-
kupaonica bez prozora
Po prvi put živim u stanu koji ima kupaonicu bez prozora (ima ugrađeni ventilator, ali osim buke nisam baš sigurna čemu služi).
Jako mi smrdi po vlagi. Još k tome imam mačku čiji je WC unutra pa se i pjesak navlaži i onda još bolje "miriši". Ima dana da najradije ne bih ušla unutra. Čak mi se čini da i hodnici preuzimaju taj miris. Alergična sam na mirise onih boriće, tekućih svijeća i sličnih proizvoditelja bajnih mirisa. Kao da mi nagriza nosnice pa ne mogu koristiti.
Na pod sam stavila podmetač, ali se ubrzo stvorila plijesan pa sam ga maknula. Imala sam kutiju za prljavi veš od pruča ali je u 2 tjedna popljesnivila pa smo je morali baciti. Sve što stoji na podu kondenzira vlagu ispod sebe. U ormariću sam držala ručnike ali sam ih maknula jer bi navukli nekakav miris.
Prije sam imala otvoren prozor 8 mjeseci godišnje i sve je bilo ok. Sad ne znam što napraviti. Viđala sam mnogo takvih kupaonica i nisam imala osjećaj da imaju takve probleme. Dakle, vjerojatno je stvar navike i nekih trikova. Možda ventilator treba biti veći, jači, brži???
Svaki savjet kako održavati takvu kupaonicu je više nego dobrodošao.
-
Možda ti je ventilacijski odvod začepljen?
Imaju li ti vrata na kupanici otvor pri dnu? Trebala bi ga imati, on služi upravo tome da zrak cirkulira kroz kupaonicu i to u smjeru prema unutra, a ne da se mirisi šire po stanu.
Naša kupaonica (u stanu) isto nema prozor, ali ventilcija je ok (kad je vjetrovito ponekad vuče i prejako za moj ukus), vlage ima manje nego što je bilo u kupaonicama s prozorima u obje kuće u kojima sam prije živjela. Nakon tuširanja se često sve zamagli, ali nema ni jedne gljivice (već preko 6 godina).
U WC-u bi bilo dobro da je propuh nešto jači, ali da se preživjeti
(vlage nema ni tu).
Ventilatore imamo, uključujemo ih dosta rijetko jer nemam dojam da značajno mijenjaju situaciju.
-
kad niste unutra, vrata otvorena :?
-
Mi nikad nismo imali prozor u kupaonici (ustvari jesmo u jednom od šest stanova). Ali nikad nismo imali probleme o kojima govoriš.
Sadašnje kupatilo ima 3,5 kvadrata, ventilator, nema rupu na vratima (?!)...
-
mi nisamo nikada imali prozor u kupaoni pa nismo nikada imali takvih problema.eventualno bude perioda kada se intenzivnije osjeti šta susjed kuha
i ponekad kanalizacija valjda pred kišu :/
-
mi isto nemamo prozor u kupaonici al nemamo nikakvih problema. kad smo sami kući vrata držimo otvorena. jedino nam malo miriše susjedova kuhinja al to je to.
-
Zbog mačke su vrata stalno otvorena ili u najgorem slučaju pritvorena.
Vrata su kao "kraća". Dakle kako treba biti. Kupaonica je velika 2x3 (ehej, najveća do sada 
Ostavljam ventilaciju po dva sata da radi, pogotovo nakon tuširanja. Odmakla sam sve od kade, maknula prostirku, brišem pod svaki put kad ga namočimo. Ali ja bih bar prostirku da ne stavljam noge na hladne pločice.
Nije mi baš jasno :?
-
naša kupionica nema ni prozora ni ventilacije, ali nemamo apsolutno nikakvih problema, kod nas u visinama nema nikakve vlage.
moji roditelji vode muku s vlagom u kupaonici, a imaju prozor :/
valjda je stvar do gradnnje, materijala i ostalih faktora.
-
Ja sam živjela u 3 stana koji nisu imali prozore, i nisam imala takvih problema. Jedino što mi pada na pamet da provjeriš venitle ili iza mašine da ti negdje voda ne curka, pa ne stvara problem. Isto tako da provjeriš zidove i ako imaš gljivica da ih varikinom počastiš....
Ne znam... isto može biti problem ako imaš onaj zastor i na njemu crnih gljivica?
-
Jeste možda u prizemlju ili na zadnjem katu?
Ako su vam vrata stalno otvorena i kažeš da je svejedno vlažno, možda je do zidova. Ima nekih naznaka vlažnih fleka ili plijesni u kutevima kod poda ili stropa?
Ako nije izvana, možda vam neka cijev curka ili kanalizacija nije dobro spojena pa kad se tuširate ili kupate to odlazi negdje ispod pločica.
U zgb-u imamo kupaonicu bez prozora, a ventilaciju smo sami zatvorili (zbog žohara) i nemamo nikakvih problema, samo vrata ostavljamo otvorena.
Na moru nam majstor nije dobro nasadio wc školjku na otvor za kanalizaciju, kupaonica stalno vlažna i smrdi... ne moram ti reći kakvo je to rasulo bilo kad smo skužili.
-
Kupaonica je sva u pločicama pa ne mogu vidjeti ako negdje nešto curi. Na katu smo ali zadnji stan (ono do nas nema sljedeće naslonjene zgrade, pa je zid od kupaonice "slobodan").
Međutim skužila sam da u susjednoj sobi u kutu (vanjski i prema kupaonici) pojavile se mrlje. Možda ipak ima veze s vlagom u zidovima.
-
Ni naša kupaonica nema prozor, a isto tako imamo macu i njen pijesak unutra. Nikakvih problema nemamo, vrata na kupaonici su otvorena, strana zgrade gdje je kupaonica također slobodna. Doduše, i mi imamo problem sa vlagom u sobi, koja je do kupaonice.
-
Akutni problem s vlagom u kupaonici može se riješiti grijanjem kupaonice, npr. kaloriferom ili kako već možeš.
Ali ovo tvoje s vlažnim mrljama i na drugim zidovima zvuči ozbiljnije. Pozvati stručnjaka da ispita!
-
ja imam kupaonu bez prozora i nemam apsolutno
nikakvih problema. probajte na vrata staviti ventilacionu
rešetku gore i dolje.
-
BlueCat, a koje je godine sagrađena tvoja zgrada? Ako je od 90-ih na ovamo, ne bi me čudilo da je problem širih razmjera tj. da je jednostavno riječ o nekvalitetnoj gradnji (lošoj izolaciji). Ako je to u pitanju, onda ti treba pomoć arhitekta ili građevinara.
Ja sam u studentskim danima promijenila 5973695600651986797908 stanova i nikad nisam imala sličnih problema. Sad sam u stanu s kupaonicom bez prozora, na zadnjem katu, s terasom umjesto krova pa svejedno ni traga vlazi. Btw. zgrada je stara 40-ak godina, ružna kao i većina socrealističkih objekata, ali eto, ipak ima i vrlina.
Ne znam kako bih ti pomogla. Jedino što mi trenutačno pada na pamet su one silikonske kuglice koje obično dobiješ uz traperice, torbe, cipele i sl. To služi upijanju vlage. Ako te minijaturne vrećice i nisu dovoljne za spas cijele kupaonice, možda posluže za kakvo-takvo ublažavanje problema (recimo u slučaju ručnika). Sretno!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma