Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 93

Tema: ZAšto toliki antibiotici?

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno ZAšto toliki antibiotici?

Opčenito me muči činjenica da naši pedijari prečesto propisuju antibiotike a da se ne utvrdi bakterijska infekcija. Moja jednomjesečna bebica nešto kašljala, mi otišli-čisto da posluša pluća. Sve5, pluća, grlo, uši-malo je nosić vozao balce(od toga i taj kašalj) , ali eto -pogađate Ceporex. držala ga tri dana u frižu i bacila. Beba ozdravila i bez njega.
    Čitam bronhitisi (mi na svu sreću nismo s njima imali bliski susret) ali eto šogorica i susjeda jesu. Zna se da ih u većini slučajeva uzrokuju virusi, da se liječe simptomatski a oni antibiotike djele šakom i kapom.
    Zar ne stvaramo tako sojeve rezistentnih bakterija i tako te vrijedne lijekove možemo učiniti zapravo neupotrebljivima.
    Što vi mislite o tome te kako reagirate kad vam za svaku upalu krknu antibioti-ili imate drugačija saznanja :?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

traži krvnu sliku, gotova je u jedan dan, treba samo malo krvi iz prsta

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Znam to ja, ali većina ljudi ne...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je u toj prici nejasnije sto ti radis dok dr pise recept.
    stojis i pognes glavu?
    zasto ne pitas je li to nuzno, koje su druge mogucnosti, moze li se pricekati da se vidi hoce li se sto razviti ili nece, u kojoj situaciji da das antibiotik itd itd?

ako ides lijecniku po savjet, zasto taj savjet ne trazis? a ako ti je dao nesto sto nisi trazila, zasto si to uzela?

a ako ne mozes s njime komunicirati, zasto i dalje ides k njemu?

i ako ti bolje od njega znas treba li antibiotik ili ne... ma nema veze

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Roby kod koje si doktorice? Meni dr. Vouk uvijek da uputnicu za vađenje krvi prije negu mu prepiše nekakav lijek.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj, užasavaju me ti antibiotici.

Dobro si primjetila, za svaku glupost se dijele.

Ja sam prvo mislila da je možda i za neke virusne upale potreban atb, ali sam onda saznala da to nije točno i da UVIJEK prije atb-a treba raditi briseve i KKS (dr. Tolić, specijalist otorinolaringolog iz Klaićeve).

Samu sebe bih pojela za svaki put što sam dala pedijatrici ili nedavno na Rebru da Jani daju atb, bez dodatnih pretraga.

Konkretno, dr. Tolić kaže u slučaju upale uha temp. liječiti paracetamolom, i tek nakon briseva odlučiti o atb.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    ako ides lijecniku po savjet, zasto taj savjet ne trazis? a ako ti je dao nesto sto nisi trazila, zasto si to uzela?

Svašta, ja sam ovo otvorila da se opčenito komentira davanje antibiotika jer je dobro poznato njegovo olako primjenjivanje....
    molit ću izostanak ovakvih komentara.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ivana7997 prvotno napisa
    meni je u toj prici nejasnije sto ti radis dok dr pise recept.
    stojis i pognes glavu?
    zasto ne pitas je li to nuzno, koje su druge mogucnosti, moze li se pricekati da se vidi hoce li se sto razviti ili nece, u kojoj situaciji da das antibiotik itd itd?

X

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

[quote="Jelka"
    Konkretno, dr. Tolić kaže u slučaju upale uha temp. liječiti paracetamolom, i tek nakon briseva odlučiti o atb.

[/quote]
    Tako je... a koliko često se odlučuje na briseve...
    preskupo je ili što :?
    jeftinije dati antibiotik...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj roby prvotno napisa
    Znam to ja, ali većina ljudi ne...
    sve ti je to na savjesti dr.-a :/

Nera je imala virozu (39,5°C), pa smo išli na hitnu (vikend ,dakako), već sam se nabrijala na traženje uputnice, no žena prvo mi da da vadimo krv, pa se vidimo
    no nisam se ja vidjela, nego MM, a on ništa ne pita, N. dobila Klavocin
    dok je MM išao po nalaze, mala je zaspala, probudila se za 4-5 sati bez temp. zdrava

a meni nije jasno zašto smo dobili Klavocin ?!

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Roby jesi vidjela moje pitanje? Može i na pp jer baš me zanima. Do sada još nikada nismo dobili atb bez provjere krvi osim jednom kada se nakon viroze razvila upala grla i temp ponovno skočila pa je dr. zaključila da atb treba.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ti si pitala

kako reagirate kad vam za svaku upalu krknu antibiotik
    ja sam odgovorila. ali se tebi odgovor ne svidja. tja

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    Nera je imala virozu (39,5°C), pa smo išli na hitnu (vikend ,dakako), već sam se nabrijala na traženje uputnice, no žena prvo mi da da vadimo krv, pa se vidimo
    dok je MM išao po nalaze, mala je zaspala, probudila se za 4-5 sati bez temp. zdrava

A zašto ste išli na hitnu? I ne kužim za što si htjela tražiti uputnicu.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Najbolja mi je bila izjava jedne doktorice u slučaju kad je moj nećak bio u bolnici (naprimao se antibiotika) a brat mu dobio kozice. I sad već skoro tri tjedna na izmaku a mali ne dobiva kozice...
    I reče ona mami kako Luka nije dobio kozice a vjerovatno i neće jer je primio dosta antibiotika i to ga štiti
    .- Naravno da ga nije zaštitilo.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Zar su brisevi 100% siguran način izoliranja bakterije (ako je ima) ? :? Mislim da se bakterija može nalaziti u sluznici, čak i kad je bris negativan.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam već kod izbora pedijatra tražila preporuku za doktora koji ne daje antibiotike za sve. I našla sam odličnu pedijatricu, antibiotike je do sada pila 3 puta (21 mjesec), 2 puta kad je bilo apsolutno nužno zbog upale oba uha, jednom su joj dali na hitnoj. A drugi put smo prvo probali s kapima, ali nije išlo. Ovo sada je jedini put kada je dobila antibiotik bez krvne slike (napravljena je naknadno) i to zato što je bila na Braču, imala čudnu temperaturu, a uz to ju je ugrizla papiga. Krvna slika jo opravdala antibiotik s tim da su joj pojačali dozu iz spomenutog razloga.
    Inače sve pokušavamo liječiti homeopatijom.
    I uvijek pitam ima li kakav prirodni lijek i da li je baš neophodno da uzima antibiotike.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    Zar su brisevi 100% siguran način izoliranja bakterije (ako je ima) ? :? Mislim da se bakterija može nalaziti u sluznici, čak i kad je bris negativan.
    da, ali brisevi su gotovi za par dana, a nekad se ne moze toliko cekati sa odlukom o antibiotiku.

roby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Citiraj la_mama prvotno napisa
    da, ali brisevi su gotovi za par dana, a nekad se ne moze toliko cekati sa odlukom o antibiotiku.
    Ako ništa ne raste bris je gotov za dan. I to je nekakva smjernica.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj gitulja prvotno napisa
    ja sam već kod izbora pedijatra tražila preporuku za doktora koji ne daje antibiotike za sve. I našla sam odličnu pedijatricu, antibiotike je do sada pila 3 puta (21 mjesec), 2 puta kad je bilo apsolutno nužno zbog upale oba uha, jednom su joj dali na hitnoj. A drugi put smo prvo probali s kapima, ali nije išlo. Ovo sada je jedini put kada je dobila antibiotik bez krvne slike (napravljena je naknadno) i to zato što je bila na Braču, imala čudnu temperaturu, a uz to ju je ugrizla papiga. Krvna slika jo opravdala antibiotik s tim da su joj pojačali dozu iz spomenutog razloga.
    Inače sve pokušavamo liječiti homeopatijom.
    I uvijek pitam ima li kakav prirodni lijek i da li je baš neophodno da uzima antibiotike.
    Pitanje u vezi boldanog dijela - u čemu je razlika jedno ili oba upaljena uha?

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nemam pojma, ali oba puta je imala upalu oba uha pa su mi tako rekli. Pretpostavljam da bi bilo isto i s jednim.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Moram priznati da nisam na ovo dosad obracala paznju, ali odsad budem. Pitat cu svaki put dokroricu za vadjenje krvi i bris, te ima li alternativno rjesenje umjesto antibiotika.

D. je dosad primila 1, a M. 2 antibiotika (pronadjen im je streptokok u nosu).

Zato ja za svaki d**k dobijem antibiotik (sinusi po zimi, sada zbog zuba, pa jedna grlobolja po ljeti i tak) , pa mi je valjda pijenje antibiotika normalno .

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Naša pedica uvek šalje u laboratoriju pre prepisivanja terapije. Kad nabodemo nekog drugog pedijatra obavezno dobijemo atb jer kod drugih pedijatara idemo uvek i samo nakon fibre koja traje barem 2 dana (prolive, povraćanja i sl. srećom nikad nismo doživeli). A onda ih ne pijemo i čekamo svoju pedicu ili je zovemo na mobitel.

Zato je čekaonica naše pedice krcata

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Zdravstveni sam radnik i djecu uglavnom liječim sama, ponekad u dogovoru sa njihovim pedijatrima ( obično kada trebaju pretrage
    tipa krvne slike ili briseva ).Rezultat je nekoliko popijenih ab kod starijeg djetata , niti jedan kod mlađeg ( 4,5 godina).U svakom slučaju prije svake
    mogućnost uključivanja pokušavam sve druge opcije liječenja.
    Zadnji slučaj od prije desetak dana- Ana ide u vrtić i kašljuca prvo malo kasnije sve jače, pogotovo po noći, grlo u redu , pluća u redu.To traje oko dva tjedna, jede dobro ,temperature nema, nosić pun ali sve skupa ok. Ipak vadim je iz vrtića, kašlje po noći dosta , sad već ružno za čuti, teško diše na nosić . Ipak idemo izvaditi krv i bris jer dvije večeri ima temperaturu, nešto slabije jede. Nalazi potpuno uredni (zarazna).Prolazi još 2-3 dana (naravno da u svem tom vremenu prirodno liječimo kašalj i nosić),
    kašlje i dalje ,ponovo je slušam ,pregledavam ,ovaj pota samo malo pooštreno disanje .Ipak uključujem PRVI puta Klavocin sirup i dijete
    preko noći ozdravlja, prestaje kašljati, diše nakon mjesec dana normalno.
    Ja naravno ljuta na sebe zbog tolikog čekanja ,ali uglavnom ono što sam htjela reći
    jer vidim da se puno oslanja na krvnu sliku koja znači puno ali samo sa potpunim kliničkim pregledom iskusnog pedijatra(ponekad ab treba i kod najnormalnije ks)

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Citiraj MGrubi prvotno napisa

A zašto ste išli na hitnu? I ne kužim za što si htjela tražiti uputnicu.
    u slučaju prepisivanja ant. bez nje
    već mi se desilo (isto Klavcin) da je prepisan bez krvne slike (hitna), također ga nije popila , jer je uslijedilo padanje temp i ozdravljenje

jer vikendom moja pedica ne radi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ja se slažem sa ivanom1977.

Naš izbor je probati sve liječiti bez antibiotika i zato smo izabrali homeopatiju kao prvu opciju liječenja. Znači, idem homeopatu a ne doktoru zapadnjačke medicine ako mi je dijete bolesno. Jer od medicinara mogu očekivati da će mi prepisati antibiotik, a ako ga ne želim, ne idem tamo. Vrlo jednostavno.

I još nešto. Upala uha (ili oba uha) se vrlo uspješno liječi i bez antibiotika.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

U žurbi sam zaboravila napomenuti da još antibiotika nisu popili (5. i 2. god)

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: ZAšto toliki antibiotici?

Citiraj roby prvotno napisa
    Čitam bronhitisi (mi na svu sreću nismo s njima imali bliski susret) ali eto šogorica i susjeda jesu. Zna se da ih u većini slučajeva uzrokuju virusi, da se liječe simptomatski a oni antibiotike djele šakom i kapom.
    Mi smo bronhitićari i nikad, ali baš nikad nismo dobili antibiotik onak "bezveze". Istina je da je neznam koji postotak bronhitisa isprovociran virusima, ali nažalost kod naše djece se zbog pada imuniteta obavezno nadoveže i neka bakterija, a koja napravi uvjet za antibiotik.
    Znaći, nikad se taj antibiotik ne dogodi odmah, naravno da prođe neko vrijeme, ponekad tjedan dana od pojavljivanja simptoma, ponekad dva tjedna, kad se vidi da kašalj ne sazrijeva, da je opće stanje djeteta loše, da uvlaći trbušne mišiće zbog većeg napora pri disanju, da se stetoskopom čuje to pooštreno disanje, da krvna slika pokazuje povišene vrijednosti CRP-a, da radiološka snimka pokazuje lezije na plućima u kojima se krenulo komplicirati.....e tek tada kreće antibiotik.
    Naše povjerenje u pedijatricu nismo još nikada zažalili, tako da se znalo dogoditi da bi preporučila antibiotik i bez gore navedenih pretraga, ali za to je imala stvarno opravdan razlog kojeg je procijenila na osnovu trenutnog stanja djeteta i naravno onog što smo joj mi ispričali, ali čak ni taj antibiotik se nije dogodio odmah, već je i ta bolest trajala neko dulje vrijeme, znaći nije dijete dobilo ant.prvi ili drugi dan bolesti, kad se još nije niti moglo zakljućiti dal će se bolest razviti u nešto opasno ili neće.

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

maxovamama, i meni je prvi izbor homeopatija. Jednom smo zbog tih slavnih upala bili na hitnoj u Klaićevoj, a tamo obavezno daju antibiotik, koliko sam čula. Znam sad ćete pitati zašto hitna, plakala je 7 sati u komadu, noć s petka na subotu, više nisam znala što bi. A drugi put kao što sam rekla smo probali kapi i homeopatske kuglice, ali nije prošlo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

kad vidim da se situacija zahuktava, na svoju ruku odem privatno izvaditi malom briseve i onda s tim nalazom dolazim pedijatrici!
    U suprotnom dala bi mu odokativno neki antibiotik

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

potpisujem rinamu

pedijatru ne idemo nikad dok se bolest još nije razvila -
    obično to bude ili 4. dan temperature koja se da skinuti lijekovima ili kašalj kako ga je rinama opisala koji ne prolazi na drugu terapiju koja nam je propisana

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj svjetlic prvotno napisa
    kad vidim da se situacija zahuktava, na svoju ruku odem privatno izvaditi malom briseve i onda s tim nalazom dolazim pedijatrici!
    U suprotnom dala bi mu odokativno neki antibiotik
    ne kužim, zašto prihvaćate "odokativne" antibiotike?
    lijepo se kaže: Hvala, ja bih radije da napravimo bris, leukocite i sedimentaciju.
    A na hitnoj ionako to sve naprave prije nego što preporuče ikakvu terapiju.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A na hitnoj ionako to sve naprave prije nego što preporuče ikakvu terapiju
    ovisi. u Vž-hitnoj je odmah dobila ant, iako su pluća, grlo i uho bili čisti

gitulja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

nama na hitnoj nisu napravili ništa od spomenutog. Preslušala joj pluća, pogledala uši i grlo. Isprepipala ju i dala Klavocin.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ovisi kome i kako to "odokativno" davanje antibiotika izgleda.
    Dal je odokativno kad je dijete stvarno jako loše? Dal to odokativno znaći da je djetetu propisam ant. a ako nema neke simptome koje bi pedijatra navele da ga prepiše?
    Nekako nemogu to shvatiti :/ . Mi smo s našom ped.kao da nam je recimo član uže obitelji. Iako ima abnormalne gužve kroz naš razgovor uvijek dogovorimo nešto suvislo. Nikad ne odem od nje a da mi nešto nije jasno ili ako me zanima zbog čega je došlo do te odluke, a ona je samoinicijativno nije objasnila nikad nije zavrtila oćima, već se potrudila pojasniti odluku. Od kuda je isplivala ta neka nazvat ću je hajka na pedijatre (nadam se da sad ova rijeć neće isprovocirati daljne rasprave)
    a zbog davanja antibiotika. Bila sam bezbroj puta svjedok kako roditelji zahtjevaju taj famozni lijek, ali i svjedok njenog stava kojim odbija dati lijek, a ako nije potreban. Ali eto to je naša ped. vjerovatno postoje i druge koje nisu kao naša, ali u ovih osam godina od kad imam djecu i bezbroj obilazaka doktora i pedijatara svih vrsti i dezena, ja još nisam naišla na nekog, a koji bi ućinio nešto preko one stvari ne uputivši nas kao roditelje zbog čega čini to što čini.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Za sinuse je "otkriveno" da su antibiotici neučinkoviti:
    http://www.findtarget.com/CNN.php?/2....ap/index.html

Za odrasle je preporuka:
    http://www.healthcare.com/health-new...lt-sinus-woes/

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo zadnji put išli pedijatrici jer nam je nos (uz sve pokušaje kućnog liječenja) bio koma. Dala nam je Efedrin i "sirupić da spriječi da se nešto dodatno razvije". Dođem ja u apoteku, uzmem lijekove i pitam kakav je to sirup. Kaže ona meni: pa to je antiobiotik. Nisam joj uopće dala. Nosić se smirio, temepratura za jedan dan sama došla i sama prošla - sve 5!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

slažem se s Imgom; Hvala, ja bih prvo bris, leukocite i sedimentaciju. Nije li dosta da smo mi odrasli puni antibiotika koje nesvejsno uzimamo hranom, pa zar jos i da svoju djecu trujemo s njima bez razloga jer je doktoru najlakse napisat recept za antibiotik.
    [/quote]

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Bez brisa nosa i grla, sedimentacije i leukocita ne dajem antibiotik. Rezultat: 4 godine bez lijekova (kuc-kuc!).

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zato sam ja u dobrim odnosima s našom pedicom. I ona i ja smo protivnice nepotrebnog šopanja djece antibioticima. Tu smo se usuglasile još na početku i meni tako savršeno odgovara.
    Moja R. je od rođenja do danas popila antibiotik u svega 5-6 navrata.
    Najčešće je u pitanju bila upala uha.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ili sam ja nepismena ili teško shvaćam, ali dajte mi objasnite odgovore na ovom topicu ...
    roby je pitala
    Što vi mislite o tome te kako reagirate kad vam za svaku upalu krknu antibioti-ili imate drugačija saznanja
    diskusija se razvila u smjeru hvalospjeva homeopatiji i pljuvanja po zapadnjačkoj medicini i glupim i nemarnim liječnicima...

mislim da se svi slažemo u tome da je bespotrebno davanje antibiotika, ne samo nekorisno, nego i štetno.

ali, postoje situacije, kad su antibiotici, ne samo korisni, nego i nužni. i to nisu sporadični slučajevi...

umjesto gubljenja energije na hvale tipa moj mali/mala ima 5 godina, i u životu nije popio antibiotik, bilo bi puno korisnije roditelje, čija su djeca ponekad izložena bolesna, educirati kako je nužno tražiti i dobiti opravdani razlog za primjenu određenog antibiotika (nalaz krvi, bris...)

ja zaista zavidim roditeljima čija djeca nisu nikad bolesna i želim tako nešto za svoje i svako drugo dijete, ali činjenica je da je većina djece katkad napadnuta bakterijama i da je antibiotik u tom slučaju nužno zlo kako ga pristalice homeopatije vole nazivati

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Pa odgovorila si: ako su antibiotici nužni daju se. Ako nisu-ne daju se. Da bi se dokazalo da su nužni treba napraviti pretrage.

Mene su davno učili da antibiotska terapija počinje uzimanjem uzorka i tog se držim. Pustim malo simptome da se razviju, tražim bris i vađenje krvi i postupam prema nalazima. Nema tu filozofije.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    ibilo bi puno korisnije roditelje, čija su djeca ponekad izložena bolesna, educirati kako je nužno tražiti i dobiti opravdani razlog za primjenu određenog antibiotika (nalaz krvi, bris...)
    jesam li ja nepismena ili - pa sta nije i tih savjeta bilo? :?

a sad, koje su info korisnije - je na svakome od nas da odluci...

mozda je samo stvar dojma ali - i u hr i sad ovdje - primjecujem da ljudi sve vise u veelikom luku izbjegavaju doktore koji sakom i kapom dijele antibiotike... i to vec dulje vrijeme... i to ne samo ljudi s kojima se intezivno druzim, razmjenjujem info - nego i 'slucajni prolaznici'...

a mozda je OT ali prijatelj (mladi i nadobudni 8) ) doktor mi je rekao da je slicna sitacija sa kortikostereoidima... cesto se pripisuju 'odokativno'... pogotovo za alergije... a nisu bezazleni...

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

pa ti savjeti da se traži potvrda za antibiotike su uglavnom zamuljani u izjave - antibiotici - nikad. u 5 g života nismo još nikad. sve rješavamo homeopatijom...

ok, ja u homeopatiju ne vjerujem, pa nisam objektivna, ali isto tako i njeni poklonici nisu objektivni...

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    pa ti savjeti da se traži potvrda za antibiotike su uglavnom zamuljani u izjave - antibiotici - nikad. u 5 g života nismo još nikad. sve rješavamo homeopatijom...

ok, ja u homeopatiju ne vjerujem, pa nisam objektivna, ali isto tako i njeni poklonici nisu objektivni...
    Pa kaj ja znam, moje izjave nisu zamuljane jer za to nema potrebe.

Briga me tko vjeruje i u šta vjeruje.

Činjenica je da djecu liječim homeopatijom, uspješno i da antibiotike ne pijemo.

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

odokativno, znači da ako mi dijete ima temp. i curi nos, ona mu je spremna prepisati antibiotik, prvenstveno da bi sebe zaštitila.
    Onog trenutka kad dođeš doktoru ( posebice onom koji ima tvoj karton ),
    on je odgovoran za tebe odnosno tvoje dijete.
    e pa da bi se zasigurala u slučaju komplikacija uglavnom većina pedijatara ( čast iznimkama ) opale neki antibiotik.
    Ako " pogodi " da poklopi bakteriju super, ako ne prepisat će neki drugi,
    a ako je virus...od viška glava ne boli :shock:
    Nitko nije rekao da ja pristajem na to!
    Budući da znam da je takva kakva je, kad vidim po simptomima da to ide na gore, odvedem ga u privatni labos i s gotovim nalazima odem k njoj.
    Tako mi ne može trkeljati šta joj padne na pamet!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

svjetlic, ne moraš se pravdati
    tvoj mi je post samo dobro došao da se nadovežem, nisam govorila o tebi osobno već o roditeljima koji pristanu uzeti antibiotik na prvu loptu, na prvi dan temperature/grlobolje/uhobolje, bez nekih pretraga

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kad ne biste odmah trčali pedijatru tada bi vjerojatno imao više vremena posvetiti se bolesnoj djeci, a poneke naručiti na kontrolu i više puta prije davanja terapije.
    Što mislite da djetetu nije stres svako malo vaditi krv i uzimati briseve.
    A pogotovo kad dokazana bakterija u brisu nije uvijek i uzročnik bolesti i obrnuto. I kada krvna slika često ne odgovori na pitanje da li je uzrok virus ili bakterija.
    Ne liječe se nalazi već dijete.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    A pogotovo kad dokazana bakterija u brisu nije uvijek i uzročnik bolesti i obrnuto.
    Točno. Bakterija u nosu ne mora imati nikakve veze sa bolešću djeteta.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Kad ne biste odmah trčali pedijatru tada bi vjerojatno imao više vremena posvetiti se bolesnoj djeci, a poneke naručiti na kontrolu i više puta prije davanja terapije.
    Što mislite da djetetu nije stres svako malo vaditi krv i uzimati briseve.

da ne trebam kod pedijatra po potvrdu radi bolovanja svaki put kad mališa zakuri, ne bih išla osim u krajnjoj nuždi...
    dok god izostajem s posla radi mališinih viroza, moram kod pedijatrice na prvi znak bolesti, jer je obično to i prvi radni dan kad nisam na poslu...
    nemaju svi baku/tetu čuvalicu pri ruci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A tu kod nas i nije bas neka praksa svako malo slati dijete na vadjenje krvi. Eto, mi smo prosli i sarlah i angine i kojesta, nikad nas nisu slali na vadjenje krvi nego se doktori uglavnom oslanjaju na briseve (koje su znali ponavljati i vise puta) i uzorak mokrace. Kaze nasa pedijatrica da se vadjenje krvi smatra jako stresnim za dijete pa nastoje kako je god moguce druagacije utvrditi o cemu se tocno radi prije propisivanja antibiotika.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •