-
Kvržica ispod bradavice kod bebe
Danas sam kod kupanja primjetila na bebi kvržicu ispod lijeve bradavice. Tvrda je na dodir i miče se, a izvana je malo crvenkasta. Mali ima 5 mjeseci. Ne znam što bi to moglo biti, pa me zanima da li netko ima slično iskustvo. Ja sam normalno u panici a pedijatar nam radi tek sutra popodne.
Unaprijed hvala.
-
Osoblje foruma
Najvjerojatnije je neka mala lojna žlijezdica koja će nestati kao što je i nastala.
Nemaš razloga za paniku, takve kvržice su česta pojava.
Za svoje smirenje, odi sutra pedijatru, ali... mirno spavaj noćas.
-
Ja sam kod svoje žabice (13 mjeseci) primjetila takvu kvržicu na glavi.
Prvo je to bio kao neki prištić ali je dosta naglo naraslo da sam se uplašila i otišla kod pedijatrice. Dr je rekla da je to nakupina loja i da to može samo od sebe otići ili se može intervenirati operacijom. Dobila sam uputnicu za kirurga ali još nisam sigurna što da učinim.
Kvržica je u međuvremenu sve manja i manja ali se može ponovo pojaviti i najbolje bi bilo operacijom očistiti čahuru koja stvara taj loj (tako dr kaže). Ali znamo što takav zahvat nosi sa sobom...tako da još uvijek razmišljam otići na operaciju ili ne???
:?
-
Ja sam bila kod pedijatrice koja mijenja našeg peda i rekla mi je da je to povećana mliječna žlijezda što se može pojaviti uslijed dojenja jer se na bebu prenose moji hormoni. Ja sam mislila da se to događa samo kod novorođenih beba, ali mi je rekla da može i kod starijih. Uglavnom da nije ništa strašno.
Nadam se da je u pravu iako je komentirala da beba može biti alergična na proteine majčinog mlijeka :? jer mali ima nekakav osip po licu. Moram priznati da za to još nisam čula pa ne znam koliko se mogu pouzdati u njeno mišljenje. Naime kad sam joj rekla da je malom ustanovljena alergija na kravlje mlijeko i da ja ne konzumiram mliječne proizvode rekla je da se ti proteini ne prenose kroz moje mlijeko :shock: . Ako netko ima nekakva iskustva s tim recite mi jer ne znam više što misliti.
-
I ja sam kod svoje bebe primjetila istu takvu kvržicu, tada je imala 6 mjeseci. Pedijatrica je rekla da je to od hormona i da će kvržica sama nestati. Tako je i bilo, nestala je za dvadesetak dana.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma