-
Krvarenje, bromergon i pilula-=bez menge prije stimulacije
Drage curke, molim Vaš savjet i pomoć. Dr. Tomića nema pa ge ne mogu pitati slijedeće:
Imam problema sa krvarenjuima van ciklusa koje obično počne već oko 14 dana ciklusa i traju sve do prave menge kada nastupa jače krvarenje. Taj problem sam regulirala sa Utrogestanom. No prije dva mjeseca sam počela uzimati Bromergon zbog lagano povišenog prolaktina i pilulu jer sam imala cistu. Za to vrijeme nisam smjela uzimati Utrogestan. E sad u ta dva mjeseca nisam imala pravu mengu nego samo to krvaruckanje. S obzirom da idem u postupak s ovim ciklusom nisam znala odredit prvi dan menge. Ginekologinja koja mijenja dr. Tomića je rekla da računam prvi dan ciklusa odmah prvi dan nakon zadnje pilule i da počnem sa Superfact sprejem. To mi je bilo jučer a ja ni danas kad trebam početi sa Menopurom nemam pravu mengu nego i dalje to lagano curkanje. Jel netko ima ovakva iskustva? Dali bi to moglo utjecati na stvaranje jajnih stanica? Bojim se da ne radim stimulaciju uzalud. Očito mi se sve zbog Bromergona i pilula poremetilo. Hvala unaprijed za svaki savjet
-
Također sam bila na Bromergonu zbog hiperprolaktinemije, a kao pripremu za IVF sam koristila Yasmin (paralelno i Bromergon) i kod mene je sve bilo OK. M stigla kad i treba. Istina ja nisam imala nikakvog krvarenja osim M.
Jednina razlika je što sam nakon zadnjeg Yasmina imala pauzu od par dana, onda je stigla M i 2dc sam počela sa supresijom i 3dc sa stimulacijom.
Znam da je moguće i da M ne dođe i da se krene s protokolom. Sigurno će ti se netko s isustvom već javiti
~~~~
-
Dobro ti je rekla ginekologinja i ja sam u postupcima uvijek koristila pilulu i kao 1. dc sam racunala 1. dan nakon pilule.
3 dc. pocela sam s menopurom i također nisam imala M nego tek 2 ili 3 dana nakon uzimanja menopura sam prokrvarila. Objasnili su mi da to nije prava M vec kako je to umjetno stvoreni ciklus te nastupi krvarenje koje traje svega 2-3 dana.
8 dc kad sam se javila na prvu folikulometriju krvarenja vise nije bilo.
Ne brini bit ce sve ok jer s pilulama mozes bilo kad prekinut i preci na stimulaciju.
U 1. postupku sam pocela s supresijom 21 dc i istovremeno jos bila na pilulama 5 dana, a 2. postupak sam krenula 18 dc, bila svega 2 dana na pilulama ovisi kako tvoj doc odred.
Sretno u postupku,
-
Ja sam se spremala za postupak (Menopur, Cetrotid), došlo je do prijevremene ovulacije i na IVF nisam otišla. U vrijeme ovulacije imala sam blago krvarenje (3-4 dana), pa zatim stanku (4-5 dana) i evo opet krvarenje (nije M)... :? :?
-
Evo čisto da vas obavijestim o ishodu ako se netko nađe u sličnoj sitaciji. Pravu mengu sam na kraju dobila tri dana poslije tako da je ispalo da sam sa stimulacijom počela 3 dana prerano. Zato mi je menga bila tako užasno bolna. No to na kraju nije posebno smetalo osim pretrpljene bolne menge i "uzalud" postrošenih Menopura. Nakon toga je sve išlo normalno i evo u ponedjeljak idem na svoju prvu punkciju.
-
Bitno da je sve dobro završilo. ~~~~~~~~~~ za ponedjeljak
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma