Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: fino jelo od piletine, paprike i sirnog namaza

  1. #1

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno fino jelo od piletine, paprike i sirnog namaza

    danas smo ovo jeli i sve polizali, jako je fino i jednostavno.
    volim raditi jela koja poslužim u jednom loncu - u ovom slučaju jednoj velikoj tavi :

    300 g pilećih prsa izrezanih na srednje velike komade /nek budu tanki/
    1 manja glavica luka
    1 češanj češnjaka
    1/2 veće mesnate žute paprike
    1 mrkva
    1 manja tikvica
    mliječni sirni namaz
    maslac

    250 g ledo valjušaka


    komade piletine popržiti dok ne porumene s obje strane na maslinovom ulju i izvaditi na stranu.
    na ulju prodinstati narezan luk, i dodati usitnjeni češnjak.
    dodati papriku i dinstati poklopljeno dok paprika malo ne omekša.
    dodati naribanu mrkvu i tikvicu i podliti vodom. dodati 2 žlice sirnog namaza, sol, papar, žličicu brašna.
    pustiti da krčka na laganoj vatri, dodati 2-3 listića maslaca.
    u tavu vratiti piletinu i dodati i valjuške. sve zajedno promiješati i..navaliti!

    naravno dodajte i neku salatu, a i kruh da možete umakati u fini žuti saftić..

  2. #2

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno Re: fino jelo od piletine, paprike i sirnog namaza

    Citiraj anek prvotno napisa
    i dodati i valjuške
    ...koje ste prethodno skuhali!

  3. #3
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    ovo se cini jako dobro, kao svi recepti koje si dosada postala zanima me koliko sirnog namaza - ono vece pakovanje od 200 gr ili malo pakovanje?

  4. #4

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    ja sam stavila 2 žlice dukatele classic /pakiranje od 150 g/.

  5. #5

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    ja sam stavila 2 žlice
    jušne

  6. #6
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    ovo će kod nas na stol, ali u duploj dozi

  7. #7

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Auh što dobro zvuči ...
    Ja preporučujem jedino neke druge njoke (ili kućna radinost?), ledovi su mi katastrofalno loši.

  8. #8

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    da, domaće njoke bi bile najbolja varijanta.

  9. #9
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    jel mora ići paprika, jer je ne volim ,ako i maslinovo ulje.
    Može li obično ulje??

  10. #10
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Citiraj fritulica1 prvotno napisa
    ledovi su mi katastrofalno loši.
    ja sam probala mnoge ali njihovi su mi najbolji

  11. #11
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    Kod nas samo domaći njoki od krumpira dolaze u obzir, mi smo fine guze pa druge ne bi ni jeli

  12. #12

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Anek, ovo zvuci super fino, vec sam kopi pejstala i svakako cu napraviti!

  13. #13

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    jel mora ići paprika, jer je ne volim ,ako i maslinovo ulje.
    Može li obično ulje??
    mislim da to ne bi bilo to bez paprike, ali probaj..
    ide samo pola paprike, izreži je na tanke rezance, bit će ti fino - i MM ne voli papriku, ali u ovom jelu mu je bila super

  14. #14
    mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Postovi
    1,463

    Početno

    Citiraj anek prvotno napisa
    Citiraj mali karlo prvotno napisa
    jel mora ići paprika, jer je ne volim ,ako i maslinovo ulje.
    Može li obično ulje??
    mislim da to ne bi bilo to bez paprike, ali probaj..
    ide samo pola paprike, izreži je na tanke rezance, bit će ti fino - i MM ne voli papriku, ali u ovom jelu mu je bila super
    sutra imamo to jelo za ručak a i sline već cure

  15. #15

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    5,467

    Početno

    Pretpostavljam moglo bi i bez mesa?

  16. #16
    MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006
    Lokacija
    Sarajevo
    Postovi
    1,346

    Početno

    tek sam sad shvatila da pise receptu koliko krem sira sorry idem kuhati jedva cekam da bude gotovo

  17. #17

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    2,908

    Početno

    Evo skuhala sam to jelo za ručak,stvarno je fino
    Lako se napravi,vrlo je zasitno(ostalo je i za večeru)
    Super

  18. #18
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Postovi
    2,461

    Početno

    Danas to pomlatili za ručak.Zbilja jako fino i super mi je što je zapravo prepuno povrća.
    Ja sam jedino svo to povrće smiksala tako da nema komadića pa je ispao pravi profi-umak.Mljac!
    Hvala,Anek!!

  19. #19

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    cure
    baš mi je drago da vam je bilo fino!

  20. #20

    Datum pristupanja
    May 2006
    Lokacija
    mjesto pod suncem
    Postovi
    2,786

    Početno

    Danas sam ovo pravila :D
    Zaista je mljac, mljac!!! Hvala anek!

    Umjesto zelene tikvice sam naribala malo narančaste tikve - bundeve, a njoki su bili home made.

  21. #21
    Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    6,506

    Početno

    i mi imali za rucak
    umjesto tikvice, cvjetovi brokule
    a umjesto sira vrhnje za kuhanje
    (prilagodba onome sto imamo u frizideru )

    uz integralne spagete

  22. #22

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj emily prvotno napisa
    umjesto tikvice, cvjetovi brokule
    [/size] )
    a ja danas pravila sa malim zabatcima; umjesto mrkve cvjetovi brokule, umjesto njoka riža - bilo je mmmm

  23. #23
    ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003
    Postovi
    12,890

    Početno

    ja se oduševila 8) , mm ostao razočaran jer je "preobično" a andrej nije bio gladan pa nemam autentičnu reakciju.

    mrkva i tikvica su baš prava kombinacija jer su slatke, fino pašu uz njoke i sirni štih.

  24. #24

    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    2,295

    Početno

    Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    mrkva i tikvica su baš prava kombinacija
    ...moja omiljena;
    uvijek ih naribam u npr. lazanje /prodinstam s mesom/, i još neka druga jela.


    ...a maslac je za ovaj saftek obavezan, nemojte izostaviti

  25. #25
    Freyja avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    1,920

    Početno

    I mi smo probali. Jako fino.

  26. #26
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    pa kada svi hvale ovo jelo, i mi ćemo probati! :D

  27. #27

    Datum pristupanja
    Jul 2007
    Lokacija
    Zgb
    Postovi
    1,448

    Početno

    Kod mene je uobičajeno sve anekine sastojke (gore spomenute) narezati na rezance, pa napraviti u dvije varijante: ili ovu sa sirnim namazom (vrhnjem) ili začiniti sa soja umakom (meso mariniram) pa dobiti kinesku inačicu istog jela!

    Obje su super!

  28. #28
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    probalji. mljac.
    go anek go!

  29. #29
    Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    Zagreb, Centar
    Postovi
    1,966

    Početno

    izvrsno je!!!

    ako dodate još komadiće dvopeka na kraju (ne smije se jako razmočiti)
    ili malo kukuruza ili čak nekoliko listova zelene salata jelo je savršeno

  30. #30

    Datum pristupanja
    Feb 2008
    Lokacija
    Zg
    Postovi
    12

    Početno

    Ovo zvuči super, probat ćemo ovih dana

  31. #31
    MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004
    Lokacija
    ZAGREB
    Postovi
    3,516

    Početno

    Upravo pojela i zbilja je

  32. #32

    Početno

    Imam jedno glupo pitanje

    Da li se tikvica nariba ili ... jer mi taj dio nije jasan

  33. #33
    monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    N.Zagreb
    Postovi
    1,344

    Početno

    Radila sam i ja prije dva dana i fakat je super fino za njamati.

    Tikvicu i mrkvicu naribaš a ostalo sjeckaš.

    A na kraju je boja umaka je fina, žuta.

    Kad je MM vidio isprva uzeo samo jedan komadić mesa i vrlo malo umaka jer mu boja nije sjela a kad je probao...smazao sve.

    Ja sam zeznula valjuške, doduše nikad prije nisam pravila pa sam sad sama probala i nisu mi bili baš.

  34. #34
    ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004
    Postovi
    3,356

    Početno

    Kuhala danas za ručak. Samo što nisam vadila komadiće mesa van, već sam samo dodavala povrće i ostalo po redu. I na kraju sam stavila malo curryja u prahu i svježeg đumbira. Falilo mi malo začina. I da, bijeli papar. Njoke sam umiješala unutra.

    Stvarno je mljac!

  35. #35
    iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004
    Lokacija
    tamo gdje je srce
    Postovi
    1,638

    Početno

    I ja sam ovo radila danas, ali sam ovaj put izostavila papriku (zaboravila ju kupiti) i luk, a dodala sam malo mješavine arapskih začina i bilo je odlično. Mislim da, na ovo jelo, sve varijante prolaze! Moji su skakali od veselja i jedva dočekali ručak. Sreća da je sve brzo gotovo. Ni ja ne vadim komadiće mesa već dinstam meso pa u njega ubacim povrće.

  36. #36

    Datum pristupanja
    Sep 2005
    Postovi
    734

    Početno

    i ja sam vec triput radila, jako fino! s dukatelom mi je bilo jos bolje nego s abc-om

  37. #37

    Datum pristupanja
    Mar 2008
    Postovi
    220

    Početno

    ja sam ovo radila jučer i bilo mi je super samo sam od povrća stavila poriluk i cvjetaču jer sam to imala i isto jako ukusno

  38. #38
    Dora06 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    130

    Početno

    Baš je fino kako i piše u naslovu, dobro mi je došlo za razbit monotoniju u kuhanju :D
    Čekamo još koji dobar i provjeren recept
    Anek

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •