Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Proteini u urinu i tlak već na početku?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Proteini u urinu i tlak već na početku?

Cure pomozite ako je tko u sličnoj situaciji.
    U prvoj trudnoći sam imala zadnja 4 tjedna problema sa tlakom zbog kojih sam bila i u bolnici. Na kraju je sve dobro ispalo, beba super. Sada sam saznala da sam trudna, sada je oko 6-7 tjedana i bila sam na pretragama krvi i urina. Koliko vidim krv je ok, sve vrijednosti su normalne, dok mi je urin katastrofa-zamućen, pH alkalna, proteini-jače opalescira, ima bakterija. Mislim da mi je i tlak povišen (ne vjerujem baš svojem mjerenju). Bojim se ako je već sada tako kako će biti poslije. Da li je ko imao problema s proteinima i tlakom već na samom početku i kako je to završilo? :?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Imam ti ja istu situaciju, samo šta sam ja izraziti niskotlakaš (80/60) , pa se meni sad u 2,5 mj, malo sredio (100/50).
    Ne znam koliko je te bi tlak i bjelančevine, meni je u urinu puno bakterija, zamućen je i uglavnom niš nije dobro ,a bjelančevina imam 128 jedinica nečega. Ginić mi je rekao da još ne može ništa reći, no da je to možda početak EPH gestoze. Ja sam inače i u prvoj trudnoći dobila užasno puno vode (jedna od odlika gestoze), šta i nije toliki problem koliko visoki tlak.
    ne bi trebala dobiti puno kila

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Može biti i urinoinfekt. Napravi obavezno urinokulturu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Fidji prvotno napisa
    Može biti i urinoinfekt. Napravi obavezno urinokulturu.
    da to sam negdje čitala, probat ćemo i to

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja nisam imala problema s kilama i vodom, samo s visokim tlakom. Sada mi se kreće od normalnog do 140/80 (90), nekad gornji i malo više. Da li ove bjelančevine mogu biti od urinoinfekta bez obzira na tlak? Piše na nalazu da ima mnogo bakterija, vjerojatno je neki urinoinfekt. Da li osjećate kad imate visoki tlak?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja od 24 tj. imam bjelanč. u urinu, na red. pregledu (trakica u ordinaciji) piše +. E sad, dr. kaže da obzirom na nizak tlak (110/70) bjelančevine mogu biti problem uroinfekta, iako je meni urinokultura sterilna. Sada sam u 30 tjednu i bjelanč. su još prisutne. Mogu li bjelančevine ukazivati na još neki problem osim uroinfekta i preeklampsije, a da me moj dr. nije dalje uputio na pretrage. Zna li itko koje bi bile posljedice preeklampsije ili eph gestoze (ako je to isto) i kako to spriječiti? Ja sam inače nisko tlakaš (prije trudnoće 80/60 bi mi znao biti) pa je možda i ovo povećanje u trudnoći pokazatelj preeklampsije. Jednostavno ne znam otkud te bjelančevine :? . Još jedno pitanjce: Može li se eph gestoza i preeklampsija osim mjerenjem tlaka i bjelančevina još kako utvrditi. Sve koje znate nešto o tome, molim vas da poučite nas neznalice.

Ivany avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Peso ja sam isto dobar dio trudnoće imala bjela. u urinu (isto na trakici kod ginice)a tlak bi mi skočio kad bi došla u ordinaciju na 160/90 (kod kuće 120/70, čak sam morala mjesec dana tri puta dnevno mjeriti tlak i njoj donjeti na papir napisano da vidi da mi je visok samo kod njih). Doktorica je prvo mislila da imam kakvu infekciju pa mi je davala vaginalete.... idući put isto... čak sam nosila briseve na analizu...pa me slala piti glukozu... sve odlično...
    nisam nikada saznala odkud te bjelančevine (imala sam skroz od kraja).
    Mislim da su znakovi preeklampsije oticanje i debljanje. Neka me isprave ako nisam u pravu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •