Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: blitva

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno blitva

Dobila sam od mojih cca 3 kg blitve, neprskane...ma savršene (ali nije mlada), stapke su poprilično duge i široke, listovi veličine 2 dlana (otprilike).

Napravila sam zeljanicu, skuhala je "na lešo" sa krumpirima, što još, a da je brzo i jednostavno :?

Strobery Shortcake avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Možeš sve isto kao špinat.
    Izrežeš kao za zeljanicu, dodaš jaje, 1-2 supene kašike milerama (pavlaka), cca šolju brašna, začiniš, izmješaš i izliješ u namašćen pleh, ispečeš, zaliješ smjesom pavlake, putera i mlijeka (sastojci su opcionalni ).
    Ili skuhaš na mlijeku sa rižom, ili bez riže, a na kraju na to razbiješ par jaja.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

P.S. za ovo kuhanje na mlijeku, ako ti blitva nije mlada, predhodno obariš u slanoj vodi 5-10 minuta.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Strobery Shortcake prvotno napisa
    Možeš sve isto kao špinat.
    Izrežeš kao za zeljanicu, dodaš jaje, 1-2 supene kašike milerama (pavlaka), cca šolju brašna, začiniš, izmješaš i izliješ u namašćen pleh, ispečeš, zaliješ smjesom pavlake, putera i mlijeka (sastojci su opcionalni ).
    Ili skuhaš na mlijeku sa rižom, ili bez riže, a na kraju na to razbiješ par jaja.
    ovo izrežem, misliš već skuhano ili sirovo?
    na koliko se peče? i koliko dugo?
    smjesa je "kakve gustoće"? Bude li tekuća ili? To bude kao neki preljev?
    Hvala

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

možeš raditi i kao juhicu od poriluka samo što poriluk zamijeniš blitvom

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Izrežeš sirovo, ja odstranim stabljike, ali nije obavezno, onda složim listove jedan na drugi i smotam tako da mi napune jdnu šaku, a drugom režem na tanke rezance.
    Smjesa bude kao za uštipke, gušća od palačinaka, ali se ipak razljeva, ako je potrebno dodaš malo vode. Možeš staviti pola bjelog, pola kukuruznog brašna. Peče se 20-30min na 200-250C (bolje malo duže na malo nižoj temperaturi, a pred kraj da pojačaš da se malo zapeče).
    Da, ovo sa pavlakom, mlijekom i puterom je preljev, ne treba ti ga puno, recimo: šoljica mlijeka, supena kašika pavlake i komadić putera, zagriješ da se puter istopi i sve sjedini. I onda time preliješ vreo Zeljanik (kako mi to u Bosni zovemo).

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

..ja se dosjetila ovog-skuham paštu i napravim bešamel umak u kojeg ubacim blitvu smikasanu i prethodno skuhanu na paru-to zapečem u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata,na ventilator programu-za prste polizat.

wana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

blitvu možeš obariti (na min u kipuću vodu, zatim u hladnu) i zamrznuti pa koristiti kad ti dođe želja.

Skuhane palice od blitve su mi super na salatu. skuhaš i začiniš (sol, papar, maslinovo ulje, ocat i češnjak)

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ..ja se dosjetila ovog-skuham paštu i napravim bešamel umak u kojeg ubacim blitvu smikasanu i prethodno skuhanu na paru-to zapečem u pećnici na 180 stupnjeva oko pola sata,na ventilator programu-za prste polizat.
    , ovaj je dobar!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •