Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Tenda - cijene, gdje kupiti, iskustva i dr.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Tenda - cijene, gdje kupiti, iskustva i dr.

Zanima me kakve tende imate, gdje ste ih kupili (ili naručili), jeste li zadovoljni i koliko ste ih platili.

Gledam novi Sparov katalog (http://www.spar.hr/spar-hr/popup/download/katalog.pdf) u kojemu tenda široka 4 m s motorom i daljinskim upravljanjem košta (na akciji) 1649,99 kn, a ja nemam pojma je li to skupo ili nije. :?

Obične tende, dakle, one bez motora, široke tri metra, u Sparu koštaju(ako me sjećanje ne vara) nekih 700-800 kn, što je mm proglasio skupim.

Nama bi trebale dvije široke po tri metra svaka i uopće nije bitno imaju li motor ili su mehaničke.

Dakle, savjete, prijedloge i iskustva na sunce, lijepo molim.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Re: Tenda - cijene, gdje kupiti, iskustva i dr.

Citiraj Sanja prvotno napisa
    Gledam novi Sparov katalog u kojemu tenda široka 4 m s motorom i daljinskim upravljanjem košta (na akciji) 1649,99 kn, a ja nemam pojma je li to skupo ili nije. :?
    po iskustvo mojih staraca i njihovog stavljanja tende na teracu ovo je turbo dobra ponuda i točno duplo jeftinije nego su oni platili za istu dužinu, ali ručno namotavanje.

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja gledala neki dan, dodić se zove firma, 3 sa 2,5 6700 kuna, ručno namotavanje

kao kvaliteno je platno 8)

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa

:shock:
    ti majke, ovi su još gori.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa

Aha, sa zlatnim nitima.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Danas sam vidjela u Metro katalogu ponudu tendi i čisto sumnjam da neko ima bolju ponudu!
    Ne znam cjenu, kod supruga ostao u uredu taj dio kataloga, ali znam da su najjeftiniji!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nije fora u tkanini nego u mehanizmu. One tende koje imaju sajlu u mehanizmu su jeftinije od onih koje imaju lanac (kao onaj od bicikla).

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj marta prvotno napisa
    One tende koje imaju sajlu u mehanizmu su jeftinije od onih koje imaju lanac (kao onaj od bicikla).
    Znači, sajla je nekvalitetna?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma nije nekvalitetna nego krace traje od lanca. Moj sef ima vec 20 godina jednu te istu tendu s lancanim mehanizmom. Mislim da se sajla nakon nekog vremena rastegne, da je u tome problem.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Najfriškija iskustva od mojih susjeda prošli tjedan, tenda široka 4,60m, mehanizam + micanje stare tende = 600€. Striček stari privatnik, radi super (i treba za te novce), mojoj mami je prije dvije godine stavljao novo platno na staru konstrukciju i to je koštalo oko 1000kn.
    Kad smo se prije dvije godine raspitivali i kod drugih privatnika cijene su bile kao i kod našeg starog ili skuplje.

Moram priznati da ste me svojim informacijama zaista utješile, jer računajući da bih trebala pljunuti za tendu oko 5000kn za ovu sezonu sam se već vidjela sa suncobranima koje lovim po terasi čim puhne vjetrić.

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Danas sam vidjela u Metro katalogu ponudu tendi i čisto sumnjam da neko ima bolju ponudu!
    Ne znam cjenu, kod supruga ostao u uredu taj dio kataloga, ali znam da su najjeftiniji!
    4m x 2.5 m oko 1 000 kn.

Možeš katalog pogledati i na netu, trebaju ti samo brojevi s njihove kartice.

I mene zanima ima li netko te njihove tende od lani i kako je zadovoljan njima.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ta tenda u sparu ti je turbo jeftina,Metro također na akciji nudi tende po 700-800 kn.
    Ovisi kakvu tendu trebaš;jer za ovu iz Metroa ti jamčin da je konstrukcija jako loša,kvaliteta platna je takva da se više ne stavlja ni na malo bolje suncobrane.
    Nakon nekog vremena će se platno pohabati i na istu konstrukciju nećeš moći montirati kvalitetnije platno jer ga neće izdržati.

Tenda 3x1,50 = 2823,00 ili 3x2,50 = 3266,00 s lancem,elektromotor stvara dodatni trošak od 1100,00 kn,garancija 5 godina.

Mislim da je bolje odvojiti nešto više novca i napraviti pošteno nego kupovati ove "jednogodišnje" jer u konačnici ispadne da koštaju više.

anchie76 editirala dio posta

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala vam svima na informacijama , skupljam ih kao malo dijete , jer fakat nemam pojma o pojmu kad je riječ o tendama.

U Metrou je sigurno neću kupiti, jer nemam člansku iskaznicu.

E sad, kako da skužim je li ova iz Spara kvalitetna? Po čemu se to na prvi pogled vidi? Tkanina mi se na opip čini čvrstom, no kako prepoznati dobru konstrukciju od loše?

I što mi preporučate kao dugotrajnije rješenje, ručni ili motorni pogon?

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hvala vam svima na informacijama , skupljam ih kao malo dijete , jer fakat nemam pojma o pojmu kad je riječ o tendama.

U Metrou je sigurno neću kupiti, jer nemam člansku iskaznicu.

E sad, kako da skužim je li ova iz Spara kvalitetna? Po čemu se to na prvi pogled vidi? Tkanina mi se na opip čini čvrstom, no kako prepoznati dobru konstrukciju od loše?

I što mi preporučate kao dugotrajnije rješenje, ručni ili motorni pogon?
    Moji susjedi na moru su imali tendu na motorni pogon. Onda je jedno proljeće zapuhala bura i nestalo struje, a njima tenda otvorena :/ .

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Moji susjedi na moru su imali tendu na motorni pogon. Onda je jedno proljeće zapuhala bura i nestalo struje, a njima tenda otvorena :/ .
    Good point!

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj lucij@ prvotno napisa
    Good point!
    Da, sad imaju na ručni pogon. Makar, ako ti treba za Zagreb, to onda i nije tako bitno.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

okrugla cijev na koju se namotava platno bi trebala imati fi 70
    ruke (šipke koje izbacuju/rastežu platno) bi trebale biti profili 80x30
    platno bi trebalo biti duplo impregnirano (što znači da se neće brzo pohabati ni izblijediti od sunca),također neće promočiti slabija kišica
    ovdje moram napomenuti da je tenda zaštita od sunca,a ne od kiše

tenda može biti na monokomandu MC (ručni pogon),elektromotor,MC i elektromotor (osnovne varijante,tebi druge nisu ni bitne)

najbolja varijanta je MC i elektromotor;u slučaju nestanka struje možeš ju smotati MC

također se može staviti senzor sunce/vjetar/kiša koji onda pravodobno reagira

mislim da će tvoje potrebe zadovoljiti tenda s MC

svi ostali dodaci povećavaju cijenu tende

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

MIJA 32, puno ti hvala na ovim detaljima , za mnoge nisam ni znala da postoje.

U pravu si, meni treba neka jako jednostavna varijanta, nikakvi senzori i slične stvari (iako bi mm-a vjerojatno veselile ). I naravno da ne mislimo koristiti tendu za zaštitu od kiše.

lucij@ avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Sanja, jesi li kupila tendu? Sad sam se i ja zainteresirala za nju.

Sanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam još. Jučer smo išli u oglede , bili smo u Ipercoopu, Bauhausu, Kiki, Baumaxu i Sparu. Ne znam što bih ti rekla.

U Baumaxu su definitivno najkvalitetnije, ali cijena im je paprena.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •