Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Promjena ritma, skok u razvoju - trebam reality check

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    smich avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Promjena ritma, skok u razvoju - trebam reality check

Dogadjaju mi se dvije stvari i trebam čuti slicna iskustva i konkretnu uputu.

U posljednjih tjedan dana je Luka (3mjeseca, prerano rođen pa je sad kao da ima 6 tjedana) počeo sisati češće i poneki put plakati pa i par minuta nakon sisanja. To je kulminiralo ovaj vikend maratonom sisanja. Doslovno i neprekidno. Zabrinula sam se pa sam nazvala na Sveti Duh pa me dr. Stanojevic ( :D )umirio, rekao "razvojni skok, sve ok, hajde s bebom u krevet i nastavite ... bez brige". Ja se umirila i onda smo prilično dobro odradili maraton, mada sam povremeno imala mučninu... cini se da se silno sisanje jucer navecer malo umirilo.

Ono što ne mogu shvatiti je da se ritam sisanja promijenio (ili to još uvijek traje razvojni skok?) na način da sad Luka jede svakih sat vremena i to pojede brze nego dosad jednu sisu. To znaci da tokom dana prakticno uopce ne spava. (20 minuta sisanja i kvit, malo guganja i gledanja, ubije oko vec nakon sise ili malo poslije i i opla, opet budan!)

Ako mu ponudim i drugu sisu (bez guranja, nakon pauze), posebno ako je to jedna od jutarnjih tura - čini mi se da se prejede - može li se prejesti?) jer nakon toga malo stenje, malo više se frče, puno plače i prdi.
    No, nakon toga i odspava malo više.

Pitam se:

Mučnina pri tako puno dojenja, kakvo smo mi imali ovaj vikend je normalna? Pretpostavljam da su me spucali hormoni od toliko stimulacije ( i umora).

Griješim li ako ga pustim na tako kratko cesto sisanje bez spavanja? (zbog nespavanja) Meni je koma jer se naravno ja uopce ne odmorim u tom ritmu...

Može li se on prejesti?

Je li to jos uvijek razvojni skok pa ce on poceti vise jesti duze spavati kao prije?

Teško mi je jer se prerano rodio pa nemam referentne točke.
    Malo me frustrira kad čitam da mame imaju novorođenčad koja jede svaka tri il četiri sata... (Luka trenutno ima 3500 grama, dobio je prosli mjesec 700, a protekla dva tjedna oko 300 - znači dobro napreduje)
    Dijelom sam si odgovorila ovo pišući - želim slijediti njegov ritam pa kakav god on bio... Drugi dio mene je pun upitnika i puno će mi značiti da podijelite sa mnom svoje iskustvo.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kao da opisujes M. kad je bila tako stara. Sisala bi minutu - dvije, spavala max pola sata pa opet jela minutu-dvije.
    Duze bi spavala jedino kad bi bile u setnji.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Malo koje novorođenče jede svaka 3-4 sata.
    Moja je prošli tjedan par dana jela svakih sat vremena max. po 5 minuta, zadnjih par dana papa po 15 minuta, pa je mirna po 2-3 sata.
    Stvarno nema pravila, bitno je da daš djetetu sisu kad zatraži.
    Ovo plakanje vjerojatno ima veze s nagutanim zrakom tijekom podoja. Probaj ga podrignuti, trebalo bi mu biti lakše.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi smo papali svaki sat-dva skoro pa preko 4 mjeseca
    držite se, mazite, papajte, uživajte
    sad će evo ljepše vrijeme, pa će ti u šetnjama više pajkiti,
    ako se nagutao zraka, malo mu nožicama pritisni trbuh da iziđe zrak

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

svako dijete ima faze i one se mijenjaju kao i navike kroz neka razdoblja.

normalno je da svako malo jede, vecina tako malih beba jede jako cesto, kod nas bi skok u razvoju poceo sa intezivnim sisanjem i to ne bi trajalo samo par dana nego bi se rasteglo dosta dugo, i u toj dobi je jeo stvarno cesto, sat ipo - dva max. samo se ti opusti i daj djetetu da jede kad god hoce i koliko god hoce. super da te pedijatar dobro uputio.

sto se tice prejedanja kod nas bi ono obicno zavrsilo bljuckanjem, znaci kad bi se prejeo bljucnio bi malo al to je bilo rijetko.

nespavanje - pa da mu se spava valjda bi spavao, kako djeca rastu raste im i znatizelja, otkrivaju svijet oko sebe i postaju znatizeljniji pa i manje spavaju. ja se ne bi brinula osim ako ne primjetis da se dogadja bas nesto cudno i neobicno i da sa bebom nesto nije u redu al ako je u redu - opusti se

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

To se i kod nas događa. Beba ima dva mjeseca i tjedan dana i više baš ne spava po danu. Zaspi na sisi, ali se uskoro trgne, maše ručicama, kao da se preplašila i više nebre zaspati. Onda joj dam dudu i jako duda i čini se da je zaspala, ali se uskoro opet zbudi.
    Spava po dva sata jedino kad smo u šetnji, a doma jedino ako ju stavim sebi na prsa. U toj pozi je u stanju spavati satima. Vjerojatno sam ju tak naučila jer je dva dana tak spavala na meni jer ju je bolio trbuh kad je imala manji zatvor. Valjda joj se dopalo pa bi sad stalno tak.
    I pri kraju podoja nekad zaplače, ali mislim da se nije nagutala zraka, i ima mlijeka, jedino više sisa nije onak jako puna pa valjda treba jače vući. Možda ju to smeta kaj treba vući?
    A nebii htjela da spava samo u kolicima, jer je onda tak živčana od umora kad nejdemo van. Jučer je već bila tak umorna da je vrištala u plaču, a nije htjela zaspati! A nije rješenje ni da spava na meni.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Jelcek prvotno napisa
    A nije rješenje ni da spava na meni.
    zasto?

nama je to bilo super rjesenje, naspavali bi se i zabac i ja. toliko bi vremena dnevno mogla izdvojit i evo odnedavno vise ne spava tako, eventualno zaspe na meni i nastavi spavat na krevetu kad ga spustim.

prebrzo ce ti proc to vrijeme ako si mozes priustit vremenski i organizacijski bolje da odspava na tebi pa ste mirni oboje a djete brzo odraste. tako barem ja razmisljam i ne vidim nikakvu stetu od toga da dijete spava na tebi.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

slazem se sa zhabicom,i nas dvije smo guštale dok je ona spavala na meni,ali nažalost to vrijeme zaista brzo prođe..

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Malo me frustrira kad čitam da mame imaju novorođenčad koja jede svaka tri il četiri sata...
    i mene frustrira
    i ja jedem cesce (svakih sat do dva), a kamoli mala djeca

smich, kod tebe je sve normalno, a mucnine i umor ce nestati kad se naviknes na bebin novi ritam

doduse, po mom iskustvu, taman kad se naviknes, beba ce ti opet promijeniti ritam...

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

moj Danin ne spava od drugog tjedna. spava samo kada se vozi, kada je u svojoj ljulji, i naveče uz mene i naravno u kolicima. Ja već navikla, šta ću, tješi me jedino da prolazi. Pa eto i oni maratonski podoji o kojima sam pričala su nestali, iako dosta često sisa više nije tako dugo. Doduše nekada se zalomi dva tri sata, al' hajd šta je to naspram 5-6 sati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •