Page 9 of 29 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 401 to 450 of 1410

Thread: Testovi za rano otkrivanje trudnoce..2.dio

Daloria to je definitivno pozitivan test! cestitam i sretno dalje! zovi doktoricu da potvrdis trudnocu

Beti3's Avatar

Daloria, to je CRTA i pol. Definitivno pozitivan test. Čestitam!

Daloria's Avatar

hvala cure, divne ste! ja sam mislila da moraju biti iste boje.
    ne znam sto mi je sad ciniti. s obzirom da mi je danas tek 13 DPO, trebam cekati jos par dana pa doktorici? odnosno ginekologu?
    inace, nemam nikakve simptome...

Beti3's Avatar

Ako se dobro osjećaš, nema bolova ni krvarenja, pričekaj da prođe bar 6 tjedana od prvog dana zadnje menstruacije. Tek tada se vide otkucaji srca.
    No, možeš ići i prije, samo se nemoj čuditi ako ginekolog ne bude siguran da li je sve u redu, pa te naruči za 2 tjedna.

Daloria's Avatar

Hvala, Beti. Jos cu napraviti 2 testa koliko mi ih je i ostalo u iduca 2 dana. Onda, ako sve bude u redu cekati 2 tjedna pa kod ginekologa.

Malo sam u soku od danasnjeg dana. Hvala ovo forumu sto postoji i svima vama ovdje koji citate.

Osoblje foruma Kaae's Avatar

Cestitam, Daloria!

Testovi sljedecih par (ili puno) dana ti nece pokazati nista sto vec ne znas, niti ces preko njih znati je li sve u redu. Mozes vaditi betu ili otici ginekologu. Ja sam prvi put bila na 23 DPO i vidjeli su sve sto su trebali vidjeti, osim srca, naravno.

Daloria ja bih nazvala doktoricu, rekla bih koji mi je dan ciklusa i da imam plusic na testu, mislim da ce te ona savjetovati sto dalje. neke cure nejdu ginekologu prije 7-8 tjedna (tad se vidi ), ja mislim da bih ja otisla odmah, al to je individualno.

Kad UZV nije pretpotopni i kad dr zna sto radi, srce se vidi i sa oko 6 tjedana.

Sonja29's Avatar

Čestitam Daloria! Ostalo su ti sve kaae,bubi i beti napisale.

Daloria's Avatar

nazvala sam doktoricu, rekla joj da sam napravila jucer i danas svekupno 3 testa i da su sva 3 ista (ona slika koju sam uploadala). Pitala sam ju za vađenje bete - rekala je da nije potrebno jer je ovim testovima potvrđena trudnoća. Kod nje mogu doći na pregled za 7 do 10 dana od kašnjenja menstruacije. Pitala sam ju, ono što mene najviše brine trenutno - kako se čuvati da sve dobro prođe - rekla je da ne dižem ništa teško, da izbjegavam spolni odnos i da se ponašam normalno te da jedem normalno. Teško se ponašati normalno kad se brinem jako - brine me da stres na poslu i užasno me strah da ovo nije biokemijska trudnoća pa se ne želim veseliti s obzirom da je jako rano.

(hvala Sonja29, Kaae, bubekica, Beti3..)

Daloria ne mogu te utjesiti jer mislim da kad bih konacno ugledala plusic imala iste takve misli... isto tako mislim da na te stvari ne mozes utjecati. uzivaj u plusicu, to je postignuce, mazi trbuh i razmisljas o bebici

MMK's Avatar

Quote Originally Posted by Daloria View Post
    nazvala sam doktoricu, rekla joj da sam napravila jucer i danas svekupno 3 testa i da su sva 3 ista (ona slika koju sam uploadala). Pitala sam ju za vađenje bete - rekala je da nije potrebno jer je ovim testovima potvrđena trudnoća. Kod nje mogu doći na pregled za 7 do 10 dana od kašnjenja menstruacije. Pitala sam ju, ono što mene najviše brine trenutno - kako se čuvati da sve dobro prođe - rekla je da ne dižem ništa teško, da izbjegavam spolni odnos i da se ponašam normalno te da jedem normalno. Teško se ponašati normalno kad se brinem jako - brine me da stres na poslu i užasno me strah da ovo nije biokemijska trudnoća pa se ne želim veseliti s obzirom da je jako rano.

(hvala Sonja29, Kaae, bubekica, Beti3..)
    Čestitam, i neka sve bude super.
    A sada ću ti reći ono što mi je rekla, neka dobra duša s foruma, kada sam kukala i brinula se kao i ti.
    Sada se brineš hoće li sve biti ok u T, pa ćeš se brinuti jel se sve razvilo kako treba, pa kako će proći porod, pa je li ima mlijeka dovoljno, pa da bebi ne padne i ne udari se, pa kad ima temperaturu pa....
    Za svoje djetešce ćeš se brinuti do kraja života.

Još jednom želim mnogo sreće i smanji brigu i stres koliko možeš.

Daloria's Avatar

bubekica, uskoro kad ti dođeš u tu fazu ja ću već točno znati što ti trebam reći tak da se veselim tome. Ovo što je MMK napisala je istinito. Evo samo jučer prije nego što sam došla na ovaj forum bila sam sigurna da je test pokazao da nisam trudna pa me to brinulo. Kasnije me brinulo da li jesam tj. kako se točno očitava test a evo već danas me brinu nove brige. Da li mislite ako sutra odem do svoje doktorice opće prakse i ispričam joj sve ovo (moje brije na kvadrat) da li će mi dati barem dva dana bolovanja?

Daloria, ne trebaju ti dva dana bolovanja, vjerojatno niti jedan. Tako rano u trudnoci nema u principu ama bas nista sto mozes napraviti da bi nastetila trudnoci (mislim, ok, nemoj se bas sad poceti drogirati, piti ili pusiti ili otici na bungee jumping) ili da bi sprijecila biokemijsku ili bilo kakav drugi problem koji, eventualno, nastaje ovako rano. I da izvadis betu, znala bi jedino dupla li se, ili ne, a ni to nije uvijek jednoznacan odgovor. Moze se i ne duplati pravilno, a da sve bude u redu, ili se najpravilnije duplati, a da opet ne bude nista u redu.

Pretpostavljam da ce ti doktorica dati i da provedes i cijelu trudnocu na bolovanju, ali to ti stvarno ne treba. MMK je dobro rekla, briga ne prestaje. Moram priznati da mi je bilo teze prvih par UZV-ova i prvih par tjedana nego sad, ali u principu ne brinem nista manje, vec je samo rijec o nekim drugacijim stvarima.

Optimisticna's Avatar

Daloria poslusaj cure, doktoricu i pusti briju. Uzivaj. Pocni se brinuti kad ti dijete udje u pubertet. TO je problem. Sretno!

Daloria's Avatar

Hvala, Kaae, ne znas koliko si me sad zapravo smirila.
    Cetvrtak je dan kada sam u zadnjih nekoliko meseci svaki puta oko 13 h dobila i to nakon hrpu 'simptoma'. Uzela sam si zato danas dan kad ne idem na posao jer mi je danas 'taj' dan. Jednostavno svaki puta do sada sam dobila na poslu i dosta me to pogodilo a nemam takav posao da se mogu povuci u sebe nego se trebam praviti da je sve u redu. Uglavnom, nakon sad vec 4 pozitivna testa, jutrosnji jos malo tamniji od ostalih, mislim da bi me dotuklo skroz da dobijem danas na poslu tj. ne bi ni Meryl Streep mogla odglumit veseljakusu nakon toga

Hvala, optimisticna, vidim da me cekaju prave brige samo da se prvo rijesim ovih malih.

Htjela bi jos samo reci da nemam jos one 'prave simptome', znaci ne bole me grudi, ne osjecam jace mirise nego inace, ne gadi mi se hrana, ne povraca mi se. Umorna sam kao i inace, volimo odspavati popodne. To sve pisem zato jer sam ja do sada mislila da ako nemas te 'prave simptome' , ono odmah, da onda nista od svega. Jedino sto bi rekla da je malo drugacije od prijasnjih mjeseci je blijedo-zuti iscjedak kojeg imam vec desetak dana. Nije obilan.

Optimisticna's Avatar

bez brige... narednih tjedana ocekuj cice do brade. Meni je prvi simptom bio nenormalan osjecaj da cu procurit i to jedno tjedan dana prije novog ciklusa. i nekako sam jednostavno znala...intuicija.
    Neki drugi simptom bas i ne.

Sanja :)'s Avatar

Drage curke!! Bas ste me dirnule svojom pozitivom! Ja imam dva sina! Jedan 21 mj, drugi jos malo pa 3mj! Dva dana nakon izostanka sam napravila test i bio pozitivan! U obje trudnoce vec sa 7tt krvarenja! Zasto to govorim? Ako i dode do toga postoji terapija koja to izvrsno sprijeci! Koristi se do cca 15tt! Dakle nemoj odmah panicariti i odustati! Ja sam krvarila kao da sam menzis dobila! Ono sto je vazno bilo kakvu promjenu da osjetis javi se dok. ili hitna! Pod promjenom mislim bolovi, krvarenje i sl! Sto se tice cika, hrane... To ti cesto dolazi oko 15tt! Meni se hrana nije uopce gadila, ali mi se jako spavalo! U drugoj trudnoci sam povracala i bilo mi muka, u prvoj ne! Kriza su me jako bolila u prvoj, u drugoj ne! Dakle sve je razlicito! Nemas potrebe se brinuti! Izbjegavaj brusnicu piti, toplu kadu sa vodom, sex, naprezanja, nosi pamucni donji ves zbog prehlade i eventualnih bakterija, ugodnu odjecu, ne trapke uske i sl., ugodnu obucu! Odmaraj se, citaj pozitivne clanke i javi nam se nakon pregleda!

OT, ali Kaae, tek sad vidim da ti imaš bebu u buši ... čestitam!

Hvala, Smajlic! Ne mogu reci da je bilo nenadano, jer smo radili na tome, ali svakako skroz neocekivano.

Daloria, nemoj brinuti oko simptoma, netko ih uopce ne dobije.

Daloria's Avatar

bok cure, hvala optimisticna i sanja, svaka vaša riječ mi puno znači jer osim partneru i doktorici, nisam nikome rekla. preživjela sam onaj četvrtak. napravila još jedan test ali ovaj puta s testom kupljenim u ljekarni, dobila dvije tamne crvene linije. primjećujem da me bole jajnici kad mijenjam položaj, ostalo sve ok.

(brine me užasno stres na poslu. dobila sam danas novo rješenje za puno manju plaću, premještaj, uskoro se selim iz sobe i ne znam što me sve čeka.. preznojavam se od brige zbog posla i zbog kredita. znam da je beba u cijeloj toj prici bozji blagoslov i zato sam sretna samo bih se htjela sto prije maknuti od stresa...)

Moje skromno misljenje je da, osim u rijetkim prilikama kad stvarno nesto krene u losem smjeru, cuvanje trudnoce ne sluzi nicemu osim, valjda, produzenog godisnjeg odmora trudnice. Zapravo, to vidim tek sad kad zivim vani i kad vidim kako ga ovdje nitko ne propisuje (osim ako nema stvarnih i najstvarnijih razloga). Da jos uvijek radim na istom radnom mjestu u Zagrebu, vjerujem da bih i ja sjedila doma 8 mjeseci sa 100% place. :/

Ako brines zbog kredita uz posao, vjerojatno ces jednako brinuti i od kuce jer ti na cuvanju nece porasti placa. Mislim, ne odgovaram te ni od jedne solucije, samo razmisljam na glas. A ne vjerujem ni u stres bas previse.

Daloria's Avatar

Quote Originally Posted by Kaae View Post
    Mislim, ne odgovaram te ni od jedne solucije, samo razmisljam na glas. A ne vjerujem ni u stres bas previse.

sad tek vidim koliko sam oglupavila. ili su to samo hormoni

Ovisi kolika ti placa! Max ti je 4200 kn, odnosno luna placa prvih 6mj porodiljnog ako radis do 30 dana prije termina! Ako ti nisu bitni novci, odnosno pokrivas se sa komplikacijama, ja osobno bih otisla! Najmanje ti treba da se zivciras! Uvijek mozes reci dok. da ti je zlo, trcis na wc i mora ti dati bolovanje! Kad ides na pregled?

Daloria's Avatar

Sanja, idem iduci tjedan jer mi je prekosutra, u cetvrtak, 5. tjedana. Mislila sam onda ici iduci cetvrtak.

Skulirala me malo Kaae. Inace, dosta sam luda i paranoicna postala, srecom imam nesto starog godisnjeg (2 tjedna) kojeg cu iskoristiti ako zagusti (u mojoj glavi). Novo mi je ovo sve, nemam nikoga s kime bi mogla pricati o tome jer niti jedna od mojih prijateljica nije bila trudna a i prerano je da ikome kažem. Želim jako da sve bude u redu i ne želim nigdje pogriješiti pa forsiram ideju da ne idem na posao umjesto da sam skulirana i strpljiva.

Uzmi taj godisnji nakon pregleda! Sad neka te drzi dan kad ides ginekologici! I budi happy, imas razloga! Mene nis nije moglo izbaciti iz takta kad sam vidla da sam trudna! Znala sam jos malo i bye! Osim sto sam morala i htjela ostati, doduse u prvoj sam isla ranije na cuvanje no sto sam mislila, ali kako sam bila jako umorna,krvarila... Nije bilo smisla! Sa drugom bebom sam radila dosta dugo, pa godisnji, ali opet na cuvanje isla! Meni je bila razlika 200 kn u placi! To mi ni gablec nije pokrivalo! Ajde javi nam se, i kad si doma odmaraj sto vise! Ja sad gibam, beba hoce cikati

Ali razmisljala bi drugacije o cuvanju trudnoce, pogotovo bespotrebnom, kad bi za to dobila debelu nulu od place, a jos i ostala bez posla. Iako je zgodno, kao produljeni godisnji, stvarno nije potrebno, niti spasava urednu trudnocu. Nazalost, cuvanje ponekad zapravo ne spasava ni problematicne.

Ne bih se slozila! Ali to sam ja! Ako se moram sto puta ustati, otici sto puta do kopirke, sto puta po stepenicama, sto puta cucni, odi u arhivu, ne jedem, niti mogu na wc ako je guzva, nema odmora za gablec... Napetost, stizi planove,... Ili doma u miru i hladne glave uzivati u trudnoci! Kazem to je samo moje misljenje za mene osobno, tako sam postupila i opet bih!

Daloria's Avatar

Sanja, previse radis za tako malu plaću. !!!
    ja sam prije imala izmedju 8 i 9.
    sad imam izmedju 5 i 6. (nova vlada hoce svoje ljude pa sam degradirana). uz to sam i vanjski predavac na 2 sveucilista (znaci dobijem honorar po predavanju). ne brine mene toliko ovih 4200 nego onih 2600! moj partner je nazaposlen, živimo samo od mojih primanja. ne kužim kak ćemo, ako sve bude u redu naravno, nas troje živjeti s 2600 kuna kad nam je samo jedan kredit 2200 (+predavat neću moći tada)..

Nejedenje je bed, ali ovo ostalo je zapravo pozeljno, ako nemas problema s trudnocom.

Ali skroz mi je jasno da bi kod nas tako postupio bilo tko, pa i ja da sam ostala u Hr, tj. na radnom mjestu gdje sam bila. No ne znaci da je to zapravo ispravno i da bi bas tako trebalo biti. Nije da ne bih radila zbog setnje od ureda do ureda, vec zato sto uopce nije lose biti placen, a sjediti na kavi.

Moj posao je strahovito odgovoran ali i fizicki naporan! Nazalost! A da radim za sicu, da nazalost! Opet ista nego nista je bolje! Jos su nam sad i prijevoz ukinuli placati! Navodno ide i 20% manja placa! Ako ce biti tako, radije idem u ducan sa cipelama raditi! Ne omalovazavam, ali bar necu imati toliko na glavi!

Ma stoji. Imat ce na glavi onaj tko placa doprinose dok drugi sjede na kavi.

pozdrav cure... nova sam ovdje.... i treba mi malena pomoc... nisam citala sve ove priajsnje postove...
    ugl... zanima me koji je najbolji test za trudnocu a da ga se moze svega par dana nakon odnosa napravit?
    hvala na pomoci...

Niti jedan ne mozes napraviti par dana nakon odnosa.

Mislim, mozes, ali nista neces vidjeti.

Drage moje, nova sam na forumu i ovo je moj prvi post. , Moj problem je sljedeći . Zadnju menstruaciju sam dobila 1.05. . Ciklus mi uvijek traje točno 28 dana. Poslje ovulacije (točno 20.05) prokrvarila sam na jedan dan, poput menstruacije , dan prije i dan poslje toga imala sam smećkasti iscjedak . Posjetila sam ginekologa koji mi je rekao kako je vjerojatno došlo do pucanja ciste i od tud ta krv. Danas je 1.06. i još nisam dobila menstruaciju (32. DC ) Nikada mi toliko nije kasnila i sada sam zabrinuta. Napominjem da imam redovne seksualne odnose ali se štitimo s metodom da "ne idemo do kraja" Posoji li mogućnost da sam trudna? Simptome PMS-a imala sam nekoliko dana prije nego sam trebala dobiti, od tada se sva bol iz grudi povukla i ne osječan apsolutno ništa.

žužy's Avatar

Quote Originally Posted by Ivana :) View Post
    Drage moje, nova sam na forumu i ovo je moj prvi post. , Moj problem je sljedeći . Zadnju menstruaciju sam dobila 1.05. . Ciklus mi uvijek traje točno 28 dana. Poslje ovulacije (točno 20.05) prokrvarila sam na jedan dan, poput menstruacije , dan prije i dan poslje toga imala sam smećkasti iscjedak . Posjetila sam ginekologa koji mi je rekao kako je vjerojatno došlo do pucanja ciste i od tud ta krv. Danas je 1.06. i još nisam dobila menstruaciju (32. DC ) Nikada mi toliko nije kasnila i sada sam zabrinuta. Napominjem da imam redovne seksualne odnose ali se štitimo s metodom da "ne idemo do kraja" Posoji li mogućnost da sam trudna? Simptome PMS-a imala sam nekoliko dana prije nego sam trebala dobiti, od tada se sva bol iz grudi povukla i ne osječan apsolutno ništa.
    napravi test,ako si trudna moralo bi se vidjeti.možda samo malo kasni zbog te ciste...

Default testovi za rano otkrivanje trudnoće

drage moje ja sam prvi put na ovom forumu al listam ga već 2 dana nebili našla odgovor na svoju situaciju,uglavnom suprug i ja nepazimo se već 3 god,a rezultata nema nažalost i napravila sam test 3 dana prije slijedećeg ciklusa preporučili su mi clearblu digital i radila sam sa popodnevnim urinom i ++++ se pojavio nakon par sekundi bola sam presretna mislila sam napokon nakon 3 godine mučenja,no ujutro sam ponovila test i bio je----,plakala sam ko mala.Suprug je bio jako razočaran i tužan pa je po odgovor otišao u ljekarnu i teta ljekarka je rekla da + nikad nije lažan jer ga je s nekim razlogom pokazalo,a------- može pogriješiti,sad me je užasno strah ponoviti test,a imam bolne grudi da na trbuhu nemogu spavati i imam već 4 dana osjecaj bolova kao kad dođe menga,cure pomagajte užasno me strah,sutra ili prekosutra bi mi trebala doći M!!!!!hvala curke

tinna odi izvadi krv. tako ćeš sigurno znati da li si trudna ili ne.
    Last edited by Ayan; 11.06.2012 at 12:43.

Quote Originally Posted by Ayan View Post
    tinna odi izvadi krv. tako ćeš sigurno znati da li si trudna ili ne.
    Ayan hvala ti i mislila sam otići al strah me onoga negativnog jer toliko smo toga prošli s pretragama da nas je taj plusić tako usrećio,a u 8 mjesecu bi trebali krenuti na inseminaciju

razumijem te, znam kako je to kad iz mjeseca u mjesec popiškiš negativan plus.
    a što ako izvadiš betu i pokaže da si trudna? ja ne bi mogla živjeti u neizvjesnosti, pa makar jedna od opcija bio i negativan rezultat. nije to najgora stvar u životu, makar ti se možda sad čini da je.
    samo hrabro i pozitivno, i mi smo trebali ponovno na inseminaciju, ali rezultat možeš vidjeti u mojem potpisu.

mare41's Avatar

tinna, čekamo betu ili novi test i držimo fige!

hvala vam cure na podršci,a čekam dan menge pa ću vidjeti oće li se zacrveniti ili ne inače mi je točna u dan,kupit ću sutra drugi test.držite mi fige

da znam da to nije najgora stvar u životu al vidim da znaš kako je to kad želiš to malo slatko stvorenje i da te netko zove mama,ja u životu trenutno želim samo to,a ako bude pozitivno bit ću beskrajno sretna kao i moj muž

Quote Originally Posted by tinna View Post
    da znam da to nije najgora stvar u životu al vidim da znaš kako je to kad želiš to malo slatko stvorenje i da te netko zove mama,ja u životu trenutno želim samo to,a ako bude pozitivno bit ću beskrajno sretna kao i moj muž
    evo cure da vas obavjestim da sam danas vadila krv(betu),pa bumo vidjeli sutra u 17h koji je rezultat,a do tad neznam kam bi sa sobom,užasno sam nervozna,sad bi samo bila sama daleko od svih,znam da preuveličavam al nemogu si pomoći.

tinna do neba!!!

mare41's Avatar

Quote Originally Posted by bubekica View Post
    tinna do neba!!!
    X i čekamo s tobom!

tinna tu smo i razumijemo.

Quote Originally Posted by bubekica View Post
    tinna tu smo i razumijemo.
    cure stigao nalaz bete i rezultat je7.5 i još neznam šta je negativan nije,a doktorica mi kaže da je to normalno ako je tek počeo 2 tjedan trudnoće,a tako nekako bi i bilo po mojoj računici od plodnih dana,eto bumo vidjeli oće li beta rasti,znači još malo čekanja,hvala vam curke što ste tu kad vas trebam pusaaaaaa

Page 9 of 29 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast