Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Ateroskleroza

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno Ateroskleroza

Drage curke, molim malo savjeta i informacija: da li koja slučajno zna kako u svijetu stoje stvari sa liječenjem ateroskleroze, tj. da li su liječnici vani puno ispred naših u olakšavanju života bolesnicima....kod nas se na toj bolesti puno ne radi jer ona pogađa najstarije pa valjda misle da je nepotrebno trošiti novac na to.... :shock: :shock: ...međutim, nažalost, bolest ne pogađa samo stare....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Podižem...

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo ti za sto ja znam:
    - Debele osobe trebaju smanjiti dnevnu kolicinu kalorija, u slucju visokog pritiska treba smanjiti/ ukinuti sol. Esencijalno je i ne pusenje i povecanje fizicke aktivnosti.

Da dalje nesto pisem o tome me sprijecava cinjenica da nisi napisala kako se maifestuje arteroscleroza kod tebe, kako ste dosli do dijagnoze i gdje je najveci problem (mislim srce, noge??)

SNOOPY avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nani, nemam pojma o tome, ali ti šaljem ovoliku pusu!

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Draga, hvala ti ali na sreću ja nemam problema s tim....pitam za nekog drugog.....

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Podižem ponovo ovaj topic....i ispravljam; dijagnosticirana mu je Buergerova bolest...ima li tko kakvo iskustvo u svojoj okolini??

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moja kolegica na poslu je ima. Mora jako paziti da ne ide na veliku hladnoću.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mamazika, ima Buergerovu?????

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tak ona veli. Doktorica je, valjda zna
    Kad bude prilike budem je malo pitala o tome. Ali ona je inače ženska koja ne da da je ikakva bolest izbaci iz takta, pa tako ni to. Zato to kod nje ne djeluje kao nešto strašno, nego onako usput.

mali ante

Početno

ako se dobro sičam za buergera triba obavezno prestat pušit i to baš nije pravi primjer za aterosklerozu. inače problem je šta se naslage na žilama počinju stvarat već u djetinjstvu. postoje lijekovi-statini koji stabiliziraju te plakove na krvnim žilama da se ne bi otkačili i izazvali infarkt ili moždani i smanjuju upijanje masti iz probavnog trakta, naravno uz to pazit na prehranu, tjelesnu aktivnost

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •