Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Tko se kuzi u sivanje marama

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tko se kuzi u sivanje marama

Treba mi savjet od nekoga tko se kuzi u sivanje marama i materijale za marame.
    Naime, imam jedan prekrivac od pamuka slicnog tkanja kakvog je Calin Bleu marama. Prekrivac je oko 170 cm sirok i 270 cm dugacak i mislila sam ga dati nekoj sivalici da mi ga prepolovi po duzini, zasije te polovice na sredini, kako bi dobila duplo uzu i duplo duzu maramu.

Moze li se to, u smislu da je izvedivo dovoljno cvrsto zasiti te polovice, postoji li poseban nacin kako bi se trebale zasiti i na sto treba paziti ako se to radi?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim da je to sa zašivenim polovicama malo tricky zbog sigurnosti... :/

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije nista triki... Zasije se tzv. francuskim savom, prvo se sastave dvije strane, onda se taj sav prevrne i jos jednom prosije tako da krajevi tkanine dodju unutar tog prosivenog dijela.

Imam tako napravljenu maramu, uz to je i rastezljiva.

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

a ja si iskreno nemrem zamisliti takvu opasnu situaciju da ne bih skužila da mi neki šavovi popušzaju i da mi dijete ispada iz marame! pa osjetiš i kad ti se malo olabavi!
    ne vidim zašto to nebi valjalo!još ako napravi neki križni šav, dobro ga učvrsti (meni se čini da bi dobro bilo sašiti preklopno, da je šav na dva mjesta, ak me kužiš). mislim da je bitno samo da je tkanje križno, da se ne razvlači u jednom smjeru

Sun avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

eto marte u međuvremenu

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ako se napravi jači šav i bar 2x prošije, ja isto ne mogu zamisliti da bi to sve puklo odjednom i dijete samo tako ispalo na pod. Pa svaki šav će prvo malo krenuti na jednom mjestu pa onda se rasparati mic po mic. Jedino kad bi se opterećenje naglo povećalo (kao kad netko u crtiću čučne pa mu puknu gaće )

Ono što mislim da može biti veći problem - možda bi taj šav malo žuljao. Ovisi koliko je debeo materijal i koliko dijete ima odjeće na sebi.

Ovdje sam ja pričala o šivanju marama, a tinkie winkie je tu nalijepila još par linkova s istom temom, pa pogledaj: http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...535&highlight=

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo imali dugu maramu spajanu po sredini (ne pitajte kojim šavom, šio susjed krojač), ali NIKAD nije bilo ni najmanjih problema. Pa neće šav odjednom puknuti cijelom dužinom.

pino avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Ja bi preklopila dva komada tako da jedan prekrije drugoga na jedno 30-50 cm. Taj preklop bi dobro prosila na pravokutnik i X te onda bi jos dodala jedan ukrasni panel da mi obiljezava sredinu novonastale marame i sakrije savove. Mobywrap ima takve marame sa ukrasnim panelima i jako mi se svidjaju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala cure

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj pino prvotno napisa
    Ja bi preklopila dva komada tako da jedan prekrije drugoga na jedno 30-50 cm. Taj preklop bi dobro prosila na pravokutnik i X te onda bi jos dodala jedan ukrasni panel da mi obiljezava sredinu novonastale marame i sakrije savove. Mobywrap ima takve marame sa ukrasnim panelima i jako mi se svidjaju.
    meni ovo zvuci kao super ideja

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super je ideja, ali meni ne treba ukrasni panel jer je tkanina predobro oslikana.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •