-
Kad cerviks neće zreti - iskustva, molim, ili znanstvena saz
Moj cerviks debelo prijeđe svoj termin poroda, tvrd ko boca pive. I okej, tak je kak je, al me zanima nešto o tome - što znate, što ste iskusile, pročitale... o toj stvari. Hvala!
-
Za početak, metoda određivanja termina poroda kakva se upotrebljava širom svijeta, uopće nije znanstveno potvrđena. Ako ideš računati prosjek (a to još uvijek znači da neke žene rode prije, neke upravo tada, a neke nakon prosječnog trajanja trudnoće), dobiješ da trudnoća traje dulje neko po Naegele-ovom pravilu: http://www.greenjournal.org/cgi/cont...tract/75/6/929. Možeš pogledati i http://www.plus-size-pregnancy.org/figuring.htm.
Osim toga, zašto se fokusirati na cerviks? Neki su opterećeni cerviksom, neki posteljicom, neki plodnom vodom, neki pripremnim trudovima, neki sluzavim čepom... Kad dođe vrijeme da rodiš, a to vrijeme određujete ti i tvoje dijete zajedno, sve će se to uštimati i cerviks će se otvoriti. Radije se skoncentriraj na opuštanje, šetnje u prirodi, rješavanje zadnjih preostalih strahova, prihvaćanje stvari onakvim kakve jesu i vjeru u dobro.
-
Osoblje foruma
-
taj nezreli cerviks iz poroda u porod imam i ja... doslovno se situacija naglo promijeni kad porod uznapreduje, i sama ode plodna voda od trudova.
mogu reći za poslijednji, jer sam prenijela gotovo 3 tjedna, da su liječnici mislili kako sam ostala cijelih mjesec dana kasnije trudna, a nisam, dijete sam obilato prenijela, što se vidjelo po njegovom izgledu kad sam ga rodila.
nasilno su pokušavali vidjeti plodnu vodu, koja je uvijek i iznova bila bistra, skroz sam bila zatvorena, pregledi su mi bili odlazak na stratište, krvarila sam... bilo je bljak, a to popodne nakon poslijednjeg pregleda plodne vode i njihovog zaključka kako je situacija još nezreza za porod, voda bistra, i bla-bla, dobila sam trudove, voda je bila mekonijeva, i izvršen mi je hitan porod...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma