Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Kad cerviks neće zreti - iskustva, molim, ili znanstvena saz

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno Kad cerviks neće zreti - iskustva, molim, ili znanstvena saz

Moj cerviks debelo prijeđe svoj termin poroda, tvrd ko boca pive. I okej, tak je kak je, al me zanima nešto o tome - što znate, što ste iskusile, pročitale... o toj stvari. Hvala!

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za početak, metoda određivanja termina poroda kakva se upotrebljava širom svijeta, uopće nije znanstveno potvrđena. Ako ideš računati prosjek (a to još uvijek znači da neke žene rode prije, neke upravo tada, a neke nakon prosječnog trajanja trudnoće), dobiješ da trudnoća traje dulje neko po Naegele-ovom pravilu: http://www.greenjournal.org/cgi/cont...tract/75/6/929. Možeš pogledati i http://www.plus-size-pregnancy.org/figuring.htm.

Osim toga, zašto se fokusirati na cerviks? Neki su opterećeni cerviksom, neki posteljicom, neki plodnom vodom, neki pripremnim trudovima, neki sluzavim čepom... Kad dođe vrijeme da rodiš, a to vrijeme određujete ti i tvoje dijete zajedno, sve će se to uštimati i cerviks će se otvoriti. Radije se skoncentriraj na opuštanje, šetnje u prirodi, rješavanje zadnjih preostalih strahova, prihvaćanje stvari onakvim kakve jesu i vjeru u dobro.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za sazrijevanje cerviksa se preporucuje jesti svjezi ananas i uzimati ulje nocurka (oralno ili po kap stavljati direktno na cerviks). Ovo drugo se preporucuje tek u 36. tjednu nadalje jer je ulje izuzetno bogato prostaglandinima pa se autoriteti ne mogu sloziti da li je opasno uzimati ga ranije (moze li se dogoditi da usput pokrene i kontrakcije). S druge strane, ne reagiraju sve zene jednako ni na prirodne ni na sinteticke prostaglandine (u smislu ubrzavanja procesa) pa vjerojatno kod nekih zena nista od navedenog ni nema ucinka.
    Ja vjerujem u onu da ne mozes pozuriti porod, ako ti i dijete niste spremni i opusteni, tako da nista drugo osim ovoga ne bih ni pokusavala raditi/piti/primjenjivati (a i ovo je vise da se osjecam da jesam nesto napravila, ako slucajno (ne)krene kao prvi put), osim vec preporucenog setanja i opustanja i rada na sebi.
    U vecini literature se i ananas i ulje spominju ipak "samo" kao sredstva koja ce pomoci sazrijevanju cerviksa i nece dovesti do indukcije pa ih ja sebi nekako predstavljam kao bezopasna.

Nisam citala link na plus-size (ali hocu) pa ne znam ima li tamo, ali daleko najblizi mi je Odentov nacin (valjda je njegov ) odredjivanja termina, pod uvjetom da znas datum zaceca. Naime, on govori da je pravi termin 9 mjeseci od datuma zaceca.
    U ovoj trudnoci, on je meni nekih 6-7 dana nakon izracunatog termina.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

taj nezreli cerviks iz poroda u porod imam i ja... doslovno se situacija naglo promijeni kad porod uznapreduje, i sama ode plodna voda od trudova.

mogu reći za poslijednji, jer sam prenijela gotovo 3 tjedna, da su liječnici mislili kako sam ostala cijelih mjesec dana kasnije trudna, a nisam, dijete sam obilato prenijela, što se vidjelo po njegovom izgledu kad sam ga rodila.

nasilno su pokušavali vidjeti plodnu vodu, koja je uvijek i iznova bila bistra, skroz sam bila zatvorena, pregledi su mi bili odlazak na stratište, krvarila sam... bilo je bljak, a to popodne nakon poslijednjeg pregleda plodne vode i njihovog zaključka kako je situacija još nezreza za porod, voda bistra, i bla-bla, dobila sam trudove, voda je bila mekonijeva, i izvršen mi je hitan porod...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •