Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: pomoć:(

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno pomoć:(

Stipi je od sinoć pišulinac otečen i srveno modar kao da se udario.
    Dr kaže da nema nikakve upale i da par dana stavljamo obloge od acidi borici...
    Još mi je rekla da kada to sve prođe navlaćim kožicu pri svakom kupanju.
    To mi nikako nije jasno. Koji je stav ispravan. Većina mama i dr govori da se kožica nebi smjela dirati, dok drugi sugeriraju pranje.
    totalno sam zbunjena,a sada i zabrinuta :?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod koga si isla?
    mozda da ti da uputnicu da odes na firule?

sto se tice navlacenje, meni je moja dr rekla dok ima pelene ne navlaciti, jer ga kozica stiti od infekcija od pelena, a kad prestane nositi , poceti navlaciti....tako smo i radili i do sad nikakvih problema...a i zvuci mi logicno...

ako se prije pojave problemi, zaista ne znam.....ja bih na tvom mjestu trazila jos jedno misljenje

nadam se da ce sve biti ok
    pusa stipi - begu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam pitala ljecnicu i ona je rekla da ne trebam povlacit . adrian ga zna povlacit i razvlacit da nekad mislim da ce ga izguliti a prije par sedmica sam ja isla provjeriti dal se ta kozica moze navuci i islo je bez problema. kad sam muzu rekla on je poludija jer se ne smije ta kozica povlaciti i sam je kao dite imao problema jer se nakon navlacenja ta kozica nije vise mogla vrattit pa je morao ici na rezanje.
    eto... ja sam protiv navlacenja a i to je mjesto koje se cisti samo od sebe

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

išla sam kod našeg ped.
    Zašto Firule?

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa mozda neki specijalist pedijatar bas za to
    znam da je marijanin miko imao nekih problema s pisulincem pa su isli tamo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo imali sličan problem, već sam negdje napisala (al sad više ne znam u kojem topiću), nema veze. Dakle i nama se upalio, jer nismo navlačili, a zmazanoća se gomilala na vrhu, nemoj navlačiti, samo ga lagano promasiraj i onda ti izađe, ako ima nečeg (zmazanog). Od toga se napravi mali čepić na vrhu i naravno da se pimpač upali. Znači, nemoj navlačiti, samo svaku večer malo - nježno, poslije kupanja promasiraj i obriši ili prokuhanom vodom ili uljem.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nema nikakve upale ni ničega sličnog.
    Zato mi i jeste čudno. Mislimo da se ipak radi o udarcu.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, a meni je patronažna rekla da odmah počnemo navlačiti kožicu, lagano koliko ide, da se isčisti prljavoča od krema i sl.
    Iako ni ja nisam bila pametna - negdje kažu od rođenja, negdje od trećeg mjeseca, negdje od šestog, negdje od godine dana...
    Ja pitala patronažnu, a jedan mi je urolog rekao da velika većina problema sa navlačenjem kožice oko puberteta ima uzrok u tome što se nije dovoljno prevlačila kod male bebe.
    Pa ti budi pametna.
    Mom Josipu to ne smeta (čak štoviše), ja prevlačim kožicu kod kupanja svaki dan dokle ide, malo po malo, počistim sa vodicom i to je to...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Prvom sinu nisam navlačila,pa e s 3,5god. išao kod kirurga koji mu je to prokinuo jer se nije dalo dobro navući.
    Drugom sinu od početka se nije dalo ništa navući,pa nas je dr. poslala kod kirurga da pogleda.Imao je 10 mj.kirurg je rekao da obavezno pokušavamo po malo,kolko ide.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi radimo kako nam je kirurg urolog rekao. Navlačiti lagano koliko ide (ne na silu ništa!) i onda sa malo baby ulja na vati očistiti jer se ispod kožice zna nakupiti one bijele prljavštine koja ne ide s vodom, a može uzrokovati upalu. Od kada tako radimo nemamo nikakvih problema.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A vidis meni Noah nikad nije imao te bijele prljavstine do skora. Tj od kad mu je kozica prevucena i ja to prevlacim jednom tjedno. I sad nikako ocistiti to bjelo.

Brunda kazes ulje? Pa morat cu i to probati. Iako ne kuzim sta cjeli zivot kasnije skidaju s uljem, jer nece s vodom vam

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne znam, to ćemo morati pričekati kojih 10-15 godina pa ih pitati
    Ili da prekontroliramo kod muževa?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo nastavak priče
    Meni vrag nije dao mira pa sam otišla do druge ped.
    Ona je prije nego sam maloga skinula stavila rukavice i odmah počela istiskivati GNOJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Pa zar je moguće da MM ped pošalje doma i kaže "Nema upale, dođite za par dana i stavljajte acidi borici kao oblog."?
    Ne mogu vjerovati.
    Jadničak moj tako je bio hrabar. Derao se, ali to nije ništa s obzirom na jačinu boli koju je morao podnijeti.
    Aha ped mi je isto rekla da je ok to što mu nisam micala kožu dok je u pelenama, a da je kod njega došlo do djelomičnog spontanog ovajanja i uletila je bakterija
    Sada mu moram što češće navlačiti kožicu i ispirati fiziološkom otopinom, a sve ga peče kada piški

moje malo, ispalila bih od muke...

happy mummy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puse hrabrilice stipi i mami. drzim fige da se sve brzo dovede u red

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Joj, ti pedijatri... Želimo vam brzi oporavak

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, srce mi se steglo.... ljubi mišića...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo od rođenja
    mrvicu pa koliko ide bez iti malo sile

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj bas mi ga zao

Znam kako ti je bilo jer je Noah proslo ljeto dobio upalu, pa je piso bio otecen i puhao se ko balon i bolilo ga kad je piskio.

Bili u Rijeci i tamo kirurg to prevukao. Nema sta nije izaslo. Al kad je Noah zaskicao srce mi pucalo.

Nadam se da mu bude bolje uskoro.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo cijeli dan plače kada piški
    Čak mu se na glaviću pojavljuje krv, zvala dr pa je nema mislim da je od mokraće. Svaki čas ispirem u fiziološkoj.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

janko si je prije par godina sam previše povukao kožicu i imao rane, namakali smo u mlakoj kamilici i mazali garamicinom

možda da probate namakati u kamilici, a čudi mi da niste dobili naputak da mažete s nekom antibiotskom masti

puse malom hrabrici da prođe što prije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dr je važnije ispiranje važnije.
    Danas je bolje,piški i ne vrišti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •