Kako je to moguće?
Obitelj na granici s Mađarskom (EU) sa djetetom od cca. 4 god. bez autosjedalice. Policajka se još šali s klincem. Nitko nije pitao za autosjedalicu, ni naši ni Mađari. Ja sam u šoku!
Kako je to moguće?
Obitelj na granici s Mađarskom (EU) sa djetetom od cca. 4 god. bez autosjedalice. Policajka se još šali s klincem. Nitko nije pitao za autosjedalicu, ni naši ni Mađari. Ja sam u šoku!
za naše me ne čudi
a za Mađarsku neznam kakvi su propisi ali opet ako su im policajci kao
i naši(većina) nažalost ništa čudno
:/ ne znam šta da kažem, čudo, glupo jer nitko nije promislio o sigurnosti tog djeteta
možda dijete ima 5 godina i sjedalica više nije obavezna? (osobno smatram da bi tu dobnu granicu trebali produžiti, ali trenutno je na 5 godina).
možda dijete koristi samo buster...
previše je tu možda da bi sad skočila sa zaključkom da se kršio zakon
teško je zaključiti koliko je neko dijete staro (i visoko) dok sjedi u drugom autu :/ i ima li cca 4 godine ili možda 5ipo, osim po datumu rođenja u putovnici
MM je bio s njima u autu. Dijete je staro 4 god. i nije imao booster.
po sadašnjem zakonu dijete do 5 godina mora biti u AS.
a inače bi u boosteru trebalo biti do nekih 120 cm visine (nadam se da to uskoro ulazi u zakon)
150 cm, zapravo - to bi bilo idealno.
U nekim zemljama (UK naprimjer) je granica 135 ILI 12 godina.
u austriji je ta granica isto puno visa, hoce reci dijete puno duze mora koristit AS...ne znam sada tocno, ali cini mi se isto nekih 150cm... :/ bas mi je cudno da je u HR tako malo....
jednom sam vozila poznanicu s njenih 2 djece u austriju i posto nisu imali AS platila je na granici kaznu. ne sjecam se koliko...nemojte me sada napast.ja sam bila jako mlada, a to su bila njena djece a moje auto, nisam imala dvije AS u rezervi...