Cure pogledajte moj avatar!!! Jel vi vidite ono sto ja vidim???? Dali se radovati????
Cure pogledajte moj avatar!!! Jel vi vidite ono sto ja vidim???? Dali se radovati????
tratincice cestitam!!!!!
Seceruuu,
Test možeš napraviti najranije 4 dana prije očekivane menstrucije s testom clearblue digital (60-ak kn)..
ja radila danas (m trebala doć u srijedu ) i pozitivan!!!
]Pozdrav svima!
Nova sam i sinoć smo krenuli u akciju, trebaju mi linkovi odakle naručujete jeftinije i pouzdane testove za trudnoću?
Joj da sam bar trudna, koliko dugo nakon odnosa mogu napraviti rani test za trudnoću?[/QUOTE]
Ja sam u mpo vodama pa me strah radovati se...
koja je prednost digitalnog clearblue nad obicnim? trebam nekog s iskustvommene ovaj obicni izludjuje.
Bubekica,
Kod digitalnog nema očitavanja crtice-JSNO SE POKAŽE NA EKRANU PLUS IL MINUS, a ovaj pokaže i kolko si dugo trudna otprilike
međutim, ono radi čega sam ja uzela clearblue digital je taj da se može raditi 4 dana prije izostanka M, ja radila 4 dana i bio vrlo jasan plus..ostali se pretežno rade na dan izostanka M
A ja bas citala da je digitalni bolje radit nakon izostanka... Znam u teoriji prednost zbog izvedbene razlike, al pitam zbog psihe![]()
Digitalni, barem ovi sto ja imam, pokazu Pregnant ili Not Pregnant pa nema mjesta za zabune bilo kakve vrste.
meni je najobicniji test s ebaya (za par kuna) pokazao + 4 dana prije M ili 24 DC...
ove sam uzimala http://www.ebay.co.uk/itm/PRIVATE-25...item231a1241f2
meni se nekako cini da je s digitalnim testom stvar manje u mojim rukama - mozda on ne vidi crticu koju bih ja vidjela
svaki test, najjeftiniji i najlosiji moze pokazat trudnocu rano, isto kao sto i najskuplji i najosjetljiviji ne mora. sve smo to apsolvirale.
Posljednje uređivanje od bubekica : 27.02.2012. at 23:11
Svi moji testovi su redovno pokvareni.![]()
Cure, super ste, sad cu ja pitati nesto22.03. bila na pregledu i ginic mi rekao da je upravo ovulacija! Naravno, trudili smo se da imamo bebicu! To bi znacilo da je danas 12.dan i ne mogu docekati napraviti test da vidimo !!!! I s obzirom da to jako zelimo jos vise nervoze ima u iscekivanju!
wannabemummy ako jutros vec nisi napravila test, sutra probaj, mislim da nije prerano, obzirom na statistikesretno!
ja više ne radim testove nego odmah idem vadit betu
Pozdrav
Imam problem.zadnju M sam imala 13.03,a 25tog odnos s momkom i on je svršija u mene.27og je bila ovulacija.radila sam test jucer i bija je -.muka mi je,gadi mi se kava,temperatura vec 5 dana 37.3,glava puca,nervozna... Sta mislite jesam li prerano napravila test i postoji li mogucnost da sam trudna?inace mi je ciklus normalan,svako 28 dana.hvala
ani01, definitivno je prerano. ponovi test tek 1-2 dana pred ocekivanu m.
za utjehu, ovi simptomi (gadjenje, temperatura, nervoza) su prerani (obicno se javljaju malo kasnije), tako da mislim da je velika vjerojatnoca da si ih umislila.
Trebam jedan savjet, menstruacija mi kasni 9 dana, prije dva dana sam napravila test (primastick) i bio je negativan. Nikad mi nije tolkio kasnila menstruacija i nemam pojma da li bi to značilo da su se hormoni zbrčkali? Je li imala koja od vas takvo iskustvo?
Naravno. Mogu se hormoni zbrčkati, ali može se i test zbrčkati.
Imaš još kakve simptome? Umor, pospanost, osjetljive grudi, gađenje ili mučnine?
Najbolje bi ti bilo vaditi betu, ako imaš gdje. Ili čekati još jedan tjedan pa će se i na ultrazvuku vidjeti što treba.
Želim da ti bude baš ono što želiš...
Hvala na odgovoru. Stalno kopam po netu u potrazi za razlozima, ova neizvjesnost me ubija. Vadila sam hormone još u veljači i nisu bili baš naj, ali sam onda dobila na vrijeme. Simptoma nemam posebnih osim tog izostanka, to je totalni sf za mene. Nisam bila pod stresom, osjećala sam se odlično kak već dugo nisam. Znam da je najpametnije ići doktoru, samo ko će dočekat taj utorak popodne (mislim problem je da se potajno nadam trudnoći i bojim se razočarati pa tražim razloge da se uvjerim da ipak nije trudnoća). Ako je, stvarno bi bilo čudo!
Pozdrav svima
Vidim koliko zelite postati mame, i to je zaista divno....Ali ne za meneImam tek 18 godina, ljuti me kad vidim koliko se zena trudi postati majke, a one koje to ne zele- jednostavno se desi
.
Cijeli dan surfam panicno po netu i trazim odgovore, neki me utjese, neki me zabrinu jos vise....Vec dva dana ne spavam,razmisljam samo o tome.
Ugl. da predjem na stvar.
Ja i decko prakticiramo sex s prekinutim snosajem. Zadnji odnos smo imali na moj plodan dan (bar ja tako mislim,kako sam sebi u glavi izracunala),trebala sam dobit mjesecnicu 07.04. ako racunam da mi ciklus traje 28 dana, s tim da mi je prosli trajao 33,nikad nije tocan....znaci varira od 28-35 dana.....
Kasni mi 7 dana, danas ujutro sam radila test s primastickom odmah u 10 sekundi se pojavio samo kontrolni ,proslo je 5 minuta i onda sam zapazila vrlo tanku i jedva primjetnu crticu na testnom kruzicu.Za nekih 20-ak minuta ona se pojacala..
Bila sam izvan sebe, otisla sam u ljekarnu i kupila jos jedan test, clearblue od 30 kn...Napravila sam i on mi se pokazao kao negativan bez ikakve naznake na drugu crticu.....
Sta da radim ? sta mislite jesam trudna ili ne, je imao ko jos takvu situaciju? Uzmite u obzir da sam panicar, i pomislila sam na to da bih mogla bit trudna vec 28.dan kad su mi stvari trebale stici, i od tad sam stalno pod stresom i razmisljam o mogucoj trudnoci.... Dali on mozda ima veze s kasnjenjem.Jos uz to imam sve predsimptome da bu trebala dobit mjesecnicu.Bolne grudi,tu i tamo bol u trbuhu (jajnicima).
Znam da mi tu nije mjesto s ovakvim pitanjem, al stvarno sam ocajna i dobro bi dosao bilo kakav pozitivan odgovor.....
Hvala i Lp.
Test trebaš očitati baš u određenom vremenu koje je na njemu navedeno. Nakon ovoliko dana kašnjenja trebala bi biti dobro vidljiva crtica ako je trudnoća u pitanju. Kod tebe je vjerojatno evaporacijska linija u pitanju.
A sad ću ti kao mama reći (nadajući se da će i mojoj kćeri to netko reći, ako ne bude mene slušala)- nemoj se igrati!
Postoje sigurni načini kontracepcije. Prekinuti snošaj to nije. To možeš prakticirati samo ako ti slučajna trudnoća neće biti problem. Inače-NE. Ili moraš dobro poznavati svoje tijelo pa imati prekinuti snošaj u danima koji nisu plodni, iako kod fertilne mlade žene skoro svaki dan može biti plodan. Tijelo nije matematika.
Kondom je najbolji izbor, ne smeta zdravlju a ipak je 96% siguran (da li sam dobro zapamtila postotak?)
Posljednje uređivanje od Beti3 : 14.04.2012. at 22:38
Duboko se nadamZnaci smatrate da bi taj prvi mogao biti lazan,posto mi je drugi pokazao negativan rezultat?
Ponovit cu test jos u ponedjeljak da budem sigurna.
Nikad vise, obecala sam sebi da nema vise zezancije, sta meni treba da se svaki put kad trebam dobit stvari ovako brinem....
Hvala puno na odgovoru i sretno![]()
Evo samo da javim, bila je lažna uzbuna, danas test opet negativan, počelo je već brljaviti smeđe tak da od toga ništa...
moze mi neko sumirati postove, jednostavno nemam vremena iscitavati sve stranice do sada:
koji test je toliko osjetljiv da se moze napraviti prije datuma ocekivane menstruacije (cca 10 dana od ovulacije) i da se moze kupiti u ljekarni?
buba klara clearblue se moze raditi 4 dana prije M, mislim da je pouzdanost nekih 50% - al ako je pozitivan, onda je pozitivan, moze biti samo lazno negativan. sretno!
hvala!
Jedni od najosjetljivijih su oni s neta, male trakice poput LH traka, njihova osjetljivost je od 10-15 mIU.
Meni je danas 28 dan, menge nema, imam neki zuckasti iscjedak, test neg, ja bi bebuuu, ...!!!
lida28: mogu samo reći - ~~~~~~~~~~~~~
ja sam tek 17 dc, ovo će mi biti najduža dva tjedna u životu (po već ne znam koji put)
ruzhi: ~~~~~~~~~~~~~želim ti + za dva tjedna!
Procitala sam sve uglavnom postove i ne znam jel iko bio sa slicnim problemom kao ja..
naime, kasni mi vec deseti dan.. prije 2 dana sam radila PrimaStick test i bio je negativan..
koristila sam se prekinutim snosajem, ali mislim da postoji mogucnost da sam ostala trudna.. (ovo ustvari govorim jer sam opcenito pesimist u zivotu)
PrimaStick test je 99% pouzdan.. trebao bi biti ispravan ustvari ?pomozite..
ispricavam se odmah na pocetku sto cu biti luda i nepovezana ali znam da cete razumijeti. Danas mi je 2 dana prije ocekivane menstruacije. Jucer su mi stigli testovi za trudnocu koje sam narucila preko interneta. oni znate kad dobijete samo jedan mali tanki stapic. napravila sam test ujutro, cim sam se probudila. ona negativna crta bila je izrazito jaka i crvena a ona druga jako, jako slaba svjetlo roza. Razlika ogromna izmedju njih dvije. I nista, zbediram se jer evo pokusavamo vec duze vrijeme. Odem na posao. Dodjem na ovaj forum kad procitam 'ako nisi trudna onda linije uopce nema' a ja eto imam ali jako jako slabu. Prije nego sto izgubim cijeli dan na poslu s iscitavanjem, proucavanjem, i onim najgorim promjenama rasplozenja koji ovise o onome sto procitam na netu - a bacaju me od ekstaze do depresije, molim vas za iskren savjet ma koliko okrutan bio. Treba me prizemljiti. Jesam ili nisam? (p.s. da, nova sam ovdje)
daloria nitko ti od nas ne može garantirati dali si trudna ili ne..moje iskustvo sa testom je bilo 13 dnt. jedva vidljiva crtica koja je sutradan bila iste boje kao i kontrolna. Za dan,dva ponovi test pa ćeš znati ili ako ti se da odi vaditi betu!
Hvala, draga Sonja. Napravit cu test opet sutra ujutro. Procitala sam da taj test treba drzati u urinu do 15 sekundi a ja sam mozda 5.
Uglavnom, sad sam u onoj fazi traženja potvrde i ne mogu se maknuti s interneta. Našla sam i neku stranicu koja mi je dodatno raspirila optimizam. Ovo je stranica s pozitivnim testovima a moj je od mnogih bio za nijansu tamniji. http://www.early-pregnancy-tests.com...cy-test12.html .... a kaj cu, jadna sam![]()
ja bih u slučaju bilo kakvih nedoumica odmah išla vaditi betu
Ja ne bih išla vaditi betu, ali ne bih niti bila u euforji - još. Sutra ujutro bih ponovila test, druga crtica bi trabala biti barem malo jasnije pozitivna.
Linija je linija.
I meni bila svijetla, jako 2 dana prije očekivane M.
Sretno
Zaboravih napisati da ta linija sada uveliko zeza ukućane.
Posljednje uređivanje od MMK : 15.05.2012. at 13:29
napravila sam opet test (u 16:30), dakle to je 13PO, držala 15 sekundi.
Ako je crtica roza, a ovi internetski testovi svi manje-vise jesu, onda je bilo kakva crtica prava.
ponovni pokusaj uploadanja slicice
Posljednje uređivanje od pujica : 15.05.2012. at 18:12 Razlog: slika u postu
Daloria, ne mozes uploadat slike na forum, mozes samo staviti link na njih
daloria evo ti moj e-mail vitez087@gmail.com pa pošalji sličicu da uporedim sa svojim
daloria mozes uploadati sliku na npr. imageshack, pa postat link.