Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: skraćenice: FS i F, manja duljina maternice od trudnoće

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno skraćenice: FS i F, manja duljina maternice od trudnoće

Zadnji nalaz (30 tj. + 2 ) između ostalog kaže: F=x/P, FS= 27. Koliko sam uspjela skužiti FS je duljina maternice od stidne kosti i odgovara tjednima trudnoće. Prema tome, meni je duljina maternice manja za 3 tjedna :? Je li itko imao sličnu situaciju...dr. nije ništa komentirao...bebica je prema srednjim vrijednostima 29 + 3 (malo manja).
    I nemam pojma šta znači ovo F=X/p!! Pa pomagajte. ja inače volim da sam upućena u sve što se tiče moje trudnoće, pa i kada doktor ništa ne komentira...takva sam

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

za ove x-eve ne znam

a FS ti je kraća valjda jer je bebica manja, pa i busa

meni je u 27 tjednu FS bio 29...a i bebica mi je uvijek dva tjedna veća :/

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Baš sad gledam meni je sa 35+3 fs=36cm

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

U 36. tjednu trudnoće gornji pol maternice (fundus) dosiže najvišu točku. Dopire do same prsne kosti zbog čega ćete vjerojatno osjećati posljedice pritiska uvećane maternice na okolne organe. Prije svega su to pritisak na rebra, pluća i želudac, zbog čega se može javiti neugodna bol ispod rebara, otežano disanje i/ili žgaravica. U Vašoj trudničkoj knjižici liječnik je ovaj položaj maternice vjerojatno označio s F=X pri čemu F označava fundus, a X processus xyphoides - prsnu kost.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Gago prvotno napisa
    Baš sad gledam meni je sa 35+3 fs=36cm
    Znam da bi to nekako tako trebalo izgledati (mislim dužina f odgovara tjednima trudnoće). Kod mene je trbuh malo manji obzirom na 8 mjesec trudnoće (doktor to pripisuje mojoj mršavoj konstituciji)...ali ako je pravilo da se obzirom na tjedan trudnoće utvrđuje visina fundusa, nešto kod mene ne štima (moj zaključak). Bebe je malo manja (prema uzv je 29+3,, a prema ZM je 30+2), dok prema fundusu je 27 tjedana :? Znači li to da moja bebe nema mjesta u maternici jer je matern. malena

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

peso, mislim da se ne bi trebala zamarat centimetrima Sve smo mi različite, a ako ti dr nije digao nikakvu paniku, sve je to ok.... Opusti se i uživaj 8)

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Iskreno ja ovo nisam ni gledala tj. obracala paznju na to. I sad odem ja gledati i vidim da mi je do zadnjeg pregleda FS uvijek bio u skladu sa tjednima jedino mi je zandji put kada sam bila na 26+1 bilo FS 25.
    Ovaj f mi je skoro svaki puta drugacije pa tako imam f=P/2, f=P/1, f=P.
    No, stvarno kako doktor govori da je sve u redu necu se jos i s tim zamarati.
    peso ako si ti mrsavija sta bi onda ja trebala...ja sam bila dosta u plusu sa kilama prije trudnoce i meni je recimo cudno da mi je tak mala tibica, mislim, nije mala ali sam mislila da ce do sada vec biti puno veca i jos kada dodamo spekec oko tibice...onda moja bebolina stvarno nema mjesta

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •