Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 131

Tema: Moram na dijetu :(

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Moram na dijetu :(

Došao je i taj dan :/ . Preporuka ginekologa bila je ne više od 12-13 kg u cijeloj trudnoći, a preporuka endokrinologa (zbog promjena metabolizma/problema sa štitnjačom) je bila ne više od 8-9 kg u cijeloj trudnoći..

E pa ja tek 24+6 a već sam na +10..

E sad: dobila sam onu dijetu za trudnice od 1800 kcal ali u njoj se uopće ne spominje svjeze povrće i salate već samo kuhano..(al zato se spominju hrenovke :? a npr nema ribe i sl) Ja bez salate ne mogu :/ a i cijela ta dijeta mi je tako grozna i ne znam hoću li se moći pridrzavati..Ima li koja od vas da je morala na dijetu i molim ako imate kakve varijacije te famozne dijete jer mi je ova katasrofa

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pozdrav
    Mislim da mozes sebi da prilagodis onu UN dijetu... znaci jedes sve, ali pazis na pravilnu kombinaciju namirnica.. e sad u ovoj dijeti ti je dozvoljeno voce za dorucak ( 2 vocke) a ti posto si trudna, napravi bogatu vocnu salatu i navali
    ako te zanimaju detalji ove dijete mogu da ti posaljem link, jer posto sam i ja poprilicna samo cekam kada ce dr da mi kaze isto sto i tebi
    ali vec sam smilslila za ovu UN dijetu.. jedes sve, i meso, skrob, i ugljenehidrate, cak i kolace samo se zna sta sa cim ide, a salate naravno uz sve!
    sto je najbolje, smes i da veceras :D
    a ti se ipak konsultuj sa dr koliko ti je dobra UN dijeta u trudnoci, meni je dr rekao da je prihvatljiva... zbog voca i salate

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ja nisam bila na dijeti zbog zdravstvenih razloga ,dobila sam za mjesec dana 4 kg pa mi je ginekolog prijateljski tutnuo u ruku dijetu , do slijedećeg pregleda sam izgubila na težini jer sam se relativno pridržavala dijete- vagala sam količinu hrane ,slatko svela na jedno rebro čokolade .

Meni to nije bio problem no nakog toga na slijedećoj kontroli ginekolog mi je rekao da ipak ne dijetiram

Uglavnom ,konačna suma je bila +13 kg bez dijete

Ne vidim razlog za izbjegavenje salate ,smanji krumpir,rižu ,kruh i slatko

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ironija je što sam cijeli zivot bila na dijetama, ali u posljednjih 6-7 godina nisam, a bila sam toliko mršava da su mi u jednom trenutku pripisivali i anoreksiju (a zapravo mi se promijenio metabolizam/stress/štitnjača). Prije trudnoće mi je ginić rekao da bih se trebala malo udebljati jer da neću moći zatrudnjeti, a sad...

O UN dijeti ne znam ama baš ništa! please, daj link da proučim..

Problem je kod mene što u ovoj trudnoći navaljujem na junk food i jedem totalno nezdravo. Da ne velim da sam počela piti gazirana pića što mi je SF...Jednostavno osjećam takvu potrebu da ne mogu odoliti. Sve što je przeno, jako začinjeno, gazirano ili kiselo/slatko (gumeni i zee bomboni npr koje nisam jela valjda nikad u zivotu) me uzasno privlači..

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da povrća možeš jesti koliko hoćeš (samo pazi na ulje kad začinjavaš salatu, naravno da ju možeš začiniti ali ne pretjerano) i to u bilo kojem obliku, a mislim i da trebaš zaboraviti na dijete tipa UN, nego samo paziti koju količinu kalorija dnevno unosiš, a ono što piše u primjeru dijete je samo primjer za količine (100 grama mesa po obroku npr.). Važno je da jedeš pet manjih obroka i da izbjegavaš prženo, masno, dakle sve ono što - po intiuiciji - 'deblja'.

Ne moraš jesti hrenovke i naravno da smiješ jesti ribu.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj loonalee prvotno napisa

Problem je kod mene što u ovoj trudnoći navaljujem na junk food i jedem totalno nezdravo. Da ne velim da sam počela piti gazirana pića što mi je SF...Jednostavno osjećam takvu potrebu da ne mogu odoliti. Sve što je przeno, jako začinjeno, gazirano ili kiselo/slatko (gumeni i zee bomboni npr koje nisam jela valjda nikad u zivotu) me uzasno privlači..
    eto sama si sebi odgovorila na pitanje
    ne treba ti nikakva dijeta nego samo izbaci ovo gore nabrojano
    stvarno nije zdravo ni za tebe a ni za bebu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim, sve ovo što pišeš se i meni događalo na početku trudnoće - npr. jela sam BUCO sir

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Arwen prvotno napisa

eto sama si sebi odgovorila na pitanje
    ne treba ti nikakva dijeta nego samo izbaci ovo gore nabrojano
    stvarno nije zdravo ni za tebe a ni za bebu
    znam, znam, znaaam ali već se borim (bezuspješno) protiv toga.. Već sam negdje pisala kako sam bila uvjerena da su trudničke zelje izmišljotina jer u prvoj trudnoći nisam ništa takvoga osjetila. Međutim sada je to nešto pre pre strašno! Neki dan mi je npr slina išla na samu pomisao slatkog likera! :? Ne znam odakle mi je to uopće palo na pamet :?

Zato moram ovu trudničku dijetu malo "začiniti" jer u protivnom već vidim da će biti totalni fijasko!

Mima, i ja sad jedem Buco sir!! A zadnji sam put jela takav sir u osnovnoj školi u menzi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja imam problem sa junk foodom :/
    prije sam to jela jednom godišnje, iako mi je fino, ali nije zdravo pa kao neću to prečesto jesti
    sad jedem barem jednom na tjedan i baš mi je finooo, u biti, to mi je jedino fino

ja bih ti isto preporučila da to probaš izbaciti, a po voću i povrću lupaj do besvjesti
    UN dijetu ti ne bih preporučila, nisam nikad bila na njoj, međutim, u trudnoći se nikako ne preporuča
    ti i tvoja bebica svaki dan trebate svakakvih hranjivih tvari, a ova dijeta ti to ne osigurava...

Leni avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i ja sam dobila dijetu jer sam na 28 tjedana na +8,5 kg.. a ja ih i ne primjećujem..

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Lonalee, zašto su te ograničili na tako malu kilažu? Ja znam puno žena koje su dobile po 20 kg pa čak i više u trudnoći i nitko ih nije silio na dijetu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Cure , ja u prvoj dobila 26 kg, od toga 6 u prva tri mjeseca!!
    Da ne kažem da sam imala dijebetes, beba bila ooogroomna i debela itd.
    U slijedećoj mi doktor savjetovao "kočnicu" i funkcionira!!!

1: jedna voćka dnevno, naime voće (osim lubenica, trešnji, bobičastog voća) ima jaaakooo puno kalorija, i bolje je jesti povrće
    2.povrća kolko hoćeš i kad hoćeš
    3. 8 malih obroka dnevno da "proradi metabolizam"
    4. Idealna je zona dijeta- osnovno pravilo (po obroku) je bjelančevina (mesa, sira itd) u veličini dlana, "loših ugljikohidrata (tjesto, krumpir,riža) u veličini stisnute šake, dok povrća u veličini otvorene šake

ja već tri mjeseca na takvoj prehrani (sa min, slatkog) i zasad u 12 tj na 1,2 kg viška.
    naspram prve, ovo je super

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

evo i mene
    jedva dočekala da netko ima iste probleme ko i ja
    iako naravno već imam svoj topic "pale sam na svijetu - sve trudnice smiju jest, a ja ne"

prva tri mjeseca dobila sam 5 kg, želudac mi je bio rupetina bez dna i stalno sam nešto morala žvakat, što zbog mučnina, što zbog enormnog apetita.
    Sve to ne bi bilo ništa prestrašno, da već u startu nisam bila isprepadana svojim previsokim tlakom na kraju prve trudnoće i od prvog dana ove trudnoće samoj sebi obećala da SE NE SMIJEM PREŽDERAVATI!

naravno da sam ostala frapirana kad sam prije kojih mjesec dana konačno u 14. tj. stala na pravu vagu i skužila tih (bar) +5 kg :shock: :shock: :shock:

Stala sam na loptu i brže bolje isprintala dijetu od 1800 kcal (doduše za dijabetičare, al za mene je bilo biti il ne biti). Naravno da nisam jela po njoj, ali mi je ona bila misao vodilja, bar što se tiče broja obroka, nekih, nikako svih namirnica i općenito kako bi mi jelovnik trebao izgledati.

Uspjela sam već za par dana "skinuti" kilu samim time što se nisam prežderavala, izbacila SVE slatko, pogotovo slatkiše - čokoladu, kolače (iako je btw. bio Uskrs), sve moguće zašećerene sokove, kavu pijem sa 1 umjesto 2 žličce šećera, jela meso s povrćem, puno ribe s eventualno kuhanim nikako pečenim krumpirom, većinom samo sa salatom, a zadnji mi je obrok u danu bio najmanje 2 sata prije spavanja. Ka bi me baš stislo, pojela bih voće, kojeg će sad tek biti u izobilju, i jaaaaaaaaako se veselim marelicama, breskvama, dinji................, a ako bi mi to još jače otvorilo apetit pila sam vodu (i to mineralnu - meni bolje paše) koja je ionako u trudnoći preporučljiva

Čitav prvi mjesec drugog tromjesječja uspjela sam ostati na istoj kilaži :D danas u 20. tjednu mogu se pohvaliti sa samo +4kg s tendencijom na +5, ali to zaista ne smatram ničim prekomjernim. Da mi je do kraja dobit još 6, bila bih i više nego presretna sa samo +10, al vijdet ćemo.

Sad si već ako me baš pukne želja za nagradu priušitm i kolač (ali samo jedan) i junkfood iako nastojim izbjegavati osim zbog kila i zbog onoga - je li to zaista najbolje što u ovom trenutku mogu ponuditi svojoj bebi?

Uglavnom moja je poanta jedan veliki jer znam kako ti je, ali i podrška jer znam da se može. Jer ako ja mogu, može svatko .
    Kad malo prekrdašim, sljedeći dan jedem samo sir i vrhnje, a apetit mi je što zbog hormona, a što zbog stisnutog želuca, stvarno postao zanemariv, tako da mogu živjeti na dva neobilna obroka dnevno.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Cure , ja u prvoj dobila 26 kg, od toga 6 u prva tri mjeseca!!
    Da ne kažem da sam imala dijebetes, beba bila ooogroomna i debela itd.
    U slijedećoj mi doktor savjetovao "kočnicu" i funkcionira!!!

1: jedna voćka dnevno, naime voće (osim lubenica, trešnji, bobičastog voća) ima jaaakooo puno kalorija, i bolje je jesti povrće
    2.povrća kolko hoćeš i kad hoćeš
    3. 8 malih obroka dnevno da "proradi metabolizam"
    4. Idealna je zona dijeta- osnovno pravilo (po obroku) je bjelančevina (mesa, sira itd) u veličini dlana, "loših ugljikohidrata (tjesto, krumpir,riža) u veličini stisnute šake, dok povrća u veličini otvorene šake

ja već tri mjeseca na takvoj prehrani (sa min, slatkog) i zasad u 12 tj na 1,2 kg viška.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ako ti išta pomaže ovaj topic jer cure su mi preporučivale i montignac prehranu i još svašta............
    http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=57894

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    evo i mene
    .
    svaka čast na +20 i +4 :D , to je i moj cilj ovaj put.
    Sirote mi trudnice na dijeti
    Upravo gledam kolegicu (koja je mršava ko kost) u 18 tjednu kak tamani po dva ručka dnevno, dva kolača i par međuobroka, dobila je +2 kg!!

nadam se samo da će i meni nakon ovog apetit ludila u prvom tromjesečju, se stisnuti želudac

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Loona, TEBE su stavili na dijetu?? Pa ženo, ti si manekenka!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj disney prvotno napisa
    Lonalee, zašto su te ograničili na tako malu kilažu? Ja znam puno žena koje su dobile po 20 kg pa čak i više u trudnoći i nitko ih nije silio na dijetu.
    Ma i ja u prošloj dobila 18 kg.
    Sada, s obzirom na probleme sa štitnjačom i metabolizmom te s problemima s kičmom i sa šećerašem u obitelji (tata) nije nikako preporučljivo da dobijem previše kila...

Annie, velim, prije su mi svi govorili da sam pre mršava a sada kile idu ko lude! Ne znam da li tu ima utjecaja i hormonska terapija iako mislim da ne bi smjelo jer je primam manje od mjesec dana...

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

loonalee, sjecas li se prije 3 godine kada sam napisala kako mi je ginicka preporucila dijetu i to jogurt i jabuke!? :shock:
    naravno da ju nisam poslusala - stitnjaca mi je bila uvecana, uzimala sam tabletice joda tijekom cijele trudnoce. problem sa kicmom...
    u prvoj trudnoci dobila 13 kg, u drugoj 21 kg.

ja sam shvatila da je meni bilo puno vaznije da se ja bolje osjecam, nego da me netko pili sa par kila vise ili manje.

ja znam kak izgledas i na tebi ni 20 kg nije previse.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj momze prvotno napisa

ja sam shvatila da je meni bilo puno vaznije da se ja bolje osjecam, nego da me netko pili sa par kila vise ili manje.
    potpisujem

a ja se definitivno osjećam bolje s manje kila :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja sam dobrovoljno bila na tih 1800 kcal (jer imam dosta kg viška, pa mi nije trebalo da ih još u trudnoću natučem). Mimo nje jela sam salate i voće (osim banane i grožđa) koliko go mi se prohtjelo. ukupno sam dobila 9 kg u trudnoći.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja sam sada u 38-tj a dobila sam vec 33 kg a niko ne spominje dijetu nikakvu u 1. tr sam skupila bila 23 kg u 2.tr 27 kg pa isto tako sve brzo otislo a za bebu nije bilo straha i jako brzo sam ih rodila

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj momze prvotno napisa

Ma tako i ja, samo što se ja ne osjećam dobro s kilama viška..Prvenstveno radi kičme koja me rastura, a onda i zbog svega ostalog... :/

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam uz ovu dijetu - vrlo slobodno shvaćenu - od pregleda do pregleda dobivala po kilu. Nakon pregleda išla bih to proslaviti u Mc Donalds (godinama prije toga nisam uopće jela meso i to mi je bilo prvi puta da jedem u Mc Donaldsu u Zagrebu, bila sam kao dijete u Mc Donaldsima, ali u odrasloj dobi nikada - do trudnoće). Kako sam bila doma na mirovanju super turbo gušt mi je bio mali fini sendvič od pršuta koji bih si napravila za doručak. I jela sam skoro svaki dan jedno Životinjsko carstvo
    Tako dam sam ipak imala neke gušte, a uspijevala sam držati kile na uzdi.
    (nakon što sam rodila se otelo i sad imam više kila nego ikad u životu)

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj Apathetic prvotno napisa

potpisujem
    osim sto to NIJE dijeta vec uravnotezena prehrana. povracanje prvih 3mj i prve i druge T mi je pobrkalo raspored hranjenja pa sam sad na junk foodu ali od ovog tjedna sam promijenila nacin i moram priznati da se oduvijek i zoni osjecam najbolje

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo da se i ja priključim.Dobila sam tu dijetu zbog dobivenih 13 kg u 28 tjednu trudnoće.Na dijeti sam mjesec dana,i sad sam na 11 kg(32 tjedan),znači izgubila sam 2 kg.Uopće se strogo ne držim te dijete kako piše na papiru,no nejedem slatko,osim kapučina,smanjila sam obroke,i ne mješam hranu.Ma stvarno se super osjećam.Recimo nedjeljom sam si dozvolila da malo više pojedem,i ubacim koji kolač.Ne pijem sokove,umjesto slatkiša jedem voćke!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ksena prvotno napisa
    ja sam sada u 38-tj a dobila sam vec 33 kg a niko ne spominje dijetu nikakvu u 1. tr sam skupila bila 23 kg u 2.tr 27 kg pa isto tako sve brzo otislo a za bebu nije bilo straha i jako brzo sam ih rodila
    previše kila nije ni za koga dobro - ni za mamu, ni za dijete, ni za trudnoću, ni za porod................ ajde ako kile ne uzrokuju recimo nikakve probleme tipa šećer, tlak, metabolizam..............ali to opet ne možeš znati do samoga kraja.
    Ja sam npr. povišeni tlak u prošloj trudnoći dobila zadnjih mjesec dana upravo uslijed previše dobivenih kila (+16), navodno, i onda je bilo veselo. Ovaj put si to ne želim priuštiti, pa pazim od početka. Hoće li mi uspjeti ne znam, ali bar ću znati da sam dala sve od sebe.

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je isto ginic preporucio dijetu u prvoj trudnoci -
    kad mi je dao papir sa preporucenim jelovnikom za tjedan dana pitala sam ga dal se sali ili je to ustvari jelovnik za jedan dan
    tako da te razumijem.

ALI - ja nisam imala nikakvih zdravstvenih problema tipa dijabetes, stitnjaca ili sl. pa sam tu dijetu zanemarila; imala sam osjecaj da bi se stropostala u nesvijest nakon jednog dana dijete (sto sigurno ne bi jer sam do kraja prve trudnoce dobila 30 kila - drzale bi me zalihe sest mjeseci u pustinji )

zato u drugoj trudnoci doktor nije imao takvih prohtjeva (vidio je da mu je za dzabe da se trudi), bio je sretan sto sam ju zavrsila 'mrsava' (sa plus 20 kila)

probaj izbaciti taj junk kolko mozes, ja bi salate normalno jela (ako ne postoji neki drugi zdravstveni razlog zbog kojeg ti je to rekao da ne jedes)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Evo kako na mene djeluje "pritisak" dijete: Stalno razmišlajm o hrani!!!! Moram uloziti nevjerojatan napor da ne otvorim hladnjak i potpuno ga ispraznim

Čak sam počela zapisivati što jednem kako bih bolje drzala sve pod kontrolom, međutim...Samo ću reći da smo jučer bili kod frendice koja je slavila rođendan i naravno-roštiljalo se! Trudila sam se pojesti komad mesa veličine dlana (zona), ali bilo je blago uzaludno!

Ništa, odlučila sam pokušati se što više kontrolirati i izbaciti junk (ili bar smanjiti) i malo "proširiti" trudničku dijetu...Ne mogu podnijeti mjerenje hrane...

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lupko prvotno napisa
    Evo da se i ja priključim.Dobila sam tu dijetu zbog dobivenih 13 kg u 28 tjednu trudnoće.Na dijeti sam mjesec dana,i sad sam na 11 kg(32 tjedan),znači izgubila sam 2 kg.Uopće se strogo ne držim te dijete kako piše na papiru,no nejedem slatko,osim kapučina,smanjila sam obroke,i ne mješam hranu.Ma stvarno se super osjećam.Recimo nedjeljom sam si dozvolila da malo više pojedem,i ubacim koji kolač.Ne pijem sokove,umjesto slatkiša jedem voćke!
    Lupko, ovo je zaista ohrabrujuće! :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Lupko prvotno napisa
    Uopće se strogo ne držim te dijete kako piše na papiru,no nejedem slatko,osim kapučina,smanjila sam obroke,i ne mješam hranu.Ma stvarno se super osjećam.Recimo nedjeljom sam si dozvolila da malo više pojedem,i ubacim koji kolač.Ne pijem sokove,umjesto slatkiša jedem voćke!
    Pa tak otprilike i ja, iako ima dana kad si priuštim - za neka slavlja, za vikend kad sam doma pa cijeli dan nemam o čemu razmišljat nego o hrani i za sada funkcionira.
    Kod mene umjesto voća pali i mineralna, ne mogu baš reći da me zasiti , ali recimo odgodi mi "obrok" da ga mogu lakše preskočiti, iako znam da nije ponata u preskakanju obroka, pogotovo ako se želi ubrzati metabolizam, ali ja sam onaj tip kojem je lakše ne jesti, nego početi jesti i prestati na vrijeme

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam se baš jučer ubila od roštilja
    i prekršila sva pravila o 8 malih obroka, najela se do zuba u 2sata, i više niš nisam mogla strpat do navečer.
    Cijelu noć umirala od žgaravice, a danas sam se probudila napuhana ko balon, valjda sam skupila 5 kg vode.
    Tak mi i treba, sad moram cijeli tjedan biti na dijeti..šmrc
    jooj, točno znam kako vam je.....

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jako veliku razliku osjećam od prve trudnoče u kojoj sam se udebljala 35 kg,bilo mi je strašno teško,nisam mogla spavati,žgaravica,da ne pričam.Tako da zaista vjerujem,ako pazim na prehranu,dobro se i osjećam!Mi smo jučer imali feštu,isto sam malo pretjerala,no danas je novi dan,i znam da će se organizam brzo iščistiti od naglog,s oproštenjem,prežderavanja.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Jučer dobila nalaze i imam povišeni kolesterol :shock: a uz to sam i slabokrvna...Dakle, još jedan pokazatelj loše prehrane

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Jučer dobila nalaze i imam povišeni kolesterol :shock: a uz to sam i slabokrvna...Dakle, još jedan pokazatelj loše prehrane
    Nema ti to veze, kolesterol raste od stresa (ja imam stalno malo povišen, a ne jedem uopće masno, i stalno pazim na prehranu), a meni ti je ginić rekao da se u trudnoći volumen krvi poveća, a ujedno time i padaju relativne vrijednosti željeza u krvi, to samo znači da imaš isto željeza na veći volumen krvi

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

loonalee, dobro kaže Apathetic - kolesterol raste i od stresa, al manje junk fooda ne bi škodilo (gle tko se javlja...)
    jesu ti dali željezo za piti?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa
    jesu ti dali željezo za piti?
    ne :? Samo mi je dokica (opće medicine) rekla da obavezno izbacim masno, slatko, začinjeno itd i dva više jedem povrća

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Svakako kupi željezo,zbog bebe,manjak željeza u majčinom organizmu smanjuje dotok kisika.Imaš topić na tu temu!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

loonalee, od dosta turdnica s tim problemom sam čula da im dr. uvijek propiše željezo za piti
    ne znam koje i u kojim količinama
    možda da pitaš ginekologa koji ti vodi trudnoću?
    nedostak željeza kod trudnica je dosta čest i nije ništa strašno, al mislim da ga treba nadoknaditi

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja sam skoro cijelu trudnoću pila tablete željeza.

o reakcijama mog ginekologa na moje debljanje neću niti govorit (bilo je od do :shock: , a povremeno je skoro čupao i ono malo kose što ima).

ja sam znala od petka do ponediljka, znači u niti 3 dana dobit po 3 kg. nije čudo što sam završila trudnoću s +32kg.
    u 6. mjesecu trudnoće je jedan stari i iskusni ginekolog čak mislio kako mi je ostalo svega par dana do poroda, a kad sam mu rekla da imam još puna tri miseca jadnom čoviku je nesvjesno i nekontrolirano izletilo: aaa krave :shock: (čak me ta izjava nije ni pogodila niti sam mu zamjerila jer se očito šokira da se nije uspio suzdržat ).

ja sam probala dijetu, ali sam izdržala točno par sati i mislila kako ću se onesvistit od gladi i muke.
    mene su "ubili" jogurti i mlijeko. baš mi je organizam tražio to i dnevno sam pila po (najmanje) litru jogurta i litru mlijeka. to je najmanje i bilo je super kad bi samo te dvi litre popila.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

jao cure, ja sam sada 4,5 m trudnoce, i mislim da je ok,.. dobila sam oko 2-3 kg.. da li je to u redu? ( mada sam ostala trudna u sred UN dijete, pa kada sam krenula normalno da jedem, brzo su mi se vratile ove 2 kg, a sada stoji)
    ja sam usla sa 82 kg u trudnocu, i meni su rekli da je maksimum 10-15 kg sto smem da dobijem..
    e sada, ja nesto mnogo i ne jedem, vise nekako cesto, ali mi jako prija upravo ona teska, masna zacinjena hrana.. i da,.. testenina sa sirom ... mmmm... sir, mleko, i sve to mogu koliko hoces
    pomagajte, pocela sam i da jedem majonez... auuuu, malo sve stavim, kao stedim, ali ga opet jedem....
    ja NE SMEM da se preterano ugojim..
    DOduse iako zvuci kao horor kada kazem koliko imam kg, ja sam visoka, i moj dr se iznenadio, ocekivao je 70 kg plafon na izgled, a ja 82kg... al svejedno... sta mislite? Kako da se regulisem, dok je jos vreme....

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Gombica prvotno napisa
    jao cure, ja sam sada 4,5 m trudnoce, i mislim da je ok,.. dobila sam oko 2-3 kg.. da li je to u redu? ja NE SMEM da se preterano ugojim..
    ...
    ma to ti je ok. ja sam u prvoj dobila 25 kg, sad u 11 tj već 2,5 kg, a ne jedem doslovce niš. Više sam gladna nego sita. najbolje je zaspati gladan, to najviše pomaže

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam u prvoj T dobila i vise od loryblue, znaci rekorderka sam na topiku. sve skupa oko 35 kila 8)

nisam dobila ni dijabetes ni tlak, cak stovise, tlak mi je bio nizak cijelo vrijeme.

vecini trudnica dijagnosticiraju anemiju jer se poveca volumen krvi i normalno, vrijednosti se smanje. u principu nije potrebno uzimati nadomjestke (mogu uzrokovati zatvor--hemice, zgaravice...), eventualno hranu bogatiju zeljezom.

u trudnoci bi bilo korisno jesti hranu nizeg glikemijskog indeksa (tzv. montinjakova metoda), jer se ne upada u zamke hipokalorije, mogucnost dijabetesa je svedena na minimum, a dobitak kila je optimalan. znaci najmanje 3 glavna i obilna obroka s 3 slijeda, uz pravilno kombiniranje namirnica.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

cure moje citam vas vec neko vrijeme i evo odlucila sam se napisati par riječi.ja sam sad u 33 tjednu, imam + 15 kg viška. doktor me posla vadit oggt mislim da se tako pise, odnosno, šećer u krvi. nalaz mi je idealan. ali nije to nikakav problem sto sam ja dobila na kilazi nego sto ja uopce ne jedem toliko niti imam velik apetit, a kile se samo nizu. ne znam pazim manje vise koliko jedem i sto jedem.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

meni se isto čini da ni izbliza ne bih trebala dobivati toliko kila u odnosu na to što i koliko jedem. Doduše ne mogu niti reći da sam do sada dobila nešto puno previše (22 tj. - 6 kg), ali isto tako ne mogu niti reći da znam odakle mi 2 kile u zadnja dva mjeseca jer jedem 2 neobilna obroka dnevno i stvarno se kontroliram do krajnjih granica. Opet, sada nije vrijeme za držanje dijete, a ja nemam drugog izbora ako si opet ne želim prisuštiti neke probleme na kraju.
    Ne znam, svi će reći da mi se to samo čini i da kile ne bi išle gore da stvarno previše ne jedem :/ Hm, manje od 2 obroka dnevno u 6. mjesecu trudnoće. Može li uopće manje od toga?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam zbog gest. dijabetesa i u prvoj i u ovoj trudnoći na dijabetičkoj dijeti od 1600 kalorija

u prvoj sam dobila sveukupno 5 kg

a sad sam 22 tjedna i trenutno sam na -5

navikne se čovjek na sve, meni kažu da bih uvijek trebala biti trudna jer onda najbolje izgledam

u svakom slučaju, bez obzira na izgled, ako je zdravlje u pitanju, drži se dijete

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj d13 prvotno napisa
    cure moje citam vas vec neko vrijeme i evo odlucila sam se napisati par riječi.ja sam sad u 33 tjednu, imam + 15 kg viška. doktor me posla vadit oggt mislim da se tako pise, odnosno, šećer u krvi. nalaz mi je idealan. ali nije to nikakav problem sto sam ja dobila na kilazi nego sto ja uopce ne jedem toliko niti imam velik apetit, a kile se samo nizu. ne znam pazim manje vise koliko jedem i sto jedem.
    nisi jedina s tim problemom. evo ja danas bila na pregledu. 31+1tj. i dobila 14kg. doktor mi je rekao da sam malo predebela i da lakse sa slatkim. stvar je u tome da slatko jedem isto ko i prije trudnoce.ne bas nesto ekstra previse al nije i na de jedem uopce malo je i bebica prevelika. ima vec 2030g...
    malo me izbedirao...
    dal vrijedi drzati te neke dijete ili ne pomazu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Jenz prvotno napisa
    u prvoj sam dobila sveukupno 5 kg

a sad sam 22 tjedna i trenutno sam na -5
    :shock: padunesvjest:

ja se ne smijem ni javljati na ovom topicu više ..

Samo ću reći da moram napraviti OGTT..a tek u 27+3 :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stijena evo ja u trudnoći koja mi je treća,a najbolja je što se kila tiče,nekako otkrivam recept ajmo reći nedebljanja.Beba dobiva izvrsno,ja pomalo(bit će otprilike 6 mjeseci 5-6 kila,tu negdje),ali nikako ti ne bih preporučila gladovanje i dva obroka dnevno....to ipak ispadnu dva obilna obroka jer ne možeš gladovati u trudnoći.

Evo ja ću ti reći kako ovaj put prakticiram obroke,a da imam najbolju krvnu sliku od svih trudnoća

znači

doručak oko 8 ili pahuljice(ja jedem one Probavin)sa Bioaktivom

ili šnita integralnog kruha s maslacem i džemom light

s tim mi je ponekad teško izdržati do 13 30 kad ručam pa čvrknem jabuku ili bananu,jedva čekam veći izbor voća

užina bude ili voće a ako nisam ujutro bila Bioaktiv onda njega popijem

večeram oko 18 30-19

s tim da večera mora biti obavezno manja od ručka,za ručak može malo kruha,za večeru ne

a jedem dosta kuhanog,variva,lešo meso ,pa prilog pire krumpir ili riža s mrkvicom+ puno salate ili kuhanog povrća
    i riba dva puta tjedno.Nikad ne poham,ne pečem svinjetinu i takvo teško meso,ako nešto i jedemo pečeno onda je to bijelo meso
    obilno koristimo maslinovo ulje

kad me uhvati za slatkim,pojedem dva reda čokolade

i moram reći da jako rijetko jedem kolače no njih ionako ne volim

i to stvarno funkcionira

MM se prilagodio tako da uvijek kupuje malo salame i sira pa ubaci koji sendvič ako mu je takva kuhinja previše light

no žalim slučaj,ne mislim ponoviti 25 kila od prve trudnoće

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mici85 prvotno napisa
    nisi jedina s tim problemom. evo ja danas bila na pregledu. 31+1tj. i dobila 14kg. doktor mi je rekao da sam malo predebela malo je i bebica prevelika. ima vec 2030g...
    malo me izbedirao...
    kod mene je problem sto ja dobivam na kilaži, a beba je sitna ima 2 tjedna manje i oko 1450g, a ja sam na točno na 33 tjednu?!? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •