-
Fleke od krvi
Zanima me sa čime vi uspiješno skidate fleke od krvi.
naime jučer je D razbio glavu i krv je curila na sve strane između ostalog i po majicama i prslučiču. Pa sam ja to tek danas tretirala sa vanishom, ali bezuspješno.
Evo upravo mi se oprao veš i skužila sam da su fleke ostale, mrvicu su kao izbljedile. Tako da je još jako flekavo, a ne znam sa čime da tretiram
molim pomozite, ako imate iskustva i znate....
-
prije pranja u mašini namočim u hladnu vodu (bez deterdženata) i pustim da odstoji minimalno sat vremena. properem na ruke i tu fleka već dobrano izblijedi, stavim debeli sloj tekućeg ariela i u mašinu. meni svaki puta uspije.
-
Stavim na fleku direktno malo tekuceg praska i utrljam. Inace se fleke od krvi najbolje skidaju kad ih odmah isperes pod mlazom hladne vode. Ako nemas vremena bar potopi robu u hladnu vodu da se ne sasuse.
-
Pisale smo istovremeno
-
bebelina prvotno napisa
Pisale smo istovremeno

čak imamo i isti savjet
-
Ako si već oprala veš, bojim se da mrlje neće izaći...Za mrlje od krvi najvažnije je prvo dobro isprati hladnom vodom. Na svoje stvari stavim Dr. Beckmann za skidanje mrlja od krvi (čak i bez prethodnog ispiranja), ali za bebu mi je bed koristit takve kemikalije. Za nju imam univerzalni deterdžent iz dućana Bio&Bio koji služi i za skidanje mrlja. Inače, jedva čekam da u Bio&Bio stigne Ecover skidač mrlja koji je navodno fantastičan (preporučaju ga za platnene uloške).
I da, sve ode u 98 % slučajeva
-
Fleke su bile od jučer (naravno sasušene) i onda sam ih tretirala venishom,oprala u mašini te mislila sam da će otići no međutim niš od toga.
Znači postoji mogučnost da opće ne odu!
-
Pokusaj sa Bioshout. Nakapaj direktno na mrlje , malo mozes utrljat i odmah stavi prati u perilicu. Ako i ne ode odmah u prvom pranju ,ponovi i ici ce.
Ni inace mi taj Venish nije nista posebno.
-
S Vanishom bi morale otiči,meni uvijek uspije.Probaj opet.
-
Probaj staviti malo mlijeka( kravljeg naravno
) i onda par kapi limuna!
Uspijem nekad ovako skinuti fleke!
-
virovale ili ne meni sve fleke najbolje skine onaj sapun za ručno pranje robe i kad moje vridne rukice to dobro protrljaju.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma