-
Mi se s kakanjem mucimo preko godinu dana. Borna ima 3god. i 8 mjeseci i isto tako ne zeli kakati. Problemi su poceli lani na proljece kad je nakon dulje pauze krenuo opet u jaslice. Vjerojatno zbog drukcije prehrane i zbog psihicke promjene (nije volio bas jaslice) poceo je rjedje kakati i zadrzavati stolicu, jos uvijek je nosio pelene, ali je kakao svakih 6-7 dana. Pelene smo skinuli na ljeto, nismo htjeli forsirati bas zbog ovog problema, piskiti je naucio odmah, a kakati je htio samo u vodu. Buduci da je bio dva mjeseca na moru i kupao se svaki dan nismo mu to branili (na pocetku smo mu govorili da treba kakati u tutu ili u zahod i znali smo se ljutiti, ali buduci da on rijetko kaka na kraju smo bili sretni da se uopce pokaka).
Na jesen u Zagrebu je nastavio kakati u kadu, kupali smo ga svaki dan, drugdje ne zeli kakati. Vodili smo ga na pregled gastroenterologu i psihologici. Dobio je Portalak i odgovor da on sam mora nauciti kakati, ne mozemo to mi isforsirati i da se ne smijemo oko toga uzbudjivati, da moramo to sto vise ignorirati, nisu ga htjeli podvrgnuti nikakvim detaljnijim pretragama. Sad se spremamo opet kod doktora, jer ja se bojim za njegovo zdravlje, njemu su crijeva prosirena (to se vidi po kolicini koju on na kraju pokaka). U medjuvremenu je poceo kakati u tutu i na zahod, sam je trazio, ali to mu je i dodatni sok. U vrticu se nikad nije pokakao, iako ove godine jako voli ici u vrtic i tamo gleda drugu djecu kako kakaju. Bas do jucer nije kakao 10 dana - mislim da nam je to bio rekord. Mene to jako muci i strah me je da ce zbog toga imati dugotrajne posljedice. Na prehranu pazimo koliko mozemo - jede zobene pahuljice, izbacili smo cokolino, sto vise voca i povrca, slatkisa minimalno.
Meni je jako tesko kad me u periodu kad ne kaka pita da mu dam cokoladu ili bombone, a ja mu kazem da ne moze zato jer se nije pokakao, cini mi se kao da ga kaznjavam za nesto za sto on sam nije kriv, a ne znam kako drukcije!?
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma