pirice ~~~~~~~~~~~~~~~~
takav test je bio meni s prvom cukrom
bjež s posla, na mirovanje![]()
pirice ~~~~~~~~~~~~~~~~
takav test je bio meni s prvom cukrom
bjež s posla, na mirovanje![]()
Curke bok
Nova sam na forumu...
Kasnila mi je menstruacija 8 dana, bradavice su mi bile izrazito upaljene i bolne...i jutros sam odlucila napraviti test za trudnocu i u roku pola minute pokazale se druga taman crta...
Radili smo na djetetu tek tri mjeseca...trebam li se radovati ili??? U ponedjeljak svakako idem kod ginekologa odma u jutro
evo i ja sam nova,kasni mi 9 dana,napravila test gravignost mini u subotu ujutro tj. na 6-7 dan od očekivane menge,i bio je negativan,što dalje?menge i dalje nema,dal mi preporučujute neki drugi,osjetljiviji test?
bok svima!
evo i ja sam nova ovdje ali i općenito na forumu ove teme...
dakle, inače mi je menga jako redovita. prošli mjesec mi je kasnila 5-6 dana i krajala dan kraće. ovaj mjesec, evo kasni mi 6 dana, nemam uobičajenog iscjetka kao inače prije menge, a bradavice su mi jako upaljene i bolne i primjetila sam da su mi i grudi malo veće...
prijateljica mi je dobivala mengu prva 4 mjeseca trudnoće pa se pitam je li i kod mene taj slučaj...
naručena sam kod ginekologa 27.4. ali jako sam nestrpljiva i razmišljam o kućnom testu.
koji je vaš savjet? radit kućni test i koji, ili ? imam li razloga sumnjati na trudnoću?
ps.- suprug i ja smo sve prepustili slučaju, imamo odnose u prosjeku svaki drugi dan, pa kad se primi, primi se..![]()
bilo koji test će pokazati ako ti već 6 dana kasni,i skupi i jeftini.sretno!![]()
Pax, Calista, hvala vam! Držite fige jer se nadamo da će biti pozitivan!
Kupila sam Gravignost MIDI, ujutro ću napravit test pa javim..))
testić napravljen! dvije jasne crtice su se vidjele nakon 3 minute! presretni smo! <3
Hvala cure!![]()
![]()
![]()
![]()
Pozdrav svima!
Nova sam i sinoć smo krenuli u akciju, trebaju mi linkovi odakle naručujete jeftinije i pouzdane testove za trudnoću?
Joj da sam bar trudna, koliko dugo nakon odnosa mogu napraviti rani test za trudnoću?
seceruuu ja vjerujem da barem dva dana prije očekivane menstruacije,no ako je do začeća došlo kasnije,neke curke tek i kad im je kasnila nisu imale još + na testu, ovisi o ovulaciji u ciklusu.
Test kupiš u ljekarni, raspon cijena je šarolik, ali oni skuplji nisu ništa bolji od jeftinijih...
Test radiš otprilike u vrijeme kad bi trebala dobiti menstruaciju.
Sretno!![]()
da li mi netko može reći gdje se u zagrebu, u kojoj ljekarni može kupiti sign test za trudnoću?
tražila sam na nekoliko mjesta međutim bez uspjeha
hvala![]()
opet ja...kupila sam intim plus test i evo dva dana prije MM sam ga radila i bio je veliki - ....tako sam tužna, a majke skoro sve simptome sam imala, od silne želje sve sam si umislila, koliko je jaka ta psiha....
da vam javim iskustvo moje kolegice... kasnila 10 dana, test pozitivan. Za dva dana prokrvari. napravi novi test, negativan. Pođe u ginekologa, nema trudnoće, niti je bilo. Krvarenje obična menstruacija. Toliko o tome da test 'ne može pogriješiti'.
anabela, to se zove biokemijska trudnoća (najvjerojatnije), da je radila beta HCG-tek bi on pokazao da li se radilo o tome, ne kaže se bez razloga da nema lažno pozitivnih testova, samo lažno negativnih (mi na potpomognutoj to predobro znamo).
Može pomoć? kasni mi 7 dana,ciklus mi je svaki 25.dan,nekad se zna desit da dobijem 2 dana prije ili 2 dana poslije. Jutros sam napravila SIGN test i pojavila se samo jedna roza crtica,što bi značilo da nisam trudna. Neznam šta da mislim??
Mene muči jedna stvar, naime imam osjećaj da sam trudna, i to me prati pa valjda od ovulacije. Jučer popodne sam napravila test grav.midi i nakon jedno 2 min on je pokazao slabo vidljivu crticu. Radi se o 10 dpo. I sad sam ja van sebe, jer nisam tak nešto očekivala i pitam se dali je moguće da je ipak lažno pozitivan?
Sani, još nismo vidjeli lažno pozitivne testove, pričekaj još 2-3 dana i crta će biti deblja.
Javljam da test nije lažno pozitivan jer je danas plus puno tamniji. I eto sad sam sva isprepadana.
Moze li mi netko tocno reci sto znaci i kako se cita mjerna jedinica s testa za trudnocu - mlU???
Imam test osjetljivosti od 10 mlU.
Sani1612, koje je osjetljivosti bio tvoj test kad si ga radila 10 dpo i pokazao je crticu?
Mislim da većina testova je osjetljivih na 25 nečega, tj. kada bi beta bila 25 ( iz krvi) test iz urina bi bio pozitivan.
Taj tvoj je "osjetljiviji".
Meni je taj test koji reaguje na 25 ( internetska trakica) 12 dpo. pokazala plus.
Čini mi se da je bio 25, meni je pokazao ultra brzo, mislim da je do ovulacije ipak došlo prije sredine ciklusa
meni je danas tek dan nakon očekivane M ali pričekala bih još dan-dva do testa![]()
meni je pokazao clearblue, 21 dc, jako blijeda crtica.
cure, gdje ste nabavile taj test koji reagira na 10 mIU i kako se točno zove?
kitty, kupila sam ga na Njuskalu. Mislim da je jedan oko 7,50 kn.
Javljam se jer sam u laganom bunilu ?
Prvi dan zadnje menge bio je 21.09.2011. a MM je svršio u mene 11. dan ciklusa, tj. jedan dan prije početka ovulacije.
Sljedeća menzis je trebala doći jučer.
Ja se osjećam čudno, nisam još radila test makar ga imam kod kuće, želim drugo dijete a MM baš i ne toliko, samo ako se desi.
Nestrpljiva sam ali osjećam neke žmarce u jajnicima i imam malo prozirne sluzi na dnevnom ulošku.
Znam da moram čekati barem tjedan dana da napravim test ili da dođe menga ali sam se htjela utješiti ovdje baš na ovoj temi.
Mama Sanja :X
Posljednje uređivanje od lasada : 19.10.2011. at 21:53
draga lasada, slobodno nam se pridruži na pdf Odbrojavanje. tamo ćeš naći puno utjehe i podrške. najbolje da se testiraš dan nakon izostanka M ili na 16. dan posloje ovulacije (DPO), čisto da budeš sigurna i da se smiriš, pa makar i rezultat bio nepovoljan za tebe.
![]()
Draga lasada neka ti bude sretno, mislim da bi ti mogli čestati.
Zašto trebaš čekati 7 dana od potencijalnog dana M. Većina današnjih testova kod klasičnog ciklusa i O pokazuje + u slučaju T već na dan očekivane M ili 2-3 dana prije.
Meni u sve 3 T pokazao internetski test + 2 dana prije očekivane M.
Hajde ti uradi testić, pa da ti čestitamo i radujemo se s tobom.
Franny, pogledat ću pdf Odbrojavanje.
MMK, svugdje na info na netu piše savjet da se najranije trudnoća može utvrditi 8-mi dan nakon izostanka M.
Meni je danas 30-ti dan ciklusa, (računam od prvom dana zadnje menge 21.09.2011).g.
Kao i info da je najbolje napraviti test ujutro sa prvom mokraćom pa sam ja mislila pričekati, sada ne znam dal da čekam koliko još dana ili da test uradim ujutro sutra.
Ipak sam dala u ljekarni 50 kuna za PRIMA STICK test.
Čujemo se sutra u ovo doba, pusa svima :X
lijep pozdrav svima. nova sam ovdje i imam jednu dilemu. naime, moji ciklusi nikada nisu bili redovni, traju izmedju 22 i 26 dana. prvi put kad sam zatrudnila ciklus mi je trajao 22 dana i zaista porodila sam se 7 dana ranije. dakle ovulacija je bila 8 dan ciklusa. vec tri mjeseca radimo na drugoj bebi, posto sam i prvi put kad sam ostala trudna a i drugi koji se zavrsio spontanim u 10 sedmici zatrudnila odmah iz prve, ova tri mjeseca nisam pratila ovulaciju uopste misleci da ce i ovaj put mozda upaliti iz prve kao predhodnih puta. medjutim nije uspjelo pa sam ovaj mjesec pocela sa trakicama za ovulaciju. i tako se meni pokazu dvije crtice na ovulacijskoj trakici iste boje odmah po zavrsetku mjesecnice dakle 7. dan ciklusa. ok bili smo aktivni, ali ja uradim test i sutradan i prekosutra itd ali svaki dan vec 7 dana na ovulacisjkom testu dvije debele linije. nije mi to bilo jasno pa potrazim na netu da li je neko imao slicno iskustvo i sta to znaci. i tako nadjem da se nekim zenima to desavalo kada su bile trudne. kontam, nigdje veze ali et hajd da uradim test na trudnocu. uradim ultra osjetljivi test koji je osjetljiv na 10 mlU i pokaze mi jako jako blijedu drugu crticu. to je bilo juce, jutros ponovim test i ponovo jako jako blijeda crtica. neznam sta da mislim. trebala bih dobiti najranije 29.10.2011 ( dakle za 7 dana) a najkasnije 02.11.2011. (za 11 dana) malo me boli stomak i grudi su mi pomalo osjetljive ali neracunam previse na te simptome jer znam da ih vrlo lako moze proizvesti psiha. sta vi mislite? jako sam zbunjena, bila bih jako zahvalna na bilo kakvom odgovoru.
pozzzzzzzzzz
Pozdrav svima..
Moram "progovoriti" jer ću poludjeti od išćekivanja..
Fulala sam opasno i krivo izračunala ciklus, uvjerena da trebam dobiti sutra...a trebala sam jučer, Inače mi je ciklus savršeno točan, 28 dan.
Prošlo je 4 mj od biokemijske..9 mj našeg truda
Sada sam M. poslala u ljekarnu, gravignost negativan...popodne mi se pojavilo smedjkasto mrljanje, stavila sam uložak no krvarenja nema..
Nemam neke simptome jer inače već imam doktorat od onih umišljenih....jako sam tužna i plačljiva i lagana bol u trbuhu...ali to sve pripisujem velikoj želji za djetetom.
Ima još nade zar ne???? Ipak sam test radila navečer i preko dana popila valjda 2 l vode i čaja jer sam užasno žedna
curke,
dal je neka od vas imala iskustva s clearblue testom koji je pokazao jaaaaako tanku okomitu liniju? koji je bio ishod? hvala
Ćao curke....Molim vas za pomoć...Inače dobijem mengu svakog 23 do 25 u mjesecu,a danas je već 28 i nje još uvijek nema...Danas ujutro sam napravila test ali se pojavila samo jedna crtica,šta znači da nisam trudna.Ja i suprug planiramo bebu već više od dvije godine....ali neuspješno.Sada trenutno idemo po Petrovoj,s menom je sve ok ali suprugov spermiogram je slab....Možemo imati djece ali je pitanje kada će se dogoditi.Šta da radim dalje???Inače kad sam trebala dobiti uvijek sam htjela dobiti bar jedan prišt na licu,grudi su me htjele boliti,a sada ništa...Jedino šta me danas jako leđa bolila,neznam jesu bubrezi ili baš leđa od stajanja na poslu....Molim savjet!Hvala punoooo unaprijed!
Mary123, ja sam otisla ljekaru zbog slicnog problema pre vise od godinu dana (samo sto je meni m. kasnila celi tjedan). njen savjet je bio da sacekam jos jedan tjedan i ponovim test, ukoliko u medjuvremenu ne dobijem m.
ako ne dobijem i test je i dalje negativan, rekla mi je da trebam kod nje opet doci, da mi prepise ljekove za izazivanje m.
ali rekla je i da vjeruje da to nece biti potrebno, jer se iznimno cesto dogadja da m. ponekada zakasni zbog stresa. ili jednostavno u zakazni u ciklusu u kojem nije bilo ovulacije (a takav se dogodi u prosijeku jedan godisnje, ako se ne varam). dakle, nemoj se brinuti.
ponovi test ali tek za 2-3 dana (ako do tada ne dobijes), to ti je moj savjet.
Posljednje uređivanje od Nives : 28.01.2012. at 16:55
Ok...hvala....ak ne dođe do ponedjeljka budem napravila ponovno test.A tako bi htjela da bude pozitivan,nestrpljiva sam...Samo mi je jednom kasnila 5 dana i to pred više od dvije godine..ujutro sam bila napravila test a popodne dobila.A sve do sada su mi menge bile redovite,znači uvijek 23 il 25 u mjesecu..
Imam jedno pitanje :
s obzirom da mi ciklus nije bas uvijek redovan (policistični jajnici), tri mjeseca na 28 dana pa onda M nema mjesec dana, nisam bas davala previše pažnje na to. Medjutim zadnja M mi je bila od 29.11. do 07.12 . i danas je jos nema. Prvi test sam napravila pred mjesec i pol i bio je negativan, mislila sam da je mozda rano pa sam ponovila opet jučer ali isto je negativan , a ja se osjecam cudno . Možda samo zato što bi htjela
Ne znam, u ponedjeljak sam naručena za pregled pa ćemo vidjeti.
U prvoj trudnoći su me grudi jaaako bolile i da toga nije bilo ne bi ni znala da sam trudna. Sada kao da ih osjetim ali nije tako jako, kao da me zasvrbe ali ne često, umornija sam kroz dan, a kad zaspim samo bi spavala, jedem super, jede mi se odjednom često tvrdi sir i nesto slanije...ali to ne mora nista značiti....trbuh, kao da sam napuhnuta , ne znam mozda je to sve zbog toga sto je kolegica trudna pa bih i ja podsvjesno voljela opet. Inače stitimo se tako da prekinemo direktan snošaj u mene
Eh, sad kako ne mogu dočekat ponedjeljak koja su vasa mišljenja?
draga nanica mislim da ces se svakako morati strpiti do pregleda u ponedjeljak. s obzirom da su testovi negativni, osobno sumnjam da je trudnoca u pitanju. izostanak M kod policisticnih jajnika nije rijedak slucaj, sto znas i iz vlastitog iskustva. dobro je sto si se narucila na pregled kako bi doktor vidio u kojem su stanju tvoji jajnici, odnosno da se nije nesto pogorsalo s obzirom da M toliko dugo nema. razumijem osluskivanje svakog simptoma (imam pcos i radim na bebici) i tvoju zelju za bebicom, ali meni je recimo trbuh bio cesto napuhan kad nisam bila na pilulama zbog toga sto su mi ciste radile probleme. izgledala sam kao trudnica. bolne grudi takodjer. koji test si radila? svaka cura ovdje ce ti reci - ako zelis biti 100% sigurna - idi vaditi hormon bhcg ili budi strpljiva do pregleda. sretno!![]()
Bubekica radila sam intim plus testove.
Problem kod neredovitih M je nemogucnost racunanja ovulacije, stoga nikad ne mozes znati dal je mozda bilo prerano za test. Znam dosta takvih primjera, da cure trudnocu otkriju kad su vec u 4 mj. trudnoce.
Ja bih to jako voljelaa vidjeti ćemo sve u ponedjeljak. Meni je jedino cudno sto mi nikad nije toliko kasnila...a nisam sad pod nekim stresom, dapače manje nego prije.