Pokazuje rezultate 1 do 43 od 43

Tema: Kako donosite odluke o kupnji PP?

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Kako donosite odluke o kupnji PP?

Zanima me, kad kupujete platnene pelene, osobito ako koristite vise komada (cak i vecinu zalihe ako imate) jednog branda, na temelju cega ste donijeli odluku kupiti bas te pelene, tu vrstu i brand?
    Raspitujete li se o tudjim iskustvima, citate li ocjene pelena na netu ili nesto trece?
    I sto vas motivira da kupite jos pelena iste vrste? Ljubaznost prodavaca, promotivni pokloni/popusti, ...?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ti necu puno pomoci, ja kupujem samo ono sto mogu opipati, a to je onda Rodina pusa (Kamarisov ducan zatvorili). Nikako se ne mogu prisiliti na kupnju preko neta, ne zbog nekog straha od nacina placanja ili sl. vec bas zbog toga sto zeljeni proizvod ne mogu opipati i razgledati.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja sam kupovala po jednu od svake vrste. One koje su mi se dopale, naručivala bih još, ali u drugim bojama/uzorcima. Uglavnom sam naručivala iz dućana iz kojih bi mogla izabrati nekoliko različitih pelena, jer mi povoljnije ispadne poštarina za 4-5 pelena, nego za samo jednu.
    Na kraju su test izdržljivosti vrtića prošle samo 4 vrste pelena, od kojih su dvije uskoro postale premale, pa mi je jedna cura skinula kroj i sašila još par pelena koje su se pokazale najbolje. Najradije bi ih sad naručila još da ne moram svaki dan prati pocketice, ali se nekako nadam da će malom nešto kliknuti u glavi i da će se ipak odviknuti od pelena.
    Inače, kriterij kod odabira mi je najčešće bio materijal - bambus, konoplja, velur, i neodoljivi šareni uzorci
    Posljednje uređivanje od spajalica : 10.05.2021. at 20:47

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja san "slaba" na udruge i njihove handyworkove pa san kupila rodine puse.

a i djelovale su mi ok i zadovoljna san.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

A ja sam u fazi - kupi od svega po malo, pa čemo vidjeti.
    Moj kriterij za sada je da su što mekše i imam malo problema - neke ga nažuljaju (ostane crveni trag okolo noge i struka) tako da mi je to na prvom mjestu.

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Čitam iskustva s foruma i izvlačim zaključke. Ono što paše većini, vjerojatno će pasati i meni, ako drugi nisu imali problem s naručivanjem s neke stranice, neću valjda ni ja.
    Ne opterećujem se time da moram isprobati većinu pelena, odaberem nasumce. S nekima sam zadovoljnija u odnosu na druge, ali tako je uvijek kad se radi o više vrsta nečega.
    Sve u svemu zadovoljna sam svojim dosadašnjim izborima i veselim se novoj bebi i kupovini pelena za nju.

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Kad sam počela, onda sam gledala iskustva drugih forumašica i Diaper.pin ocjene/komentare. Onda sam počela malo više ići za njuhom i "prepoznavati" da bi nešto moglo biti dobro: nešto sam pogodila, a nešto sam fulala. Za ove koje nisam baš sigurna ili ih nitko nije koristio uzmem jedan komad, a neke sam od prve naručila više komada. Vodim računa i o cijeni - koliko god me vesele lijepe šarene pelenice, toliko su one ipak prvenstveno nešto "fukncionalno" tako da sad više biram da je u pitanju određeni materijal, da se relativno dugo mogu nositi, znam prepoznati kroj koji odgovara mojim guzama i tako...

eki3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Neke pelene sam dobila neke kupila.Dalje je nabava isla prema tome kako su se koje pokazale.Inace i ja patim na funkcionalnost pa mi je to smjernica kao i cijena :/ (bar za sad).

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

auuu sad ugledah tipfelerčinu....

Ivana B-G avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

na pocetku sam citala preporuke...zatim je doslo moje vlastito iskustvo...pa sam nasla dobru tetu sivalicu...zakljucak je sljedeci: za noc nase super pelene od nase jos bolje tete sivalice, a za po danu obicne tetre (najjeftinije! ) slozene u dobar (za mene imsevimse) cover - that's it!
    a za stranjske stranice i narudzbe preko: nesigurno, preskupo, nepotrebno,a li k'o voli nek' izvoli!

ono sto sam imala "marki" od pelena sam brzo rasprodala na burzi...iskustvo je presudno!

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

pa, forum mi je mnogo pomogao, čitala sam tuđa iskustva, odabrala po 1,2 pelene raznih proizvođača pa kupila još onih koje su najbolje pasale

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Čitam druga iskustva, znam što neću (ne pocket, ne AIO, ne sintetika, ne flis), i kupim po 1, max. 2 pelene istog proizvođača.

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

citam tuda iskustva, ali se vodim i svojom intuicijijom.

kupila sam svega i svacega, neke su mi u pocetku bile super, s vremenom otkrijem nesto drugo sto mi je jos bolje...neke mi na pocetku ne pasu, poslije otkrijem kako ih pravilno namjestiti pa su mi odlicne

puno komada od jeden vrste pelena imam samo ako mi stvarno jako odgovaraju, a na mjesto gdje cu ih kupiti utjece i ljubaznost prodavaca, pokloni, brzina i jednostavnost isporuke.

puno kupujem na burzi ili kad je negdje neka akcija.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Prije poroda kupila sam cijeli Kamarisov komplet , poslje pomalo isprobavala svasta . Uglavnom ih biram po kroju i boji/dezenu i Ninixy koja me svako malo baca u napast novim modelima.

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Koristim Kamarisove pelene, moja mama je savjetovala mojoj seki prošle god. kad je bila trudna, ona kupila, a i ja ubrzo zatrudnjela pa mi je seka rekla da to uopće nije problem održavati, a inače je lijenčinaaa
    pa si rekoh - ako NJOJ nije problem ondak ne bu bilo ni meni
    i stvarno nije...

ali da nije bilo preporuke od mame i sestre nekako mislim da bih se dvoumila. Btw. uopće nisam razmatrala konkurenciju, nije mi se dalo

njokica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Moram nadodat i da sam jako ponosna da sam ih kupila jerbo su made in Cro! Kupujmo hrvatsko

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Moj uvjet je bio da su od pamuka, da su bijele (coveri su svakakvi) da ih mogu prati i na 95 po potrebi...

Prezdovoljna sam našim OneSize izborom, a imamo i nekoliko AIO i isto su super.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Moj uvjet je bio da su od pamuka, da su bijele (coveri su svakakvi) da ih mogu prati i na 95 po potrebi...

i ja razmišljam o platnenim pelenama. možeš mi navesti nekoliko brandova, jer osim Kamarisa ne znam ni za jedan

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa

i ja razmišljam o platnenim pelenama. možeš mi navesti nekoliko brandova, jer osim Kamarisa ne znam ni za jedan

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

i ja sam isto na vagi što uzeti - platnene ili linijom lakšeg otpora pa jednokratne :?

slava avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Ivani prvotno napisa
    i ja sam isto na vagi što uzeti - platnene ili linijom lakšeg otpora pa jednokratne :?
    Probaj platnene, zaista nisu komplicirane za korištenje, a što se izbora tiče, nemoj se time previše opterećivati, uglavnom su sve dobre.
    Sad je puno damaćih proizvođača i dućana, puno više toga se nudi na našem tržištu nego prije 1-2 godine.
    Ne znam linkove, ali znam imena domaćih proizvođača: Kamaris, Smib, Pahuljica, Panda, Luci, Flafi. Imaš web dućan Bebuška i Pahuljica.
    A možeš naručivati i strane koje ti dođu poštom. Tu tek ima izbora....
    Dobra ponuda korištenih pelena bude i na forumskoj burzi.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ivana, irina mi imamo Popolini one size i stvarno su mi super, coveri su Smib i Racman. Rastu s mojom Caricom. Naše AIO (all in one) pelene za koje ne treba cover jer je integralni dio pelene, su Kushies i isto su nam super.
    Ja čak ne bih rekla da su jednokratne linija manjeg otpora :/
    Jednokratne su nezdrave dokazano, svatko se može uvjeriti da upotrijebljene neizdrživo smrde zbog spoja urina i stolice s gelom (što nije slučaj s platnenima) skupe su...što nije zanemarivo. Radije tjedno 100 kuna investiram u knjigu/slikovnicu nego u neekološki otpad.
    Izračunala sam da se naših 30 komada (ne mogu si pomoći) pelena isplatilo nakon 5 mjeseci :D upotrebe, a pelenaški staž je puno duži. I još nešto, istraživanja govore u prilog tome da bebe koje nose platnene pelene ranije osvijeste vršenje nužde, jer su mokre kad se popiške.
    Uzmeš li obzir da platnene pelene može koristiti i drugo i treće dijete onda je njihova financijska isplativost još veća.

Moj jedini motiv je prirodni materijal u dodiru s kožom.

Ne mogu ni zamisliti da ja svaki dan/24 sata godinu do dvije nosim plastikaniju na najintimnijem dijelu tijela.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mene je na platnene natjeralo puno bolnije iskustvo. Poceli smo s njima s prvim djetetom, kad je s 4,5 mjeseca zavrsio u bolnici u Rijeci zbog E-coli.
    Prije 11 godina nisu ni postojale danasnje "moderne" platnene vec samo tetra+trokut+zastitne , sve se iskuhavalo , peglalo , ali sam ih na preporuku doktorice upotrebljavala. Najvaznije mi je sto recidiva nismo imali niti jednom u sve ove godine.
    S drugim djetetom , odmah sam kupila cijeli Kamarisov paket , a onda pomalo otkrivala ostale proizvodace. Sad imam zabranu kupovanja i posjecivanja ovog dijela foruma od strane mm-a jer ga je strah da cemo bankrotirati!

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj bebelina prvotno napisa
    Sad imam zabranu kupovanja i posjecivanja ovog dijela foruma od strane mm-a jer ga je strah da cemo bankrotirati!

I ja isto!

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

za tebe jos ima vremena , uvijek mozes ici na drugo!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja sam kupovala po preporuci a na kraju sama vidjela koje mi najbolje pašu.

Aneta avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citam po internetu, kupujem samo u HR, a na kraju i tako padnem na boju ili uzorak

lollipop avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

čitala sam iskustva s foruma, premišljala se mjesec-dva i na kraju odlučila! kupila sam 30-ak pelena iste marke i jakooo sam zadovoljna. ja "padam" na materijale i volim čiste pelenice, bez uzorka, nebojane. uzeli smo i covere iste marke i nismo pogriješili. oni su nudili najveći izbor pelena različitih materijala, pa je uz cijenu to presudilo.
    naručili smo sve odjednom da ne plačamo poštarinu sto puta. dolar je nizak i cijena je bez konkurencije, a žena koja porodaje bila je jako susretljiva i paket je poslala kao privatna osoba, pa nas je zaobišla i carina (iako se navodno pelene ne carine). jako smo sretni, a mala guza uživa!

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Citiraj bebelina prvotno napisa
    Sad imam zabranu kupovanja i posjecivanja ovog dijela foruma od strane mm-a jer ga je strah da cemo bankrotirati!

I ja isto!
    ja se upravo čupam iz sranja....

Ako kažem da sam u mjesec i po dana nasmagala 36 komada..... ( i još mi se to čini malo)!
    NE smijem više ići ni na kakve stranice jer uvijek vidim još ovo, ovo i ono....
    A imala sam cijelu trudnou, mogla svaki mjesec dvije po dvije... ne nego sam se ja premišljala danima! :/

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja odma kupila cili Kamarisov komplet , a tek onda pocela s vrstama, uzorcima , proizvodacima ... zaobilazim ovaj pdf sto je vise moguce kad me vec ne zele banati s njega!

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

nisam pitala ni previse razmisljala... RP su mi bile lijepe na oko, mekane pod rukom i na ovom kraju svijeta...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

moram priznati da sam pala na ljepotu nekih, sta ces, zene smo, slabe na tako sta mozda sam trebala od svake uzeti samo po jednu, pa vidjeti (jos cekamo da isprobamo), ali bezveze je placati postarinu za jedan komad. steta sto se do njih moze doci samo internetom i postom. a onda opet... da ih ima u trgovinama, ko zna koliko bismo vec nakupovali

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam u početku kupovala samo iz RH, ali pelene iz USA sa poštarinom ispadnu i jeftinije !!! Da ne govorim koliki je izbor.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

M.a.r.t.a. kako plaćaš te iz SAD-a? Karticom? Sumnjam da može pouzećem ?!
    Htjela bih i ja tako naručiti samo što ne volim baš taj američki način s preeeeeviše izbora. Jedne ili dvoje mi se svide i basta.
    Mi koristimo Rodinu pusu. Vidjela sam ih na Rodinoj stranici, rekla si da ću koristiti platnene i to je to. Bez previše mudrosti. I rekla sam da mi pošalju sve različite. Super su, samo što brzo promoče, čak i s uloškom.

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam prije pretraživala US sajtove ali di god sam surfala i kad god bi mi se nakaj svidlo, pisalo je da ne šalju preko bare

M.a.r.t.a. pomagaj, davaj linkove!

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Thx TB , a plaćanje? Kak to ide?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja plaćam PayPalom.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Gle, ja baš nisam vična takvom plaćanju (samo pouzećem tak da mi treba podrobnije objašnjenje. Može i na pp, pošto plaćanje nije bit ovog topica.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za plaćanje PayPalom moraš imati kreditnu karticu, ne možeš pouzećem.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj veda2804 prvotno napisa
    Gle, ja baš nisam vična takvom plaćanju (samo pouzećem tak da mi treba podrobnije objašnjenje. Može i na pp, pošto plaćanje nije bit ovog topica.
    ovdje ti je super objašnjeno

M.a.r.t.a avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Plaćam PayPalom.

Do sad sam naručila sa ovih stranica:

http://www.mother-ease.com/
    www.nickisdiapers.com/
    http://www.earthangelsdiaperco.com/

Sve je bilo ok, bez carine, poštarina prihvatljiva i došlo je u roku 10tak dana.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Iskustvo naših forumašica - pravih platnenih znalaca, prije 3 god bilo je neprocijenjivo. (klmama i coccinella hvala vam) Oko 100 pelena je prošlo kroz naše ladice, ali nikad nisam popustila pred šarenilom i ljepotom (ali samo zato što je K. nr.3 :/ ) mislim da sam korisitila samo pelene koje jako dobro drže i pouzdane su, a cijenom prihvatljive.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •