-
čini mi se da je slična tema već bila na forumu. mi smo s ne-kakanjem imali gadnih problema 2 godine. konačno smo se toga riješili. pri tom problemu mislim da mu se nešto zamjerilo, stvorila se tvrda kakica i kakanje je bilo bolno (oko godinu dana je imao). onda mu se ta bolna kakica zamjerila i on je odlučio ne kakati, stiskao je guzu samo da ne kaka. da ne kažem da kad se to ponavlja, klinci jako dobro i vješto to počnu raditi. naravno, kad imaju 1god, uspiješ ga preveslati da se pokaka (tipa, nakon što se dobro najede, stavili bi ga na tutu, ispred njega veliki lavor vode s igračkama, on se igra i kad mu je sila pokaka se, naprosto bi mu pobjeglo). inače nije palilo nikako. bilo je boljih i lošijih faza, o toj temi sam pročitala čudesa.
to je svakako problem u glavi, rijetko kojem djetetu je problem s probavnim sustavom. neka djeca kad skuže koliko se oko njihove kakice treperi na taj način podsvjesno traže pažnju. zato psiholozi savjetuju da se o tome prestane govorit pred njima. dakle ne ga hvalit i reći bravo niti ga kuditi. neka malac shvati da to što on radi je normalno, da mu roditelj neće skidat zvijezde s neba jer se on pokakao.
portalak - definitivno nije štetan, različiti doktori i farmaceuti su mi to potvrdili isto kao i da ne izaziva ovisnost. ako ga date 2x, on ne djeluje. mora se uzimati redovito i piti puuuuno tekućine. ako se ne pije tekućina , učinak je suprotan. on pomaže da se kakica ne stvrdne tako da se uslijed stiskanja djetetu još ne omrzne kakanje ako se stvori tvrdi čep koji može povrijediti guzu.
pored portalaka i različitih blentavih savjea "daj mu šljive natašte , daj mu smokve, daj mu blitve" koje su nam dijelili na svakom koraku (a ne kuže da dijete kad se neće pokakat zaista neće, nema toga što bi ga otvorilo, on se stisne , a nekad i pritom u grču plače), zaključila sam da treba i puno jesti. naprosto je ključna količina hrane koja pokreće crijeva i koja potjera stvar prema dolje. od dvije šljivice i jabuke za doručak se nikad nije desilo ništa, al od krcatog tanjura palente s acidofilom se itekako dešavalo da je naprosto morao na wc. i tako cijeli dan, i dan danas moram paziti da se ne prisjeti stare navike, ne dozvoljavam da malo pojede za obrok ili da ga preskoči. da ne govorim da se nikakvi slatkiši ne jedu, kao i hrana poput riže, banana i sl.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma