-
pravo na 24 sata uz dojeno dijete u bolnici
da li imam pravo biti bez naknade (morala sam platiti apartman jer mi nisu dali)uz dijete koje ima 4 mjeseca i dojeno je, u bolnici 24 sata?
već smo izašli iz bolnice i platila sam, pa me sad zanima (jer sam tamo bila u strahu od bolesti i nisam ni mislila na novce)da li postoji način da vratim te novce
ok, aparman je bio divan i imala sam besplatan telefon i kužim ja da su oni imali svojih troškova ali nisam ja ni tražila luksuz, samo da sam uz bebu (ma sklupčala bi se ispod kinderbeta
)
-
Osoblje foruma
Općenito govoreći imaš pravo na besplatan boravak sa djetetom u bolnici (dijete mlađe od 6 mjeseci + dojeno) - više o tome imaš ovdje.
Kopirano sa tog topica:
Pravo na smještaj uz dijete koje nije starije od 6 mjeseci
-radi se o pravu na cjelodnevni (24-satni) smještaj
-pravo ima osigurana osoba - majka djeteta, ovisno o odgovarajućim smještajnim kapacitetima ustanove
pod uvjetom:
- da se dijete nalazi na bolničkom liječenju u ugovornoj bolničkoj ustanovi u koju je upućeno prema postupku propisanim općim aktom Zavoda
- da dijete nije starije od 6 mjeseci
- da postoji potreba dojenja
Pravo se ostvaruje na osnovi uputnice za bolničko liječenje koju majci djeteta izdaje njezin izabrani doktor.
U tom slučaju, pod rubrikom na uputnici "Molim, traži se___", izabrani doktor majke djeteta obvezno upisuje tekst: "smještaj majke uz dijete radi dojenja" . Za vrijeme smještaja uz dijete roditelj nije obvezan plaćati doplatu .
Eh sad je pitanje apartmana i njegove namjene, a u skladu sa ovim odredbama zakona i pravilnika. :/
Iskreno, stvarno nemam pojma da li imaš pravo na povrat sredstava. Pretpostavljam da bi imala ako je na uputnici bilo navedeno ovo gore podvučeno. :/ Možda da provjeriš na HZZO besplatni telefon? 0800 79 79 79.
-
velika hvala, probat ću nazvati
-
ja sam bila u Klaičevoj mjesec dana s L. Nisam ništa platila, ali L je imao 15dana.
Mislim da iznad 6mj plaćaš smještaj (ako ga imaju), jedna od cimerica je platila nešto.
-
Osoblje foruma
Ovo nije bio slučaj uobičajenog smještaja u bolnici uz dijete.
Mislim da Ivy nije niti imala uputnicu sa mogućnosti besplatnog smještaja u bolnici uz dijete. No, bila je smještena u bolničkom apartmanu koji se i inače kao extra usluga plaća. Pitanje je da li ima mogućnost refundiranja troškova smještaja uz dijete, s obzriom da je dijete dojeno i mlađe od 6 mjeseci.
-
da, nisam imala uputnicu, jer smo zavrsili na hitnoj, a kad su mi muza poslali po uputnicu nitko nista nije rekao osim da mi mogu omoguciti da budem uz bebu od osam ujutro do osam navecer
ili da platim apartman
-
Osoblje foruma
Da li si nazvala na HZZO?
-
Osoblje foruma
a koja bolnica ako ti nije bed napisati?
ja sam bila s Rokom 2004. na Šalati, i nisam platila, ali znam da se spominjala udaljenost od bolnice do mjesta boravka (čini mi se ako je više od20, bilo je besplatno, a za manje se plaćalo - ali ne mogu sad tvrditi, davno je to bilo)
-
nisam zvala niskoga jer mi je muz dobio crijevnu virozu,pa mi se zivot zakomplicirao
bila sam na srebrnjaku, djecja bolnica za plucne bolesti. jako lijepo uređena
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma