Results 1 to 15 of 15

Thread: UZV bubrega privatno - gdje?

ina33's Avatar

Default UZV bubrega privatno - gdje?

Pozdrav svima!

Kao komplikacija nakon brojnih uroinfekata (ešerihija i ostalo) i ginoinfekata prije i u trudnoći, te carskog (kakteter), dobila upalu bubrega od ešerihije koja se već 2. put vraća i koju sad, nakon hitnog hendlanja od strane urologa, liječim sad pod paskom nefrologa s Rebra, uz malo dulju kuru antibiotika. Prije kontrolnog pregleda trebala bi obavit UZV bubrega, pokušala sam dobit Rebro i njihov odjel s UZV-om - ali niko se ne javlja jer im je aparatura pokvarena, još ne naručuju, vjerojatno će počet zapisivati ovaj petak, ali sumnjam da ću se uspjet zapisati za onda kad mi treba pregled - idući tjedan. Ne bih htjela gubit vrijeme na čekanja jer imam doma malu bebicu i htjela bih čim prije bit ponovno "u sedlu".

Pitanje - je li imate kakvu preporuku gdje se može napravit UZV bubrega privatno (ideja je da sličicu i nalaz odnesem nefrologu na Rebro)?

Po raznim forumima naiđoh na to da se spominju sljedeći:
    - Urocentar
    - Dr. Zaky
    - urološka ordinacija Kapun, Novi Zagreb

Vidim da i Pol. Vili nudi UZV bubrega, vjerojatno to nudi i Pol. Drinković...

Imate kakva iskustva s gore navedenima ili neku preporuku di to obaviti?

Unaprijed puno hvala.

http://ultrazvuk-tarle.hr/
    ja sam radila kod ove doktorice kada sam imala upalu bubrega i žena me spasila...doduše prije 4 godine, ali to se ne zaboravlja....

Zbog problema sličnih tvojima sam prije 2 godine obavila urološki pregled u Urocentru kod prim. Nikice Kalauza, uključujući i UZV bubrega. Dr. je jako detaljan, precizan, zbilja je dugo i pažljivo gledao bubrege (sjećam se da sam se nekoliko puta morala okretati na krevetu), ljubazan je i sve lijepo objasni. Jedina mana je cijena - smrzla sam se kad su mi izdali račun....

U svakom slučaju, želim ti da se čim prije riješiš "muka po ešerihiji" !

Deaedi's Avatar

Mislim da ima UZV u DZ Baruna Filipovica, cijena oko 100-150kn, a brzo se dodje na red.

imam privatno zdravstveno pa mi je UZV dodtni radila jedna super doktorica u poliklinici Zagreb osiguranja na blerovom, žena je super, temeljita i voljna sve podrobno objasniti i dati savjete i sugestije za daljnje preglede (za razliku od onih u bolnici koji jedva čekaju da se riješe pacijenta )
    na žalost nemogu se sjetiti kako se zove, a nalazi su mi u sobi di Mucko spava..

Quote Originally Posted by Deaedi
    Mislim da ima UZV u DZ Baruna Filipovica, cijena oko 100-150kn, a brzo se dodje na red.
    da, kod dr. Jarnjaka, mislim da se par dana čeka, ne znam da je igdje jeftinije
    a dr je OK

Poliklinika Sunce, mi tamo imamo sistematske i meni su fakat super!

Dodirko's Avatar

Kako se radi ultrazvuk bubrega?

ina33's Avatar

Samo ti stavi UZV sondu na bubreg, ne sjećam se je li potrebna neka posebna priprema, mislim da ne (u smislu piški, ne piški).

Uz UZV bubrega obično se radi i ultrazvuk mokraćnog mjehura, koji mora za pregled biti pun. Radila sam tu pretragu u Poliklinici Bates, ali bila sam trudna i bilo mi je nemoguće napuniti mjehur , pa sam obavila ipak samo pregled bubrega. Najbolje pitati kad se naručuješ detaljno.

Dodirko's Avatar

Hvala! Samo da mi negdje nešto ne guraju.

ina33's Avatar

Nema guranja za UVZ bubrega, to su neke druge pretrage. UZV, za bubreg, znači prislanjanje one sonde na vanjski dio tijela.

Dodirko's Avatar

poliklinika Sunce ima sjajni pristup,uzv bubrega je ja mislim oko 250-300 kn. ja sam bila tamo i odmah prime,nazoveš naručiš se i sve ti objasne...Dr.Tonković je zakon,mene je spasio..

muž mi je imao problema sa kamencima u bubrezima, pa bi obavio pregled da vidi kakvo je stanje

ima li svježih preporuka?

nisam sigurna da li je dovoljno napraviti samo UZV bubrega ili bi trebao još nešto obuhvatiti, tipa i mokraćni mjehur?

svježe info o cijenama?

U Poliklinici Sunce je UZV bubrega 350,00 kuna, čini mi se dosta, morala bi zvati okolo, pa da vidim prije da li netko ima ovdje kakvu info

zahvaljujem