-
Jedan brzi porod, ma sta brz prebrz!
Cijelu trudnocu sam prelezala sto u bolnici sto kuci ali bukvalni prelezala, tako da sam se pocela pitati kako cu se poroditi, necu imatti snage, joj kako cu jer u devetm mjesecu kad sam trebala hodati ja nisam mogla, nisam imala snage ni kondicije.
Tako jedno jutro u 3: 45 me pocela groznica i dvije minute kasnije kao bol podno stomaka i to jaka, ostra, rekoh sebi to je to!!! OPcela sam mjerit trudove medjutim 2-3 minute izmedju trudova, nisam vjerovala i rekoh ma nisu to trudovi vjerovatno je nesto drugo jer trudovi dolaze na sat, pa na pola i tako se polako skracuje, nemoze odmah na 2- min, medjutim tad je opet naisao sljedeci i ja sam jauknula malo muz se probudio i kaze idem odmah u porodiliste, ja nisam htjela i kako sam se opirala govorila ma nije to to jos uvijek naisao je i sljedeci trud i veliki nagon za tiskanjem, sjela sam na WC solju i tiskala kao da kakim( joj budale a mogla mi je beba u solji ispast , luda sam bila) muz mi je govorio da ustanem i da jesu bolovi i da krenemo, poslusala sam ga tad je bilo 4.15 i tada su mi bolovi pravo jaki bili i nailazili svako 30 sekundi u autu nisam mogla sjedit i sve su cesci bili, tad sam shvatila i pomislila da cu se u autu poroditu bolnicu smo stigli u 4. 40, sestra me je odmah upitala koji porod i na koliko su bolovi i kad su poceli, kad sam rekla da je prvi porod i da bolovi i ne prestaju i da su poceli prije sat vremena ,rekla je ma nevjerujem da si ti jedna od onih sretnica koje tako brzo radaju, ma samo se opusti i kad naidje trud ti ga prodisi kaze ona. Uradila CTG, pregledala i rekla, ovo je super nalaz i pozvala doktora i doktor me je pregledao i kaze, Bravo pravo u radjaonu jer sam otvorena 9 cm, sto znaci za sale je i tako u sali dva puta tiskala i to je to......TAko da od prvog bola do porodjaja je bilo 1,5 sat..... sebe sam vidjela kako lezim tamo sa bolovima satima i satima, jer sestra se unazad 6 mjeseci poradjkala cijeli dan da bi na kraju carski bio uradjen i nisam vjerovala da mozer ovako...........Zelim svima da prodju kao ja, jer stvarno se moglo izdrzat.....
-
stvarno brzo
uživajte u novopridošlici
-
Baš super! Čestitam!
-
-
čestitam
-
brz porodjaj, brza prica 
Cestitam!
-
vauuu, baš si bila brza!
Čestitam
-
-
Stvarno ono, dođeš, stisneš, rodiš...
Čestitam! :D
-
eh, da su svi takvi! čestitam :D
-
Brzo i efikasno
Čestitam :D
-
Divno!!!
Vrlo ohrabrujuća priča za sve kojima iskustvo poroda tek predstoji.
-
-
Koji brzinski porod :D .
Super, čestitam
-
Ludnica :D
Od srca ti čestitam na ekspresnom porodu
-
i moj 2. porod je bio 1,5,
dok je 1. bio svega 15 min (od početka trudova do kraja poroda) :D mislim da sam tu bila jedna od najbržih
-
ovo je jedna prekrasna sretna turbo brza pričica .. čestitaaaaam
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma