Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Srebrnjak - prijatelj djece

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Srebrnjak - prijatelj djece

Ukratko bih samo opisala naše iskustvo u bolnici. Išli smo tamo zbog alergije i osipa. Luka je dojen (7 mj) i od početka sam primijetila da ima alergiju kad bih ja uzimala bilo što kravlje (jogurt, maslac....). Osim toga mu se pojavio po rukama i nogama atopijski dermatitis (tako je ped. rekla) i on je doslovce NESTAO nakon 2 tjedana uzimanja homeopatskog pripravka. Odlučili smo se otići na Srebrnjak da utvrde na što je još moguće alergičan. Bili smo naručeni kod dr. Turkalj ali je nije bilo pa su nam dalu jednu drugu - neću spominjati imena. Uglavnom grozno - ta dr. je bila toliko neljubazna i zračila je negativno - ono kao - š mi se danas ne radi! Kad smo spomenuli da je atopijski dermatitis nestao homeopatijom - pita nas što je uzeo od toga i koji je kemijski sastav??? Gledala je čak i na internet za taj remidij - Silicea C30 i čudi se kako neka kemijeski sastav - kao pa što ste mu dali. To što je osip potpuno nestao kao da ne vjeruje. Da, baš bi mi izmišljali. Zatim su ga testirali i ustanovili da je alergičan na jaja - a mlijeko se nije pokazalo????
    Kasnije dr pita sestru da li je alergičan na histamin, na što ova kaže Ne znam, pa kako ne znate - gdje je nalaz. A pametna sestra Ivana kaže Ne znam. Izgubila ga!!!!
    Ne znam kakva su vaša iskustva ali ja se osjećam nasamarena, išli smo BEZVEZE. Ustanovili su alergiju na jaja - OK to sam tijekom 7 mjeseci dojenja primjetila ali nije jako alergičan - ono - baš kad sam 5 dana za redom jela kuhana, pečena jaja - primjetila bi lagani lagani osip. A alergiju na kravlje ima 10000000% a oni to ne vide. A histamin??? Ne znamo jer su zagubili nalaz. Za pohvalu je jedino jedna mlada sestra koja je vadila krv Luki ali sve skupa - gubitak vremena!

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I ja imam loše iskustvo sa Srebrnjaka i to isključivo jer sam nezadovoljna doktoricom koja nas vodi.Čak sam im ispisala knjigu žalbe,ali nitko mi nikad nije odgovorio.

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Znači nisam jedina. Ma znam - sigurno ima i dobrih iskustava - ali eto, ja nisam zadovoljna. Mislim da mi više nećemo ni ići. Zvat ćemo za 2 tjedna da vidimo još nalaze od vađenja krvi - ali što će biti? Vjerojatno će pokazati na alergiju na kravlje mlijeko i jaja: I???? To već znam, to treba izbjegavati i točka. Ne znam kakav je vaš problem - nadam se da nije strašan.
    U biti je meni koma to što su zagubili nalaz. Neoprostivo. Da - naravno da se nisu ni ispričali, pokušali su zataškati. I neoprostivo je ponašanje doktorice - osjećali smo se ko jadnici koji su došli preuzvišenu tražiti milost i pomoć i savjet iz njene preintelegentne glave. I joj!!! Preuzvišena nije bila raspoložena. Čekali smo 3 mjeseca termin ali njoj se taj dan nije radilo. Možda smo joj se morali ispričati što dolazimo i smetamo.
    Joj JOJ JOJ

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Da - zaboravih - alergiju će pokazati koju znam - jaja i kravlje mlijeko. A histamin? Ne znamo - izgubljen nalaz.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Prestrašno je kad ti netko izgubi nalaze!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Uvijek se možeš narućiti na Šalatu na alergo testiranje, tamo smo mi vodili starijeg sina.

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bolnica ko bolnica, socijalno lijecenje ko i svako drugo ...
    nego prica vam zvuci kao da ste bili kod dr richtera ili dr zima
    kod kog ste bili ?

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ništa od toga, neka mlađa ženska. Ko ih fućka, šteti sebi a ne meni ni nikom drugom. Sve se vraća, dobro dobrome, loše lošemu. To je zakon i volim taj zakon.

stella avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo kod zimićke, i stvarno mi je grozna ( a drugi kažu da je stručnjak).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nije dr zima na srebrnjaku

lunahor avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oprosti ivana, ne zima vec doktorica zimic :D
    koja greska

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Baš mi je žao da svi imate tako loša iskustva sa Srebrnjakom, nama je tamo suradnja sa dr.Ćaletom bila super, i kad smo ostali u bolnici, a i poslije na testiranju. Da ne bude sve tako bajno pobrinula se neka nepretstavljena "glavna" doktorica koja nije htjela sa mnom ni razgovarati, niti reći mi to što je htjela u facu, nego je poruke slala po sestrama
    Ali moram reći da nam je dr.Ć. jako izišao u susret i omogućio da se R. vrati iz bolnice bez ikakvih trauma (više je "trauma" imao nakon što sam ja zaglavila u rodilištu tjedan dana).

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mi smo odlučili više ne ići na srebrnjak. Ok prick test su mu napravili i nije reagirao na ništa - to bih ja znala očitati, ali dalje od toga - horor. Doktorica nas je isto napala za homeopatiju, pa dijagnosticirala i napisala u nalaz hiperaktivnost (nakon pet sati u čekaonici na videogricama s pucačinama koje su oni postavili), a za urtikarije je rekla da ćemo tek vidjeti jer nalaz ništa ne pokazuje pa možda samo prođe, a možda će trebati daljne pretrage (i to znam sama). Kad sam joj rekla da je sve počelo nakon cjepljnja i da se smiruje na homeopatsku remediju za loše posljedice cjepiva rekla je ma bilo što može biti okidač i ne idemo dalje. A čekali smo tri mjeseca i kad smo došli nemaju pojma da smo naručeni, da nisam babetina kakva jesam ne bi nas ni primili nego bi nas poslali doma. Jedino mi je drago da smo napravili opsežan prick test pa znam da nema neku jaku reakciju na tri glavne grupe alergena. To mi je dovoljno uz činjenicu da mu homeopatija pomaže. Trebam na kontrolu 12.5.og i mislim da ću otići bez djeteta po ostatak nalaza jer je to grozno maltretiranje. Ne daj Bože da ih stvarno trebaš.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Da vrhunac koji mi je digao živac je bio njezin komentar " To su vam takva djeca." Kao dijete ima urtikarije svojom voljom?! Jedina pametna preporuka je da izbjegavamo konzervanse i sl. kemije jer "takva" djeca su na to osjetljiva iako prick test nije pokazao reakciju niti na jedan konzervans. A cijepivo je super - to valjda spada pod svježe ubrano voće. Doktorica ja za vrijeme tog svojeg stručnog govora s visine o takvoj djeci, hiperaktivnosti, homeopatiji itd. razgovarala s dvoje kolega o nabavi računala.Mjesec dana nakon toga još sam uvijek ljuta

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

:shock:

Mi smo na testiranje stigli dvadesetak minuta prije nego smo bili naručeni, čekali smo 5-10 minuta da se upišemo, cca 5 minuta prick test, i onda 15 minuta da izbije reakcija.

Meni je ovo o čemu pišete stvarno grozno

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja bih samo ponovila - ne daj Bože da h stvarno trebaš. Većina se doktora ponaša kao da su bogovi što je jako tužno, umišljeno, bahato, bezobrazno..... Svaka čast - ima iznimaka - ima ljubaznih doktora koji znaju slušati i žele pomoći i raditi - ali mislim da ih ovakvi bahati napuhanci karijeristi pojedu. Meni baš idu na živce- inače sam tip - naizgled mirna i povućena i tako uvijek nastupam - a oni kad takvu osobu vide napušu se još i više! A jednom će valjda skužiti da su zapravo jadni i da nemaju pojma i da ih nitko ne voli.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi za sada sa Srebrnjakom imamo samo jako pozitivna iskustva.
    Ne obraćam pažnju na stvari tipa čekanja, gužve, poneka "tajdanustalanakrivunogu" sestra....jer toga ima svugdje. Važno mi je da naprave obradu kak treba, da imamo liječinka kod kojeg se redovito vrše kontrole, a ne očekujem da će kao čarobnim štapićem odnjeti sve naše bolesti, već da kroz pravilnu preporuku za uzimanjem lijeka držimo bolest pod kontrolom.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

mi stvarno nismo do sada imali loših iskustava sa srebrnjakom. vidim da se dosta ljudi žali na richtera, a nama je i on bio ok.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno srebrnjak

:D ja i moje dijete smo imali priliku boraviti na srebrnjaku 4 dana zbog bronhitisa i ja imam jako dobra iskustva što se tiče i sestara i doktora. Vodila nas je dr. Kovač i o njoj mogu reći samonajljepeše jer stvarno je i žena i doktor. Ne znam, možda smo imali tu sreću!

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo upravo tamo na pretragama i terapiji. I za sada nemam niti jedno negativno iskustvo (kucam u drvo). baš naprotiv, svi su ljubazni i susretljivi

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •