drage mame,poštovanje, trudna sam 27tj. i doc. mi prepisala tablete Normabel 2mg. kaže ona za smirenje i opuštanje..dvije na dan.. dali je netko od vas trošio te tablete i kakva su vasa iskustva,, :?
drage mame,poštovanje, trudna sam 27tj. i doc. mi prepisala tablete Normabel 2mg. kaže ona za smirenje i opuštanje..dvije na dan.. dali je netko od vas trošio te tablete i kakva su vasa iskustva,, :?
jel postoji neki zdravstveni razlog ili ti ih prepisala rekreativno?
velika, pogledaj ovdje http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...rmabel+apaurin
Ja sam ga pila tijekom cijele druge trudnoce , ali imam hipertireozu pa je normabel sastavni dio terapije uz propiltiuracil i propranol.![]()
Ja sam ga pila u drugom trimestru trudnoće po preporuci dr ali zbog kontrakcija maternice,morala sam i mirovati ali mi nije prepisao dvije na dan već jednu... a ja sam ti i to smanjila na pola tabletice i to ne svaki dan već kad bi osjetila kontrakcije...također mi je naglasio da ih ne smijem prestati piti naglo već pomalo smanjivati dozu ali kako sam ih ja uzimala po potrebi i to pola tab. a ne svaki dan, kad su kontrakcije prestale ja sam ga prestala i uzimati. Inače ako ti je to dr preporučio zbog istog razloga kao i meni uzimaj magnezij 300 šumeće tablete po jednu dnevno...naravno pitaj ga prvo možeš li...![]()
puno hvala cure..ma prepisala mi ga doktorica opće prakse..ja sam joj se požalila kako sa sad pred kraj dosta nervozna i da mi djeca malo češće dignu živac...i kako brzo planem..ali ja ih ne pijem dok ne porazgovaram sa ginekologom..kod kojeg idem za par dana.
Mislim da zbog toga ne moraš piti Normabel.
Ja sam ga pila jer sam imala prijevremene trudove, počela sam se otvarati i prijetio mi je projevremeni porod (30. tj.).
Preporučili su mi Normabel do zadnjeg dana, no ja sam ga nakon 36.tj. počela smanjivati (ne smije se naglo prestati) i na kraju ga prestala piti. I kad sam ostala u rodilištu par dana prije poroda, davali su mi ga, no nisam ga pila.
Liječnicima su Normabeli ko bomboni.![]()
Meni je zbog tokolize i poslije oralne terapije Pre-parom (pa Partusistemom) uz Ormidol bio sastavni dio terapije. Taj od 2mg je stvarno lagan. Nisam ga pila svakodnevno, ako bi mi netko u bolnici digao živce onda bi ga popila.
A kad sam bila u Petrovoj medicinke su ga dijelile šakom i kapom, svakih toliko bi neka došla i pitala "Oće tko Normabelić?"![]()
uh, prestrašno...nije to bombon...
Meni su isto preporučili (Vili, dr.Kos) normabel od 2 mg...jer sam dobila bh kontrakcije, koje su dosta česte tokom dana, a u 17 tjednu sam, pa ga pijem u kombinaciji sa Mg 300 šumeće tablete (za opuštanje mišića).
I ako vidim da će napetost trbuha popustiti, prestajem odmah sa normabelima i nastavljam Mg. I nije mi svejedno što pijem taj normabel :/
Meni su ga preporučili pred kraj trudnoće, uz ormidole (visoki tlak), ja sam rekla da ga neću piti, dr je rekla da "onda može i magnezij". Umjesto da mi je prvo ponudila magnezij![]()
I ja sam ga dobila jer me par dana jako bolio trbuh, pa za smanjenje kontrakcija. Kad sam pročitala upute i kako dijete može imati apstinencijsku krizu ako se pije pred kraj trudnoće rekla sam hvala lijepo i skuhala si kamilicu.
Od puno trudnica sam čula da su ga dobile i da je to sigurno, smiri te ako si nervozna... Ma radije kamilica, jednostavno ne vjerujem lijekovima u trudnoći, ako nije neophodno bolje preskočiti.
meni je doktorica prepisala normabele jer sam često osjećala napetost u trbuhu. isto tako mi je dala i magnezij. magnezij pijem još uvijek i super mi je (i protiv grčeva u nogama), a normabel sam popila jedanput. u roku od 10 minuta sam jedva sjedila na stolici koliko me udrogirao, bauljala sam po kući...nisam više popila nijedan. magnezij mi je dovoljan.
a što se tiče nervoze i smirivanja, toplo preporučam PERSEN. to je biljni preparat i skroz je lagan... ja si čvaknem jedan čim osjetim da mi mozak počinje ludovatimalo me uspava i to mi je dovoljno
Ne bih ja olako uzimala nista u trudnoci pa ni biljno.a što se tiče nervoze i smirivanja, toplo preporučam PERSEN. to je biljni preparat i skroz je lagan... ja si čvaknem jedan čim osjetim da mi mozak počinje ludovati malo me uspava i to mi je dovoljno
ma ne pijem ja to svaki dan, samo kad osjetim da se ne mogu baš kontrolirati. i nekako si mislim da je možda tako bolje, nego da se jako uzrujam i izmrcvarim i sebe i dijete... ali, svatko odlučuje za sebe...![]()
Ma naravno da svatko odlucuje za sebe, ali nisu OTC lijekovi uvijek bolji izbor u specificnim stanjima kakvo je trudnoca. Slabije su ispitivani na trudnicama, a takodjer i ne znaci da zato sto je nesto biljno da je manje stetno ili uopce nije stetno, osobito u specificnim stanjima organizma.
slažem se s tobom u potpunosti.
ugl, meni je normabel bio prejak, a persen mi više odgovara... i to je to.![]()
Razmisli malo! U skoro svakom pakiranju ljekova stoji upozorenje za trudnice i dojilje. Ja sam navela da sam uzimala sva tri lijeka , ali samo zato jer sam bolesna , zato sam se odlucila na tu opciju!
Da su normabeli tako opasni sigurno ih se ne bi dijelilo šakom i kapom na ginekologijama (moje iskustvo-Petrova, Šibenik).
Održavanje trudnoće je također specifično stanje pa se valjda podrazumijeva da je bolje uzeti Normabel od 2 mg nego proživljavati unutarnji kaos.
(Da ne bi ispala neka tabletomanka - nek se zna da ne pijem ni andol kad me glava boli, ali dotične tablete su mi pomogle u mojoj ekstremno kompliciranoj trudnoći)
i ne mislim da 2mg dnevno predtavljaju opasnost.
Kod svakog uzimanja lijeka u trudnoci vaze se potencijalna opasnost od uzimanja i neuzimanja lijeka. Ni jedan lijek nije skroz bez potencijalnih rizika.
Osobno imam dojam da se Normabeli (i multivitamini i jos stosta) dijele sakom i kapom, ne ulazim ni u jedan pojedinacni slucaj koji doista moze biti opravdan, samo generalno imam takav dojam.
Po meni, bolje je ovladati nekom od tehnika opustanja, ali trudnoca nije vrijeme da se to uci prakticirati jer za dobru praksu treba malo vremena.
Trudnoća
Ne preporučuje se primjena NORMABELA tijekom trudnoće, naročito u prvom i posljednjem tromjesečju.
Ako je liječnik odlučio da Vam propiše NORMABEL krajem trudnoće ili tijekom poroda, može se dogoditi da novorođenče ima smanjen mišićni tonus, smanjenu tjelesnu temperaturu, da slabije siše ili otežano diše, osobito ako je riječ o nedonoščetu.
U slučaju da ste redovito primjenjivali NORMABEL u posljednjem razdoblju trudnoće, u Vašeg se novorođenčeta nakon poroda mogu pojaviti simptomi ustezanja.
Dojenje
Ako ste dojilja, nemojte primjenjivati NORMABEL jer se on izlučuje u majčino mlijeko i može imati štetne učinke za dojenče.
Nazalost ja nisam ni dojila svoje dijete bas zbog ljekova koje sam uzimala , a tijekom trudnoce isla sam svakih 7-10 dana na kontrole.
Ali svak nek radi po svojoj savjesti.
kaj ja znam, ja sam ga pila u bolnici zadnjih mjesec dana, zbog tlaka. Mislim da je opasnija stvar imati visoki tlak i potencijalno se uzrujati na nesto pa dovesti bebu u opasnost
a, dobro, jest da mi je mali na ctg-u spavao ko zaliven pa bi mi sestra svaki put bjesomucna tresla trbuh da ga probudi![]()
puno vam hvala drage mame što ste podjelile svoja iskustva ..velika pusa..
ja popijem jednu na dan,nekad sredinom dana nekada navecer..kad osjetim malu bol i napetost.