Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Temperatura 40.3

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Temperatura 40.3

u uhu.U 16 sati je moja kći imala 40.3 dala sam joj Eferalgan šumeću tabletu,sada ima 38.6 To je najniže što smo uspjeli skinuti.Šta da radim?Da joj dam opet nešto,ali što?U 14 sati smo bile kod pedijatrice,ona veli da je to viroza i da je mala klinički ok.Nikakvu terapiju nije dala.
    Šta da radim?Cura ima oko 40kg i 7 i pol godina.Da probam sa Voltaren čepićem?

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako je pedijatrica rekla da je klinicki ok i ako je tem na 38,6 ja ju nikako ne bih skidala sa Voltaren čepićima.

Jel ono što će taj Voltaren napraviti je zapravo jedan veliki šok organizmu - spustit će naglo tu temperaturu.

Prati temperaturu, stavljaj hladne bloge, tusiraj...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pa to je super skinuta temperatura. Mislim da nemaš razloga skidati još više, a ni slučajno ju obarati na 37. Nema potrebe. Ja Patrika pustim da mi cijelu noć ima toliku temperaturu tek pred 39 skidam. Ali ti najbolje poznaješ svoje dijete. Ja bih pratila situaciju i kad se opet počne penjati tek onda skidati. Ne bih ju trenutno ni mrcvarila sa kupanjem. Sretno

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ne znam sa kojim toplomjerom mjeris, no temperature u uhu mi se bas nisu pokazale najtocnije. :/

ja imam infracrveni i razlika je znala biti i do 2 stupnja u dva uzastopna mjerenja!
    odbacila sam ga i koristim digitalni (ispod pazuha) i neki novi koji mjeri temperaturu pritiskom na celo.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

izmjeri temperaturu pod rukom
    i daj joj da puno pije
    ovo je dobro skinuta temperatura
    u 22 h joj možeš opet dati paracetamol
    ako je u međuvremenu opet visoko skočila daj joj ibuprofen, npr dalsy sirup, ona na 40 kg može uzeti 800 mg ibuprofena dnevno, tako da ako ti neće sirup možeš joj dati i neofen od 200mg do 4x dnevno
    ima kakve druge simptome?
    ju što boli?
    ima proljev, povraća?

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ovak,zvala sam u 19 sati pedijatricu i ona mi je rekla da malu tuširam i da joj u 20 sati mogu opet dati nešto za skidanje temp.
    Do sada sam ju tuširala cijelo vrijeme,temperatura je konstantno 39.6.Mislim da je ovaj toplomjer ok,nikakav drugi ni nemam :/
    Sad sam joj dala opet Eferalgan šumeću tbl.
    Noćas se malena žalila da ju boli trbuh s desne strane,ujutro je imala jednom proljev,ali ne vodenasti.Nakon toga ju trbuh više nije bolio.Povratila je dva puta također ujutro,nakon toga nema više ni proljeva,ni povraćanja.
    Doktorica mi je prek telefona rekla da joj se tijekom popodneva javilo puno djece sa sličnim simptomima i da ona sumnja na salmonelu,međutim moja Rea više nema probavnih tegoba,pa smo to odbacile.Mada,ja sam joj dala bočicu Prolife-a(probiotika),jel moguće da je ta jedna bočica riješila probavne tegobe?Prolife mi je preporučila pedijatrica da se malenoj oporavi sluznica crijeva,jer smo do prije tri dana bili na antibiotiku zbog angine i danas ovo.
    Namjeravma joj Prolife davati i narednih dana dok ne potrošimo svih sedam bočica.Malena dosta pije,al od jučer niš nije jela.
    Uglavnom,doktorica je rekla da kod malene nema straha od konvulzija i da joj nemre niš strašnoga biti,a ak ne srušimo temperaturu do jutra da dođemo k njoj prekontrolirati leukocite.
    Alex šta ti kažeš na ovo sve,jel to ok?
    E da,nisam joj davala Voltaren,jer ga se bojim,naime čula sam od nekih mama da je djeci znala temperatura pasti na 35,a to,čini mi se je gore nego 39.
    Cure,hvala na savjetima

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tanči, ak je salmonela - budi na oprezu. meni je čak stala dan ili dva - a onda sam dva tjedna rikavala doma... :?

meni su najbolji i dalje oni živini toplomjeri, iako crknem dok izmjerim temperaturu...

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nabavila ja i običan toplomjer,sad smo mjerile i ispod ruke je temp. 39.2,a u uhu 39.6.Tak da mislim da je ovaj za uho ok.Prije pola sata sam joj dala paracetamol,sad treba početi djelovati.
    Da li se salmonela vidi iz krvne slike ili samo iz stolice? :/

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne sjećam se kaj sam ja radila ... sjećam se samo da mi je prvih dva-tri dana bilo loše samo povremeno, pa sam čak izlazila van. a kad me zgrabilooooo... ajoj....

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ajoj,nadam se da nije salmonela.

Rea se sad počela jako znojiti,temperatura je sad 39.1 ispod ruke.Izgleda da je krenula prema dole.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da sto prije prodje

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~evo još malo da bude sve ok i da andreica brzo ozdravi

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tanči i mi smo se prije mjesec dana hrvali sa virozom koja je uzrokovala sedmodnevnu temperaturu od 39.5 a penjala se i do 40.6.
    Malo bi ju spustili i ona opet na 39,5.
    Davala sam ljubeku lupocet i ibrupofen naizmjence i puno tekučine.
    Imao je i proljev ali nije povračao.
    Apetita baš i nije imao.
    Nekako mi se činilo da mu ljekovi i nisu baš koristili kod ove viroze sve dok se tjelo nije samo izborilo i nakon sedam dana samo je sve stalo.

Tanči vibram da vam što prije prođe

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Nabavila ja i običan toplomjer,sad smo mjerile i ispod ruke je temp. 39.2,a u uhu 39.6.Tak da mislim da je ovaj za uho ok.Prije pola sata sam joj dala paracetamol,sad treba početi djelovati.
    Da li se salmonela vidi iz krvne slike ili samo iz stolice? :/
    Salmonelu mogu ottkriti samo iz uzorka stolice..čeka se nalaz oko 2-3 dana

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo samo jednom imali iskustvo s tako visokom temperaturom, preko 40, koja nije htjela spasti 7 punih dana!
    Bilo je naizmjenično i voltaren ćepića i tuširanja i umatanja u plahte natopljene alkoholom, strašno i prestrašno.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~
    da prođe što prije

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tanči kako je Rea?
    vjerujem da ste išli kod ped. izvaditi krv i pretpostavljam da će vam dat da napravite stolicu bakteriološki ako postoji sumnja na salmonelu
    javi

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tanči, vibram da je samo neka viroza, jer po tvom opisu to je nešto slično što smo mi pred 3 tjedna prebrodili. dvodnevna temp 40,3 koja ne ide ispod 39,6, jedno povraćanje i nakon toga 10 dana proljevastih stolica....

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo malo i od nas ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da brzo prode i da nije nista jako ozbiljno

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Samo bi upozorila da je dokazano štetno skidanje temperature alkoholom, bolje je tuširati ili oblozi od same vode.

cvrcak boldala jer je bitno

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Svima veliko hvala na vibricama

Rea je ajmo reć dobro,kuri opet cijeli dan,ali ne preko 40.Kombiniramo naizmjenice brufen i paracetamol i to funkcionira.Temperatura padne,ali nakon dva-tri sata opet skoči do max 39.

Pošto smo ipak uspjeli noćas srušiti temperaturu nismo danas išli vaditi krv,jer je doktorica rekla da dođemo samo ako temperatura neće padati.
    Proljevi nema,pa nismo ni stolicu nosili na pretragu.

Izgleda da je to nekakav virus,jer osim temperature nema drugih simptoma.

Hvala vam svima na savjetima i podršci,puno mi to znači(stvarno sam se fest prepala)

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

za reicu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Bas sam i ja htjela otvorit ovaj topic. Moj malac nema jos ni 7 mj. a sinoc je zakurio 40! Bili popodne kod pedice, isto kaze viroza, proci ce, neka pije puno tekucine i skidanje temp sa lupocetom. Danas kao malo bolje al navecer ga slomilo 39.4. I to stvarno slomilo, lezi s poluotvorenim okicama i jeca s pola snage. Horor za gledat!
    Pedica je spomenula da moze trajati 3-5 dana! Pa ja cu more isplakat za to vrijeme, tako mi je tesko gledati ga takvog slomljenog.
    Kakve su to viroze? Jel se to moze prenjet na drugu djecu?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ako nitko u okolini nije imao sličnu virozu i ako oni 2-3. dan bolesti nemaju nikakvih simptoma (makar- lagano curenje nosa) ja bih svakako inzistirala da im se barem urin napravi.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Danas više nema temperature :D

Reica bi već sutra u školu

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa
    Danas više nema temperature :D

Reica bi već sutra u školu
    :D :D :D super!

koksy kako je kod vas? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude dobro!

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bit će da je to bila neka od onih burnih trodnevnih viroza. Drago mi je vidjeti da se Rea vraća u formu .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moji su obojica prošli slično nešto prije tri tjedna

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Bit će da je to bila neka od onih burnih trodnevnih viroza. Drago mi je vidjeti da se Rea vraća u formu .
    Hvala draga Da,izgleda da je to bilo to,jer Reica je već danas išla u školu i kaže da se osjeća ok,dobro i izgleda,jedino što baš nema apetita.

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

i mi imamo 40,kaže dr.isto viroza.

kako vi skidate temp.kada čepići ne djeluju? samo sa vodom ili možda rakija,kažu i bjelanjak jajeta..... nisam probala ,pa neznam

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    i mi imamo 40,kaže dr.isto viroza.

kako vi skidate temp.kada čepići ne djeluju? samo sa vodom ili možda rakija,kažu i bjelanjak jajeta..... nisam probala ,pa neznam
    samo voda nikakvi oblozi od rakije ili drugog alkohola jer alkoholne pare stete djetetu!

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I kod nas se smirilo stanje s temp ali sad ima uzasan osip. veli pedica da je to normalno, da traje 2-3 dana i da se s nicim ne tretira. Mene jedino muci kaj je malac uuuuuzasno nervozan. Jos nikad nije bio takav pa neznam dal ga to mozda svrbi ili nesto...
    E da, i nece bas jesti. Kuzila sam da nije htio dok je imao visoku temp. bilo mi je bitno da popije puno tekucine. Ali nece ni sad, kasice pojede 5 zlica, s tim da je prije jeo stvarno puno, a mlijeko (ad) jede mozda po pola doze. I bas je sav nikakav, mlitav i isfrustriran. Uopce ga ne prepoznajem.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mora da je trodnevna. Kod nas je isto išlo, jaaaako visoka temperatura i nervozaaaa grozno. taman lani na Uskrs, u 3 u noći sam ga nosala po kući da se smiri i pokazivala mu uskršnja jaja. tu noć je bio najnervozniji i tad je pala temperatura i to jako nisko :shock: . Sutra osip. E, da nije 4 dana ništa jeo, samo pio, pio.....
    A apetit kad se vratio ne da je jeo, već je samo šetao i grabio po kući

bubanima

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

snoopygirl a jel i tvoj bio nevjerovatno jako nervozan dok je trajao osip? Ja stvarno vise nemam snage i na rubu sam zivaca. Apsolutno nista mu ne pase, ni nosanje, ni sjedenje ni lezanje ni na pod ni u krilo...bas nista! Cendra, place, baca se... Po noci je ketastrofa! Dok je imao temp nije bilo tak grozno, vise je bio miran i stalno mu se spavalo. Nervoza je pocela upravo s pojavom osipa.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

pa s pojavom osipa se opće stanje smirilo, kako mi je ta noć s skoro 40 ostala u sjećanju, jer sam šetala do 4ipo a ustala u 6 radit .
    znam da još dugo nije krenuo jest :/ .
    možda je nervoza od zubića i sl? ako se nesmiri do sutra ja bi opet otišla do pedice

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

koksy, je li danas bolje?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Napokon se stanje smirilo iako se osip jos nije do kraja povukao. Danas je puuuuno bolje volje! :D
    Jedino izgleda da mu se zamjerilo kupanje posto sam ga s temp. 40 kupala u malo hladnijoj vodi nego inace.
    Prije mu je kupanje bilo dogadaj dana, uvijek se razveselio cim bi krenuli put kupaone ali eto sad place ko ljuta godina i u vodi. Nakon nekog vremena se smiri ali ipak nije to onakvo kupanje kakvo je nekad bilo. Uz puno smijeha, spricanja i igre. Nadam se da ce i ta faza proci.

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D super da je bolje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •