imate kakav savjet...moj malac je prvih par puta vani uzivao (zaspao) a sad nema sanse..nakon pol minute place u kolicima, place na rukama...ne vidim rjesenje kako da ga izvedem van a da ne place![]()
imate kakav savjet...moj malac je prvih par puta vani uzivao (zaspao) a sad nema sanse..nakon pol minute place u kolicima, place na rukama...ne vidim rjesenje kako da ga izvedem van a da ne place![]()
Tako je meni bilo sa starijom, pa sam kupila maramu i zaboravila na kolica do njezine prve godine.
al ma nece ni u rukama a kamoli da ga necim vezem za sebe...nije ga meni tesko nositi nego nece![]()
nije isto na rukama i u marami. jesi probala maramu pa neće, ili misliš da neće?
čim zaplače, podoji ga, pa dalje u šetnju
i nama je bilo slicno pa smo cicali svakih 100 metara, a znala bih je nositi skoro cijeli krug po Jarunu i gurati kolica istovremeno
da mu ne smeta vjetar?
Mojoj M je vjetar smetao ali imala je laksu upalu vanjskog uha.
pa pretpostavljam da nece ako nece ni na rukama...
place i dok nema vjetra...
bas mi jedino rjesenje djeluje da iznesem stolicu van i vani ga dojim...tako ce jesti i biti na zraku
kažem, nije isto, u marami je zamotan i zakukuljen, potpuno drugi osjećaj nego na rukama. bar probaj.
dojiti možeš i u šetnji, zašto bi se izolirala?
Mojoj dami je smetala svjetlost (prejako sunce i to).
Tko zna, očito mu nešto smeta... izbjegavaj. :/
ni moja princeza neće biti u kolicima ako je budna, pa je ja prvo u kući uspavam (na cici) i onda dok još spava stavim u kolica, pa tako šećemo dok ona spava, a kad se probudi, onda na ruke, neće ni u maramu, niti u klokanicu, jer ona mora vidjeti sve oko sebe, pa ju moram nositi uvijek prema van, a kolica prazna guram ja ili frendica, s tim da ona gura još i svoja. da probaš i ti prvo ga uspavati? bar ti bude na svježem zraku.
potpis.Lutonjica prvotno napisa
Yoda bi se (npr. dok je imao grčeve) u slingu umirio u roku od 5 min, a u roku idućih 5 bi zaspao. od nedavno ponekad plače u kolicima i čim počne plakati, prebacim ga u sling i sve bude 5. a stvarno nije isto na rukama i u marami/slingu. u ovome su stisnuti uz tebe, čuju ti srce i sve ih podsjeća na period dok su bili u tibici. pretpostavljam da se tako osjećaju sigurno i zaštićeno.
i da, cicamo po parkovima, shopping centrima....ja baš ne volim da me svi vide, ali i tu mi je sling super, prekrijem nas i sve pet, ja se lakše opustim, a njega manje ometa okolina.
Mi smo izgleda "zakasnili" s maramom :/ , ni nakon mjesec dana privikavanja njoj se ne sviđa dulje od 30-40 minuta...
Također smo izolirani jer joj je i u kolicima limit 1 sat (dulje samo ako odspava, što nije često - jako malo spava po danu). Da ne govorim da sisa svaki sat, i to neće bilo kako - ako je umorna ili nervozna, pali samo na jastuku ili ležećki. Pa ti onda ajde šetaj Jarunom... :/
Mi smo prvih par mjeseci išli van samo kad je čvrsto zaspala, i to bih ju uljuljala u nosiljci i prebacila u kolicajer kad je bila budna vrijeme smo provodili na cici
grozno, jedva sam dočekala bolja vremena
nemam maramu i neznam ju upotrjebiti a za probu mi se nedaju tliki novci...
imam mai tai ali za to je jos mali
Mi smo s maramom počeli kasno, tek sa 4.5 mjeseca i isto prvo ni čuti, sam 10 minuta pa urlanje. S 5 mjeseci smo došli do pola sata, duplog križnog (tak da može zvjerat okolo) i onda smo krenuli van. E, totalno druga priča. Prvi dan isto pola sata, drugi i sve ostale po sat i pol. Sad mi je žao kaj nisam ranije tu maramu upogonila, totalno je praktična. Kolica odnedavno skupljaju prašinu. Moj savjet ti je da baciš novce i kupiš to. Ljetne varijante su i jeftinije, a 300 kn ionak potrošiš čim se okreneš u shopping centru i to na gluposti uglavnom. Barem ja
![]()
A da napraviš pauzu od par dana pa probaš opet :?
U nekom periodu im nešto ne odgovara, pa prođe, i onda se raduju tim istim stvarima.
A kak je obučen kad ste vani? Možda mu je prevruće...
Pitam zato jer je neki dan bilo vani 20 stupnjeva a vidla sam neke mame s klincima u kolicima u debelim jaknama i kapama a one skroz lagano obučene
danas idemo u grad pa nek se placebumo sjeli u park i papali...
bodi dugih rukava, odjelce dugih rukava (obicno pamucno) i kompletic od tankog plisa + kapica.
jel to pretolo za recimo danas? (i pokriti u kolicima sa dekicom)
ja sam se ravnala - slojeva odjeće koliko i ja + još jedan jer sjedi/leži. zavuci mu ruku s stražnje strane vrata, tamo ćeš najbolje vidit jel mu hladno ili je vruć. želim vam uspješnu šetnju, predivan je dan :D
ove se priče sjećam!srecica prvotno napisa
![]()
I G je ispočetka negodovala... često, u kolicima, na rukama.... svakako!
Nikad nije spavala ukolicima,
ni danas to ne prakticira.
Mana je u zadnjih dva tjedna spas biciklić,
tek sad možemo u šetnju dužu od 10 min a da ju ne uzimam na ruke![]()
sling probale i nismo se skužile s njm, ni ona ni ja.
dakle, nemora mu ništa biti... jednostavno protestira,
proći ćejesam te utješila
![]()
U 11 smo isli van. Najeli se, presvukli i dok smo sjeli u AS plac je prestao. Nakon 3 km je zaspao. dosli u grad,
spavao kojih pol sata, probudil se, najeo, sjeo opet u AS i do doma tisina :D :D :D :D :D
Joj kad se sjetim te faze,vani hladno,ona ušuškana u kolicima spava,ali čim se probudi vrišti da je dignem.
Sad je več ima koji mjesec i vani je toplije ,pa čim se probudi i neče u kolica to znači dizanje nje na ruke ili u klokanicu i guranje praznih kolica jednom rukom![]()
Nadam se da če bit lakše kad počme sjedit jer če imat bolji pogled iz kolica![]()