kako skinuti mlje od toga sa tanke jakne,kao šuškavac. Mali se jučer motao oko neke prikolice za brodove i cijeli je rukav zacrnio. A jakna žuta...
Strah me sa benzinom da boja ne izblijedi...
kako skinuti mlje od toga sa tanke jakne,kao šuškavac. Mali se jučer motao oko neke prikolice za brodove i cijeli je rukav zacrnio. A jakna žuta...
Strah me sa benzinom da boja ne izblijedi...
Jestivim uljem. Namažeš, malo protrljaš, poslije opereš uobičajeno. Ako se ne pere uobičajeno, pokučaj nastalu mrlju od ulja "izvaditi" alkoholom.
Ja bih probala i s dječjim puderom. On na sebe snažno veže masnoću... :/
Meni se slicno desilo kada se H ocesala novom zimskom jaknom o neki auto: ogromna crna gusta masna fleka. Probala sam svim i svacim, ali mrlja je tek malo nestala. Vec sam htjela baciti jaknu, ali onda je teta odnijela u kemijsku. Uspjeli su skoro sve skinuti, rekli su da bi uspjeli i bolje da sam donijela odmah, bez da sam sama probala.
meni je golden super 10 izvukao mrlje od automobilskog ulja sa hlača. jedan (bivši) susjed ispustio ulje pred ulazom, a ja vukla nekakve vreće...
odnesla u kemijsku - a tip me izbacio van :shock: ! da te hlače koštaju 20 kuna na placu, i kaj ga zaje... da ih on čisti :shock: !
btw - koštale su 200 maraka... :?
Hvala,probati ću sutra prvo pitati u kemijsku pa ću vidjeti dalje...
ha,pritisle u isto vrijeme...valjda mene neće izbacit![]()
mislim da je tvoja kemijska u drugom kvartu... čak štoviše, u drugom gradu...Makili prvotno napisa
![]()
![]()
ovaj tip mi je najbliži (u susjednoj ulici), a nakon toga sam išla u drugi dio grada, kod žene koju poznam... onda se otvorila druga kemijska, pa sam prešla kod njih.
btw - moje drugo loše iskustvo s kemijskom čistionom je - PRANJE bluze...
nosila sam stalno jednu bluzu na kemijsko, i žena je stalno pitala zakaj ju ne operem. kad sam rekla da je bluza preskupa, i da mi to ne pada na pamet - ona je inzistirala da ju ONA opere. ja sam kategorički odbila.
natrag sam dobila bluzu koju više nisam mogla obući. stisnula se... jer ona ju je, naravno, OPRALA.
Eh,bila u kemijskoj,najbližoj,iza ugla, i žena meni da oni to nikad nisu prali da nek si ja to doma u mašini operem...
Ja uvijek mislila da oni imaju tamo neku magiju koja sve pere...ipak svizac nije zamotao čokoladu...
probaj s običnim deter. za suđe,naravno za ručno pranje![]()
Možeš probati i s Jarom za ručno pranje posuđa. Malo kapneš na mrlju i dobro istrljaš i onda opereš odjeću kao i inače. Ovo je provjereno i garant fleka silazi (isprobano na muževom radnom odijelu).
MM je novu novcatu bež trenerku zaprljao motornim uljem i ništa mi nije pomoglo da ju operem, a bila je i na kemijskom. U svakom slučaju sretno!
BioShaut sredstvo za skidanje mrlja. Mislim da je Jonson Wax proizvođač, a možda sam provalila. U glavnom sam oprala sa MM skoro bijele jakne, i Eminine roza, upravo mašinsko ulje. Malo nanesem, ostavim 5-10 min, isčetkam četkicom, saperem, nanesem na ostatke, i ponavljam dok ne ode.
Mislim da je to pamuk više primio, nego ovi sintetički materijali od kojih idu jakne i šuškavci. Zato nisi mogla skinuti.iridana2666 prvotno napisa
bila je od microfibre :/Strobery Shortcake prvotno napisa