Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: HITNO MOLIM POMOĆ! prva kašica od jabuke -proljev

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno HITNO MOLIM POMOĆ! prva kašica od jabuke -proljev

sin mi ima 4 i pol mjeseca i zato jer ima pojačani refluks, često izbacuje mlijeko nakon dojenja, od rođenja, doktorica nam je rekla da počnemo s kašicom od jabuke, rekla je nek napravimo jabuku+keks u kamilici. svidio mu se okus i na žličicu je pojeo dosta, ali od onda - 2 dana, sve stolice koje ima, dvije-tri dnevno - su jako jako rijetke. odonda je opet samo na dojci,
    kako da nastavimo dalje?
    da zmiksam samo svježu jabuku? ili
    hvala

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

1. ne bih dala ništa a kamoli jabuku s 4 i pol mjeseca
    2. ako bi iz nekog razloga ipak dohrana trebala početi davala bih kremu od riže, tj skuhanu ispasiranu rižu (integralnu ili neku bio) ili ako preferiraš gotove proizvode neke rižine pahuljice (nezaslađene!) s adaptiranim

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

oprosti, shvatila sam da je na adaptiranom...moja greška. žitarice onda na izdojenom

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ha cuj, keks sadrzi gluten, ja bih ipak sa cistom jabukom probala :/
    Cudno je da vam je doktorica keks i preporucila :? i to sve na kamilici :?

Jabuku naribaj i skuhaj u malo vode, stavi u cjediljku sa sitnim rupicama pa smiksaj u glatku kasicu bez ikakvih dodataka, vjerujem da vam je to vise nego dovoljno gusto

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Zbog čega vam je dr. preporučila dohranu sa 4,5 mj. i to - keks?

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Prema prepoukama SZO i UNICEFA dohrana se uvodi nakon što dijete navrši šest mjeseci, do tada isključivo dojenje (ili ako majka iz nekog razloga ne doji adaptirano mlijeko).

Tvoja pedijatrica očito nije upoznata sa time, preporuka o uvođenju kašice od keksa, kamilice i jabuke je zaista nepotrebna.

Ono što mi savjetujemo je isključivo dojenje, dohrana nakon 6 mjeseci (keks može pričekati i godniu dana).

Na portalu imaš tekstove o dohrani:

Kako i kada ponuditi čvrstu hranu

a Ovdje tablicu dohrane.

U svakom slučaju pričeja da dijete napuni 6 mjeseci.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dohrana NE prije 6 mjeseci.

Kamilica je preteška za tako maleni želučić, ne mogu vjerovati da ti je to pedijatar preporučio?! :shock:
    Keksi sadrže gluten, kako je već napisano.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    ha cuj, keks sadrzi gluten, ja bih ipak sa cistom jabukom probala :/
    Cudno je da vam je doktorica keks i preporucila :? i to sve na kamilici :?

Jabuku naribaj i skuhaj u malo vode, stavi u cjediljku sa sitnim rupicama pa smiksaj u glatku kasicu bez ikakvih dodataka, vjerujem da vam je to vise nego dovoljno gusto
    doktorica nam je to preporučila jer kaže da djeca koja imaju refluks trebaju početi jesti kruću hranu da se to malo regulira. i ja sam za to da se jabuka malko skuha pa onda pasira.
    što se tiče rižinih pahuljica, čitala sam malo i stavovi o žitaricama za početak dohrane su vrlo različiti. mislim da ću ipak nastaviti s voćem polako dalje, ali bez dodataka.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

bebolindra, djetetov probavni sustav nije dovoljno zreo za nešto drugo osim mlijeka, bez obzira na refluks.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

napravila sam sve što je rekla pedijatrica, i meni se činilo da je ta kombinacija loša i previše za mali stomačić, koji ionako, još uvijek ima grčeve
    zbilja ne znam što učiniti.
    jako dobro sam upoznata s tim da se samo doji do 6 mjeseca, bez brige, ali on izbacuje mlijeko tako da bi mogao imati i više kg nego što ima. puno jede, ali i dosta izbaci jer mu se stalno diže želudac kad pojede. zato je stalno na rukama, da mu ostane u želucu. čim ga se pogne, on izbaci. užas. kad leži u krevetu stalno mu se vraća u usta i on to stalno nanovo guta. ako mu malko izađe on to rukama vraća natrag. strašno. krevet smo nakosili, još ga polegnem na tanki jastučić i svejedno.
    zato i jest preporučila dohranu.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

U tome što si navela ima jako mnogo stvari koje mogu da izazovu alergiju. Mi smo dohranu počeli sa 7 meseci pa je Nađa ipak reagovala na jabuku (osula se) jer nismo mogli da nađemo nešpricane. U keksu ima glutena, a vrlo moguće i mleka ili nekog mlečnog proizvoda od koga je isto moguća alergija (opet naš primer: jogurt probala sa 11 meseci i osula se i dobila proliv). I za kraj kamilica, opet iz ličnog iskustva, prošlog leta sam po savetu doktorke pelensko područje isprala kamilicom (zbog lakšeg ojeda) i mala se osula po celom telu, tako da je i kamilica :/
    Iskreno, da sam na tvom mestu vratila bih se samo dojenju, bar do 6. meseca, jer ti je dete očigledno podložno reakcijama.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Frida prvotno napisa
    bebolindra, djetetov probavni sustav nije dovoljno zreo za nešto drugo osim mlijeka, bez obzira na refluks.
    ja sam počela jesti voćne kašice s 3 mjeseca i izrasla sam u zdravu ženu bez ikakvih probavnih smetnji.
    očito je kombinacija ubitačna.
    zanima me kako se uopće počinje, čime?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    U tome što si navela ima jako mnogo stvari koje mogu da izazovu alergiju. Mi smo dohranu počeli sa 7 meseci pa je Nađa ipak reagovala na jabuku (osula se) jer nismo mogli da nađemo nešpricane. U keksu ima glutena, a vrlo moguće i mleka ili nekog mlečnog proizvoda od koga je isto moguća alergija (opet naš primer: jogurt probala sa 11 meseci i osula se i dobila proliv). I za kraj kamilica, opet iz ličnog iskustva, prošlog leta sam po savetu doktorke pelensko područje isprala kamilicom (zbog lakšeg ojeda) i mala se osula po celom telu, tako da je i kamilica :/
    Iskreno, da sam na tvom mestu vratila bih se samo dojenju, bar do 6. meseca, jer ti je dete očigledno podložno reakcijama.
    jasno mi je da su sve alergeni i da sam mu u stvari dala bombu. izgleda da ne treba slušati nikoga, već se pouzdati u vlastiti osjećaj. a osjećaj mi je govorio da narendam jabuku i prokuham je u malo vode i to mu dam.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja bih promijenila pedijatra isti čas, nastavila isključivo dojiti barem do 6 mj., a onda krenula s dohranom onako kako to preporučaju Svjetska zdravstvena organizacija i Unicef. Pedica kasni cca 10 godina za suvremenim preporukama.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Totalna sam neznalica što se tiče refluksa...
    ali mi ova mješavina jabuke i kamilice nikako ne sjeda jer obje potiču rad crijeva...Sem toga u prehranu bi se trebala uvoditi jedna po jedna namirnica... :?
    Pokušaj ili samu jabuku ili kašu od riže.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj bebolindra prvotno napisa
    ja sam počela jesti voćne kašice s 3 mjeseca i izrasla sam u zdravu ženu bez ikakvih probavnih smetnji.
    U gornjem postu sam ti stavila link na tekstove na portalu, kao i na tablicu dohrane.

Ti si majka i napraviti ćeš ono što misliš da je najbolje za tvoje dijete, mi ovdje možemo samo pokušati savjetovati, tvoje je da savjete prihvatiš ili ne.

Ovaj komentar "i ja sam tako pa mi nije ništa" je malo :/, naime odgoda dohrane nije potekla od nikuda, provedena su istraživanja koja su dokazala zbog čega je istu potrebno pomaknuti.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Inače se kod djece s refluksom preporuča zgusnuti mlijeko s kukuruznim pahuljicama (ili rižinim), jer ga tako manje izbacuju, ali i to tek sa navršenih 6 mjeseci.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

U gornjem postu sam ti stavila link na tekstove na portalu, kao i na tablicu dohrane.

Ti si majka i napraviti ćeš ono što misliš da je najbolje za tvoje dijete, mi ovdje možemo samo pokušati savjetovati, tvoje je da savjete prihvatiš ili ne.

Ovaj komentar "i ja sam tako pa mi nije ništa" je malo :/, naime odgoda dohrane nije potekla od nikuda, provedena su istraživanja koja su dokazala zbog čega je istu potrebno pomaknuti.
    upravo zato da bih čula vaše savjete sam i postavila pitanje, ali to ne znači da ne mogu reći i sama što mislim, zar ne?

mali karlo avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:/ bez komentara...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

znam da je rižina sluz dobra kad beba/dijete ima proljev pa je kašica/krema od riže itekako prihvatljiva kod nadraženog želučića, zar ne?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da me se krivo ne shvati, ja takodje nisam za nadohranu prije navrsenih 6 mjeseci zivota ali takodjer znam kakve su majcine muke kada je refluks u pitanju pa djete izbaci 2/3 posisanog mlijeka i gdje nista drugo osim zlice ne pomaze :/

Tesko je biti pametan u takvim situacijama kada je svako dijete drugacije.

bebolindra i ja sam sa 3 mjeseca pocela jesti kasice i domace juhice i sve kako su prije nasi roditelji radili pa citav zivot zbog toga imam problema s kilama, a bila sam tako slatka mala bucmasta beba je slatka mos si mislit

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja se isto tu moram javiti. Ja kužim da se do 6. mjeseca ne daje dohrana, i mislim da to već svi znamo, ali moja prva cura je imala refluks i sve što bi pojela je išlo van iz nje, i ja sam MORALA njoj gustiti mlijeko s rižinim pahuljicama već od 3. mjeseca. Doduše, s dohranom smo krenule s nekih 5 mjesecii to jako sporo i gledali reakcije jer je i alergičarka. Zato molim da se uzme u obzir to da je to preporučeno od stručnjaka - gastroenterologa. Evo i druga moja cura koja sad ima 2 mjeseca puno bljucka i isto nam je preporučeno da joj zagustimo s rižinim pahuljicama, ali mi ne pada na pamet to joj davati s 2 mjeseca života, ali za razliku od prve ona dobro napreduje. S Rinom nisam imala izbora. Dakle, ne osuđujte nešto s čim niste imale doticaja, jer ne znate kako je roditelju čije dijete ne prihvaća hranu i samo se probajte staviti u majčin položaj kad nahrani dijete i gleda kako to sve izlazi iz djeteta i misli se svaki dan da li će morati u bolnicu. Slažem se da se ne počinje s dohranom prije 6. mjeseca i da će se zdravoj djeci ranom dohranom više naštetiti nego koristiti, ali kad imate bolesno dijete...

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Samba, daj molim te ne pretjeruj, tko osuđuje majku/roditelje?

Jedina osoba koja je ovdje za "osudu" je pedijatrica koja očito nezna kako pomoći toj mami.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam baš da pretjerujem, ženska napiše da dijete ima refluks i da joj je tako preporučeno, te postavlja pitanje u vezi proljeva, a odgovori su:

ne dohrana do 6. mjeseca
    i tako još pet puta....

Pretpostavljam da to i sama zna, ako je provela barem 5 minuta na Rodi, zna sigurno!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mislim da ti je najpametnije potražiti savjet stručnjaka. Znači gastroenterologa. Ako već nisi, naravno.
    Isto sam mišljenja da ti je pedica ''starog kova''.
    Sretno i

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako dijete ima dijagnozu "refluks", znači da je bilo na pretragama tipa ph metrije ili nekih drugih po kojima se to dijagnosticiralo, dakle kod stručnjaka gastroenterloga. Ako pak to obična pedijatrica tvrdi, onda teze o refluksu padaju u vodu, jer nije refluks ni bljuckanje ni povraćanje dok se ne dokaže.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Gle, mi smo savjetovale, još jednom ponavljam: ako se djetetu koje ima refluks mlijeko mora zgusnuti keks i kamilica definitivno nisu rješenje, dok sam ja tražila nešto cure su već spomenule rižine pahuljice.

Što se tiče proljeva, ja bih joj rekla da nastavi dojiti i izbaci svu dodatnu hranu ali NISAM KOMPETENTNA (zato navodi o uvođenju dohrane), dijete ima refluks i savjet za rješavanje problema trebao bi doći od stručnjaka s tog područja.

Kopiram tekst sa Kellymom, boldala sam dio koji se odnosi na zgušnjavanje mlijeka:

Gastroesophageal Reflux Disease (GERD)

A small percentage of babies experience discomfort and other complications due to reflux - this is called Gastroesophageal Reflux Disease. These babies have been termed by some as ‘Scrawny Screamers’ (as compared to the Happy Spitters). There seems to be a family tendency toward reflux. GERD is particularly common in preemies (due to their immaturity) and in babies with other health problems. GERD usually improves by 12-24 months.

Following are symptoms of GERD -- there are varying degrees and need your doctor's involvement to diagnose:

Frequent spitting up or vomiting; discomfort when spitting up. Some babies with GERD do not spit up – silent reflux occurs when the stomach contents only go as far as the esophagus and are then re-swallowed, causing pain but no spitting up.
    Gagging, choking, frequent burping or hiccoughing, bad breath.
    Baby may be fussy and sleep less due to discomfort.
    Warning signs of severe reflux:

Inconsolable or severe fussiness or crying associated with feedings.
    Poor weight gain, weight loss, or failure to thrive. Difficulty eating. Breast/food refusal.
    Difficulty swallowing, sore throat, hoarseness, chronic nasal/sinus congestion, chronic sinus/ear infections.
    Spitting up blood or green/yellow fluid.
    Sandifer’s syndrome: Baby may ‘posture’ and arch the neck & back to relieve reflux pain--this lengthens the esophagus and reduces discomfort.
    Breathing problems: bronchitis, wheezing, chronic cough, pneumonia, asthma, aspiration, apnea, cyanosis.
    GERD may cause babies to either undereat (if they associate feeding with the after-feeding pain, or if it hurts to swallow) or overeat (because sucking keeps the stomach contents down in the stomach and because mother’s milk is a natural antacid).

Current information on reflux indicates that testing or treatment for reflux in babies younger than 12 months should be considered only if spitting up is accompanied by poor weight gain or weight loss, severe choking, lung disease or other complications. Per Donna Secker, MS, RD in the article Gastroesophageal Reflux Disease , "The infant with significant reflux who seems to be growing well and has no other significant health problems benefits most from little or no therapy."

When GERD is suspected, many doctors first try a trial of various reflux medications (without running tests), to see if the medications improve baby's symptoms. If testing is done, a 24-hour pH probe study () is the current “gold standard” for reflux testing in babies; this is a procedure where a tube is placed down baby's throat to measure the acid level at the bottom of the esophagus. A barium swallow (upper GI) is not so invasive (baby swallows a barium mixture, then an x-ray is taken) but is not really effective for diagnosing reflux in babies, since most babies will reflux when given barium. An upper GI will not identify whether baby's stomach contents are higher in acid or if there has been any esophagus damage due to reflux, but it will show if there are any blockages or narrowing of the stomach valves that may be causing or aggravating the reflux. Additional tests may be recommended in certain circumstances (see the links below for additional information). In rare cases, when baby has very severe reflux that is not relieved by medication, surgery may be recommended.

Breastfeeding Tips

Aim for frequent breastfeeding, whenever baby cues to feed. These smaller, more frequent feedings can be easier to digest.
    Try positioning baby in a semi-upright or sitting position when breastfeeding, or recline back so that baby is above and tummy-to-tummy with mom. See this information on upright nursing positions.
    For fussy, reluctant feeders, try lots of skin to skin contact, breastfeeding in motion (rocking, walking), in the bath or when baby is sleepy.
    Ensure good latch to minimize air swallowing.
    Allow baby to completely finish one breast (by waiting until baby pulls off or goes to sleep) before you offer the other. Don't interrupt active suckling just to switch sides. Switching sides too soon or too often can cause excessive spitting up (see Too Much Milk?). For babies who want to breastfeed very frequently, try switching sides every few hours instead of at every feed.
    Encourage non-nutritive/comfort sucking at the breast, since non-nutritive sucking reduces irritation and speeds gastric emptying.
    Avoid rough or fast movement or unnecessary jostling or handling of your baby right after feeding. Baby may be more comfortable when help upright much of the time. It is often helpful to burp often.
    As always, watch your baby and follow his cues to determine what works best to ease the reflux symptoms.

What can I do to minimize spitting up/reflux?

Breastfeed! Reflux is less common in breastfed babies. In addition, breastfed babies with reflux have been shown to have shorter and fewer reflux episodes and less severe reflux at night than formula-fed babies [Heacock 1992]. Breastfeeding is also best for babies with reflux because breastmilk leaves the stomach much faster [Ewer 1994] (so there’s less time for it to back up into the esophagus) and is probably less irritating when it does come back up.
    The more relaxed your infant is, the less the reflux.
    Eliminate all environmental tobacco smoke exposure, as this is a significant contributing factor to reflux.
    Reduce or eliminate caffeine. Excessive caffeine in mom's diet can contribute to reflux.
    Allergy should be suspected in all infant reflux cases. According to a review article in Pediatrics [Salvatore 2002], up to half of all GERD cases in babies under a year are associated with cow’s milk protein allergy. The authors note that symptoms can be similar and recommend that pediatricians screen all babies with GERD for cow’s milk allergy. Allergic babies generally have other symptoms in addition to spitting up.
    Positioning:
    Reflux is worst when baby lies flat on his back.
    Many parents have found that carrying baby in a sling or other baby carrier can be helpful.
    Avoid compressing baby’s abdomen - this can increase reflux and discomfort. Dress baby in loose clothing with loose diaper waistbands; avoid “slumped over” or bent positions; for example, roll baby on his side rather than lifting legs toward tummy for diaper changes.
    Recent research has compared various positions to determine which is best for babies with reflux. Elevating baby's head did not make a significant difference in these studies [Carroll 2002, Secker 2002, Craig 2004], although many moms have found that baby is more comfortable when in an upright position. The positions shown to significantly reduce reflux include lying on the left side and prone (baby on his tummy). Placing the infant in a prone position should only be done when the child is awake and can be continuously monitored. Prone positioning during sleep is almost never recommended due to the increased SIDS risk. [Secker 2002]
    Although recent research does not support recommendations to keep baby in a semi-upright position (30° elevation), this remains a common recommendation. Positioning at a 60° elevation in an infant seat or swing has been found to increase reflux compared with the prone (tummy down) position [Carroll 2002, Secker 2002].
    As always, experiment to find what works best for your baby.
    If your child is taking reflux medications, keep in mind that dosages generally need to be monitored and adjusted frequently as baby grows.

What about thickened feeds?
    Baby cereal, added to thicken breastmilk or formula, has been used as a treatment for GER for many years, but its use is controversial.

Does it work? Thickened feeds can reduce spitting up, but studies have not shown a decrease in reflux index scores (i.e., the “silent reflux” is still present). Per Donna Secker, MS, RD in Gastroesophageal Reflux Disease , "The effect of thickened feedings may be more cosmetic (decreased regurgitation and increased postprandial sleeping) than beneficial." Thickened feeds have been associated with increased coughing after feedings, and may also decrease gastric emptying time and increase reflux episodes and aspiration. Note that rice cereal will not effectively thicken breastmilk due to the amylase (an enzyme that digests carbohydrates) naturally present in the breastmilk.

Is it healthy for baby? If you do thicken feeds, monitor baby’s intake since baby may take in less milk overall and thus decrease overall nutrient intake. There are a number of reasons to avoid introducing cereal and other solids early. There is evidence that the introduction of rice or gluten-containing cereals before 3 months of age increases baby's risk for type I diabetes. In addition, babies with GERD are more likely to need all their defenses against allergies, respiratory infections and ear infections – but studies show that early introduction of solids increases baby’s risk for all of these conditions.

The breastfeeding relationship: Early introduction of solids is associated with early weaning. Babies with reflux are already at greater risk for fussy nursing behavior, nursing strikes or premature weaning if baby associates reflux discomfort with breastfeeding.

Safety issues: Never add cereal to a bottle without medical supervision if your baby has a weak suck or uncoordinated sucking skills.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Moje dijete ima refluks; mogu li ga i dalje dojiti?

Sa portala, možda nađeš nešto što će ti pomoći.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj samba prvotno napisa
    Ako dijete ima dijagnozu "refluks", znači da je bilo na pretragama tipa ph metrije ili nekih drugih po kojima se to dijagnosticiralo, dakle kod stručnjaka gastroenterloga. Ako pak to obična pedijatrica tvrdi, onda teze o refluksu padaju u vodu, jer nije refluks ni bljuckanje ni povraćanje dok se ne dokaže.
    Mislila sam na savjet gastroenterologa što se tiče dohrane.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Koliko ja znam, filozofija iza tih rižinih pahuljica i ranijeg uvođenja dohrane je čisto da da gušća hrana teže izlazi van pa eto. Gravitacija. Stvarno ne znam, najbolje da nađeš dobrog gastroenteloga (samo pazi se, puno njih je old school također ) pa pitaš. Jabuka je definitvno blesav izbor, moja mala se od nje ukaka isti čas, nju otvara za poluditi.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

bebolindra
    Moja curica će uskoro napuniti 8 mjeseci i srećom problemi sa refluksom su iza nas :D
    A bilo je gadno, bljuckala je non-stop, kao ni tebi nije ništa pomagalo: ni nošenje, ni nakošena podloga... Ne znam koliko tvoj maleni vraća hranu, ali je ogromna razlika između povraćanja (to je onda stvarno obilno, tako da se cijeli zalije, lako ćeš prepoznati jer ćeš vjerojatno kao i ja ostati :shock: ) i obilnijeg bljuckanja kao što je kod nas (uglavnom) bio slučaj.
    Koliko ja znam, kod refluksa je presudno da li beba gubi ili dobiva na težini. Kod nas je bio slučaj ovo drugo i nije bilo potrebno nikakvo dodavanje hrane, dakle mi smo se samo dojili. Jedino nam je gastroenterologica prepisala sirup koji je imao zadatak da joj razrijedi želučanu kiselinu tako da joj ne nagrize jednjak jer je zaista jako često bljuckala. Ja sam joj i to davala nekako po svojoj procjeni, ne uvijek i ako da, onda pola doze. Sada mi se i to čini previše. Uzimali smo i homeopatiju.
    Ako tvoj maleni gubi na težini ova priča tvoje pedice svejedno mi je čudna jer koliko ja znam tada se propisuje neko specijalno gusto mlijeko (mislim, ipak ima 4 i pol mjeseca).
    E da, s otprilike 6 mjeseci postalo je bolje.
    Inače, mi se i dandanas samo dojimo jer curka ne želi niš drugo. I prilično smo okrugli. Jedino nam je željezo prije mjesec dana bilo nešto niže - moguće isto posljedica refluksa.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I još jedno moje razmišljanje - ako je refluks posljedica nedovoljno sazrelog probavnog sustava, čemu ga još više opterećivati s unosom novih namirnica? Majčino mlijeko je najprobavljivije i najlakše (i najzdravije). Ponavljam, sve ovo vrijedi ako beba napreduje.

elin avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

jabuka+kamilica+keks koji sadrži gluten+dijete koje je premalo za dohranu = nije niti čudo da je dobio proljev. Jabuka i kamilica ti inače otvaraju. Ovaj keks ti vjerojatno sadrži i masti.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj mamažabica prvotno napisa

A bilo je gadno, bljuckala je non-stop, kao ni tebi nije ništa pomagalo: ni nošenje, ni nakošena podloga... Ne znam koliko tvoj maleni vraća hranu, ali je ogromna razlika između povraćanja (to je onda stvarno obilno, tako da se cijeli zalije, lako ćeš prepoznati jer ćeš vjerojatno kao i ja ostati :shock: ) i obilnijeg bljuckanja kao što je kod nas (uglavnom) bio slučaj.
    Koliko ja znam, kod refluksa je presudno da li beba gubi ili dobiva na težini. Kod nas je bio slučaj ovo drugo i nije bilo potrebno nikakvo dodavanje hrane, dakle mi smo se samo dojili.
    jednako.
    smirilo se sa nekih 6 mj. dohranu je pocela prihvacati tek iza 10 mj. Tada je imala 13 kg, samo od mog mlijeka.
    prvu sam joj ponudila jabuku, povratila je i imala proljev. to me poprilicno otrijeznilo, nisam zurila sa dohranom.

Storma avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Storma prvotno napisa
    Citiraj mamažabica prvotno napisa

Koliko ja znam, kod refluksa je presudno da li beba gubi ili dobiva na težini. Kod nas je bio slučaj ovo drugo i nije bilo potrebno nikakvo dodavanje hrane, dakle mi smo se samo dojili.
    jednako.
    smirilo se sa nekih 6 mj. dohranu je pocela prihvacati tek iza 10 mj. Tada je imala 13 kg, samo od mog mlijeka.
    prvu sam joj ponudila jabuku, povratila je i imala proljev. to me poprilicno otrijeznilo, nisam zurila sa dohranom.
    dodat cu da nismo isli na ikakve pretrage, obzirom da je uzrok bila moja hiperprodukcija mlijeka + dijete intenzivni sisac (zamisli bebu koja se gusi mlijekom, ali ne pusta cicu). pedijatrica je rekla da ce se stvari smiriti do 4-5 mj, i dok ona dobiva na tezini nije potrebno ici na daljnje pretrage.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •