Zaintrigirala me quinoa, želim je probati, ali mučim se sa receptima, našla sam samo nešto na coolinarici!
Prijedlozi? Kuhano? Pečeno? U desertu? Svi me zanimaju![]()
Zaintrigirala me quinoa, želim je probati, ali mučim se sa receptima, našla sam samo nešto na coolinarici!
Prijedlozi? Kuhano? Pečeno? U desertu? Svi me zanimaju![]()
Ja je samo skuvam, pa da ide kao prilog.
Najbolje ide uz mahunarke, mada je ok i uz kupusaste biljke.
Kuva se brzo, maximalno pola sata.
što je to?
evo nešto o quinoi
http://www.makronova.com/Default.aspx?tabid=170
evo nešto o quinoi
http://www.makronova.com/Default.aspx?tabid=170
Hvala cure, na trudu, iako sam se nadala kojem isprobanom recepticu. Quinoa cookbook je nazalost knjiga koja se plaća a to mi je previse. Mozda probam nešto sa prvog linka!
quinoa sigurno nema glutena?
Ja sam od quinoe radila paellu, po receptu JB Pejić: quinoa se skuha (ali sam zaboravila pravila kuhanja), na malo maslinovog ulja se poprži nasjeckani pušlek mladog luka, doda se quinoa i konzerva kuhanog kukuruza, sve se zajedno malo pusti da se prožme i posipa se ribanim dimljenim tofuom.
Quinou stavljam u juhu umjesto tjestenine.
samo treba pripaziti i djeci ispod godinu dana ne treba davati niti quinoa-u, niti amarant.
mogu ti ja prepisati neki recept iz Prirodno i zdravo za bebe i djecu.
ja je kuham sa smeđom rižom po preporuci iz te knjige. ima specifičan okus pa je stavim max 1/4 u odnosu na rižu ali pošto znam da je izrazito zdrava ovako je "podvalim"
Upravo sam je skuhala, prelila toplim mlijekom (bilo kojim), ubacila unutra bananu i žlicu meda. Dakle, kao desert.
i quinoja i amaranth su o.k. za početak dohrane...dakle, mogu je papat bebači od +6 mj.@mazonka prvotno napisa
ja quinoju koristim za nas i u varivima i u kombinaciji s rižom (smeđom ili slatkom) i povrćem.![]()
i quinoja i amaranth su o.k. za početak dohrane...dakle, mogu je papat bebači od +6 mj.@mazonka prvotno napisa
ja quinoju koristim za nas i u varivima i u kombinaciji s rižom (smeđom ili slatkom) i povrćem.![]()
Mogu ih papati jer NEMAJU glutena.
2-3 suhe marelice i pola šalice kvinoje skuhaš i ispasiraš. Kašica za bebu.
Može se dodavati u juhe jer se brzo skuha (20 minuta). Super paše s brokulom.
Evo ja sam danas spremila složenac od quinoe, graška, mrkve i tofua i bilo je![]()
Hvala na idejama, ja sam je prvo spremila kuhano sa mrkvom, kukuruzom, dodala masl.ulja i sira za gust i bilo je mljac!
Sljedece su marelice i brokula a volila bi i recept za ovaj slozenac (trep trep)
Baš sam sad malo tražila po netu i našla ovu stranicu sa dosta recepata:
http://www.quinoa.com/recipes/recipes.html
Jako mi se sviđa ovaj, mislim da ću ga probati čim nabavim quinoau.
Recept baš za mene, sve ubacuješ u lonac i kuha se samo.![]()
Minestrone-Quinoa Soup
- 2 Tbsp. olive oil
1/2 cup green pepper
2 Tbsp. butter
1/2 cup celery
1 large onion, chopped
1/2 cup carrot, diced
1 clove garlic, minced
pinch of thyme
2 Tbsp. parsley
1 tsp. dried basil
6 cups chicken stock
1 bay leaf
10 oz. tomatoes
2 cups shredded cabbage
1 cup kidney beans (canned or cooked)
1/2 cup elbow macaroni/pasta
1/2 - 1 cup quinoa (depending on desired thickness)
Optional: 1/2 cup Parmesan cheese sprinkled on top
Heat oil and butter, add onion, garlic and chopped vegetables. Cook until softened.
Add spices, parsley and pinch of salt. Stir in stock and chopped tomatoes. Bring to a boil and simmer 10 minutes.
Add cabage, beans, macaroni and Quinoa. Cover and simmer 1/2 hour.
1 cup = 230 grama
Složenac je vrlo jednostavan.lionne prvotno napisa
Popirja se mrkva, doda se grašak i tofu. Ulije se malo vode (par žlica), posoli i kad zakipi kuha još 15-ak minuta.
Quinou sam jučer skuhala posebno (jer sam ostatak kasnije upotrijebila za voćnu kašu) i ubacila u složenac, ali možeš sve to kuhati skupa.
Hvala rhea! Ja sam nekako mislila da slozenac ide u pećnicu![]()
Prvi paketić kvinoje potrošen :D
Prvo sam je skuhala bez soli, pa je ispala malo bljutava. Stavila sam je u miješano varivo, pa sa miješanim povrćem u juhu, pa sam iskombinirala s nekim sirom koji sam zapekla.
Onda sam drugu rundu skuhala sa soli i ta mi je ispala odlično!
Luk, češnjak, paprika, šampinjoni, rajčica - sve sam zdinstala, i u to dodala skuhanu kvinoju, kukuruz i azuki grah! Jako mi je fino!
Još sam malo stavila u klijalište, a šta ću s time još tražim ideju.
Varivo od korabice i klica kvinoje.
Čini se da se kvinoju može uvaliti u sve.
meni je bio super rižoto
smeđa riža+quinoa skuhanezajedno, slanutak skuhan posebno
na kratko prodinstani mladi češnjak na maslinovom ulju naribati mrkvicu, dodati žitarice i skuhani slanutak
začiniti po želji (ja volim prah od povrća od Alnature), dodati svježe kosani peršinov list
baš je bilo fino