Nakon uhodavanja i uspješnog rješavanja prenapunjenosti i zastoja, prije par dana sam dobila ranice na desnoj bradavici koju moj bebač iz nekog razloga ne simpatizira. Znam koji je pravilan položaj jer smo ga prakticirali prije i za vrijeme zastoja, ali prije nego dođe do njega, bebač sada temeljito izgrize, isiše i ispljune vršak bradavice tako da nakon toga čak i dojenje u pravilnom položaju BOLI! To nema veze s tvrdoćom grudi jer isto radi i kada su mekane. Pojavila mi se pukotina i ranica na desnoj bradavici, a sam vršak (jedan od "pupoljaka" bradavice) je ljubičast. Mažem i svojim mlijekom i Purelanom. Zadnja 2-3 dana ne dojim na tu dojku, izdajam višak i hranim ga isključivo na lijevu. Patronažna mi je predložila da ga prebacim na desnu čim mlijeko potekne kako ne bi morao potezati - napravila sam to, zakačio se otprve, ali je tlak sisanja toliko bolio da sam imala osjećaj da mi čupa bradavicu iz korijenaSkinula sam ga nakon 10-ak sekundi i samo je to kratko vrijeme bilo dovoljno da se rane pojačaju! Sad smo opet samo na lijevoj...
Međutim, pričala sam s nekoliko žena koje su također imale problema s dojenjem i sve su one dojile usprkos bolovima - uz krvareće bradavice
otvorene rane :shock: i sl. i nakon nekog vremena im je dojenje postalo piece of cake. Da li bih trebala stisuti zube i dojiti usprkos bolovima ili da čekam da se rane smire i da ga za to vrijeme dojim i dalje na lijevoj? Strah me da se i lijeva ne uništi od neprestanog dojenja jer smo onda u problemima do grla...
I da, patronažna kaže da nije soor.