Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 131

Tema: Moram na dijetu :(

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cure vaša kilaža nema veze s težinom bebe,važno je kvalitetno se hraniti

mislim,da sad ne ispadne da pametujem,evo vam moj primjer:

1. dijete_dobila minimalno nekih 25 kila:rođen s 3450g
    2.dijete dobila nekih 12 rođen s 4 kile

beba će uvijek iz vašeg organizma uzeti što njoj treba,kalcij,vitamine,sve što valja,a hambi ide ravno u guzu i ostaje tamo i poslije porođaja

da sam bar to znala primjenjivati u prvoj trudnoći,ne bih hodala dvije godine s groznih 15 kila viška

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pridružujem se klubu trudnica na dijeti.

16 tj. i +5,5.

Evo dijetiram već treći dan. Kada sam pročitala letak sa dijetom (nekakav od (kršitelj koda)a), pomislila sam da ću umirati od gladi. Ne pridržavam ga se strogo, u smislu ako piše oslić- ja jedem lignje, ako piše bioaktiv- ja pijem jogurt light, ali propisanih broja obroka i količine namirnica se pridržavam. Hoću reći da sam se iznenadila, uopće nisam gladna, a kako i bi od 6 manjih obroka???
    Osjećam se odlično, samo me je panika hoću li smršaviti, odnosno da li ova dijeta funkiconira. Dao mi ju je moj predragi ginekolog i moralo bi sve biti ok. Vidjet ćemo za 2 tjedna kada idem kod njega na vaganje!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Pridružujem se klubu trudnica na dijeti.

16 tj. i +5,5.

Evo dijetiram već treći dan. Kada sam pročitala letak sa dijetom (nekakav od (kršitelj koda)a), pomislila sam da ću umirati od gladi. Hoću reći da sam se iznenadila, uopće nisam gladna, a kako i bi od 6 manjih obroka???
    !
    ja sad u petak idem na pregled ibojim se da me očekuje šok na vagi. Mislim da mi ne gine u 14 tj bar 4kg+. I meni je rekao da jedem 6-8 malih obroka dnevno i to kuhanih, samo ja to vremenski jednostavno nemam kad. Imam ludi posao i kćer od 3,5 godina, a ovako bi cijeli dan trebala samo paziti na to šta stavljam u sebe. Stvarno pazim , ali kile idu gore

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Evo mog izvještaja

Peti dan sam na dijeti. Danas sam se vagala kod ginekologa i žene moje, ja ću poludit. Gladna sam, prestrašno. Naime, ginekolog me je prije pet dana razbijesnio svojim načinom komunikacje, no to je druga tema. Prvih dana me je valjda držao bijes zbog toga, pa ni nisam bila gladna.

Da kažem ono bitno, smršavila sam jednu kilu, samo jednuuuuuuuuu!
    Ajme, ginekolog me je danas pohvalio, ipak je to samo pet dana, a ja.... nakon njegove galame i graje htjela bi skinuti još 2,5 kg pa da i njemu i meni srce bude na mjestu. Danas mi je čak i govorio o normalnom sakupljanju vode i povećanju kilaže. Pa jel on pametan? Stavi me na dijetu, a govori o povećanju kilaže!!! Već sad? Ja to očekujem u kasnijoj trudnoći. Još neko vrijeme ne smijem dobiti ni grama.

Očajna sam, ali baš neću plakati već
    Dani idu i bit će nekako, jel tako???

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hoće, hoće, samo se drži!

Mene trenutno spašavaju mučnine. Inače sam obožavala slatko i često grickala razne i slatke i slane grickalice. Tako sam i nabila dobrih 5 do 10kg viška na tzv. željenu težinu.

Sad kako mi je mučno, povukla se generalno želja za slatkim, a i grickalice nejdu baš, tu i tamo slani štapići ili par krokića, ali to je to. I općenito mogu manje pojesti i manje hrane mi se sviđa. Često mi se baš smuči na neku hranu. S druge strane moram redovito jesti manje obroke, jer mi inače stvarno jako pozli i tjera me na povraćanje.

Uh, sve se bojim što će biti kad mi prođu mučnine... Držim ti fige da izguraš i zadržiš težinu. Ako voliš povrće, voće, pokušaj se s time nekako "zavarati", npr. mrkvicu grickati ili slično. Držim fige!!!

Diami avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

PS. ovih 5 do 10kg je bilo prije trudnoće. Od kad sam zatrudnila, smršavila sam jedno 3kg. Iako jedem redovito, ali eto - zdravije, drugačije i nešto manje nego inače.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drage trudnice na dijeti!
    Malo ste me sada utješile kad sam pročitala da ima još trudnica koje ne smiju papati bas sve što im srce želi.
    Ja sam u 1. i 2. trudnoći dobila 20-tak kg, koji se baš nisu lako otopili, a ostalo ih je i poslije. Da ne kažem da ih je bilo užasno teško nositi na kraju trudnoće. Treću trudnoću sam započela sa nekih 6- 7 kg viška i nisam previše dobivala dok nisu počeli problemi sa žuči. Sad sam u zadnja tri tjedna zbog žučne dijete skinula 2 kg, tako da mi je sa punih 21 tjedan 1 kg više.
    Rekla bih "Svako zlo za neko dobro". Je da sam stalno gladna, ali nisam ni slutila da bih u trudnoći mogla "opstati" sa tako malo hrane

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja prijavljujem da je moja dijeta - neuspješna!

jednostavno se ne mogu pridržavati nikakvog režima. Čim počnem razmišljati o slijedećem obroku - sve pada u vodu...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i meni nešto sve slabije ide u zadnje vrijeme. Za vikend sam se ubila na patrikovom rođendanu (jer naime ništa mi nisu dali radit, pa sam samo sjedila i jela), pa ću ja kao ovaj tjedan malo smanjit.

Yeah, right............sedma mi se kila opasno približava.......vidim da je bolje da se više ne hvalim

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam jučer bila jakooooo sretna, dan mi je prošao savršeno. Bila sam kod drugog doktora na pregledu. Pregledao me je od glave do pete, zna koliko imam kila, koliko sam se udebljala i nije rekao ni riječi, o dijeti ni d.
    I naravno, nagradila sam se- hamburger, pomfri, sladoled, kruh....
    No danas za doručak- banana i kava sa mrvicom šećera

Imam jedno pitanje, cure da li koristite (kršitelj koda)ov ureavnoteženi jelovnik za trudnice od 2000 kcal?

Ja se pokušavam pridržavati, no neke stvari su mi :shock: Znam da trudnice imaju povećane potrebe za kalcijem, ali ovo je za neizdržati.
    Svježi kravlji sir, pa ab kultura, pa svježi kravlji sir, pa kiselo vrhnje, pa ab kultura- to se sve jede u jednom danu. Probala sam, ali drugo jutro nakon ustajanja osjećala sam se sva "sirasta", u ustima kiselina, mučnina.... pa to nije normalno

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Meni je rečeno da se mliječni proizvodi pogotovo tipa svježi kravlji sir moraju ograničeno konzumirati jer znaju izazvati zatvor koji je u trudnoći hmmmmmmmmm, u najmanju ruku, nepoželjan :/

Moj gin me u ovoj drugoj trudnoći uopće skoro niti ne pita za kile, a kamoli da bi mi držao prodike, međutim, to mi je manja briga od recimo problema s preeklampsijom, nedajbože...........isto tako, niti u prethodnoj nije bio neugodan iako mi je znao održati koje predavanje, međutim kakvu sam litaniju odslušala od doktorice kad sam došla na one zadnje preglede u bolnicu - ne želim se ni sjećati. To mi je ovaj put, uz naravno brigu o našem zdravlju, recimo velika motivacija da pazim na kile, samo da to više ne moram slušat

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj rena7 prvotno napisa
    Svježi kravlji sir, pa ab kultura, pa svježi kravlji sir, pa kiselo vrhnje, pa ab kultura- to se sve jede u jednom danu.
    To bi bila dejta za mene, ja se u trudnoći davim u kravljem siru , i to slanom. Samo on je navodno rođen za stvaranje celulita

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ja sam komaaaa!!!!!!!!!!!! trudnoća počela sa 15+ do prve trudnoće (zdebljala se 8 kg nakon poroda!), sada sam u 27 tjednu i imam 13+! sve bi bilo ok da nisam od zadnjeg pregleda (znači u 5 tjedana) dobila 6,5 kg! ginićka poludila! i od danas na dijeti....

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo još jedne na dijeti - 25 tjedana, +9kg; zanima me moramo li mršavjeti tj. gubiti kilograme, ili održavati postojeće. naime, pridržavam se onih 1800 kcal, ali kile ne idu nadolje, već stoje na istom. jel' to ok?

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Trešnjice, meni su kile krenule dolje. Pitala sam gina jel to ok. Rekao je da nije loše, ali ako i ne idu dolje, nikome ništa. Važno je održati "postojeće" stanje. Npr. ja sam bila +5,5 u 15-om tjednu. Kada bi tako ostalo barem do 23. tjedna bilo bi super.

Usput, preporuka mog gina je da ukupno dobijem 8 kg, tolerirat će mi do +11. Nije to rekao radi zdravlja, jer sam pitala, već eto došlo mu je :shock:

Ma ništa, preostaje paziti koliko ide, koliko ne.... a šta ću mu ja

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pridružujem se, čisto da vas malo utješim ja sam u 19. tjednu i dobila sam 10 kg, i s tim da se nisam vagala punih tjedan dana, pa me ne bi čudilo da sam dobila još koje kilo, ko kad se lijepe na mene ko ludi. U prvoj trudnoći sam dobila preko 25, i ovu sam se stvarno mislila dobro pazit, ali je to ispala nemoguća misija, budući da sam stalno gladna, i što god vidim mi je super. Eto, sve koje se mislite...vidite da ima i puno gorih

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Bila danas na pregledu 15 tj 1,5+
    :D :D :D
    Odmah sam se počastila McCountryem, i dvije čok.bananice.
    kako je bilo krenulo u početku u 4 tj, 1,2+, bojala sam se najgoreg (25 kg iz prve trudnoće). I onda sam otkrila čarobnu formulu, do 13 h jedem ko vuk i onda stanem, iza 13h samo koji jogurtić, juha, malo kravljeg sira, voća itd. Ništa ugljikohidrata iza 13 h. I funkcionira!!! Bogme se počastim i sendvičima s majonezom i pršutom , hambijima ,čokolinom , baklavama itd. Ali između svakog razmak od 2 sata i to sve do podneva.
    Možda uspijem i ne izgledati ko bundevica do kraja

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mučim se, mučim, ali trenutno sam na 30+2 i +13,3kg

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa
    I onda sam otkrila čarobnu formulu, do 13 h jedem ko vuk i onda stanem, iza 13h samo koji jogurtić, juha, malo kravljeg sira, voća itd. Ništa ugljikohidrata iza 13 h. I funkcionira!!! Bogme se počastim i sendvičima s majonezom i pršutom , hambijima ,čokolinom , baklavama itd. Ali između svakog razmak od 2 sata i to sve do podneva.
    Možda uspijem i ne izgledati ko bundevica do kraja
    ja sve mislim da je kod mene problem što radim obrnuto - do podneva ne moram jesti ništa - samo moram popiti kavu - al onda poslije podne kad krenem - ne mogu se zaustavit...........kako nisam jutarnji tip da se rano dižem, tako ni po pitanju jela nisam jutarnji tip i zapravo ujutro ne moram jesti. Što naravno ne znači i da ne mogu - mogu ja, mogu, al onda se od jutra ne zaustavljam

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Danas sam 18+1, mislim trudna, ne kilograma
    Bila sam na dijeti i skinula oko 2 kg, pa se opet malo sladila i vratila ih natrag. No dobro je, nisam prešla granicu od 5,5 kg koju sam ukupno u trudnoći dobila. Krajem tjedna idem na kontrolu, pa ćemo vidjeti.

Zaključak- 18+1 i 5,5 kg gore!

Cure na dijeti sretno, i opet ću vam se ovih dana pridružiti.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

evo i mene...trudna sam 7 tjedana i u ponedjeljak idem na prvi pregled, bojim se jako reakcije ginekologice jer imam 103 kg. Naime zatrudnila sam dok sam bila napokon odlučna smršaviti, i krenulo me s un dijetom al ono kaj sam skinula sam i vratila čim sam saznala da sam trudna bilo je navali narode...ali evo osvjestila sam se jer kile s vraćaju...vidim da vi nijedna nepišete svoje kile..pa me zanima ima li koja da je približna mojoj kilaži i kakva je proceduru...trudnoća je bila željena da se razumijemo, 1 i pol smo se borili za ostvaranje, u tih godinu i pol sam sa 80 natukla kile do navedenog i od nervoze i svega...ahhhhhhh

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

[quote="ribicaa"]evo i mene...trudna sam 7 tjedana i u ponedjeljak idem na prvi pregled, bojim se jako reakcije ginekologice jer imam 103 kg. Naime zatrudnila sam dok sam bila napokon odlučna smršaviti, i krenulo me s un dijetom al ono kaj sam skinula sam i vratila čim sam saznala da sam trudna bilo je navali narode...ali evo osvjestila sam se jer kile s vraćaju...vidim da vi nijedna nepišete svoje kile..pa me zanima ima li koja da je približna mojoj kilaži i kakva je proceduru...trudnoća je bila željena da se razumijemo, 1 i pol godinu smo se borili za ostvarenje naše želje, u tih godinu i pol sam sa 80 natukla kile do navedenog i od nervoze i svega...ahhhhhhh....

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Evo vam se pridružuje, nije da sam na dijeti, bar ne stručno preporučenoj, ali se zaista ne bih htjela previše udebljati. Sad sam u 21. sedmici, i imam 6kg u plusu (krenula sa 64kg, a juče na vagi 70kg). Ovaj put sam krenula sa 2 kile više nego u prošloj trudnoći, i nekako mi se na početku činilo da kile idu nezaustavljivo gore. Ali sam onda u 4. mjesecu uspjela nabaciti samo 0,5kg, pa se malo opustila, i sad, tokom 5. nabacila 2,5kg. Kod mene je definitivno do slatkiša. Sad ću ih opet izbaciti u potpunosti, jer zaista mi ne idu u prilog. Malo sam se utješila kad sam vidjela da sam u prošloj trudnoći na porod otišla sa 78kg To mi je neka granica, ne bih željela natuć više od toga. Ide ljeto, a vrućine i višak kilograma nisu neka dobra kombinacija.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ribice nije za hvalenje , al evo tebi za utehu ... imam 111kg na 180sm ... zarudnela sa IVF , a samo u stimulaciji ( dugi protokol ) dobila sam 9kg ... bojim se da do porodjaja necu moci da hodam vec da se kotrljam ... svetla tacka je sto je leto , pa ponuda svezeg voca i povrca je velika ... kiss

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    [ja sve mislim da je kod mene problem što radim obrnuto - do podneva ne moram jesti ništa - samo moram popiti kavu - al onda poslije podne kad krenem - ne mogu se zaustavit...........kako nisam jutarnji tip da se rano dižem, tako ni po pitanju jela nisam jutarnji tip i zapravo ujutro ne moram jesti. Što naravno ne znači i da ne mogu - mogu ja, mogu, al onda se od jutra ne zaustavljam
    to ti je kod mene bio problem u prvoj trudnoći.Sad sam se malo opametila. Ali, naravno s kiksevima svaka tri-četiri dana (najviše me ubija nesanica, pa po noći volim nutelu s žlicom)

daria avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Drage moje, ja sam sad 15 tjedana i do danas nisam dobila na kilaži. Naime, krenula sam sa 67 kg, ali brzo sam pala na 64 jer sam imala dosta česte i jake mučnine i povračanje. No, sad sam u zadnja 2 ili 3 tjedna dobila nazad 2 kg...dakle sad sam na 66 kg. Nije problem u ukupnom zbroju, već vidim problem u tome jer sam na naglo počela dobivati, pa se brinem...hoću li tako i dalje i što mi je činiti?
    Moja prehrana....a sad...ne jedem neke grickalice, kolače, slatko, trudim se izbjegavati neku brzinsku hranu...uglavnom je to kuhana hrana. No...ubiše me jagode sa šlagom! Znam da su ok jagode, al šlag??? :shock: To nisam nikad do sad jela...a sad tamanim! Osim toga pijem nes sa šečerom i sinoć sam se ulovila da sam oko 23,30 namazala dvije šnite alpskog kruha sa MAJONEZOM!!! A to nikad, ali doslovno nikad nisam radila, u biti ni neznam od kud mi se majoneza stvorila u frižideru??? :?
    E sad, zanima me ta vaša ****-ova dijeta. Ja imam neku od poliklinike Harni, ali ta mi nije baš nekaj... Mislim da bi ova ****-ova bila za mene s obzirom da obožavam mliječne proizvode. Ajde molim vas ako ima koja dijetu u elektroničkom obliku da mi pošalje na PP!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj daria prvotno napisa
    Drage moje, ja sam sad 15 tjedana i do danas nisam dobila na kilaži.
    E sad, zanima me ta vaša ****-ova dijeta. Ja imam neku od poliklinike Harni, ali ta mi nije baš nekaj... Mislim da bi ova ****-ova bila za mene s obzirom da obožavam mliječne proizvode. Ajde molim vas ako ima koja dijetu u elektroničkom obliku da mi pošalje na PP!
    ako do 15. tjedna nisi dobila nijednu kilu, nego čak izgubila, po meni uopće ne bi trebala na dijetu.
    Mislim da je važno, i toga se nekako ja pokušavam pridržavati (naglasak na pokušavam ) samo jesti kvalitetno, što opet najkraće rečeno znači izbjegavati prazne kalorije i davati prednost hranjivijim namirnicama tipa integralne žitarice, meso po mogućnosti kuhano, puno povrća, i voća, ali nešto manje jer ipak ima voćnog šećera, a slatkog i premasnog što manje.
    Ja isto tako puno pijem vode (doduše mineralne i to jamnice koja ima najviše natrija pa se najmanje preporučuje za tlakaše u koje se ja bez obzira na trenutačno niski tlak ubrajam - bolji je studenac ili bistra) i pokušavam odvajati ugljikohidrate od proteina - ono npr. jedem meso samo sa salatom bez krumpira ili priloga, ali opet ja nisam ni približno u ovoj kategoriji s obzirom da sam trudnoću već počela s popriličnim viškom, a prva 4 mjeseca nepotrebno na to sve natukla još 4 kile.

Evo i moje bilance: 25 tjedana + 7,5 kg :/ recimo da bih bila ful zadovoljna s bar jednom manje

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Daria meni je ginekolog preporučio (kršitelj koda)ov uravnoteženi jelovnik za trudnice od 2000 kcal. Nemam u elektroničkom obliku, ali ako ti se kroz neko vrijeme nitko ne javi, dat ću si truda i otipkati ga, pa ti pošaljem

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Pozdrav cure.
    Ja sam trudna 7+5. Uvijek sam obozavala povrce, to mi je bila glavna okosnica prehrane, uz malo mesa, najcesce piletine i dosta voca, integralnih zitarica itd. Godinu dana sam bila na Montignacu i nisam se nikad bolje osjecala u zivotu, bila sam na idealnoj tezini za svoju visinu, sto je 58 kg.
    Medjutim...stvari se mijenjaju negdje u 5 tjednu trudnoce...ja ne mogu niti pomisliti na povrce, strasno mi se gadi. Meso takodjer, mada kako koji dan. Dakle, moja prehrana se svodi na voce, kruh, mlijecne proizvode i zitarice raznih oblika. Dnevno pojedem i po 5-6 porcija voca, pa cak i onog kojeg ne bi smjela, tipa banane i lubenica, koju obozavam ali je cista voda i secer. Jucer sam imala napadaj gladi i smazala sam citavu pizzu s gomilom sira Po svojim procjenama, dobila sam vec 2 kg, mada se bojim stati na vagu, ali osjecam po odjeci. Nije li prerano za dobivanje kilograma??
    Nikako se ne mogu vratiti u normalnu, i sama pomisao na neko povrce, salate i sl. me baca u ocaj. Ne povracam, ali imam mucnine tijekom cijelog dana. Ima li tko kakav savjet za mene? Stvarno se ne bi zeljela jako udebljati, tim vise sto sam nasljedila poviseni kolesterol i to ne bi bilo dobro za mene. A i brinem se sto bebica ne dobiva povrce.
    Takodjer, ako tko ima neki link za tu (kršitelj koda)ovu dijetu ili ovu za dijabeticare koju smiju i trudnice, nek mi molim posalje, moze i na pp. Hvala!

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Naomi prvotno napisa
    Pozdrav cure.
    Medjutim...stvari se mijenjaju negdje u 5 tjednu trudnoce...ja ne mogu niti pomisliti na povrce, strasno mi se gadi. Meso takodjer, mada kako koji dan. Dakle, moja prehrana se svodi na voce, kruh, mlijecne proizvode i zitarice raznih oblika.
    Tak ti je i meni bilo prvo tomjesečje.....umirala od gladi po cijele dane. na kraju mi je bilo zlo od toga koliko sam bila gladna. Ja to pripisujem hormon. promjenama. Gadilo mi se, meso,povrće itd..samo mi se jelo sve od kruha i tijesta. Da te utješim odmah u 12 tjednu je prestalo...mislim napadaji gladi. Treba izdržati do 12-13 tjedna, onda ta luđačka glad prestane. Voće je (meni ginić rekao ) u principu jako kalorično, i treba ga jesti najviše porciju-dvije dnevno. Probaj sve te stvari utrpati u sebe do jedno 15h , jer se iza 15 h loše prerađuju ugljikohdrati. Imaš na poliklinici harni dijetalni meni, pa ak ti se da patiti.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Netko je več na prvoj strani napisao: Ako je u pitanju zdravlje mame/bebice, nema odustajanja. Slažem se u potpunosti.
    U trudnoći nisam do cca 20 tjedna dobila niti grama, hranila sam se totalno pravilno i zdravo, u 28. tjedno mi je ustanovljen gestacijski dijabetes, a imala sam možda +2-3kg. Od tada sam i dalje na zdravoj prehrani i uz to i dijeti. Bilo je dana da sam gladna i željna hrane, ali sve sam izdržala do kraja, samo radi bebice. Nisam pojela niti za malu žličicu šećera, ili bilo čega slatkog cijelu trudnoću. Jedini "slatkiš" su mi bile palačinke bez šečera s svježim kravljim sirom 1xna tjedan i 1xu 2 tjedna komad pite od jabuka, isto bez šećera. Na porudu sam imala +9kg.
    Znači: za bebicu sve. Na žalost poslije poroda više nisam tako pazila, pa imam cca 4 kg viška, i nikako se ne mogu držati potpuno zdrave prehrane (izgleda da sama sebi nisam toliko važna). :/

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Apathetic, lakse mi je kad znam da nisam jedina. Jos nisam uspjela smanjiti voce, ono mi pase najvise od svega. :/
    Anemona, sigurno ces skinuti te 4 kilice, nije to nista.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Apathetic, lakse mi je kad znam da nisam jedina. Jos nisam uspjela smanjiti voce, ono mi pase najvise od svega. :/
    Anemona, sigurno ces skinuti te 4 kilice, nije to nista.
    Izgleda da ja nisam jedina trudnica opsjednuta kilama :D :D

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Meni je vaga opet danas pokazala porast kilograma. A joj.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja idem slijedeći tjedan kod ginića, i sve se bojim.....na 15,4 tj sam bila na 1,6 kg+, sad ću biti negdje 19,3 tj i baš me zanima. Sve ispod ukupno +3 kg slavim u Vinceku

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Meni vaga SVAKI DAN pokaze porast kilograma

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Cure, ja sam se danas probudila s 1 kg manje i s upola manjim trbuhom. :? Sto se dogadja? Da li je to normalno?? Nisam nista manje jela jucer nego inace, dapace... Sad sam stvarno zbunjena. Da li je moguce da je bebica uzela sebi tu zalihu energije i da me malo "ispila"? Slobodno me ispravite ako lupetam.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa
    a ne pretjeruj baš

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ne UN djetu jer se u trudnoći ne smiju odvajati ugljikohidrati, bjelančevine i masti. Dolazi do deficita drugih vrijednosti koje su itekako potrebne. Mislim da se djeta odnosila na "paziti što se jede s čim" i "paziti koliko se jede".

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Jenz prvotno napisa
    a ne pretjeruj baš
    ja sam najozbiljnija nazalost.
    Imam digitalku, tako da pokazuje i dkg i bome svaki dan je malo više

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

loonalee probaj ne miješati istodobno dvije skupine ugljikohidrata, ali ih isto tako ne odvajaj. Evo primjera, ručaš bez kruha kad za ručak imaš tjesteninu, krompir ili sl. ali zato kruh jedeš recimo između ručka i večere i to s nekim mliječnim namazom. Ako ručaš primjerice ribu i blitvu možeš papiti kruha koliko hoćeš.
    Eto moja prijateljica isto kao i ti ima digitalnu vagu i svaki dan malo više na vagi, isto je trudnica. Od kada me sluša malo je bolje s kilima

A ja sam u 16. tj. i dobila svega 2 kg, a jedem ko najveća prasica. Brz metabolizam

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a ne pretjeruj baš
    meni na svima mogućima u zadnje vrijeme iz dana u dan sve više :shock: iako više uopće ne pazim ŠTO jedem, ali bar pazim koliko - recimo. Jučer opet navalila na palačinke poslije ručka, ali je zato za večeru bila samo breskva :/ Sad sam npr. pojela voćni jogurt za užinu, ali je odmah pored njega stajao kinder pingui, pa sam i njega maznula (i to vlastitom djetetu)
    Sad idem na more i već par dana razmišljam - uzeti vagu ili ne? Ako je ne uzmem vratit ću se nakon mjesec dana sa 100 kila jer ću se opustiti na godišnjem kao i svake godine i jeeeeeeeeeeeeeeesti ko nenormalna. A ako je uzmem i svaki dan se bediram radi kila, opet............nisam dosta pametna...............da ja ipak uzmem i tlakomjer katastrofa.................

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    a ne pretjeruj baš
    meni na svima mogućima u zadnje vrijeme iz dana u dan sve više :shock: iako više uopće ne pazim ŠTO jedem, ali bar pazim koliko - recimo. Jučer opet navalila na palačinke poslije ručka, ali je zato za večeru bila samo breskva :/ Sad sam npr. pojela voćni jogurt za užinu, ali je odmah pored njega stajao kinder pingui, pa sam i njega maznula (i to vlastitom djetetu)
    Sad idem na more i već par dana razmišljam - uzeti vagu ili ne? Ako je ne uzmem vratit ću se nakon mjesec dana sa 100 kila jer ću se opustiti na godišnjem kao i svake godine i jeeeeeeeeeeeeeeesti ko nenormalna. A ako je uzmem i svaki dan se bediram radi kila, opet............nisam dosta pametna...............da ja ipak uzmem i tlakomjer katastrofa.................
    uzmi vagu znam o čemu pričaš

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

:shock: :shock: :shock:
    Bila kod doktora!! u 20 tj ja sam na 4,5+!!!
    Uspjela sam u 6 tjedana dobiti 3 kg!!!!! :? :?
    Katastrofa. Hodam, pazim šta jedem (uz iznimku čokolina ujutro) , hodam svaki dan 1-2 sata. Stvarno nema pravde. PA NE MOGU CIJELU TRUDNOĆU BITI NA KUHANOM MESU I POVRĆU. fUJ

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Apathetic jednako sam :shock: na svoju situaciju kao ti na svoju. Dakle, suosjećam sa tobom

Živčana sam ko pas, doslovce. Gladovala sam tjednima i sve je bilo ok. Zadnjih 14 dana bila sam na nekim slavljima i častila se kolačima, pečenim mesom, pečenim krumpirom.... Al sam radila pametno za pop....
    I rezulatat svega, u tih 14 dana 3 kg gore!!!!!!!!
    Ne mogu vjerovati da je to otišlo tako munjevito i tako puno. Da nisam trudna, te gozbe me se ne bi ni dotakle, a ovako- postala sam gicka na kubik!

Ajd sada neka budem normalna, pa ne mogu!!!!

Hvala Bogu, šećer mi je ok, kontrolirala jučer.

I kako dalje? Opet na dijetu, nema mi druge.

Imam jedno pitanje, cure pomozite. Što mislite da li bi naškodila bebici kada bi par dana bila na kruhu i vodi, bi li ona prestala dobivati na težini?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Apathetic mislim da nije tako strašno (ja sam u 18.tjednu bila na +3)
    mislim da sam čitala da je u tom stadiju trudnoće normalno dobivati po 0,5 kg tjedno
    a i ne znači da će porast ići istim tempom

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

35 tjedana, na +18 :shock:

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

29+3 tj. - još uvijek -2 kg.... a čak više i nisam na dijeti (što i nije baš pohvalno)

samo se nalijevam na ove vrućine, uopće nemam apetit :/

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

cure, pa nemojte biti tak stroge prema sebi. sigurno se niste tak strasno zdebljale (a uopce i nije strasno) zbog hrane! tu je i zadrzavanje vode (pogotovo po vrucinama), i veci obujam krvi, maternica koja raste, posteljica, ovo i ono... par kila se skupi u hipu. samo polako, nemojte gladovati i previse se bedirati. bit ce sve ok. ja sam recimo na svom prvom porodu izgubila 20 kila. jedite fino i raznovrsno, ako se bojite dijabetesa pripazite na glikemijske indekse ugljikohidrata, dosta tekucine i to je to.

Naomi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Draga mikka, hvala ti na rijecima ohrabrenja. Ponekad se opterecujem dobivenim kilama, a onda dozivim prosvjetljenje i kazem sama sebi, ma bitno je da je sve u redu s bebicom! Treba biti zahvalan na tome, i naravno, pripaziti koliko je najvise moguce. Lako cemo kasnije nabaciti dijetu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •