Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: preporuka bonice u Zg

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno preporuka bonice u Zg

Jucer smo bili u KB u Osk dr. Milas (ona od L. rodjenja prati stanje). Sumnja na suzenje mokracnog kanala. Sada nas je poslala na DRC (ako sam dobro svatila to neki zovu MCUG) da se vidi da L. nema reflux. Uglavnom dobro me isprepadala da ce L. mozda morati na operaciju :shock: nesto se zareze pa mokraca izlazi na kozu( u to vrijeme nekoliko mjeseci nositi neku plasticnu vrecicu)a onda da se to suzenje na mokracnom kanalu razreze i spoji tj,. to suzenje se proziri. Sada ona na UZV vidi da je od prosli puta se situacija pogorsala pa ako i dalje bude islo na gore moze doci do ostecenje bubrega. E pa prije nego mi L.posalje negdje pod noz zelim i drugo misljenje. Znate li dobrog doktora nefrologa djecijeg u Zagrebu? I jos nesto ako L. bude morala na tu operaciju u kojim bolnicama se moze uzeti apartman i biti citavo vrijeme sa bebom?? L. je sa 7 dana bila u bolnici i nikako je ne bih vise samu ostavljala jer mi se i danas budi placuci i po danu i po noci. pliza savjete i ako imate iskustva s bolnicama?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Mi smo s Brunom bili kod doktorice Batinice na Salati na kontrolnom pregledu. Sa puno strana smo culi da je izvrstan strucnjak. Nama je bila OK (rekla nam je dobre rezultate). Brunu je radila UZV i MCUG i to smo platili 1200 kn jer nismo htjeli cekati par mjeseci da dodjemo na red pa smo isli kod nje popodne privatno u bolnicu.
    No, ukoliko budete hospitalizirani, doci cete u roku od tjedan dana na red (nama su bili ponudili hospotalizaciju koju smo odbili).
    Na zalost, ne znam koja bolnica ima apartmane za roditelje.
    Inace, Bruno je imao obostrani refluks, godinu dana je pio sinersul i sada ga vise nema.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Moja Luna ima refluks 2.stupnja obostrani koji se ne operira nego liječi u našem slučaju furadantinom i kapima brusnice.Mi smo u Klaićevoj kod dr.Cvitković i jako smo zadovoljni.Bili smo na MCUG- u ali nisam nikad čula za ovu drugu kraticu.Jel možda znaš od kojih riječi je to kratica?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i treće mogućnosti-mi smo u vinogradskoj kod doktorice Đelmiš, divna i stručna osoba, imamo obostrani refluks 2/3 stupanj i držimo ga pod kontrolom furadantinom.
    ALI u vinogradskoj nema apartmana, mislim da ima samo u klaićevoj
    mislim da se termin za pregled/pretrage dobije tek za mjesec dana ako nije nešto hitno

Da nije DRC dinamička scintigrafija? to je onda snimanje bubrega rtg nakon intravenskog davanja kontrasta.

Ne pomišljaj odmah na operacije, evo gledaj koji mi stupanj imamo i dok nema ponavljanih infekcija ne ide se samo tako na operaciju.

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

DA DRC je dinamička radionukle.. nešto scintigrafija. Na operaciju bi na slala ako nije refluks. TJ ako je to prosirenje mokracovoda

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i moja frendica je malu vodila kod dr batinice u popodnevnoj sihti (1200 kuna) jer je alternativa bila 7 dana bolnickih pretraga. :?

Cvrčak avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Salata ima najbolju dijagnostiku i moja preporuka tzi je da odes tamo. Nesto su bolji i od klaiceve. Tamo ti je Prof. Batinic i stvarno je dobra a i maju i smjestaj za majku i dijete samo nije uvijek slobodan pa se oko toga treba raspitati. U Klaicevoj pak su bolji djecji kirurzi tako da nakon sto vas pregledaju na Salati (kompletna obrada) ukoliko bude trebalo nesto rijesavati moja preporuka je javiti se djecjem kirurgu u klaicevoj jer koriste suvremenije metode op. zahvata. Pretpostavljem da nece trebati nikakvo postavljanje uretera (mokracnog puta) na kozu. POstoje razne metode kojima se reflux. i stenoze rijesavaju bez reza nego samo cistoskopski (kroz mokracne puteve)!!

sasana avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Hvala cvrcak odmah mi je lakse

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •