolu za obilazak i to s djetetom :shock: Ma sve ok! Ali stvarno je strašno kako za svakog vraga moraju raditi veze i poznanstva.... Ja se sramim Zbilja nisam faca koja tako funkcionira malo sam stvari u životu, ali zbilja na prste jedne ruke(i još bi ostalo masu mista) mogu nabrojiti stvari koje sam rješila priko veze... Čak ni jedan posao, nedaj bože faks ili neke puno manje stvari........... I ovo mi je strašno. Zbilja ne mogu pret u uho i baš super moj se upisa... Ovo se treba promjeniti... Doduše neznam kako. Na Forumu kluba trudnica Split su pokrenuli nekakvu inicijativu!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •