Pokazuje rezultate 1 do 50 od 50

Tema: moje dojke žlundríce

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno moje dojke žlundríce

danas je 14.dan od cr, cure rodjene s 2200 i od 4.dana íh stavljam da cickaju, uz nadohranu. mlijeka imam ko tad-malo, nesto mogu ízdojit, a nesto one navuku, ali, negdje od jucer, prekjucer moje dojke postale opustene i jedva mogu cure nagovorít da uzmu cícati, ne odustajem od nudjenja dojki, jer kad prihvate-líjepo vec vuku íako kratko..inace lijepo napreduju
    neki savjet protiv žlundrica

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

da dodam podatak-u bolnici su vagane nakon podoja i povukle bi oko 30 ml, tako da znam da povuku i papaju bar nesto

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Možda da izdajaš i nakon podoja da potakneš produkciju?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

izdojim navecer, preko dana ne stignem, al nema puno za ízdojit, stalno ímam osjecaj da mi pravo mlíjeko nije ni doslo, i sad me brine sto ne zele prímit mekanu dojku i bradavicu..
    a tako sam bila sretna sto su obje dobro otvarale usta za cicanje, bio me strah da necemo znati cicati, nisam ní pomîslila da moze biti da mlijeka nema dosta

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mare ne znam puno pomoći ali ja sam si uvijek mantrala da mlijeko ne može samo nestati, uvijek ga ima samo ga treba izvući- ako misliš da cure ne mogu probaj na prazno sa izdajalicom, da tijelo dobije informaciju da mora proizvoditi mlijeko, moguće da one ne navuku dovoljno budući da su još male i slabe- a ta vaganja u bolnici prije i poslije podoja mislim nisu baš mjerodavna- tako se bar meni činilo u bolnici.
    Držim fige za male cicalice

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mjerodavna su vaganja u bolnici.

mare, stigneš li ti jesti, piti i odmoriti se? Znam, blesavo pitanje za novopečenu mamu blizanki, ali to je prvi preduvjet da imaš mlijeka. Odmor i hrana.

I treba dojiti noću. Ako nemaju one snage, izdoji sama, pa makar pet minuta svaku dojku. Ili neka brižni tata pomogne izdajanju. Barem svakih šest sati, ako ne stigneš na tri sata. I noću, to je najvažnije. Znam da je teško, ali dobro je pomučiti se i preko granice svojih mogućnosti, samo da bi dobile mamino mlijeko.
    No, ako ne možeš, nemaš snage, nemoj da te savjest muči. Njima će biti super i sa bočicom. Samo neka sretno rastu i napreduju.

Divne su ti curice.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

onda cu cesce izdajati, a to me zna zbunit jer rado bí im cesce nudila dojke da ne zaborave..
    sad kad smo se uhodali imam dosta vremena, osim kad uhvati tuga pa se nosimo
    znam da treba povecat produkciju, al ne ide, a s druge strane ne zelím odustat

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Gabi, sad su to vec vece cure í mogu povuci, al ih ne privlaci
    vidis kako nemaju sve bolnice isti stav za dojenje nedonoscadi, pametnije je valjda pustit ih do tri kile s izdojenim

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa i nudi im..prvo ponudi pa onda izdajaj dok tata hrani

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Beti i Roda kaže da vaganje prije i poslije podoja ne daje točne rezultate http://www.roda.hr/article/read/rela...otrlja-nizbrdo

Mare nama je uspjelo sa izdajanjem sto ne znaci da bi svakom tako uspjelo, curke su presretne sto imaju tako divnu mamu, nemoj biti tuzna i gristi se

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Gabi, o vaganju na neonatologiji ne piše ništa u članku. A kod dojenih beba ranije rođenih mililitri su itekako bitni, zato se u bolnici provodi kako se provodi.

Mare41, ne znam jesam li shvatila-ti imaš mlijeka ali su ti dojke opuštene.
    A traže li cure nakon sisanja još?

Idealno bi bilo da kako zakmeče ti prištekaš. Ja sam to radila sa svojom djecom, ali nisam baš sigurna kako bi sa blizancima.
    U stvari je najbitnije da ti je sisa stalno u nečijim ustima

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Koliko uspijes izdojiti? Kako se one ponasaju za vrijeme i nakon dojenja? Osjetis li let down? Koliko cesto ih dojis, a kad dajes dohranu? Koliko i kako AD-a im dajes?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

dakle, mlíjeka imam, al mislim da je malo jer dojke nisu pune niti su bile od prvog dana nakon carskog, izdajanje na izdajalicu mi ne ide, rucno nesto bolje..bila sam zadovoljna da bar nesto dobiju dojenjem,
    al sad ih jedva nagovorim, znaci-dojke nisu bilo ovako opustene od pocetka i one su htjele vuci, zaista je to neprocjenjivo
    ne grizem se ako ne uspijemo, al jos nije vríjeme za odustat, krenut cemo onda vise izdajat

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ne osjetím let down, one mirno cicaju par minuta í same puste dojku, nakon toga gladno jedu ad ko da nisu cicale, sad smo na 70 ml ad
    koliko izdojim-na dno bocice, i to víse lijevu nego desnu, ne ponudím dojku za svaki obrok jer ih dojka umori, a trebaju se bucati, tako su nam rekli u bolnici

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Cujes li ih da gutaju? Kako ulove cicu? Jesu li im puna usta bradavice s areolom,osobito dlnjim dijelom? Vazno je da je polozaj dobar, tako iazovu let down i mlijeko pocne teci, a one gutati. Mozda i ne cujes gutanje, ali trbale bi im se micati podrucje oko uha, sljepoocnice, bradica se izduziti.

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Gabi, o vaganju na neonatologiji ne piše ništa u članku. A kod dojenih beba ranije rođenih mililitri su itekako bitni, zato se u bolnici provodi kako se provodi.

Mare41, ne znam jesam li shvatila-ti imaš mlijeka ali su ti dojke opuštene.
    A traže li cure nakon sisanja još?

Idealno bi bilo da kako zakmeče ti prištekaš. Ja sam to radila sa svojom djecom, ali nisam baš sigurna kako bi sa blizancima.
    U stvari je najbitnije da ti je sisa stalno u nečijim ustima
    Ja jako dobro znam sto znače mililitri za nedonoščad, i sama imam curicu rođenu ranije koja je vagana prije i poslije podoja i lezala 14 dana na odjelu za nedonoščad, htjela sam samo reci da se ne treba oslanjati toliko na te brojke jer nisu uvijek 100% točne. Ali da tako rade svugdje to znam.
    Mare oprosti na OT na tvojoj temi

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

níje gabi ot kad su maleckici u pítanju
    cujem da gutaju, al i kuzim da im je malo to sto povuku, ma zíjevnu one jako za uhvatit dojku

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Kada prestanu gutati, radi kompresije- http://www.youtube.com/watch?v=Oh-nnTps1Ls. I nakon podoja se izdajaj, kad izdojiš sve, još pumpaj oko 5 minuta. Noćno dojenje/ izdajanje je važno se pa pokušaj i noću izdajati svaka 4 sata.

U kojem položaju ih dojiš? Skupa ili posebno? Pazi da su im usnice izvrnute na van, jezik treba biti ispod areole, nosićima i bradicama trebaju dodirivati dojku ili biti nekoliko mm udaljeni, a svima treba biti udobno- i tebi i njima.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

odvojeno ih dojim, a posto me jos bolí od carskog najvise mí pase da lezim dok dojim

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Onda se ti udobno smjesti, a one trebaju biti cijelim tijelom okrenute prema tebi, znači na boku, da su uho, rame i bedro u ravnini. Namjestiš ih blizu, kad zinu, primakni ih sebi pazeći da ti bradavica gleda malo gore, prema bebinom nepcu kako bi sigurno zahvatila što veći donji dio areole. Areola mora biti duboko u ustima. Najprije sišu ubrzano, a kad izazovi let down, mlijeko poteče, sisanje se usporava, ujednačuje, dijete se opušta i uglavnom ih se može čito kako gutaju. Kad se umore, napravi kopresiju, opet će početi sisati. Pa kad stanu, opet kompresija.

Nakon carskog se preporuča i položaj nogometne lopte (možeš uguglati slike za football hold) , evo ovdje su pojašnjeni svi položaji, pa i taj http://www.nursingmothers.org/html/positioning.html. Bilo bi ti možda zgodno nabaviti jastuk za dojenje pa da ih obje istovremeno pokušaš podojiti. Ali možete kombinirati svašta kad se uhodate, sad je najvažnije da se one ozbiljno ulove dojenja i da povećaš produkciju.

Antea Anđela avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Čestitam na prekrasnim djevojčicama

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala
    od sinoc ih stavljam cesce na dojku, a î kod ízdajanja sam prvi put vidjela da mlijeko sprica i bas sam zadovoljna kad vidim da ipak hoce cickati, nastavljamo dalje i javljam novosti
    imam jastuk, al jos se ne usudim obje zajedno, mozda za koji dan dok ocvrsnu

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mare, a da probaš s nekim čajem za poticanje stvaranja mlijeka? Ima u Mulleru odlična mješavina čaja komorača, anisa i još nekih biljki... moja šogorica je pila litru tog čaja dnevno i sa žlundravim dvojkicama uspjela oboje djece isključivo dojiti bez mrve AD!
    znam da je i čaj koprive dobar isto za laktaciju, a preporučuje se i zbog maternice nakon poroda, ali mislim da je ova mješavina s komoračem bolja jer ujedno i dojenčad nema grčeva ako majka pije taj čaj

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala draga, imam taj caj, zasad mi se cini da se nesto krece.,jos je sve mekano, al jedan bumbaríc cicao pola sata i odbío pola bocice

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ma blavooo!
    sigurna sam da će svakim danom biti sve bolje, samo dok se uhodate

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj medonija prvotno napisa Vidi poruku
    Mare, a da probaš s nekim čajem za poticanje stvaranja mlijeka? Ima u Mulleru odlična mješavina čaja komorača, anisa i još nekih biljki... moja šogorica je pila litru tog čaja dnevno i sa žlundravim dvojkicama uspjela oboje djece isključivo dojiti bez mrve AD!
    znam da je i čaj koprive dobar isto za laktaciju, a preporučuje se i zbog maternice nakon poroda, ali mislim da je ova mješavina s komoračem bolja jer ujedno i dojenčad nema grčeva ako majka pije taj čaj
    Mogu se, naravno, piti i čajevi, ali pomoći će utoliko što će majka u sebe unositi tekućinu. Nisu oni tako čudotvorni kako na kutiji piše. I dojenčad svakako može imati grčeva ako majke piju čajeve od komorača i anisa.

Na proizvodnju mlijeka ne utječe hrana/ piće koju unosimo (ako pričamo o 'normalnim' uvjetima, ne o pothranjenosti i slično) ni veličina dojki nego zakon ponude i potražnje. Što se više isprazni, više će se stavrati i obrnuto, ako se ne prazni, ni ne stvara se dodatno.

Ali, ako će majci pomoći, bar u smislu placeba, da pije čaj za dojilje, neka slobodno pije. Samouvjerenost je važna za dojenje.

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mare eto i mene...
    Nemoj se bedirati. Pókusaj max se odmaratí.
    znam da je to skoro nemoguce stn iz realnih razloga, sto iz psioloskih..
    Ja bih ti predlozila max izdjnje uz naravno nudjenje cice curkama. One trenutno koliko mogu, a ti se max izdajaj.
    Jos su slabe, tek preko tri kg krenu cicati bolje. Do tada dominantno izdajaj. Da pokusas elektricnu izdajalicu? Bojim se da rucnim izdajanjem gubis puno snage...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ako mozes po noći stavi svaku s jedne strane (okruzi se mladim snagama ) i kako se
    koja javi ponudi joj cicu. svakoj njenu.
    Malo ćeš biti ko na hali galiju...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Samo da nadodam da sam se ja izdajala u potpunosti do nj drugog mjeseca. Nisu jednostavno htjeli. Ali gurala sam im cicu kad god sam mogla. I nisu zaboravili cicati.
    A bolničke metode vaganja, nadohranjivanja, nepomaganja u učenju dojenja te zartrašivanja malom kilažom neću komentirati.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure, petrova zaista potice dojenje, od prvog ustajanja nakon carskog sestre samo pricaju o cicama, masíranju, îzdajanju, dojenju
    moje cure od prvog podoja dobro zijevnu, vidim da gutaju, vidim da im ostane mljekeco u ustima nakon podoja
    sad im nudim cesce, uglavnom prihvate, al one nakon cice navale na boclcu, sta su onda radile na cici 15 min?
    zadovoljna sam sto im je cica utjeha i druzenje, al ne vidim da ih hrani
    jedna je blizu tri kile, druga nesto manje, al dobro povuku osim sto ja ne osjetim let down

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

mare, nisam ni ja skoro nikada osjetila let down... a dojim već skoro 21 mjesec.
    samo nastavite s cicanjem.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Da, neke zene ne osjete let down,ali ako cure gutaju, do njega dolazi. Radis li kompresije pred kraj podoja? 15 min dojenja i nakon toga same puste il ti prekines?
    Djeca instinktivno piju iz boce jer im curi. Zasto im dajes, za svaki slucaj ili procjenjujes da su gladne? Dajes izdojeno ili AD?

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mare daj si vremena...
    Ovo je za tebe nov teritorij i meni je sasvim jasno da ne osjecas let down....
    Glavno je da im nudis i da hoce cicati...
    Kompresije su, naravno, super nacin da ih potaknes, no bojim se da su jos pinkicu malene i slabije da bi se super ozbiljno bacile na dojenje.
    Ali ti ih nudi, nudi i samo nudi (i kad ti da nema interesa)
    doci ce one na svoje, samo treba strpljenja i vjere da to sve tri mozete odraditi!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Let Down sam osjetila tek nakon mjesec dana dojenja.
    Ja bih rekla da tvoje cice nemaju kad biti napunjene jer ipak imaš dvije curice i one obje stalno cicaju, nema se vremena za prepunjenoat.

gle, važno je da vuku i cicaju, a kad to rade, znaj da ima mlijeka...

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

eh da...
    Let down s bliizancima je tesko postici. Nikad nemas dovoljno vremena da se opustis postenski i pustis bebu da sve ide fino i smireno...
    UVIjEK ceka druga beba.... tako da.....

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja s dvoje djece nikad nisam dozivjela tu famoznu pocetnu prepunjenost i navalu, nikad nisam osjetila let down, samo vidim kad pocnu gutati. A prvo uspjesno dojila 2g, drugo ce uskoro isto 2g i jos doji.
    Ali i kad sam se u pocetku borila s navlacenjem mlijeka ("hvala" Vinogradskoj koja mi je maestralno sj* pocetak dojenja) nikad nisam htjela dat bocicu odmah nakon dojenja, uvijek prvo dojenje, i to bez ogranicavanja podoja, pa kad pusti netko zabavlja, pa kad pocne plakati opet dojenje, animiranje da doji, kompresije i tek kad vise nista ne pomaze onda bocica i ne vise od 60ml da se ne prejeda...
    Mislim da bi ti bilo lakse da ih probas dojiti simultano, jer onda nemas pritisak u glavi da druga ceka i neces zbog toga ogranicavati duljinu podoja. Kad dajes bocicu imas u glavi taj neki "sat" i onda pritisak da je sad "vrijeme", i to ti takodjer nesvjesno nametnu u bolnici. Nikad nije "vrijeme" za bocicu u smislu koliko je sati, koliko je proslo od zadnjeg obroka itd. Vrijeme za bocicu je samo ako beba bas place i nece se smiriti na dojci i osjetis da su ti dojke bas skroz prazne.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mimah, jedna cura nije jela skoro dva dana ni iz bocice kad smo tek dosli iz rodilista, takav strah i šok si ne bi priustila da ih pustim da budu samo na cici, znam da ste protiv bocíca, al rijetko koji blizanci uspiju bîtí samo na cici, nama je sad najvazníje da one napreduju

same puste ciku, nekad vuku duze nekad kratko, ne dajem izdojeno nego ad jer dosad nije bilo za izdojít, a sto kaze migulica-uvijek jedan bebo ceka za nesto, pogotovo otkad su budne sve duze pa nema bas vremena, navecer ízdajam
    izgleda da je mení trebalo skoro tri tjedna da dodje mlijeko, jel to moguce?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

cure su sad na 2700, zasad je strah prevelik da pustímo bocicu ili smanjimo, pogotovo jer ne vidim da su se od cicanja najele, tj placem i dalje traze ad

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    mimah, jedna cura nije jela skoro dva dana ni iz bocice kad smo tek dosli iz rodilista, takav strah i šok si ne bi priustila da ih pustim da budu samo na cici, znam da ste protiv bocíca, al rijetko koji blizanci uspiju bîtí samo na cici, nama je sad najvazníje da one napreduju

same puste ciku, nekad vuku duze nekad kratko, ne dajem izdojeno nego ad jer dosad nije bilo za izdojít, a sto kaze migulica-uvijek jedan bebo ceka za nesto, pogotovo otkad su budne sve duze pa nema bas vremena, navecer ízdajam
    Naravno da je, meni je trebalo sest tjedana da izbacim ad i da beba predje samo na dojenje. Nedolazi svima mlijeko "skolski" u navali treci dan, pogotovo nakon cr (takav je bar bio moj slucaj oba puta)

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Mare, teško ti je, svima nam je bilo i pucali su nas hormoni, a za dvoje ne želim niti pomišljati, ali zato smo tu da te utješimo,
    Stavi osmjeh na lice i budi sretna da imaš dvoje zdrave male bebice, napuni se pozitivom i guraj iz sata u sat i iz dana u dan.
    Pozitivu će curice osjetiti i sigurno će biti bolje, a sa cicanjem, nudi nudi i samo nudi, nemoj misliti da one traže samo jer su gladne,
    one traže tebe i tvoju toplinu i blizinu, joj, ne znam kako je to sa dvoje, a funkcionira možda da si sjedneš nekako i obje prištekaš?

One bi 24 sata mogle dudlati i sisati jer je to jedino što znaju i što im treba. Ako imaš kakvu pripomoć sastrane, tako da se
    ti opustiš i prvih mjesec i pol daš samo svojim curicama, ali doslovce na pladnju kad god požele

Gle, što god da uradiš radiš samo radi tvoje djece, teško je iz dana u dan, ali proći će dani, proći će mjeseci i još vas dosta čeka,
    zato izduraj dan najbolje što možete i budi sretna, a da li su dobili bočicu ili cicu ili ...TI radiš onako kako možeš i kako osjećaš i ne plači i ne osjećaj se loše jer nemaš razloga

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

hvala svima
    nakon skoro 10 godina sto smo ih cekali samo se smjeskam dok ih nosam ili hranim
    da, samo sam s njima, i tata je zasad stalno s njima
    baka radi sve drugo i ide nam pomalo
    od cicanja ne odustajemo

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ynam ja kakav je strai da ne usahnu, i ja sam bila panici da mi ne gube na tezini.
    Ali naravno da nisu, tako nece ni tvóje. u to sam uvjerena.
    U bolnici su me navukli na zapisivanje koliko je koji pojeo, koliko pelena...
    To JE neka sigurnost na pocetku, ali sprjecava ze da imas povjerenja u sebe.
    Vidim da i ti imass "utjehu mililitara".
    Ja sam tek nakon dva mjeseca pustila zapisivanje.
    Cure su lijepo dobile za svoju dob!
    Pokusaj mozda ovako, kad nahranis prvu, zamoli muza, baku ili tko je na ispomoci da uzme bebu i ako je potrebnonadohraniti, neka to i napravi. Ti uzmi drugu i daj joj max vremena da cica bez razmisljanja o mililitrima, ili vremenu podoja. Pokusaj i ti s njom zatvoriti oko, bar na koju minutu da se opustis.
    Pa vidi kako se beba ponasa.... Slijedeci puta isto tako samo sa drugom curkom....
    Vjerojatno ti je tesko da ih nemaj obje na oku, ali pokusaj.
    Ili kreni s tandemom, tako ce to biti obje na oku...
    Pogledaj nekoliko videa na you tube, pripremite i zarolane rucnike i hrpu malih pomocnih jastucica, te naka ti muz pomogne posaviti ih. Mozda bi ti to mentalno pasalo za Let down....
    I ne boj se, to su zilave curke, nis im nece biti u tandemu....
    nadam se da razumno zborim, a ako ti mogu jos nekako pomoci, pisi!

migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pisem s moba, sto gresaka....

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj mare41 prvotno napisa Vidi poruku
    Mare, meni je tako bilo s oboje djece. Nije mi mlijeko navrlo, prepunjene dojke nisam nikad imala, LD nisam nikad osjetila. Oboje su prvih mjesec dana navlačili mlijeko i stalno su bili na knap. Stalno im je falilo, tek negdje s mjesec dana je bilo ok. Ali su dobro dobivali na težini i mogla sam ih pustiti da se ne najedu do kraja.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

mare, kako ste?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Baš sam se mislil javiti-evo, ja sam dokaz da mlijeko može doći i kasnije, a nisam vjerovala kad su mi to govorili, mlijeka ima, dojke nisu više žlundrave, cure cike, iako im to nije dosta pa dodajemo ad, al dojenje ide baš dobro. Puno sam čitala u trudnoći o dojenju i problemima, i bilo me strah pogrešnih hvata, mastitisa, al ispalo je super i uživamo. Ipak, one nakon dojenja navale na bočicu, pa ne znam kakvo je mlijeko, ali-dojimo kad požele i djeluju zadovoljno. Jedna cura je buhtlica i ona više jede. Kad se počne nervozit na cici-to znači da je ispraznila? Iako, ona je zahtjevnija pa ne znam jel ta nervoza zbog mlijeka ili zato što joj dosadi pa bi se nosila, najsretnija je na rukama.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Bravo!

pa ne znam kakvo je mlijeko
    Savršeno za tvoje cure! Nemoj ni na sekundu misliti da ti je mlijeko 'preslabo' ili tako nešto. Tvoje mlijeko je savršeno, živo, prilagođava se djetetovim potrebama pa je vodenastije, masnije, ovisno o dobu dana, hormonima i sl.!

Još prije sam ti nešto htjela napisati pa nikako-
    al rijetko koji blizanci uspiju bîtí samo na cici
    ovo je istitna, ali ne zato što tvoje tijelo ne može proizvesti dovoljno mlijeka za obje (često žene jedno dijete doje samo na jednoj dojci), nego zato što je tehnički zahtjevnije, ne može mama stići sve pa onda uleti netko drugi hraniti dijete AD-om.

Kada se još malo uhodate, upoznate i tako, možeš pokušati još povećati količinu mlijeka, ako želiš. Ali, svaka kap tvog mlijeka koju dobiju je super!

To što se unervozi, može značiti da joj sporije mlijeko ide (pogotovo kad na bočicu tako lijepo teče) pa se buni, a možda treba podrignuti ili joj je dosta, tko zna.

U svakom slučaju, većom potrošnjom se i više proizvede, i obrnuto.

Nadam se da nemaš osjećaj da forisram pretjerano.

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ni govora da forsiraš, dojenje mi je jako važno

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mare ja ću ti samo podršku dati, jer i ja imam takve prazne žlundrice i borimo se

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

pužić, skupa smo zatrudnile i evo nas...moje cike su sad pune, vjerujem da će bit i tvoje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •