Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 242

Tema: O "modernim" (super)mamama...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovo Cvijetino je bila šala, ali u svakoj šali zrno istine. Ali mislim da nisu zato odgovorne članice rode (a pogotovu ti anchie76 ), već same forumašice koje i nisu rodašice, (dobro, ponekad se poklopi i da jesu) koje se zgražavaju na dudlanje i nedojenje i sl., razne liste "postrojte se" , koje onima koji se jelte iz nekog razloga ne mogu postrojiti mogu stvoriti osjećaj nepripadanja. Može ali i ne mora. Nažalost čini mi se da je više ovih prvih.
    Doduše, meni isto nije jasno kako to npr, neki ne primjećuju? :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vertex, molim te.... Neciji dojam nije isto sto i argument.
    Pocevsi od dojenja, preko pelena pa do industrijski obradjene hrane....u cemu je problem ako se netko trudi omoguciti bolje, uzimajuci u obzir okolnosti u kojima se bilo tko od nas nalazi?

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Eto upravo je TO bio problem s tom listom. Sto je neki shvacaju predoslovno, i smatraju da je iskljucivo ta lista olicenje uspjeha roditeljstva
    A lista je pala s neba?
    Liste nema.
    To što ju je netko napisao u postu, ne znači da ona postoji.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dijana, ovo je forum. Koliko osoba poznajes koje prakticiraju bespelenastvo? Sto ima lose u tome da se tu postroje npr. bespelenaske obitelji i izmjenjuju iskustva i savjete koja je skoro pa nemoguce dobiti u okolini u kojoj zive, gdje te jos uz to gledaju ko svemirca?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Dijana, ovo je forum. Koliko osoba poznajes koje prakticiraju bespelenastvo? Sto ima lose u tome da se tu postroje npr. bespelenaske obitelji i izmjenjuju iskustva i savjete koja je skoro pa nemoguce dobiti u okolini u kojoj zive, gdje te jos uz to gledaju ko svemirca?
    Apsolutno ništa nije loše, dapače, u izmjenjivanju iskustava i savjeta, pa zato smo svi tu. Loše je ako te zbog ne-bespelenaštva ovdje gledaju kao svemirca. :/ O postrojavanjima ne bih.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vertex, molim te.... Neciji dojam nije isto sto i argument.
    Pocevsi od dojenja, preko pelena pa do industrijski obradjene hrane....u cemu je problem ako se netko trudi omoguciti bolje, uzimajuci u obzir okolnosti u kojima se bilo tko od nas nalazi?
    Mislim da me ne razumiješ sasvim.
    1. Ne da nema ništa loše u tome da se čovjek trudi omogućiti najbolje, nego i sama od sebe očekujem da se potrudim napraviti najbolje. Stroga sam prema sebi prilično, kad su djeca u pitanju.
    2. Ja ovdje uopće ne diskutiram i samom sadržaju liste, o tome jesu li nabrojane točke vrijedne truda ili nisu.
    3. Ono o čemu pišem je sljedeće: puno forumašica smatra da su nabrojane točke vrijedne truda, čak izuzetno bitne. Daje im se ogromna važnost, sukobljava se s okolonom zbog toga, vjeruje se u to i za sve to se redovito dobiva podrška od forumskih družica (pazi: i dalje uopće ne ulazim u ispravnost svega toga)
    4. Kad god netko nabroji te točke, svi se uvrijede i pitaju ga o čemu priča.
    5. Slažem se, ovdje pišemo o dojmovima - zašto ne. Da bi pisali o argumentima, morali bi izbrojati koliko ima topika s kojim temama i kakvim postovima, a to mi se stvarno ne da.
    6.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

A ja cu samo spomenuti da SVI mi pisemo samo ono sto zelimo i da svi ostavljamo onakav dojam na forumu kakav MI zelimo da korisnici imaju o nama.

I tko zna da li i te osobe koje ostavljaju taj dojam na forumu u 4 kuta svoga doma isto tako djeluju... Sumnjam.. Jerbo super mama ne postoji (kao ni supermen ) pa onda nemamo o cemu pricati.

A to sto netko ima potrebu djelovati kao supermama, ocigledno ima tu potrebu iz nekih drugih razloga, ili mozda treba sama sebe uvjeriti da je super mama (i dobiti tu potvrdu na forumu) jer je okolina tlaci itd.?
    Svojevremeno sam pisala o nekim nesavršenostima u svojoj obitelj i zamolila za savjet kako poboljšati odrađenu situaciju.
    I dobila sam nekoliko savjeta i otprilike tri puta toliko kritika, iščuđavanja, sarkazma...
    Još uvijek imam traume od jednog topika, nakon kojeg sam odlučila pisati samo o pozitivnim stvarima u mojoj obitelji.

Cvijetinu listu smatram zafrkancijom.

Nije mi jasno zašto se anchie76 uzrujava.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Jao, jao kolko bedastoca.

Meni fakat nije jasno zakaj se ljudi opterecuju sa tom listom, ako je ne osjecaju u svom srcu.

Sa jedne strane je glupo osuđivat AP roditelje, a da nisi iskusio i pokusao svih tih 9. tocaka i govorit im da odmore ili da su blesavi.
    A, sa druge strane AP roditelji isto tako ne bi trebali nametati svoje stavove kao NAJBOLJE.

Mene osobno je supruga usmjerila prema AP i svidjelo mi se...jednostavno sam osjetio da je to za mene prihvatljivo i ne umara me ni najmanje cak suprotno.

Sve ima svoje za i protiv i ovo nije topic za lobiranje.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ajme koliko fundamentalista na jednom topicu! Bježim glavom bez obzira!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Forka prvotno napisa
    Ajme koliko fundamentalista na jednom topicu! Bježim glavom bez obzira!
    Steta kaj si pobegla glavom bez obzira, bas sam te htio pitat kaj ti znaci rijec "fundamentalista" ! :/

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa
    I dobila sam nekoliko savjeta i otprilike tri puta toliko kritika, iščuđavanja, sarkazma...
    Još uvijek imam traume od jednog topika, nakon kojeg sam odlučila pisati samo o pozitivnim stvarima u mojoj obitelji.

Cvijetinu listu smatram zafrkancijom.

Nije mi jasno zašto se anchie76 uzrujava.
    Pomislila bih da ce tebi biti jasno

Pa upravo zato jer ti isti koji misle da su naj roditelji jer ispunjavaju "listu" imaju tendenciju zalijetanja na neki topic s kritikama, cudjenjem i sarkazmom kao sto je bilo na tvom topicu.

A ja mislim da to nije ok, a da ni ne govorimo o tome kako ja osobno nikako ne mogu smatrati nekog "super roditeljem" zbog tih stavki, pa mi je to sve malo smijesno.

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

...
    Pa upravo zato jer ti isti koji misle da su naj roditelji jer ispunjavaju "listu" imaju tendenciju zalijetanja na neki topic s kritikama, cudjenjem i sarkazmom kao sto je bilo na tvom topicu.

A ja mislim da to nije ok, a da ni ne govorimo o tome kako ja osobno nikako ne mogu smatrati nekog "super roditeljem" zbog tih stavki, pa mi je to sve malo smijesno.
    Da, ne obraćam dovoljno pažnje na nick-ove. Obično samo pročitam post - greška.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    stavovi se brane na tako radikalan način da neke stvari dobivaju na važnosti kao da o njima život ovisi, maltene...
    .....
    Samo puno ljudi ima isti dojam i to je sve.
    Eto, samo da potpišem.
    potpis.

3. Ono o čemu pišem je sljedeće: puno forumašica smatra da su nabrojane točke vrijedne truda, čak izuzetno bitne. Daje im se ogromna važnost, sukobljava se s okolonom zbog toga, vjeruje se u to i za sve to se redovito dobiva podrška od forumskih družica (pazi: i dalje uopće ne ulazim u ispravnost svega toga)
    4. Kad god netko nabroji te točke, svi se uvrijede i pitaju ga o čemu priča.
    potpis. ni više ni manje.

a kad vertex potpiše AM, i onda MC još potpiše vertex... onda je stvar jasna... barem za MC.

Citiraj mama courage prvotno napisa
    jel postoje članice udruge koje smatraju isključivo dojenje do 6. mj nonsensom il koje nisu težile tome ? :? ajd baš da vidim tko će se javiti
    A zasto ne bi postojale? sigurno ih ima ohohoo koje nisu dojile prvih 6 mjeseci
    nisam pitala jel ima onih koje nisu dojile nego onih koje to smatraju nonsensom ili da tome nisu težile. bez zezancije, al izrazito teško mi je povjerovati da postoji članica udruge koja to smatra nonsensom ili koja nije dala sve od sebe da pokuša dojiti (jel uspijela ili ne, to nisam ni pitala). il neka koja ne smatra AS potrebnim tj. koja spada u onu skupinu ljudi nad kojima se stalno zgražamo kad je AS u pitanju...

I sto bi se svaka morala ispovjedati?
    pa razmjenjujemo iskustva... ako se mogu ja "ispovjediti" zašto ne bi mogla i ti ? il ti samo "dociraš" ? :? opet ćemo o dojmu, al vidim da je i vertex spomenula, a vi se sad zgražajte ili ne, u raspravama mi često nedostaju suprotstavljajuća mišljenja baš među samim članicama udruge koje jako aktivno učestvuju na forumu (dozvoljavam da VI to tako ne doživljavate, al eto, radi se o mom dojmu ). priznajem da je to možda per definitionem neizvedivo, jer ne bi bile članice te udruge ako bi imale suprotstavljena mišljenja... možda čak i nije produktivno za edukativan forum kakav je roda... tko će ti ga znati... al onda ne razumijem hajku i zgražanje na osobe koje vas manje više doživljavaju kao izrazito homogenu skupinu (kao što reče vertex:"i za sve to se redovito dobiva podrška od forumskih družica") , a definiciju vašeg roditeljstva (ironično) uspijevaju opisati u nekoliko rečenica.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

stavovi se brane na tako radikalan način da neke stvari dobivaju na važnosti kao da o njima život ovisi, maltene...
    .....
    Samo puno ljudi ima isti dojam i to je sve.
    Eto, samo da potpišem.
    potpis. .
    I ja !

nisam pitala jel ima onih koje nisu dojile nego onih koje to smatraju nonsensom ili da tome nisu težile. bez zezancije, al izrazito teško mi je povjerovati da postoji članica udruge koja to smatra nonsensom ili koja nije dala sve od sebe da pokuša dojiti (jel uspijela ili ne, to nisam ni pitala). il neka koja ne smatra AS potrebnim tj. koja spada u onu skupinu ljudi nad kojima se stalno zgražamo kad je AS u pitanju...
    Hm,hm...pa ja smatram da moras biti iznimno glup da bar ne pokusas dojit svoje dijete bez obzira dal si član HČSP.

A, ako AS ne ne koristis onda onda te treba strpat u zatvor na par dana za pokusaj ubojstva iz nehata.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    po svemu ovome ja NISAM mama jer....
    donna, jel ti to ozbiljno, s tolikim tužnim/šokiranim smajlićima, ili se šališ?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mc, za ovo sto velis o clanicama udruge, iznenadila bi se ima nas stvarno, ali stvaaarno razlicitih.

iako dosta ovih tocaka zadovoljavam, da ne velim i naprednih tocaka cak i onih nenabrojanih mislim da cu iduci put neke stvari izmijeniti, tj postati manje 'retro' ili kakva vec mama, ne bih li postala, u svojim ocima, bolja mama. ne, necu roditi uz epiduralnu niti ici na pampers, sacuvajboze

i samo sam se pitala je li to možda malo previše za današnju ženu
    pa evo, reci cu iskreno, za mene, sada kakva jesam, definitivno jest.

ne smatram da je tako za svakoga, stovise, smatram da sam ja vrlo lose plodno tlo za mamu. to sam samo JA, teski perfekcionist i veliki samokriticar. vjerujem da bi se vecina vas vrlo uspjesno snasla u mojoj situaciji, jer, objektivno, imam divno dijete, divnog muza, dobar posao, pomoc roditelja...

ali ipak cu iduci put vrlo vjerojatno uvesti dudu nakon uspjesne uspostave dojenja, cesce koristiti kolica, viper i sl., cesce koristiti baka-servis, pokusati s kinderbetom, i nastojati da bar s godinu dana mogu ostaviti nekoga s djetetom po noci da mogu izaci van.

a mozda cu za par godina biti drugacija osoba do te mjere da cu se uspjesno uhvatiti ukostac sa problemima koji me trenutno izludjuju.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali hocu reci, kuzim zasto je sastavljena lista i zasto se netko tko ne ispunjava sve tocke osjeca lose. jer se i sama tako ponekad osjecam, kad vidim roditelje oko sebe koji rade (valjda) sve isto sto i ja, a toliko im sve ide lakse nego meni, odmorni su, nasmijani i sretni...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

daj dođi k meni na kavu pa da vidiš što je raspašoj

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

stvarno ne vidim sto je cudno u tome da clanice udruge koja promovira iskljucivo dojenje i same iskljucivo doje, ili barem teze tome ili i same rade bilo sto drugo sto udruga promovira.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nekako imam dojam da bi nam komunikacija bila plodonosnija kad bismo tuđe postove čitali sa željom da razumijemo što u njima piše.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    ali hocu reci, kuzim zasto je sastavljena lista i zasto se netko tko ne ispunjava sve tocke osjeca lose. jer se i sama tako ponekad osjecam, kad vidim roditelje oko sebe koji rade (valjda) sve isto sto i ja, a toliko im sve ide lakse nego meni, odmorni su, nasmijani i sretni...
    to sam samo JA, teski perfekcionist i veliki samokriticar.
    8)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uvjerena sam da imamo i takvih clanova. Ovak napamet znam 2 koje nisu tak revne u koristenju AS A ja stvarno neznam puno clanova (osbno). No kao sto je Ivarica rekla na jednom drugom topicu, sve clanice podrzavaju viziju i ono sto Udruga propagira, a to koja su njihova osobna misljenja - mi stvarno neznamo.

I sto bi se svaka morala ispovjedati?
    pa razmjenjujemo iskustva... ako se mogu ja "ispovjediti" zašto ne bi mogla i ti ? il ti samo "dociraš" ? :?
    Nisam mislila ovdje na sebe, nego na te clanice koje ne koriste AS ili ne doje ili vec nesto trece ne rade. To je njihova osobna potreba da pisu ili ne pisu o tome.

Ja prva nisam osoba koja ce puno pisati o sebi na forumu. Nikad nisam ni bila, a pogotovo ne sada kad se mnogi moji postovi tumace kao udruzni stavovi (htjela ja to ili ne, tako se tumace u vecini slucajeva, pa mi je zaista tesko pisati kao mama, kao ja a da se to ne tumaci kao nesto sto udruga promovira, i to me cesto zasmeta pa radje ne pisem)

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja mogu samo reci da vecina clanica udruge uopce ne sudjeluje na ovom forumu, ili barem ne u tolikoj mjeri kao prije, tako da nije ni cudno da se ne sukobljavaju

meni je ovaj popis bas simpa, uopce ga ne dozivljavam negativno.mojem djetetu pase bit na sisi cijele dane, dojit ce valjda do mature, prvih 6 mjeseci samo marama, samo nosenje, odvajanje preko noci i an duze ne dolazi u obzir...da je drugacije ne bih se uopce osjecala lose, bilo bi mi super
    al akd je vec tako, pase mi citati da to neko i promovira kao najbolje i da postoje istrazivanja koja to podupiru.mislim da bi se u protivnom samo bezevze zderala kud bas ja da imam takvo dijete, a i ovako sam ponekad imala zelju lupat glavom u zid. upaltnenim pelenama uzivam, starno ih volim, i jesu velika usteda, i jesu ekoloskija varijanta, i da mi ih se ne da koristiti i dalje bih mislila isto, a kad mi nijje prakticno koristiti ih stavim jednokratnu.

ne znams to je jos bilo na popisu

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj meda prvotno napisa
    ja mogu samo reci da vecina clanica udruge uopce ne sudjeluje na ovom forumu, ili barem ne u tolikoj mjeri kao prije, tako da nije ni cudno da se ne sukobljavaju
    Ovo je apsolutna cinjenica, i to nam je cak i problem.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Hm,hm...pa ja smatram da moras biti iznimno glup da bar ne pokusas dojit svoje dijete bez obzira dal si član HČSP.

A, ako AS ne ne koristis onda onda te treba strpat u zatvor na par dana za pokusaj ubojstva iz nehata.
    a vidiš i u jednom i u drugom slučaju u hr postoji nemali broj ljudi koji to ne čini, ne pokušava dojiti, a o NEuporabi AS da ne pričamo.

Nisam mislila ovdje na sebe, nego na te clanice koje ne koriste AS ili ne doje ili vec nesto trece ne rade. To je njihova osobna potreba da pisu ili ne pisu o tome.
    naravno da neću nikog tjerati toljagom da piše, al da bih voljela da čitam iskustva i mišljenja i tih članica udruge - voljela bih.

Ja prva nisam osoba koja ce puno pisati o sebi na forumu. Nikad nisam ni bila, a pogotovo ne sada kad se mnogi moji postovi tumace kao udruzni stavovi (htjela ja to ili ne, tako se tumace u vecini slucajeva, pa mi je zaista tesko pisati kao mama, kao ja a da se to ne tumaci kao nesto sto udruga promovira, i to me cesto zasmeta pa radje ne pisem)
    pa ako veliš da recimo ti ne sjedaju platnene pelene nego i dalje upražnjavaš pampersice, ne vjerujem da će itko to shvatit kao stav udruge, ne, naprotiv, kao tvoj stav.... tebe, kao disidenta ako veliš da si u određenom trenutku prešla na adaptirano neću te smatrati manje rodom (za davora ne mogu garantirati ), nego dapače mislim da bi time taj dojam "uniformiranosti članica" (koji ponekad zna biti malo odbojan) izgubio na snazi, al forum i njegova edukativnost bi time, po mom skromnom mišljenju, samo profitirao.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vertex, onda sam u gadnoj nevolji. I meni je sve nabrojeno vrijedno truda, znala sam se sukobljavati s okolinom kad bi mi se uplitalo u koncept (ali, to tako i tako rade svi ili vecina...moja sestra skoci ko da je zmija ujela kad pitam zasto dijete po pet puta dnevno pije cokolino iz bocice) Posto su neke od nabrojenih stvari i odraz mog nacina zivota i razmisljanja, naravno da su mi te iste stvari bitne i da vjerujem u to sto radim. (iako nisam u nekim stvarima toliko dosljedna)
    Sto se forumskih druzica tice, hvala Bogu na njima jer da njih nije bilo, nisam sigurna da bi krenula putem kojim sam krenula. U okolini i obitelji podrsku ili nemam ili ljude nije briga ili se, po obicaju, komentira samo ono sto se smatra pretjerivanjem i na sta se zgraza.

Ja pitam o cemu se prica zato sto mi neke stvari stvarno nisu jasne. Dajte, recite, gdje je ta okolina u kojoj dominiraju takozvane retro majke da se odmah u nju preselim.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    Citiraj donna prvotno napisa
    po svemu ovome ja NISAM mama jer....
    donna, jel ti to ozbiljno, s tolikim tužnim/šokiranim smajlićima, ili se šališ?
    pa šalim se naravno..jer gdje bi stigla kad bi bila u bedu što netko misli... :? ali po onih 10 točaka ja koristim samo 1 -zajedničko spavanje koje iako nam teško pada još preferiramo svi troje

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ako veliš da recimo ti ne sjedaju platnene pelene nego i dalje upražnjavaš pampersice, ne vjerujem da će itko to shvatit kao stav udruge, ne, naprotiv, kao tvoj stav.... tebe, kao disidenta ako veliš da si u određenom trenutku prešla na adaptirano neću te smatrati manje rodom (za davora ne mogu garantirati ), nego dapače mislim da bi time taj dojam "uniformiranosti članica" (koji ponekad zna biti malo odbojan) izgubio na snazi, al forum i njegova edukativnost bi time, po mom skromnom mišljenju, samo profitirao.
    Sve ovo sto si nabrojala je iza mene, o tome sam nekad davno pisala, pa mi se fakat ne da pisati o pelenama i koristenju pampersica

Ovo sto ja radim je moj "posao" i moja uloga JE promoviranje Udruznih stavova, tako da nije cudno da se moji stavovi tumace kao udruzni.

Jedna od tema koju sam bila pokrenula je bila "zasto djeci skidate temperaturu" pa je ispalo da udruga promovira neskidanje temperature djeci :/

MC ja definitivno nisam osoba koja bi puno pisala o sebi (i mama mi je na forumu), nije to moj djir. A osobe koje i bi mozda, ne sudjeluju na forumu (jer nemaju vremena) i istina je da gubimo kvalitetnih rasprava, al aj ti nekog natjeraj da pise na forumu kad mora odlektorirati x strana neceg za udrugu, ili organizirati neznam sto.... Tako da stvari stoje kako stoje.

Citiraj zorana prvotno napisa
    Ja pitam o cemu se prica zato sto mi neke stvari stvarno nisu jasne. Dajte, recite, gdje je ta okolina u kojoj dominiraju takozvane retro majke da se odmah u nju preselim.
    I ja bi tamo Vjeciti sam marsovac, gdje god dosad sletila

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bezveze se pravdas kad znas da je Roda dezurni krivac.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zorana, pa vidi se iz aviona da si ti "u gadnoj nevolji" .
    Što se tiče okoline u kojoj dominiraju "retro" majke - pa nema je, mislim da je i to jasno kao dan.
    A o čemu pričamo? Pa recimo o ovome:
    Ovo nije rijetkost i daje ton forumu. Nisam nigdje napisala da takve postove pišu članice udruge.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo nije rijetkost i daje ton forumu. Nisam nigdje napisala da takve postove pišu članice udruge.
    Istina. A jel da ja takvim forumasima kazem "e aj nemoj pisati.. "

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

"e aj nemoj pisati.. "
    Pa čuješ, je malo nezgodno, ali možda ipak...?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ne, nego trebaš i Cvijetu pustiti da u miru piše.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa pustila je M. courage, sta jos treba?

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad ce ona, iz zasjede.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ispravka.... pa pustila je M. courage, što joj je to trebalo ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nigdje joj nisam napisala "e ja nemoj pisat"

A i MC je tu, pa stvarno, sta's vise 8)

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Točno, nisam se ovog sjetila. AdioMare, već sam i zaboravila kako volim s tobom pisat na istoj temi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja sam redovna ČITATELJICA foruma ( više puta se i ne logiram kada čitam).
    Ali, evo ovaj put imam nešto za reći ( napisati):
    Kroz forum sam naučila sve što se tiče " liste", po struci sam odgajatelj i jako se želim pridržavati "ispravnosti".
    Ne radim još uvijek jer želim biti s djetetom do treće, spava s nama,još uvijek dojimo, kolica ne koristimo ( ali nismo ni marame i sl. prije), ja sam je nosila ( naravno i MM),pridržavam se zdrave ishrane, ne kažnjavam, puno razgovaram s njom, objašnjavam, učim je sve što želi znati,.... i mislim da je sve ispravno, tj.slažem se sa "listom".
    Međutim, ja se osjećam jako opterećeno- svo svoje, ali APSOLUTNO SVO SVOJE VRIJEME DAJEM I POKLANJAM NJOJ. Ne opterećeno u smislu da mi je teško, već opterećeno u smislu RADIM LI SVE ISPRAVNO??? :?
    Čak se ponekad ( sreća ponekad) uhvatim jako zabrinuta, analitična i sve ostalo .
    Kada izađem ( a to je jako, jako nakratko) non-stop mislim jel joj možda trebam i sl., jel možda sada puno tužna što nisam s njom i takve stvari. Kada izađem ostane najviše s MM i mojim roditeljima.
    Znam da će biti i sretna i zadovoljna snjima kad ostame, ali...
    Sve u svemu "lista" jeste odlična i slažem se s njom, ali moje mišljenje je da sam ja jako opterećena ispravnim odgojem svoga djeteta da me je strah da se ne pretvorim u nekog monstruma čije dijete nikada neće praviti greške i sl.
    Inače, bio je jedan topic na kojem sam odgovorila jednoj forumašici da joj situacija po njenoj priči u kući i nije loša ( žalila se na to), ali me je jedna članica napala i rekla da ne dolazim tu na taj topic više. Fakat i nisam, ali sam se na PP objasnila sa tzv. napadnutom da joj nisam htjela reći ništa optužujuće već je u neku ruku ohrabriti. Očito sam pogrešno protumačena, ali...Bila sam jako obeshrabrena jedno vrijeme bilo što napisati na forumu.
    Eto, toliko o mom viđenju "liste" i javljanjima forumašica na forum.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

evo da ja još nešto primijetim - ne kužim kako je post od felix prošao nekako nezapaženo na ovom topicu, a upravo je to ono o čemu sam htjela raspravljati. koliko točke "liste" opterećuju/ne opterećuju i koliko vrijede pucanja po šavovima.
    a ona je tu dobro primijetila - ne radi se samo o uživanju u roditeljstvu - koje je bilo moja formulacija, nego i o tome da sa smanjenim "retro" zahtjevima možda postajemo i bolji roditelji (smireniji).
    ja npr. probala maramu - nije da nisam. baš mi je bila nekako cool vizija mene kako nosam po korzu bebu u marami. ali, brate mili, falilo mi je ono - beba zaspe u kolicima, a ja pijem kavu (bez bojazni da me netko trkne i sruči tu kavu na nju), igram s Jurajem badminton, ili kako ono...bauljam po dućanima i brojim ovce dok mi drugi manikiraju nokte... 8).
    ta marama je MENI predstavljala opterećenje i, unatoč istraživanjima o dobrobitima nošenja, ja odustala od nje. jer, kad se mara probudila nakon pola sata spavanja u kolicima, bila sam puno smirenija nego da je tih pola sata spavala na meni.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa to je ono sto ja pricam cijelo vrijeme, svatko bi si s foruma trebao uzimati ono sto njemu i njegovoj obitelji pase. Mogu ja dovjeka probavati imati bespelenasa kad se jednostavno ne vidim u toj ulozi ili nekim drugim...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

zar neke mame od vas ne odu ponekad negdje same ili s MM što vas veseli :? :? meni je recimo ispušni ventil vikendom izložbe..tu uskaču bake i budu s malom jer je još premala za te akcije ali čim naraste ide i ona s nama naravno

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oooo kako da ne. I uopce nemam griznju savjesti - nimalo

S MM ne mogu bas cesto jer netko od nas 2 mora cuvati dijete, ali zato s curama van.... ihaaaaj.. vec cupkam jer nismo bile x dana 8)

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i super! po meni je to zreli roditelj - želiš najbolje, probaš ono sto odgovara tvom svjetonadzoru, ono što ti ne legne to ne prakticiraš i ne osjećaš se zbog toga krivim, jer vjeruješ u sebe i svoju prosudbu (sve, naravno, bez da nanosiš štetu djetetu).

kao što vjerujem da ovakvi roditelji postoje tako vjerujem da postoje roditelji koji prakticiraju i dobro se osjećaju u svim postavkama famozne liste, zašto onda njima uskraćivati pravo na to? Po meni je važno ovo - vjerovati i dobro se osjećati! Jer, djetetu je najvažniji zadovoljan i samopouzdan roditelj!

ja sam puno svojih stavova promijenila i nadogradila čitajući i pišući po forumu, ali sve ima svoje granice. Npr. platnene pelene su me odusevile ali bespelenastvo niti u ludilu. Roditi cu za par dana drugo dijete, platnene pelene sam vec nabavila ali se sigurno necu osjecati manje dobrom mamom ili manje dobrom Rodom ako nakon nekoliko tjedana zakljucim da je to sve skupa za mene prevelika tlaka i da mi se s time ne da zezati.

anima avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

[quote="ana.m"]
    Citiraj cvijeta73 prvotno napisa
    1. prirodni porod (drip, epiz. - to još ajde, naročito ako je zbog neznanja, svjesna epid. i carski - no way)
    2. isključivo dojenje prvih 6 mjeseci, pa uključivalo to ragade, mastitise, bebe na cici 24/7 i još kojekakve nevolje; nikakve boce, dude i slične mirilice za slučaj da mama nije dostupna. dojenje svakako do 2. godine.
    3. platnene pelene, za pranje isključivo voda
    4. nošenje bebe u marami - kolica nula bodova
    5. spavanje u istom krevetu, pa značilo to i neprospavane noći do treće godine
    6. inzistiranje na ekstra zdravoj prehrani, koja nikako ne uključuje bilo koju gotovu hranu (razne line, dukatine, kao i razne mitilice za mirnu kavu s frendicama i sl)
    7. ne odvajanje od djeteta sve dok ono samo ne izrazi želju, da bi npr. prespavao kod bake - to je brat bratu do cca 5. godine
    8. bilo bi dobro kad bi mama ostala kući sa djetetom do najmanje treće godine, ali u tom slučaju nikako se ne smije pretvoriti u klasičnu kućanicu, nego mora intenzivno raditi na sebi, svojoj osobnosti i samosvjesti
    9. u odgoju djece ne smije se koristiti nikako "po guzi", ali niti vikanje, oštre zabrane, kazne i nagrade također nisu dobrodošle - isključivo razgovor i objašnjavanje
    10. ima toga još oho-ho, možete sami nastaviti niz, samo letimičnim prelaskom preko raznih topica.
    jako volim ovaj forum, doduše, već mi postade malo i dosadan ali evo mog mišljenja o ovoj "listi"

1. nema šanse da ne bih uzela nešto protiv bolova
    2. da, bila sam za isključivo dojenje dok nisam iskusila na svojoj koži (8 mjeseci) sad više ne bih
    3.platnene pelene- no way
    4. marama - ponekad, promjene radi
    5. s ovim se slažem i uživam u tome mada se svako jutro probudim kao me je netko oklagijom isprebijao
    6. i zdrava i nezdrava - sve prolazi
    7. nismo se razdvajale prvih godinu dana, hvala lijepa, ne bih više
    8. -II-
    9. ne po guzi, sve ostalo prolazi
    10....AS uglavnom da ali ne uvijek

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •