Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Jedu li vam jos "kasice"

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Jedu li vam jos "kasice"

Od prosloga ljeta L. ne zeli okom vidjeti kasice, a obozavao ih je -
    najvise smo ih jeli za veceru - rizino mlijeko s nekim zitaricama (proso, zob...), kakao, suhe grozdjice, suhe marelice...
    Mozda su mu se "zgadile" jer ih je jeo maltene svaku vecer, al kako je proslo dosta vremena od ljeta, probala bih mu ih ponovno servirati, al nekako zakamuflirane, iako nemam bas ideja ...
    Kako vasi malisani s kasicama?

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Bože dok sam shvatila o čemu pišeš......di ti je Š ?

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nemam znakovna slova na poslu
    Jesi pomislila na kasice prasice

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

..........da

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Nemam znakovna

krivi padez --> znakovnih

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

asocijacije su bile: možda kasice "jedu" novčiće? ili bebe uuuužasno puno troše tj. vi na njih....bila je to mala igra asocijacije, korisno za vijuge

a što se kaŠica tiče, moje cure jedu zobenu kašu, ponekad gris, "fuficu" iliti rijetku palentu na mlijeku, a meso na saft ili povrće iz juhe/čušpajza im pretvorim u kašicu pa poslužim kao preljev za rižu ili tjesteninu. no to nije kašica na koju si ti mislila

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pa je, to je to sto sam mislila
    A ne znam kako da to ponovno proguram u meni, a da ne bude nudjenje cokolina i ostalih gluposti, vec bas zitarice.

Osim sto, zaboravih - jede palentu uz gulas

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

palenta nama i nije kaša jer je stavim u kalup za puding pa ju režemo kao tortu
    ako nisu za jelo ugasimo i koju svijećicu pa jedu kao lude...

mojim curama je super istiskati rižin slad po zobenoj kaši, kad im ga ja stavim nije takav gušt. možda da probaš tako? ili si pospu naribanoom čokoladom griz na mlijeku. ili kuhaju same kašu (koliko im dozvolim)
    a slane kašice niti ne skuže

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ne jede kašice sigurno godinu dana, zalomi se tu i tamo čokolino ali vrrrlo rijetko, ne voli ga baš

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    palenta nama i nije kaša jer je stavim u kalup za puding pa ju režemo kao tortu
    ako nisu za jelo ugasimo i koju svijećicu pa jedu kao lude...

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Moj je izbacio svo suho voće i od kašica jede (ali gotovo svaki dan ) zobene pahuljice s malo čokolade za kuhanje narezane na kockice (kad je posipano, nije to to ), a kad se zaželi promjena, onda pahuljice BEZ čokolade . POnekad prosene umjesto zobenih.

Također, voli kad sam nalijeva mlijeko u zdjelicu s pahuljicama, kad sam uključi mikrovalku da se zagrije mlijeko i tak, ali ionak to voli jesti pa nema nekog utjecaja.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Sa otprilike dvije i pol godine ih je prestao jesti. Svašta bi ja izvodila al je odbijao. Sad povremeno pojede raženi il integralni gris, one **** pahuljice na rižinom i to je sve.
    Od žitarica jede sve ( palentu, riže, kus kus, proso, ječam) al samo kao prilog u ručku.

Super mi je ova torta palenta ideja..

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Svako jutro jede svoju "kašicu" i nema šanse da bi prešao na nešto drugo.
    A "kašica" je mix onih bebi 7-korn pahuljica na mlijeku s malo kakaa (tek toliko da dobije boju).
    Ništa drugo kašasto ne jede (čak je i pire krumpir u nemilosti).

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Mladac ima 4 g. Prestao je jesti kašice otprilike kada je i počeo. Miksala sam 2-3 tj., a onda je prešao na "konkretno". Nije tip od mljackastog. Nikada nije zavolio žitarice s mlijekom tako da razna lina ne dolaze u obzir. Ja još uvijek ne odustajem - borimo se s mliječnim proizvodima, pa na taj način želim uvaliti mlijeko, ali svi moji pokušaji završavaju direktorovom rečenicom: "Mama, nemoj se ni truditi, znaš da ja TO ne jedem".

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mojoj L. su se zgadile prije nekih godinu i po dana.
    povrtne kupovne kašice nije nikad volila. od prve je pravila bljak na njih i nikad joj ih više nisam kupila. pravila joj domaće. a najviše je volila smiksanu raštiku, krumpir, mrkvu i teletinu (kokoševinu ili tučetinu).
    ****-ove voćne je doslovno obožavala (a šta bi ostalo obožavala je mama ).

od nedavno je u fazi: ja sam mala beba pa me natirala da joj kupim kašicu. naravno pojela je na kraju mama.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

kašice nije jeo rado niti sa godinu dana tako da je odgovor ne(kasice btw nije nikada ni jeo ,ponekad malo prasice )

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jede što god stavim pred njega

kako doma tako i u vrtiću

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    jede što god stavim pred njega
    Isto

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

kod mene ti je pristup oš-neš bangladeš

uvijek može dobiti drugo jelo, ali treće ne

i kad guza ogladni pojede se

pazim da je jelovnik raznovrstan, kupim ideje odavde i sa nekih drugih stranica, da ne serviram stalno isto

i ne sekiram se

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja D. još uvijek (4,5 godine) voli kašicu od svježeg kravljeg sira u koje izmiksam razno voće (koje trenutno imam), + ponekad dodamo sok od bazginih bobica kad se poželi crvene ili roza kašice
    od žitarica najčešće stavljam 7-corn od (kršitelj koda), ali kad ih ponestane ubacim što imam (zob, keks...)

jako voli i palentu, onu integralnu od Severa, skuhamo je ugusto (kuha se preko pola sata) i jede je s mlijekom i medom

voli i "Dipsi (zelenu) Tubbie kremu" od špinata (na maslinovom ulju i malo mlijeka prokuham kockice smrznutog špinata, dodam instant palentu, još malo prokuham i na kraju dodam vrhnje) - to je ponovo počela jesti kad sam kuhala mlađoj i to mi je super brzo rješenje (10 minuta maksimalno)za dane kad smo puno vani i i vratimo se glaaaaadni

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj mirjana prvotno napisa
    moja D. još uvijek (4,5 godine) voli kašicu od svježeg kravljeg sira u koje izmiksam razno voće (koje trenutno imam), + ponekad dodamo sok od bazginih bobica kad se poželi crvene ili roza kašice
    od žitarica najčešće stavljam 7-corn od (kršitelj koda), ali kad ih ponestane ubacim što imam (zob, keks...)

jako voli i palentu, onu integralnu od Severa, skuhamo je ugusto (kuha se preko pola sata) i jede je s mlijekom i medom

voli i "Dipsi (zelenu) Tubbie kremu" od špinata (na maslinovom ulju i malo mlijeka prokuham kockice smrznutog špinata, dodam instant palentu, još malo prokuham i na kraju dodam vrhnje) - to je ponovo počela jesti kad sam kuhala mlađoj i to mi je super brzo rješenje (10 minuta maksimalno)za dane kad smo puno vani i i vratimo se glaaaaadni

Bas dobre ideje :D Posebno ova sa sirom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •