Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: nokti rastu u meso

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno nokti rastu u meso

imam dečkica od 23 mjeseca od rođenja ima problema sa nožnim palčevima,gnoje se oko ruba nokta(nokti mu rastu u meso).nikad nije bilo tako strašno da bi neš poduzimala pazila sam kak režem noktiće i to je to. ali danas sam mu skinula čarapice i to je grozno.palac je natečen,gnojno je po rubovima uz nokat.inače sam ja kao mala imala s tim problema.ali ja sam bila puno puno starija i to sam riješila sa medom.ali on mi je pre mali za tu metodu(stisne se gnojno uz rub razdvoji stavi par kapi meda,zamota zavojojm i ostavi preko noći.
    ja vas molim ako je tko imao takvih pr da napiše kako to riješiti :/

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mališa oduvijek ima problematične palčiće. nogti rastu skroz u meso. dok nije prohodao smo mu po nekoliko puta na dan masirali prstiće s melemom, a kasnije se to prorijedilo na svaki dan, pa sad na svakih par dana (26mj). noktiće režemo ravno, ne skroz do kraja...

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

noktiće režemo ravno, ne skroz do kraja...[/quote]

slažem se sa magriz

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ako je gnojno ja bi išla pedijatrici da mu se to očisti. To mi je nekako logično da se to očisti :/

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

mi smo pitali pedicu pa baš nije imala previše pojma šta napraviti pa smo išli kod jedne super pedikerke koja mu je to sredila i sada je ok, rezuckamo po malo...

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Možda treba sterilizirati škarice prije rezanja tako osjetljivih noktića :/

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    noktiće režemo ravno, ne skroz do kraja...
    I mi ovako. Jednom mu se malo zagnojilo i ja sam mu to navečer nakon kupanja istisnula (lagano je izašlo malo gnoja) i do jutra je palčić bio kao da se ništa nije desilo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

za noktiće znam da ih treba rezt ravno i ne do kraja,tako mu stalno režem.
    kupila sam antibiotsku kremu pa će valjda proć.inače zvala sam pediatricu i rekla je da je ok što sam kupila ant.kr.
    ali bolje sam mu sad pogledala noktiće izgledaju kao da mu ispod nokta raste novi :?
    kao da će ovaj otpasti i novi odispod raste
    od čega? :? a

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Teško je ikome od nas dati neki stručan savjet, najpametnije je da da odeš nekome stručnom da to pogleda. Za takav slučaj ne bih samo telefonski objašnjavala pedici, neka pogleda, pa kaže i napiše što dalje. I sretno s malim noktićima
    I mene brine briga koliko odrezati kad rastu "u krug" tj u meso,ali eto,ni ja nikako da otvorim pedici to pitanje...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I mi smo imali isti problem prošle godine, a počelo je kad je O. imao 4 mjeseca i po uputama pedijatrice smo isprobali svašta, od ispiranja Octeniseptom, 3-4 vrste krema, ali ništa dugoročno nije pomagalo.

Kulminacija je bila na ljeto kad je imao 7 mjeseci i prstić se toliko ugnojio da je to izgledalo prestrašno. Palac je bio duplo veći od normalne veličine. O. je to dobro podnosio i uopće mi nije jasno kako nije vrištao od boli. Prepala sam se i opet krenula po doktorima (tad smo bili u Dalmaciji) i opet čula svakakve savjete, a krajnji (od jednog kirurga) je bio da se malenom mora iščupati nokat jer da ima preširok korijen nokta i da se problem neće riješiti dok se to ne napravi :shock: , a to se tako malim bebama radi pod potpunom narkozom šta nije baš besopasno u toj dobi. Ja poludila. Naravno da nisam na to pristala.

Igrom slučaja smo od jedne mame doznali da je imala isti problem i da ga je na kraju rješila namakanjem bebine nogice u prokuhanom moru.
    Ali poanta je bila da se mora namakati barem 15-20 min ili ako se uspije i pola sata barem jednom dnevno.
    Krenuli smo s tim i to nas je spasilo. Trajno čini se. Dok smo bili na moru namakali smo u prokuhanom moru, a kad smo se vratili u Zg prokuhali bi krupnu morsku sol u vodi i onda namakali u tome.
    To je bilo nevjerojatno, nakon 5-10 minuta more počne čistiti upaljeno mjesto i gnoj odlaziti, a nakon tjedan dana je počelo omekšavati i upaljeno meso. Prvo je upaljenost nestala, a onda se i višak mesa koji se bio stvorio sušio i po malo otpadao.

Uglavnom nakon oko mjesec dana problem je nestao i od onda njegov prstić izgleda odlično, kao da ništa nije bilo.

Ja sam došla do zaključka da nama problem nije bio u tome da sam krivo rezala noktić, nego su noktići tada bili još premekani da bi se izborili s okolnim mesom na palcu pa da je zato dolazilo do upala.

Kako bilo, probaj, nemaš šta izgubiti. Metoda 100% prirodna s uspješnim rezultatom u više slučajeva. Samo zahtjeva malo strpljenja.

Čak sam i našoj pedijatrici rekla kako smo riješili problem koji nas je mučio 5 mjeseci i ona je rekla da će to reći svim roditeljima koji joj dođu s istim problemom.

0. 09.01.02007.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: nokti rastu u meso

moj Luka također od rođenja ima problema s urastanjem noktića,doktorica mi je govorila da pustim noktiće da narastu,pa da ih ravno odrežem,ali oni svaki puta puknu sami,sada mi je rekla da mu perem sa safegardom

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •