chegrtusha prvotno napisa
Ne mislim da usporedba s Konzumom stoji. Ja pričam o outlet trgovini, u kojoj je sva roba trajno snižena jer je iz prethodnih sezona, odn. trgovac može prodavati robu po sniženim cijenama u situacijama kada je kraj sezone ili je sezona prošla, kada je o robi s nedostacima ili demodiranoj robi. To može biti prigodna sajamska prodaja ili stalna prodaja po sniženim cijenama u specijaliziranim trgovinama neovisno o razlogu sniženja cijena.
Jasno mi je da trgovci mogu mijenjati cijene kako žele, možda nisam dovoljno precizno postavila pitanje, zanima me jel to slučaj i sa outletima? Zato i je outlet trgovina, da je nešto trajno sniženo. Valjda.
P.S.
- ako Konzum ima letak/kupon/reklamu/nešto slično u kojem je prašak na akciji, a nije naveo vrijeme trajanja akcije-mogu tražiti da mi prodaju taj prašak po akcijskoj cijeni (al oni to ipak negdje navedu, makar i sitnim slovima). Baš gledam letak, uz neke proizvode piše "ponuda vrijedi do 27.02.", a sitnim, sitnim slovima uz rub: "...do prodaje zaliha, a najdulje do 6.3.". Po ZOZP-u, ja proizvode iz tog letka mogu kupiti do 6.3. po akcijskim cijenama. Najčešće ti ne žele prodat, pa očekuju da se sažališ jer će nekome skinut s plaće, al ako ne odustaješ-istjeraš svoja prava.
Ili, ako cijenu uz prašak 2 tjedna "nisu stigli" promijeniti. Opet, po ZOZP-u, dužni su mi prodati taj prašak po cijeni povoljnijoj za mene.
Tako da u nekim slučajevima imam zakonsko pravo tražiti da mi artikl prodaju po cijeni od prije 2 tjedna.