Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: dječji rođendani

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno dječji rođendani

Zanima me kako se svakim danom otvaraju nove igraonice, a zakonom o predškolskom to više nije moguće. A posebno me fasciniraju proslave dječjih rođendana to nigdje nije moguće verificirati niti dobiti dozvolu za rad pa me živo zanima kako se te sve igraonice otvaraju i tko to uopće kontrolira i u čijoj su nadležnosti???????? Stekla sa dojam da je to sve protuzakonito;,,,,,zna li netko kako to uopće funkcionira???????

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A tek igraonice koje nude usluge cjelodnevnog igranja djece sa obrocima i spavanjem???

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    A tek igraonice koje nude usluge cjelodnevnog igranja djece sa obrocima i spavanjem???
    joj kako sam informatički nepismena.....nadovezala sam se na ovu informaciju o igraonicama sa uslugom hrane i cjelodnevnog čuvanja djece, al odgovor otišao negdje drugdje......sorry
    jako sam razočarana ministarstvom i cijelim sustavom jer očigledno se radi na crno i nikom ništa, i to sa djecom.....

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Kopiram sa identičnog topica:

sokačica

Postano: ned tra 20, 2008 10:28 pm Naslov: dječji rođendani

--------------------------------------------------------------------------------

............ a tek kad čujem za takve stvari, nije mi jasno kako to funkcionira jel zakonski to ne može, a otvaraju se svaki dan nove igraonice, U čijoj su uopće nadležnosti, ako se ne varam od ministarstva, toliko o tome!!!!!!
    Zamislite si samo nude hranu tko zna od koga, kakvu, ma mogu što hoće ako ih nitko ne nadgleda. Ako se ne varam za takvu djelatnost bi trebali biti puno strožiji kriteriji ili to nadležnom ministarstvu nije bitno. Kad sam ih zvala i pitala za to, onda su mi samo odgovorili da je to nemoguće tj, da se nove igraonice ne mogu otvoriti, a za postojanje ovih neznaju....

MartinaK

Postano: pon tra 21, 2008 9:38 am Naslov:

--------------------------------------------------------------------------------

Ja sam čula da se to zove animiranje, pa se ne traži nikakva stručna sprema. Kaj se tiče klope izgleda da se naručuje pizza iz lokalnih pizzeria, a torte obično roditelji sami dostave, ili oni ponude sladoledne zamrznute.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

to je u nekoj sivoj zoni obrta. nije ilegalno ali ni bas legalno. kao i dadilje, i jos ima toga...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja znam za privatni vrtić koji u popodnevnim satima organizira dječje rođendane, a naravno i vikendima...

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

[quote="maza36"]Ja znam za privatni vrtić koji u popodnevnim satima organizira dječje rođendane, a naravno i vikendima...[/quotea]

pa to rade svi privatni vrtići, što mi je donekle i O.K jer ipak ispunjavaju neke uvjete. Problem je što se to zakonski ne može raditi, ali te proslave nisu ni zabranjene, tak da to visi u zraku. Ali igraonice su ZABRANJENE i ipak se otvaraju, i ne mogu vjerovati da to prolazi........koja luda država

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj sokačica prvotno napisa
    Problem je što se to zakonski ne može raditi, ali te proslave nisu ni zabranjene,
    Od kuda ti to da se zakonski ne može raditi ?
    U zakonu o predškolskom odgoju jasno piše da ne pišem sve : "...organiziranje rođendanskih proslava..." i taj program odobrava MInistarstvo.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajd mi reci tko ima verificiran program proslave rodjendana?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tek igraonice koje nude usluge cjelodnevnog igranja djece sa obrocima i spavanjem
    unazad nekoliko mjeseci sve takve "igraonice s uslugom igranja djece s obrocima i spavanjem", moraju imati sve što i vrtići, bar tako sam nedavno čula neku gđu iz Ministarstva u radijskoj emisiji. Ne sjećam se više jel od 1.1. ove ili čak prošle godine.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Citiraj flower prvotno napisa
    To je druga strana priče. Ja sam se osvrnula na ono da se zakonski ne može, a ne volim dok se netko poziva na zakon, a ne poznaje ga.
    Do sada NITKO nije verificirao program za organiziranje proslave rođendana, to znam. Na žalost.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Citiraj flower prvotno napisa
    To je druga strana priče. Ja sam se osvrnula na ono da se zakonski ne može, a ne volim dok se netko poziva na zakon, a ne poznaje ga.
    Do sada NITKO nije verificirao program za organiziranje proslave rođendana, to znam. Na žalost.
    Hej teta Veki!!!
    Ja bila ravno u ministarstvu kod pročelnice za predškolski odgoj i rekla mi je da se to ne može pogotovo je stavila naglasak na dječje rođendane! na pitanje da li je svjesna da se to radi a ljudi koji bi željeli to raditi ne mogu to verificirati, kao zna trebali bi to urediti, trata ra ta ta....

....a i znam za vrtić kojem to piše u statutu i kad je bila inspekcija rekli su da se to ne može raditi..toliko o našim zakonima

gospođa mi je rekla da ne mogu verificirati program za rođendane, da mogu samo na kraće programe (engl, njem, kreat, sport itd..) ali moramo onda osnovati udrugu a i to je jako kontradiktorno jer su udruge neprofitabilne organizacije pa je to sve upitno??????

a ovo da se igraonice mogu otvoriti kao firme mi je prvi glas pa možda onda to ljudi otvaraju na taj naćin??? može još koja informacija o tome
    Pozdrav

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Kako kaže Flower to je u nekoj sivoj zoni obrta i predškolci muku muče s tim.
    Vjerojatno jer pročelnica mislila u sklopu igraonice da ne mogu rođendani, a to da se ne mogu verificirati :/ .
    Ma imaju i oni problema s tim. Pitaj u Agenciji za odgoj i obrazovanje ( gdje se verificiraju programi ) i reći će ti da se može verificirati taj program i raditi u sklopu vrtića.
    Po Zakonu se mogu raditi proslave u vrtićima, sigurno.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Veki prvotno napisa
    Kako kaže Flower to je u nekoj sivoj zoni obrta i predškolci muku muče s tim.
    Vjerojatno jer pročelnica mislila u sklopu igraonice da ne mogu rođendani, a to da se ne mogu verificirati :/ .
    Ma imaju i oni problema s tim. Pitaj u Agenciji za odgoj i obrazovanje ( gdje se verificiraju programi ) i reći će ti da se može verificirati taj program i raditi u sklopu vrtića.
    Po Zakonu se mogu raditi proslave u vrtićima, sigurno.
    Veki javit ću ti se privatnom porukom ak nije problem?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    tek igraonice koje nude usluge cjelodnevnog igranja djece sa obrocima i spavanjem
    unazad nekoliko mjeseci sve takve "igraonice s uslugom igranja djece s obrocima i spavanjem", moraju imati sve što i vrtići, bar tako sam nedavno čula neku gđu iz Ministarstva u radijskoj emisiji. Ne sjećam se više jel od 1.1. ove ili čak prošle godine.
    Naravno, jer to su nelegalni vrtici. I ja sam slusala jednu radijsku emisiju, jedna se slusateljica javila i ukazala na taj problem. Gdja u emisiji je rekla da su takvi programi protivni zakonu, da se takve "igraonice" moraju uskladiti sa vrticima. I naravno, da je odgovornost na roditeljima da provjere kamo upisuju dijete. OK, slazem se s tim, ali opet - koji je posao nadzornih tijela? Jer ako imas igraonice koje javno oglasavaju "vrticke" programe i sasvim normalno ih provode, onda su roditelji dovedeni u zabludu da je to dozvoljeno. Jer nemaju svi roditelji niti mogucnosti a niti smatraju potrebnim da kontroliraju ono sto je posao drugih sluzbi. Jer sasvim opravdano smatraju da ako tabla sa određenim uslugama stoji na samom ulazu u takvu igraonicu, vidljiva je svima, imaju istaknuti cjenik za takve programe, onda podrazumijevaju da za takvu djelatnost i imaju dozvolu.
    Npr. ako se otvori dermatoloska ordinacija, stavi svoje reklame, natpise, normalno radi, pa koliko nas ce zvati u ministarstvo zdravstva da provjeri da li doticni ima sve dozvole? A od roditelja se ocekuje da isto provjeravaju za vrtice i igraonice????

A rođendani - pa mene zanima kako su djeca npr. osigurana od ozljeda, ko kontrolira ispravnost hrane i sl.

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ček ček mene zanima kako to da se "ne mogu otvarati nove igraonice"?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ne mogu jer su ilegalne.
    I da se stane na kraj tome da se bez nadzora adekvatnih službi provodi rad sa djecom, ako pitaš nadležne za taj problem reći će ti da se ne mogu otvoriti.
    Igraonice nemaju nikakve inspekcije, ni prosvjetne, ni sanitarne i zato se želi stati tome na kraj
    I da, nemojte brkati igraonice i vrtiće, da bi imao naziv vrtić ustanova MORA proći niz inspekcija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •