Pozzz svim curama! Pratim različite teme na rodinom forumu već nekoliko mjeseci, odnosno od kada pokušavamo sa začećem odnosno roditeljstvom, međutim ovo je prvi put da se javljam.
Naime, molila bih za savjet. Posljednji ciklus bio mi je 5.6., obično traje 28 dana, rijetko urani jedan dan ili zakasni dan, no recimo u 90 posto slučajeva godišnje je 28. dan, a danas je 32. dan ciklusa. dakle 3-4 dana mi menstruacija kasni. Ovulacija mi je prilično kasno u ciklusu, koristim trakice za utvrđivanje ovulacije, a pozitivne su bile 21. dan ciklusa. Obzirom da mi partner izbiva, odnose smo u zadnjih mjesec dana imali samo 16. i 19. dan ciklusa.. Kako mi menstruacija kasni, napravila sam danas test za utvrđivanje trudnoće gravignost, čija je osjetljivost 25mlU, kako li se to bilježi, no nisam ga radila na prvu jutarnju mokraću jer sam mislila da će biti pozitivan u bilo koje doba ako sam trudna, a mjesečnica mi kasni, no prevarila sam se. Bio je negativan. E sad, postoji li mogućnost da test nije mogao biti pozitivan jer mi je danas ustvari 9. dan poslije ovulacije odnosno 12. dan od posljednjeg odnosa s partnerom?!
Uglavnom, ne želim puno dramatizirati oko cijele priče, no brine me zašto mi kasni ako nisam trudna, obzirom da se redovito pregledavam, nikada nisam imala ginekoloških smetnji, nisam pod nekim strašnim stresom itd...naravno, za sve postoji prvi put, međutim ipak...
Eto, bila bih zahvalna ako netko ima slično iskustvo..znam da nema druge ngo čekati još neko vrijeme i posjetiti liječnika ako menstruacija ne dođe, no opet nekako u meni tinja nada da sam ipak trudna. Inače imam 30 godina, nemam djece, pokušavamo kako sam i rekla negdje od 2. mjeseca, ništa strašno.
Hvala unaprijed!

Odgovori s citatom