Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: ZET i kontrola

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno ZET i kontrola

Ako negdje ima tema, molim pobrisite, ja nisam uspjela naci!

MD nema pokaz nego kupuje kartu staromodnim putem ili preko mobitela. Tako je jucer poslao poruku ali mu njihova povratna poruka nije dolazila natrag. U tom trenu je dosla kontrola i on je rekao sto se dogodilo. Zatim je poslao jos jednu poruku i ni taj odgovor nije dosao. Kontrolor je rekao da mora van i napisao mu kaznu. Dao mu je i broj na koji da se javi ako poruke stignu, sto je on i napravio. Zatim je morao napisati pismo u kojem objasnjava sto se dogodilo (u meduvremenu su zetovci provjerili i stvarno su poruke poslane - njihova krivica!) i poslati ga u zet kako bi ponistili kaznu.

Pitanja:
    1. Da li stvarno postoji onaj zakon da se kontroloru ne treba pokazati osobna iskaznica i da te ne moze izvuci iz tramvaja bez policije? I sto se konkretno moze dogoditi ako ga se odbije (zapravo, kako ne izaci iz tramvaja unatoc njihovom pritisku - na koji se zakon pozvati?)

2. Ovo je bila pogreska zet-a te je on potrosio jos jednu poruku (oko 8 kn vise nego sto je trebao) na njih i uz to ima zezancije s pisanjem tog pisma, slanjem..blabla...a on je ostecen i oni bi njemu trebali vratiti lovu za tu drugu kartu a i postarinu za pismo! (ne radi se tu o 10 kn, da ne bi krivo mislili, nego o principu!)

Hvala!

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i ja mislim da bi zet trebao snositi posljedice zbog toga što su ga izbacili iz tramvaja iako je platio kartu.
    ili
    možda piše negdje sitnim slovima da ne snose štetu ako vip/tmobile zakaže.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

10 kuna vise je platio

retha avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: ZET i kontrola

Citiraj Tikva prvotno napisa
    1. Da li stvarno postoji onaj zakon da se kontroloru ne treba pokazati osobna iskaznica i da te ne moze izvuci iz tramvaja bez policije? I sto se konkretno moze dogoditi ako ga se odbije (zapravo, kako ne izaci iz tramvaja unatoc njihovom pritisku - na koji se zakon pozvati?)
    Ali zetovci se i tak uvijek prijete policijom.. :/

Koliko je uopce kazna ako se vozis bez karte?

Inace imam totalni strah da me ne ufate...prije sam uvijek imala pokaz..sad kad u Zg dodem turisticki..to placanje karata me financiski skrsi... :/

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Napisali su mu kaznu od 210 kn

I da, ogradili su se od zakazivanja mobilne mreze...

Nisam bas primjetila da se prijete policijom...mislim da ih vise izbjegavaju jer treba docekat da policija dode, pa onda sve podatke upisat itd.

Koliko ja znam, kontrolori su osobe kao i svi mi, nisu u sluzbi drzave i nemaju pravo tjerat ljude iz tramvaja niti uzimat njihove osobne podatke. To moze jedino policija i zastitari koji su ovlasteni od MUP-a.
    Najgore je sto tebi bude neugodno u cijeloj situaciji, pogotovo kad te onak bahato istjera van a ni kriv ni duzan.
    MD se s nikim ne voli svadat pa radije presuti, poslat ce to pismo i gotovo.
    A ja bi se tak posvadala s njima uffff

e da, kad su izasli van rekao mu je da posalje jos jednu poruku (ukupno 3) sto znaci da je platio 20 kn vise...

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

po meni, tramvaj je vlasništvo zeta pa te djelatnik zeta ima pravo istjerat iz tramvaja ako nemaš kartu... kao što si ti vlasnik svog dvorišta (ako ga imaš) pa imaš pravo istjerat iz njega sve nepoželjne goste...

Druga stvar je to što je tramvaj javni prijevoz u vlasništvu "firme" koju plaćaju građani ovoga grada... samim tim, svi mi imamo udjela u vlasništvu tog istog tramvaja...

p.s. Ovo nije pravni savjet nego samo komentar...

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mislim da su dobili dozvolu za pregled osobne

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A jel postoji negdje zakon o tome?

ella avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

gle neznam znam da je prije nekog vremena bilo da ce im to zakonski dozvolit jer nemogu im stalno slati policajce

pitat cu frendicu da mi to pokusa naci ona radi u odvjetnickom uredu i imaju i takve slucajeve

kljucic avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Neki dan sam gledala na TV-u da oni koji žele platiti kartu putem moba moraju to učiniti PRIJE ulaska u tramvaj, a ne U tramvaju. To je kao da u tramvaj uđeš bez karte (a u novim tramvajima ne možeš kupiti kartu kod šofera). Baš zbog ovakvih slučajeva. To je bilo njihovo službeno objašnjenje.
    Iako mi je i to bezveze jer ja mogu kupit kartu, a tramvaj može doć za pola sata pa mi se trajanje karte skraćuje :/ Meni se više ne da zafrkavat s tim (hoće proć, neće, pa neugodnosti itd.) nego uredno kupim kartu na kiosku.

Tikva avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da, to bas nije posteno, skracuje se vrijeme trajanja karte, a kartu kad kupis izvan tramvaja stancas u tramvaju..

Da, ti si kao MD, danas je otisao izvaditi pokaz.
    Citiraj kljucic prvotno napisa
    Meni se više ne da zafrkavat s tim (hoće proć, neće, pa neugodnosti itd.) nego uredno kupim kartu na kiosku.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni nije jasno zašto ne postoji služba koju zetovac može nazvati i pitati da li je karta plaćena. Kako sa naplatom parkinga preko moba nema problema? Oni na neki način provjeravaju da li je za određenu regu plaćen parking bez da vide potvrdu na mobu. Zašto zetovci ne bi mogli provjeriti da li je poslana poruka sa određenog broja prije nego što izbace čovjeka van iz tramvaja i naprave mu probleme? A stvarno znaju biti jako bezobrazni.
    Uh
    Ja bi s ovime u novine.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj ella prvotno napisa
    mislim da su dobili dozvolu za pregled osobne
    nema teorije, osobnu ti može tražiti samo ovlaštena službena osoba što zetovci svakako nisu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Mene zanima da li trudnicde imaju pravo na besplatan prijevoz i gdje bi to mogla ostvariti? Naime doc.mi je daleko a muž radi,pa nemogu stalno sa autom ići?

Hvala Vam

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ANČI prvotno napisa
    Mene zanima da li trudnicde imaju pravo na besplatan prijevoz i gdje bi to mogla ostvariti? Naime doc.mi je daleko a muž radi,pa nemogu stalno sa autom ići?

Hvala Vam
    Prema cjeniku ZET-a trudnoća nije razlog za besplatan prijevoz. No, možda se nađeš u nekoj od kategorija za besplatan prijevoz. Klikni na link .

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa
    Citiraj ANČI prvotno napisa

Hvala Vam
    Prema cjeniku ZET-a trudnoća nije razlog za besplatan prijevoz. No, možda se nađeš u nekoj od kategorija za besplatan prijevoz. Klikni na link .
    e da mi je znati razlog zasto policija ima besplatan prijevoz

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ZETovac nema prava tražiti osobnu (pitala sam brata koji je odvjetnik). Može eventualno zvati policiju da te oni traže osobnu, ali Te ne može natjerati da s njima čekaš policiju.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •