Samo jos da napomenem da nemam nikakve znakove trudnoce kao ni one pred mjesecnicu. Jedino bol u donjem dijelu ledja ali to je valjda od sjedenja na poslu. Pusa curke
Samo jos da napomenem da nemam nikakve znakove trudnoce kao ni one pred mjesecnicu. Jedino bol u donjem dijelu ledja ali to je valjda od sjedenja na poslu. Pusa curke
acu, od nečega se crtica pojavila!razina hormona je tu, e sad, zašto je slaba, drugi je par rukava. možda si stvarno imala ovulaciju kasnije, pa ako ste se i sexali kasnije, možda stvarno jesi trudna
![]()
Da baš tak,crtica je crtica...Jesi možda ponovila test jutros?
Pošto imaš neredovite cikluse,teško je odrediti i samu ovulaciju,stoga je lako moguče da je bila kasno i da je trudnoča jako mala,zato nije bilo ništa vidljivo na utz.Ako je test pozitivan,zovi dr i vadi krv,tak budeš najbolje znala.Sretno!
Danas vec puuuuno jasnija druga crtica![]()
Imate za preporucit neki drugi forum za trudnoice? Ovaj je spor za ubit se
Aha hvala žužy... mislim da ću ipak tražit drugi forum
Administratori su izgleda glupavi![]()
Pozzzzzzzzz
Zdravo, ja sam nova na forumu![]()
Moja situacija je sljedeca: Posljednju M sam imala 7.2., trajala je 6 dana, rizicni odnos je bio 19.2. a ovulacija bi trebala biti otprilike 21.-22.2. Ciklus mi traje oko 29-30 dana i uvijek je redovan... Test sam radila 7.3. i bio je negativan (BB test traka, neka super osjetljiva)... Rekla sam MM da mi kupi novi test, pa ne znam da li da uradim veceras kad on dodje s posla ili da cekam do ujutro? Inace nemam nikakvih simptoma ni trudnoce ni menstruacije... Prije bi me uzasno boljele grudi, stomak i sl. kad bi trebala dobiti, a sad nista... Jedino par dana nakon onog rizicnog odnosa mi je bilo muka i nisam imala apetit, ali to ne moze biti od trudnoce jer je bilo prerano... Savjet nekii?![]()
Pozdrav Adano!Vjerojatno si do sad već napravila drugi test,kakav je rezultat?
Radila sam test odmah ujutro i negativan je... a M jos nema... :/ 7 dana kasni....
A baš mi je žao...mislim da bi se trebala javit doktoru,ili ga bar nazovi za savjet,7 dana nije malo.Pa nek pogleda zašto M ne dolazi.![]()
Adano,nisam vidla ranije da si pisala..kakvo je stanje?
Veliki pozdrav cure! Evo i mene padobranca na ovoj temi sa jednim pitanjem. Naime kasni mi nekoliko dana a inace imam prilicno redovite cikluse. E sada ono sto me zbunjuje je taj prokleti test koji sam radila vec dva puta. Prvi put prije tri dana bio je negativan, a danas vidim ili umisljam da vidim jedva vidljivu crticu na testu, pa cu vas zamoliti da mi kazete dali umisljam! Evo slikice![]()
sambalu,probaj učitati slikicu na neki program namjenjen tome,npr...imageshack.Pa onda link od te slike zalijepi ovdje.Nije dozvoljeno objavljivanje direktnih slika,nemožemo vidjeti tvoju.![]()
Ajmo probati ovako:
http://public.fotki.com/sambalu/test...21-082727.html
Rekla bi da se nazire nešto,a ako se nazire na sliki onda je "u živo" još vidljivije!Moj prijedlog,traži doktora uputnicu za vađenje bete,ili odi vadi privatno,kak ti je praktičnije.Tako budeš najsigurnija!A pošto su ti ciklusi inače uredni a sad ti kasni nekoliko dana,morala bi biti lijepa brojkica.
od srca!
Evo ja sam radila testic 25.dc i nista, bijelo da bjelje ne moze bitiMislilm da bi morala biti ma barem sjena crtice...
Posljednje uređivanje od alef : 21.03.2013. at 11:47
sambalu vidim i ja svijetlu drugu crtu..da budeš sigurna odi vaditi betu kao što kaže žužy
alefmožda bude..pričekaj još malo, ha?![]()
Posljednje uređivanje od vucica : 22.03.2013. at 08:25
Hvala vam na odgovorima cure! Ja ne znam sta bi vise mislila, i muz me vec gleda kao da sam lagano paranoicna jer po njemu je to negativan test, a tetke nema vec pet dana sto nije uobicajeno za moje cikluse. Isli smo na trudnocu, a sada kada postoji mogucnost za istu mene hvata nenormalna panika. Pricekati cu jos koji dan pa cu vidjeti sta dalje. A dali se tako rana trudnoca od 2-3 tjedna moze vidjeti ultrazvukom?
Ovakva je bila moja crta 10.dan nakon ovulacije. Evo upravo dojim tu crticu.
Cestitam!
Posljednje uređivanje od Tiziana : 22.03.2013. at 10:29
Nema smisla ići tako rano. Što god se vidjelo, neće biti sigurno. Ako baš moraš znati odmah, idi u laboratorij i izvadi krv. Ako je betaHCG pozitivan, trudna si.
Ili uživaj u spoznaji da si možda trudna, polako se saživi sa tom mišlju i sa 6-7 tjedana ( računano od prvog dana zadnje menstruacije) odi ginekologu. Tada ćete vidjeti sve.
U međuvremenu živi kao trudnica, papaj zdravo i izbjegavaj duhanski dim i drugo nezdravo. Ako nemaš bolova ni krvarenja, jednostavno uživaj u čekanju. Čekanju bebe, naravno.
Evo da javim najnovije sto sam saznala. Naravno nisam izdrzala i otisla sam kod ginekologa da mi barem pogleda ultrazvukom (stariji je doktor sa puno iskustva). Na ultrazvuku nije nista vidio, a kako je i Beti3 rekla jos je i prerano, ali po njemu to nije trudnoca. E sada dao mi je Duphaston i po njegovom misljenju i ako sam trudna taj lijek ne skodi plodu, a ako nisam izazvat ce mi krvarenje kroz najvise pet dana. Bila sam toliko zabrinuta jer sam teska panicarka i imam dijagnosticiranu anksioznost, a lijekove sam prestala piti prije nekoliko mjeseci, no to je vec druga tema. Eto toliko od mene, pozdrav cure!
Ja sam na 5+2 tt jednom vidjela samo gestacijsku vrecicu a jednom bome i srcanu akciju. To bi ti bilo recimo 10 dana izostanka ciklusa.
Sambalu, pa trebao te barem uputiti na vađenje bete..
Za uzv je prerano
Majuška, to je ostavio meni na izbor jer je on privatnik i ne moze mi izdati uputnicu, a ionako sam trazila od njega da mi napravi samo uzv. Znam da je prerano ali sam mislila da ce sa tolikim iskustvom ipak moci procijeniti radi li se o trudnoci. Eto danas je treci dan da pijem Duphaston a stvari jos nema. Malo me frka jer kada me hvataju napadaji panike moram uzeti xanax a sada to izbjegavam jer ne znam na cemu sam i bojim se da ne dodje situacija kada cu morati uzeti, a cijelo vrijeme mi visi nad glavom sta ako ipak jesam trudna i to mi radi jos vecu paniku.
Sambalu ja sam se nagutala Duphastona u zivotu i mogu ti reci da M dode 3-7 dana nakon prestanka uzimanja tableta.
Ginekolog cak ni da ima kristalnu kuglu tako rano ne moze vidjeti trudnocu, eventualno moze vidjeti jako zadebljane stijenke maternice sto moze znaciti ranu trudnocu ili skoru menstruaciju.
Jedini pouzdan pokazatelj tako rane trudnoce je beta Hcg "hormon trudnoce" koji detektiraju testovi za trudnocu i vadenje tog hormona iz krvi (sto je i najpreciznije jer dobijes tocnu koncentraciju hormona u krvi).
Ne znam odakle si, ali betu mozes vaditi u privatnim poliklinikama (cca 150 kn, nalaz u roku par sati osobno ili na mail) ili u drzavnim laboratorijima (bolnickim) sa ili bez uputnice (ja sam placala oko 120 kn) i nalaz je najcesce isti dan, ali ga moras osobno podici.
Vadi betu pa ces znati na cemu si (sto ce ti vjerojatno smanjiti anksioznost), a odmah ces znati i smijes li piti lijekove.
Pa zasto ne napravis obican pipi test ujutro s prvom mokracom. Ako je ona blijeda bila pozitivna sutra ujutro ce ti biti crta ko kuca debela. Obican gravignost mini test, cini mi se da je to ime onog naj jeftinijeg,obicna trakica, pokazivao mi je tri puta trudnocu cak i prije izostanka kad je clear blu jos davao negativno. Ja sam u zadnjoj trudnoci napravila tri komada, svako jutro po jednu imam ih i danas idu od najsvijetlije kao tvoja pa jedna jos svijetlija i trece jutro najtamnija
Hvala na odgovorima Maca papucarica i Tiziana. Ja sam napravila ta dva testa (Baby check plus), prvi dan nakon izostanka krvarenja, a drugi treci dan i oba su bila ajmo rec negativna, pa me opet kopkalo i otisla sam do tog doktora i on je rekao da misli da nije trudnoca. Prijateljica je takodjer radila te testove iste marke i rekla je da su njoj odmah pokazali tocno i da su pouzdani. I sada vise ne znam sto misliti. Otici cu danas opet po test pa da vidim sta ce ovaj puta pokazati, a ako i ovaj put test bude sumnjiv sutra idem vaditi betu. A dali se treba naruciti za vadjenje bete u npr. poliklinici Medico?
Ne trebaš se naručivati u Medico samo se pojaviš i oni ti začas izvade krv!
Zadnji test kaze: nisam trudna, bijelo da bijelije ne moze biti. To je vec deveti dan od izostanka M. Bit ce da su se hormoni nesto gadno poremetili!
sambalu moguce je da je bila biokemijska trudnoca. mora postojati razlog tolikog kasnjenja i jasne sjene na testu.
A biokemijska trudnoca je? Sorry, ali totalni sam neznalica![]()
Pronjuskala sam po netu. A moguce je i to. Sad cu pricekati da prodje 5 dana kako mi je doktor rekao i ako nista ne bude idem opet kod njega pa cemo vidjeti sta dalje.
biokemijska trudnoca je trudnoca dokaziva samo krvnim testom (u krvotoku je prisutan hormon trudnoce beta hcg), ali ne i ultrazvukom. embrij se ugnijezdi u stijenku maternice i beta hcg se pocne luciti, ali embrij rano propada (zbog raznih razloga) - prije nego ga je moguce vidjeti uzv.
Inače su mi M redovite ciklus 25-28 dana, zadnjih par mjesci svaki put 25.dan. E sad mi je već 30 a ništa. I što je najgore ne osjećam se kao da trebam dobiti.
U donjem dijelu trbuha i prema jajnicima osjećam pritisak, ponekad neko probadanje, nadutost. Ali drugačije nego kada trebam dobiti, kada me inače boli i glava.
Nije bilo nikakvih promjena u životu, posebnog stresa, promjena težine... Jučer sam radila test bio je negativan. Odnose smo imali u ključnim danima, ali nismo išli do kraja. Jasno je po tome, da ne želim da ovo ide na trudnoću.
Je li moguće da 29 dan od prošle M test pogrešno pokaže? Ili bi pokazo da sam trudna.
majamaja testovi znaju nekad biti lažno negativni, ako želiš odmah odgovor najbolji odi privatno izvaditi betu iz krvi ona će sigurno pokazati jesi ili nisi trudna, druga opcija ti je da sačekaš još neko vrijeme pa možda m dođe.
Ja ipak dobila, nakon 10 dana kasnjenja sto mi se nikada nije dogodilo. Sta mislite trebam li otici kod doktora vidjeti zasto se to dogodilo ili da pricekam sljedecu M pa da vidim dali se to normaliziralo?
Menstruacija mi kasni cetiri dana i uradila sam test trudnoce koji se pokazao negativnim. S obzirom na to a mi je menstrualni ciklus tacan u dan pomislila sam a sam trudna... Sad me znima da li sam rano uradila test ili trebam pricekati jos par dana..![]()
Poštovani, pišem vam jer si iskreno nadam da cete mi pomoći. Naime, kasni mi menstruacija 11 dana. Kada je kasnila 8 dana uradila sam test,bio je negativan,zatim i sljedeceg dana sam ponovila test,takodjer bio negativan. Testovi su GraviGnost mini. Ja se nadam da nisam trudna jer imam 19 god.i vec pola godine imam sexualne odnose sa deckom. Rijetko smo koristili kondom,ali je uvijek ejakulirao izvan mene. I prije mi je znalo kasniti,ali ne vise od 7 dana. Molim vas za pomoc.
Znam da zvuci ruzno jer ne zelim trudnocu sad,ali tako je![]()
Tamara100 vidim da ti nitko nije odgovorio pa cu pokusat ja.
ukoliko jos uvijek nisi dobila menstruaciju, predlazem ti da odes ginekologu, treba utvrditi zasto toliko kasni, a testovi su negativni.
molim te, imaju na umu da metoda koju koristite nije nimalo pouzdan nacin da se zastitite od trudnoce. ukoliko imas redovite spolne odnose sa istim partnerom i kod oboje u iskljucene spolno prenosive bolesti, porazgovaraj sa svojim ginekologom o kontracepcijskim pilulama. ovako ces strahovati svaki ciklus.
sretno i javi se.
Cure gdje naručujete testove visoke osjetljivost? Preko saveontests ne mogu naručiti već nekoliko dana. Ima li netko prijedlog neke druge stranice, a da nije njuškalo...
Kada najranije možemo napraviti test koji je osjetljivosti recimo 10 mIU/ml? ovulacija mi je najvjerojatnije bila u subotu
least ebay ili amazon? preporucila bih ti wondofo testove, meni su pokazali sjenu kad je beta bila 6.59. nemoj raditi test prije 12dpo (znaci iduci cetvrtak).
Posljednje uređivanje od martinaP : 05.04.2013. at 08:24
curke, ovako radimo na bebici..proslo je 11 dana od odnosa sa m na plodni dan...zadnjih 4,5 dana mi je malo muka i vrti mi se ( neznam, možda je to sve psiha jer stvarno želimo bebu)..danas sam ujutro na 25 dan od zadnje menstruacije radila test-gravingtest mini i bio je negativan ( inače imam cikluse svakih 27 dana). Zanima me da li je to ipak prerano? Jer vidim da su mnoge radile test na 2,3 dana prije očekivane menge i bio je pozitivan. hvala vam ženske
2-3 dana ranije od očekivane M test može biti pozitivan, ali to je prije iznimka nego pravilo. Ako ne dobiješ M, ponovi test opet za 4-5 dana.
hvala ti, kasni mi vec jedan dan, danas sam opet radila test, opet negativan..pa vidjet cu kroz par dana sta ce se događati. Hvala ti na odg![]()
Kako su mene svrbili prstici vec 7 dana nakon ovulacije svaki put kad se radilo na bebi! Al to ti nema smisla. Ja bi jedva docekala bar 9-10 dan da se pocnem testirati.