Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Hitna potraga za receptima - Mononukleoza

di_zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno Hitna potraga za receptima - Mononukleoza

dakle, MM je negdje pokupio mononukleozu koja uz strogo mirovanje podrazumijeva i određenu prehranu, odnosno jetrenu dijetu. U toj priči je zabranjeno:
    - bilo kakva masnoća (ulja, masti, margarin, jaja, vrhnja.....)
    - akohol
    - jaki začini
    - kobasice i suhomesnati proizvodi
    - sve što teško pada na želudac i hrana koja napuhava

također, hrana se treba pripremati na lešo. E sad, ja sam se fakat ispucala sa idejama i receptima koji su koliko toliko jestivi i kao prvo ništa mi od toga nije fino a MM pogotovo i više nemam ideja. molim pomoć jer bum poludila.....

ivanche avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

T ima mononukleou i salmonelu i upalu crijeva (ima 3,5 godine).
    Ona još ne smije niti agrume, niti išta što sadrži puno vitamina. Niti išta što sadrži konzervanse. Isto muku mučimo s tim receptima.
    -Možeš napraviti npr. roladu od piletine ili nekog drugog laganog mesa i napuniti je špinatom ili nekom drugom zelenjavom samo što je ne spečeš nego skuhaš.
    -Onda možeš narezati tikvice i propariti ih malo i onda pomiješati sa špagetima i svježim sirom
    -Kad kuhaš juhu kuhaj ju bez vegete i tih dodataka umjetnih. Na placu imaš za kupiti biljku koja se zove isto vegeta i stvarno je jaki začin. Staviš jedan list toga na lonac juhe.
    Nama je sada glavna delicija sušeno voće što se tiče slatkoga.

S vremenom se navikneš. Ima čak i finih stvari za skuhati samo kaj sad ne stignem napisati jer mi tu rade nerede.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

sasvim slucajno znam za prirodan i siguran lijek pri oporavku od mononukleoze

svaki dan usiriti litru kozijeg mlijeka i popiti dobijenu sirutku (dodje oko 0,7l sirutke) a pojesti mladi sir
    tako 6 nedelja

doktori jednostavno nisu mogli vjerovati da se organizam nakon te "terapije" oporavio u tako kratkom roku.
    rezultati nalaza izvrsni, jetra preporodjena....

vrijedi probati
    ostale recepte neznam ali mozda nekom pomogne i ovo...

Nova avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam preboljela mono. prije 2 godine... taman kad sam zatrudnila. Prvo sam bila samo doma na mirovanju, ali kad mi je buknulo grlo, zbog trudnoće i dehidracije sam ipak završila na zaraznom. U svakom slučaju... dok sam bila doma sam ULTRA pazila da je sve nemasno, samo kuhala, ništa pekla, pržila. Utlačila muža da mi kupi sve s min. masnoće- i onda završila u bolnici i jela ko čovjek . Kad su mi donijeli prvi obrok sam ih pitala jesu se zabunili jer sam ja na jetrenoj dijeti . Pečena kokoš, riba... sad se ne mogu svega sjetit, ali sam bila sretnija nego doma

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •