-
evo i mene
jedva dočekala da netko ima iste probleme ko i ja
iako naravno već imam svoj topic "pale sam na svijetu - sve trudnice smiju jest, a ja ne"
prva tri mjeseca dobila sam 5 kg, želudac mi je bio rupetina bez dna i stalno sam nešto morala žvakat, što zbog mučnina, što zbog enormnog apetita.
Sve to ne bi bilo ništa prestrašno, da već u startu nisam bila isprepadana svojim previsokim tlakom na kraju prve trudnoće i od prvog dana ove trudnoće samoj sebi obećala da SE NE SMIJEM PREŽDERAVATI!
naravno da sam ostala frapirana kad sam prije kojih mjesec dana konačno u 14. tj. stala na pravu vagu i skužila tih (bar) +5 kg :shock: :shock: :shock:
Stala sam na loptu i brže bolje isprintala dijetu od 1800 kcal (doduše za dijabetičare, al za mene je bilo biti il ne biti). Naravno da nisam jela po njoj, ali mi je ona bila misao vodilja, bar što se tiče broja obroka, nekih, nikako svih namirnica i općenito kako bi mi jelovnik trebao izgledati.
Uspjela sam već za par dana "skinuti" kilu samim time što se nisam prežderavala, izbacila SVE slatko, pogotovo slatkiše - čokoladu, kolače (iako je btw. bio Uskrs), sve moguće zašećerene sokove, kavu pijem sa 1 umjesto 2 žličce šećera, jela meso s povrćem, puno ribe s eventualno kuhanim nikako pečenim krumpirom, većinom samo sa salatom, a zadnji mi je obrok u danu bio najmanje 2 sata prije spavanja. Ka bi me baš stislo, pojela bih voće, kojeg će sad tek biti u izobilju, i jaaaaaaaaako se veselim marelicama, breskvama, dinji................, a ako bi mi to još jače otvorilo apetit pila sam vodu (i to mineralnu - meni bolje paše) koja je ionako u trudnoći preporučljiva
Čitav prvi mjesec drugog tromjesječja uspjela sam ostati na istoj kilaži :D danas u 20. tjednu mogu se pohvaliti sa samo +4kg s tendencijom na +5, ali to zaista ne smatram ničim prekomjernim. Da mi je do kraja dobit još 6, bila bih i više nego presretna sa samo +10, al vijdet ćemo.
Sad si već ako me baš pukne želja za nagradu priušitm i kolač (ali samo jedan) i junkfood iako nastojim izbjegavati osim zbog kila i zbog onoga - je li to zaista najbolje što u ovom trenutku mogu ponuditi svojoj bebi?
Uglavnom moja je poanta jedan veliki
jer znam kako ti je, ali i podrška jer znam da se može. Jer ako ja mogu, može svatko
.
Kad malo prekrdašim, sljedeći dan jedem samo sir i vrhnje, a apetit mi je što zbog hormona, a što zbog stisnutog želuca, stvarno postao zanemariv, tako da mogu živjeti na dva neobilna obroka dnevno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma