Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: pravo na 24 sata uz dojeno dijete u bolnici

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno pravo na 24 sata uz dojeno dijete u bolnici

da li imam pravo biti bez naknade (morala sam platiti apartman jer mi nisu dali)uz dijete koje ima 4 mjeseca i dojeno je, u bolnici 24 sata?
    već smo izašli iz bolnice i platila sam, pa me sad zanima (jer sam tamo bila u strahu od bolesti i nisam ni mislila na novce)da li postoji način da vratim te novce
    ok, aparman je bio divan i imala sam besplatan telefon i kužim ja da su oni imali svojih troškova ali nisam ja ni tražila luksuz, samo da sam uz bebu (ma sklupčala bi se ispod kinderbeta )

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Općenito govoreći imaš pravo na besplatan boravak sa djetetom u bolnici (dijete mlađe od 6 mjeseci + dojeno) - više o tome imaš ovdje.

Kopirano sa tog topica:

Pravo na smještaj uz dijete koje nije starije od 6 mjeseci
    -radi se o pravu na cjelodnevni (24-satni) smještaj
    -pravo ima osigurana osoba - majka djeteta, ovisno o odgovarajućim smještajnim kapacitetima ustanove
    pod uvjetom:
    - da se dijete nalazi na bolničkom liječenju u ugovornoj bolničkoj ustanovi u koju je upućeno prema postupku propisanim općim aktom Zavoda
    - da dijete nije starije od 6 mjeseci
    - da postoji potreba dojenja

Pravo se ostvaruje na osnovi uputnice za bolničko liječenje koju majci djeteta izdaje njezin izabrani doktor.
    U tom slučaju, pod rubrikom na uputnici "Molim, traži se___", izabrani doktor majke djeteta obvezno upisuje tekst: "smještaj majke uz dijete radi dojenja" .
    Za vrijeme smještaja uz dijete roditelj nije obvezan plaćati doplatu .

Eh sad je pitanje apartmana i njegove namjene, a u skladu sa ovim odredbama zakona i pravilnika. :/

Iskreno, stvarno nemam pojma da li imaš pravo na povrat sredstava. Pretpostavljam da bi imala ako je na uputnici bilo navedeno ovo gore podvučeno. :/ Možda da provjeriš na HZZO besplatni telefon? 0800 79 79 79.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

velika hvala, probat ću nazvati

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam bila u Klaičevoj mjesec dana s L. Nisam ništa platila, ali L je imao 15dana.
    Mislim da iznad 6mj plaćaš smještaj (ako ga imaju), jedna od cimerica je platila nešto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo nije bio slučaj uobičajenog smještaja u bolnici uz dijete.

Mislim da Ivy nije niti imala uputnicu sa mogućnosti besplatnog smještaja u bolnici uz dijete. No, bila je smještena u bolničkom apartmanu koji se i inače kao extra usluga plaća. Pitanje je da li ima mogućnost refundiranja troškova smještaja uz dijete, s obzriom da je dijete dojeno i mlađe od 6 mjeseci.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, nisam imala uputnicu, jer smo zavrsili na hitnoj, a kad su mi muza poslali po uputnicu nitko nista nije rekao osim da mi mogu omoguciti da budem uz bebu od osam ujutro do osam navecer
    ili da platim apartman

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da li si nazvala na HZZO?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

a koja bolnica ako ti nije bed napisati?

ja sam bila s Rokom 2004. na Šalati, i nisam platila, ali znam da se spominjala udaljenost od bolnice do mjesta boravka (čini mi se ako je više od20, bilo je besplatno, a za manje se plaćalo - ali ne mogu sad tvrditi, davno je to bilo)

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nisam zvala niskoga jer mi je muz dobio crijevnu virozu,pa mi se zivot zakomplicirao
    bila sam na srebrnjaku, djecja bolnica za plucne bolesti. jako lijepo uređena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •